Mannerheimin sukujuuret

Lisää
3 kuukautta 2 viikkoa sitten #50790 : juppe
Vastaan tuli sellanen tieto, että Mannerheimin suku olis kotosin Saksasta kun vanhin löydetty merkintä on Hampurista. Täähän on hullu ajatus, koska Saksan hansakaupungit ei oikeestaan kuulunu Saksaan, mutta ne liitty siihen osavaltiona ja Hampuri ja Bremen jatkaa perinnettä, vaikka muut on jo saksalaistunu. Ne vaan sattuu oleen siellä ja sen takia kannattaa kuulua Saksaan, mutta se tee niistä saksalaisia.

Mannerheimin suvulla on ollu niin paljon yhteyksiä Alankomaihin, että sitä on epäilty alkuperäks, mutta Alankomaat oli Rooman valtakunnan pohjosin osa ja viihtymisen puolesta muutkin Rooman valtakunnan osat on kelvannu. Kuolemaanhan Mannerheim vetäyty Sveitsiin, joka oli pitkään Rooman valtakunnan provonssi, ja sotasyyllisyysvainoja se pakeni Portugaliin, mikä on aika jännä valinta, koska Portugalilla on etäpesäke Saksan vieressä.

Luxemburg oli pitkään roomalaisien etuvartiota ja kun Portugalissa ei tarvittu yhtään pysyvää legioonaa, sieltä lähettiin legioonaan muualle, elikkä vaikka Luxemburgiin, joka vaikuttaa vieläkin Portugalin rajanaapurilta.

Luxemburgista taas on tiiviit yhteydet Saksan Mannheimiin, mikä perustettiin ekan vuostuhannen alussa kun se alue kuulu roomalaisille, ja sen vanhin tunnettu nimi on Mannenheim. Tää olis ehkä muistettu 1600-luvulla kun se Hampurilainen esi-isä muutti Ruotsiin ja aateloinnissa nimi muuttu Marheinista Mannerheimiks.

Mulla on sellanen kutina, että Kekkonenkin oli jotain kautta Rooman valtakunnan jäänteitä kun se etti inspiraatiota Jugoslaviasta, joka oli kanssa roomalaisien etuvartioita. Ydinaseettoman vyöhykkeen se toi selkeesti sieltä tuliaisiks ja puolueettomuus muuttu sen jutuissa sellakseks, että ei oikeestaan kannattais kuulua mihinkään. Suomalaisilla ei vaan oo munaa riitaantua Stalinin kanssa jos tarve sitä vaatii, niin että eihän se täällä toimi, mutta Kekkonen otti sen kummiskin kovasti tosissaan.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.227 sekuntia