pirullinen suunnitelma?

Lisää
13 vuotta 7 kuukautta sitten #217 : Jukkis
Näin helteellä tulee ajateltua vähän laajemmin asioita, ja vasta nyt alkaa kummastuttamaan tämä suomalaisten asenne menneeseen kulttuuriin. Museoviraston välinpitämättömyyteen, muinaisaikaa käsittelevän kirjallisuuden niukkuuteen sekä sen, että vaikka innokkaita olisikin korjaamaan tilanne, budjettia näihin juttuihin ei Suomen Akatemialta ym tahoilta paljon irtoa. Lopun tuhoaa sitten sorakeisarit, tie-insinöörit ja tehdashalleja joka paikkaan pystyttelevät rakennuttajat. Se mikä on korpien kätköissä, sen tasaavat omakotitalon kokoiset metsäkoneet. Tavallista kadunkulkijaa ei tämä kiinnosta, hän on keskittynyt lapsilisiin ja vanhushuoltoon ja ylipäänsä asioihin, jotka ovat omaa mahaa lähinnä.

Tilanteen surkeudelle on historiallinen perimä. Protestanttiset puritaanit aloittivat jo 1600-luvulla järjestelmällisen pakanapaikkojen tuhoamisen. Poislukien pientä rosenkreutzilaisten kerettiläisryhmää joka päinvastoin etsi muinaisviisautta, alkuperäistä kabbalaa ja menneitä kunnian päiviä suomalaiskansan parista. Tämä panee kyllä kysymään että miksi nimenomaan Suomi? Pitihän ruotsi hallussaan väliin Norjaa, väliin Baltiaa ja kerran Venäjänkin raja-alueita mutta siellä ei mitään muinaisaikojen järjestelmällistä tuhoa koskaan tehty. Vain Suomessa, jossa tuho muuten oli selvästikin pitkälle organisoitua, systemaattista ja keskusjohdettua. Syynä voi pitää kirkonmiesten typeryyttä, mutta onko sittenkin takana se, että kirkon silmissä suomalaisten oppia pidettiin erityisen vaarallisena? Ovathan muutkin kansat sitä mieltä että he ovat saaneet viisautensa pohjolasta, jossa todella tunnettiin asiat.
Sitten kun kirkon valta hellitti, jatkoivat kansanviisauden pakollista kitkemistä ns. älyköt – harvoja kansanperinteen kerääjiä lukuunottamatta – jotka yrittivät repiä irti pienenkin vivahteen mikä vain viittasi pakanuuteen. Prosessi osaltaan jatkuu edelleen; lähes 10 000 vuoden esoteerinen perinne katsotaan joutavaksi taikauskoksi, höpöhöpöksi ja tietämättömyydeksi. Pikku hiljaa on onnistuttu veivaamaan kansasta pois sen identiteetti, historia ja kadonnut tieto.

Eli tässä voi toistaa kysymyksen; onko tuhoaminen ollut tarkoituksellista? Ymmärsivätkö puritaanit että heidän oppinsa ei riitä suomalaiselle kansanviisaudelle ja ymmärsivätkö myöhemmin oppineet saman? Ehkä tieto ei ollut vaarallista kunhan se olisi heidän monopolissaan ja sitä kautta kontrolloitavissa. Alan ymmärtää että tässä maassa on aikanaan ollut jotain niin vaarallista tietoa, kirkonmiesten kiroamaa noita-oppia joka on ollut liian tasokasta, liian edistyksellistä että se on muodostanut totaalisen uhan valtaapitäville ja se on kitketty juurineen. lehdot, perimätiedot, riimusauvat, parannusopit, meritaidot, tammet, röykkiöt ja niiden keskeltä sojottavat ”maailmanpylväät” on kaikki tietoisesti tuhottu. Todella erikoista että mikään muu kansa ei ole joutunut vastaavan vandalismin kohteeksi, on kuin olisi isketty itse pirua sydämeen tuhoamalla juuri se alue josta kaikki pakanallinen viisaus on saanut alkunsa.
Että mikä oli tämän vuodatuksen sanoma? Tietenkin se että tämän tuhoamistyön takana voi hyvinkin olla tietoinen suunnitelma enkä pitäisi mahdottomana vaikka tämä suunnitelma eläisi tänä päivänä.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13 vuotta 7 kuukautta sitten #218 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Vs:pirullinen suunnitelma?
Suomalaisien riesana on ollut siirtomaavalta, jollaista ei Euroopassa pahemmin ole podettu. Muualla maailmassa kyllä. Eli unohda Eurooppa ja vertaa valkopersefenno-ugrien kohtaloa inkkarien ja mutiaisien kohtaloon niin Suomen historia alkaa vaikuttaa ymmärrettävämmältä.

