Konspiraatio-keskustelussa tutkitaan politiikkaa ja maailmanmenoa. Vilunkimeno joutuu koville.

Kommunismi

Lisää
7 vuotta 2 kuukautta sitten #33375 : rcislandlake
Kommunismi kirjoittanut rcislandlake
Kommuuni eläminen.. Jaetaan kaikki, kaikki ovat tasa-arvoisia. Kukaan ei ole toista parempi. Siis periaatteessa ei pitäisi olla minkäänlaisia riitoja tai ongelmia.
fi.wikipedia.org/wiki/Kommunismin_musta_kirja Mutta miksi sitten on olemassa kommunismin uhreja ?

Saiskos tähän keskustelua ? Mikä meni pieleen ?

גברי (בן מלחמתי) יוחָנָן חסיד משיח אִי אגם - Gav'riy (ben milchamtiy) yochanan hasid masiach iy agam

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
7 vuotta 2 kuukautta sitten #33376 : VesQ
Vastaus käyttäjältä VesQ aiheessa Kommunismi
Ahneus. Ja se että ihmiset välittävät suurimmaksi osaksi enemmän itsestään ku muista.
No joo, jotkut lähteet väittävät kommunismin olevan eliitin (muurarit) juoni kansojen hallitsemiseksi tai huomion poisviemisen siitä ketkä tätä maailmaa oikeasti pyörittää ja hallitsee. Eli luotiin kahden välinen vastakkainasettelu, kommunismi-kapitalismi viemään huomio pois eliitistä. samat tyypit molempien aatesuuntien takana jne.
Kommunismi on aatteena erittäin jalo ja kaunis mutta ihminen on niin altis kilpailulle ja ahneudelle että vaikeeta on paratiisia luoda. Olisihan se hienoa jos kaikki oltais oikeasti tasavertaisia ja arvoisia mutta siitä ollaan kyllä todella kaukana kattaen koko maapallon.
Noista kuolleitten määrästä en olis aina niin kovin varma, oli sitten kyse kommunisteista tai holokaustista. Holokaustin kuudesta miljoonasta tapetusta uutisoitiin new york timesissa ekan kerran jo vuonna 1913.
Ja provouutiset Pohjois-Koreasta on kuulemma Etelä-Korean lehdistön propagandaa. Puhumattakaan länsimaisen median yksipuolisesta uutisoinnista Neuvostoliitosta. Aika mustavalkoista.
Hassua että kommunismin ja kapitalismin lopputulos on aika samanlainen ku tarkemmin miettii.

Ota näistä ny selvää...

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
7 vuotta 2 kuukautta sitten #33379 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Kommunismi
Tossa kommunismin mustassa kirjassa ei ehkä korosteta että kommunismi on päässyt vallalle tavallisimmin sotien ja aseellisten konfliktien kautta. Ja varsin usein niissä on sit se vastavallankumouksen pelko. Ja kun ilmapiiri on tää, niin luntevasti diktatuuri on se hallintomuotokin. Periaatteessa esim stalinin vainotl liitty kiinteesti venäjän sisällissotaan punaisten ja valkoisten välillä ja ne puhdistukset tuli vasta sit myöhemmin kun yleinen tyytymättömyys alkoi kasvamaan. Meillä suomessahan samat puhdistukset pantiin toimeen välittömästi sodan jälkeen kun ne venäjällä pantiin viiveellä toimeen. Puhdistukset ittessään liittyy sodankäynnin mekaanisiin lakeihin eikä kommunismi itsessään ole niissä oleellinen. Valkoisten päällikkö amiraali Koltsak olisi tehnyt saman kuin lenin jos olis voittanut.

Mutta kommunismi itsessään on tietenkin ääri-ideologia verrattuna vaikka sosiaalidemokratiaan. Mutta se tuskin on se konfliktihakuisuuden perimmäinen syy, vaan se että kommunismi ei ilmeisemmin toimi valtiollisella tasolla

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
7 vuotta 2 kuukautta sitten - 7 vuotta 2 kuukautta sitten #33381 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Kommunismi
Meillä ei oo yhtään valtiomuotoa, joka ei jättäis tilaa täydelle kaaokselle, koska kansa on aina mukana kuvioissa.

Diktatuuri on aina vaan merkki siitä, että edellinen hallinto oli törkeen huono, koska ei siihen muuten siirrytä.

Mikä aate sitten valitaan, riippu johtajista. Samat hullut käy kuuntelemassa kaikkien puheita ja ennen kuin ne päättää, keiden kannattajat on vihollisia. Jos joku porukka pääsee selkeesti niskan päälle, alkaa vaihe, missä hypätään jyrkänteltä alas kun kerran muutkin.