Esmes Etelä-Amerikassa yritettiin hävittää todisteet alkuasukkaiden muinaisista korkeakulttuureista, mutta ne pirulaiset olivat ehtineet pykätä niin paljon kaikkea jännää, että lisää löytyy edelleen. Paikallisessa historian kirjoituksessa on yhä runsaasti tuttuja suomalaisia piirteistä, joista räikein on ehkä se, mikä sen nimi nyt olikaan, muinainen kaupunki, joka on muka rakennettu äärimmäisen tarkasti mitaten vinoon, koska sen ikä kiintotähtien liikkumisesta mitaten ei sopisi Pyhään Ainoaan Oikeaan Historiaan vaan olisi perskeles paljon vanhempi.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13 vuotta 7 kuukautta sitten #219 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Vs:pirullinen suunnitelma?
Näin minäkin sen ajattelin kunnes vasta aloin tajuta että onhan noita siirtomaita muitakin. Viro taisi olla vieläkin pahemmassa pinteessä ollen saksalaisten ritarikuntien ym puristuksessa, joilla taatusti oli syynsä tuhota kansanperinne. Vaan eivät tuhonneet. Eivät tuhonneet edes ruotsalaiset puritaanipapit pahimpana tiukkapipoisuuden aikana. Eivät tuhonneet edes sieltä mistä olisi sopivin aloittaa, eli Ruotsin omasta muinaishistoriasta. Eivät edes tanskalaisten isännöimästä skånesta vaikka se olisi ollut otollisin tälle projektille. Eivät edes laatokan ja inkerin tienoilla mitä miehittivät. Eivät keskittyneet puritaanit muuallakaan perintönsä tuhoamiseen, eivät saksassa, eivät preussissa eivätkä edes britanniassa Cromwellin hirmuhallinnon aikana.

Vaan suomesta tuhosivat. Oikeastaan jos ollaan tarkkoja niin tuhotyö kohdistui yksinomaan suomeen. ja vain suomeen. Eikä Suomi edes ollut sen kummemmin siirtomaa kuin vaikka inkeri, skäne tai virokaan. Tämä on kertakaikkiaan niin merkillinen juttu, ettei sille ole mitään järkevää selitystä. Kaarle XI käskykirje hävittää pakanuuden kaikki jäljetkin on merkillisesti kohdistettu juuri suomeen, mutta ei muualle ruotsin – silloin todella ison – valtakunnan alueelle. Erikoiseksi tämän tuhotyön tekee sekin, että tokihan muualla pappiskunta aina väliin riehaantui, mutta meillä homma oli organisoitua, budjetoitua ja porvoon tuomiokapitulista johdettua. Missään muualla ei vastaavaa ole nähty.

Sekin ero sentään mayoihin, että niillä oli sentään kultaa jemmassa, mutta muinaissuomalaisilla ei ollut sitäkään ylellisyyttä, joten motiivikin jää todella hämäräksi.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13 vuotta 7 kuukautta sitten #220 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Vs:pirullinen suunnitelma?
Joo, asiaan saattaa liittyä sekin, ettei suomalaisia tunnu kiinnostavan historia p*skan vertaa. Muutama Karjalan evakko ja talvisotafriikki jaksaa jurputtaa omiaan vaikka maailman tappiin, mutta muilla on omat kiinnostuksen aiheensa.

Itse olen yleensä ottaen tyytyväinen tilanteeseen, koska mitään menneisyydessä eläviä ja sitä sumeilematta omien mielipiteidensä tukesi vääristeleviä hyypiöitä rasittavampaa ei ole olemassakaan, mutta nykyisellään historian kirjoittaminen tuntuu jääneen juuri näille hyypiöille, koska muita asiasta kiinnostuneita on liian vähän.

Toisaalta oma-aloitteiselle historian kirjoittamiselle on tilausta, koska fakki-idoottien maun mukaan kirjoitettu virallinen historia ei jaksa kansaa kiehtoa, mutta valitettavasti sekin taitaa jäädä kylähullujen ja aatteellisien kiihkoilijoiden pelikentäksi, koska Jukka Niemistä ja jokusta muuta asiaan vakavasti suhtautuvaa tyyppiä lukuun ottamatta yrittäjien tuotokset ovat lähinnä katsauksia sepittäjän psykopatologiaan. Netissähän näiden kahjojen kirjoitukset alkavat olla maanvaiva muillakin kuin historiaa käsittelevillä foorumeilla.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13 vuotta 7 kuukautta sitten #221 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Vs:pirullinen suunnitelma?
En tiedä, itse en ole lukenut sitä ns. oikeaa historiaa enää vuosiin. Siis tätä jota yliopistoissa suolletaan. Se on ainakin minun mielestäni tasapaksua jaanaamista, ympäripyöreää ja ikuisesti lisätodisteita odottavaa. Ei niiden kirjojen hankkiminen ole minusta muuta kuin rahanmenoa. Eikä niitä halua edes divarit jälkeenpäin.
Kaheleiden teksteissä sen sijaan on paljon helmiä, kunhan niistä vain osaa nyppiä faktat talteen kaiken jorinan seasta.

Tämäkin hävitystyö muuten on sellainen erityiskymys, jota kukaan ei liene koskaan miettinyt, vaikka kirjoja suolletaan koko ajan. Ei ole halunnutkaan koska se on aiheeltaan liian epäortodoksinen, siinähän kyseenalaistetaan liikaa juttuja. Ei tälläiset kysymykset edes mahdu tähän maailmaan. Ihan selvää peittelyä tässä on lisäksi aistittavissa. Kaikkihan me tiedämme että kirkko hävitti pakanuuden jäljet ristiretkien aikaan ja syyllinen tietenkin oli roomalaiskatolinen kirkko. Vasta kun asiaan pureutuu, tajuaa että tuhotyö tehtiinkin vasta 1700-luvun alussa ja katoliset vain lavastettiin syyllisiksi. Joku ihan tieten siirsi luterilaisten puritaanien tekemät hajotushommat katolisten piikkiin. Tämä näkemys on ihan tieten suunniteltu sekin, joten jutussa on tullut koko ajan hämärää vastaan. organisoitu tuhotyö jota yritetään vielä jälkikäteen peitellä. Penteles, pakkohan tätä on selvitellä.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13 vuotta 7 kuukautta sitten #222 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Vs:pirullinen suunnitelma?
Jukkis kirjoitti:

En tiedä, itse en ole lukenut sitä ns. oikeaa historiaa enää vuosiin. Siis tätä jota yliopistoissa suolletaan. Se on ainakin minun mielestäni tasapaksua jaanaamista, ympäripyöreää ja ikuisesti lisätodisteita odottavaa. Ei niiden kirjojen hankkiminen ole minusta muuta kuin rahanmenoa. Eikä niitä halua edes divarit jälkeenpäin.


Suurin osa porukasta tajuaa vähintään alitajuisesti, että koulun historiantunnilla syötetään hevonpaskaa. Mulla sentään oli lukiossa opettajana historian tohtori, jonka mielestä pitkässä pätkässä tekstiä oli muutama alleviivaamisen arvoinen kohta ja muu olennainen kirjoitettiin vihkoihin ja kirjan marginaaleihin, mutta useimmille historian opetus on koko kouluajan vai sitä, että kun pänttää sen skeidan mitä kirjassa sanotaan, saa kokeissa hyvän numeron. Jos sen jälkeen on vielä kiinnostunut historiasta, pitää olla joko kaiken mitä sanotaan uskova ääliö tai sitten ihan tosissaan kiinnostunut historiasta. Muille koko aihepiiri on aikalailla yks v*tun hailee.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.214 sekuntia