Aate ei oo missään vaiheessa kovin tärkee ja se on yleensä vielä niin huonokin, ettei se toimi missään vaiheessa sellasenaan.

Fasismi on poikkeus, koska Mussolini keksi sitä lisää tarpeen mukaan. Ei siitäkään hyvää tullu, mutta ens alkuun se kyllä toimi ihan sellasenaan.

Tää homma ei eroa oikeestaan mitenkään Talvivaaran kaivoshankkeesta tai WinCapitasta, koska nekin oli vaan sitä, että luuseri pääsi kokeen vähän aikaa olevansa jotain.

Meillä on se väestönosa, joka on mielestään llian hieno tekeen oikeeta työtä. Se on hyvin nirso sen suhteen, mitä se suostuu tekeen, ja hirveen hyvin perillä oikeuksistaan sikäli kun ne keventää työtaakkaa. Ihannetilanne olis se, ettei tarviis tietää mitään ja vuokrafirman väki tekis työt. Ahkerat ihmiset on loppumattoman kateuden kohde, koska ne saa jotain aikaiseksikin, niin että välillä nää päättää nousta sorron yöstä kostaan niille, jotka tekee työtä oma-aloitteisestikin.

Johtajahahmo on sellanen, missä on seassa sen verran maatalon isäntää, ettei sitä haittaa kulkee paskasissa haalareissa, ja sen verran huijaria, että se puhuu sitä mitä turha väki haluaa kuulla. Nää vedätykset tunnistaakin aina siitä, että ne saa liikkeelle oikeeta työtä välttelevät luuserit, jotka ei sitten halua kuulla ollenkaan järkipuhetta. Höpinöitten sisältöön ei tarvii kiinnittää huomiota.

Äärimmäinen karisma on näille sitä, että joku, joka kehtaa käyttää Hankkija-lippistä ja kulkea Nortti huulessa eikä oo hirveen kiinnostunu omistamisesta sikäli kun omaisuutta ei tarvita tekemiseen, viittii haaskata hyvä aikaa niihin. Tää on niin harvinaista, että näitä tyyppejä ikävöidään kauan.

Stalin ei ollu muuta kuin juntti, joka olis ollu omassa elementissään maatilalla, mutta ihan hyvin se karjatilallisen ajattelutapa kumminkin sai Neuvostoliiton rauhottuun hullujen jäljiltä. Ei oo prolekanta vieläkään päässy kasvaan entiselleen.

Leninistä olis ehkä saanu renkipojan kun se ei ollu kovin hyvä käyttään päätään ja ulkonäkö viittas enemmän alaisen hommiin.

Kasvonpiirteitä ja sellasta kannattais katella tarkkaan, koska ne paljastaa paljon maailmasta. Hiusraja yksistään kertoo paljon ja politiikassa selkeesti pärjää sillä, että sattuu oleen isäntäväen hiusraja. Se on niinku karismaa ja puheet voi olla mitä sattuu.

Puolueitten karismamaku liittyy siihen, mistä suunnasta kannattajien geenit on kotosin, koska hiusrajakin vaihtelee sen mukaan.

Kokkareet on kovasti poroisännän perään ja varmaan joku sellanen on joskus ryyppyreissulla pökkiny jotain Niinistön suvun akkaa, koska muita piirteitä on niin paljon, että olis vaikee kuvitella, että näitä olis suvussa enemmän. Kataisen kanssa on sama juttu.

Demareille pitää olla erilainen hiusraja eikä ne tykkää kokkareitten mausta ollenkaan, mutta sitäkin hiusrajaa esiintyy isäntäväellä. Nää on vaan eri suunnasta kotoisin.

Mä kattelin jonkun aikaa vierestä mitä demarit tykkää sukupolvenvaihdosta odottelevasta poroisännästä ja kyllä sillä selvästi karismaa oli. Se oli vaan vääränlaista ja pelotti demareita, minkä takia tää tyyppi kai tappelikin ryyppyreissuillaan aika paljon. Siihen tarvitaan aina se toinenkin osapuoli.

Me vaan eletään maaorjuuteen sopivan porukan muodostamassa yhteiskunnassa ja sitä pitää peitellä valehtelemalla, että maailma olis jotenkin niinku ihan oikeesti muuttunu.
Viimeksi muokattu: 7 vuotta 2 kuukautta sitten juppe.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.285 sekuntia