Ukraina, Syyria, Irak ja muut vastaavat kriisit

Lisää
9 vuotta 7 kuukautta sitten - 9 vuotta 3 kuukautta sitten #21737 : juppe
Nyt tuntuu nettikansalla olevan päämääränä levittää tätä linkkiä joka paikkaan, ja mikäpäs siinä. Ihan hyvin kirjoitettu ja asiantunteva underground-henkinen analyysihän se on niin että pannaan tännekin.

www.mahorkka.com/ukraina-kaikki-ovat-helvetillisessa-shokissa/
Viimeksi muokattu: 9 vuotta 3 kuukautta sitten juppe.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
9 vuotta 7 kuukautta sitten #21738 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Ukraina
Jutussa mainittu kultainen wc-pönttö.Virheellinen consumer key/secret asetuksissa.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
9 vuotta 7 kuukautta sitten #21742 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Ukraina
Mun täytyy tunnustaa etten ole pätkääkään seurannut Ukrainan tapahtumia, enkä ees tiedä kuka on kuka, mitä kukin haluaa ja mistä ylipäätään on edes kysymys. Tunnetusti, vaikka ollaan Ukrainassa eikä Venäjällä, nää on niin venäläisiä juttuja, ettei niistä länsimainen ihminen mitään tajua. Tapahtumat on toki suodatettu länsimaisille ymmärrettäviksi että siinä niinku haluttais liittyä EU:hun tai jotain, vastustetaan tyranniaa, demokratiavajetta, korruptiota ja sananvapauden kahlitsemista, tai jotain sinne päin.
Aivan kun kansa, joka on elänyt tuhansia vuosia maaorjuudessa, ja tottunut sukupolvesta toiseen ruhtinaiden pröystäilevään elämäntapaan ja statusarvoihin, ja siihen miten asiat oikeasti hoidetaan (setelitukoilla) ja ilman setelitukkoa jutut jää byrokratian rattaisiin jauhamaan, olis niinku heränny unestaan ja yllättäen tiedostanut ettei se näin voi olla. Eikä se oikeasti näin voikaan olla.

Näissä jutuissa on yleensä kysymys jostain kaikkia koskettavasta, kuten vaikka siitä, että vodka on kallistunut kioskeissa, temppu joka yleensä venäjällä ja sen alamaiskunnissa saa aikaan vähintään maailmanpalon. Sitten kun sellainen ilmestyy, jostain tulee aina liuta pelureita, jotka on kaikki `kansan puhetorvia´ ja siellä vaan maksimoimassa etujaan ja hankkimassa omaa elintilaansa. Aitovenäläiseen tapaan kun maataan uuninpankon päällä, mutta kun jotain tapahtuu, tilaisuus on silloin käytettävä häikäilemättä ja pantava kinttua valta-asemaan.

Tapahtumia voisi kai kuvata sanalla ukrainalaiset vaalit. Tottakai joka maassa on aina vaalit, ja vaalitapa nyt vaan sattuu oleen tämä. Se vähän kaventaa vallassaolevien valtaa, pudottaa muutaman pelurin pois, ja tilalle astuu tietenkin uusia naaamoja, jotka vallankäyttönsä puolesta ei tietenkään millään tavoin eroa edeltäjistään. Vaalilupaus on tietenkin pudottaa vodkan hintaa ja sille kansa hurraa. Eikä länsimaisen ihmisen pidäkään ymmärtää tätä millään muotoa.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
9 vuotta 7 kuukautta sitten - 9 vuotta 7 kuukautta sitten #21743 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Ukraina
Suomalaiset tiedotusvälineet ovat sen verran pihalla kaikesta mahdollisesta, etten juurikaan ole seurannut niitä.

Olen kuitenkin huomannut, että mielenosoittajat ovat olevinaan EU-myönteisiä, vaikka heistä tosi asiassa vain osa on EU-myönteisiä. Edes opposition johtajina esiintyvät tyypit eivät vaikuta olevan perillä siitä mitä porukka tarkalleen ottaen haluaa. Kaikki sen sijaan haluavat eroon vessapönttömiehestä ja se onkin loogisin yhteinen nimittäjä.

Ex-pressan asema on myös olevinaan ristiriitainen siinä vaiheessa kun henkivartijatkin ovat hylänneet hänet, hän huomaa lentokentällä olevansa maastapoistumiskiellossa ja parlamentti on laskenut hänen säilöön panemansa opposition karismaattisen johtajahahmon vapaaksi, mutta julkisuudessa häntä kumminkin kohdellaan yhä johtajana, aivan kuin julkisuudella olisi näissä asioissa jotain päätäntävaltaa.

Ehkä myöhemmin tulee vähän kaiveltua asiaa myös journalismin sairauskertomuksenkin kantilta, mutta nyt ei ehdi.

Venäläinen on ehkä vielä vähän maaorja, mutta kansannousu on osa maaorjan elämää ja sen hän kyllä osaa. Tällä hetkellä tapahtumat etenevät niin siististi, ettei monessa demokraattisemmassa maassa päästäisi lähellekään samaa. Jossain Kreikassa polttopullot ovat lentäneet jo vuosia eikä ääriliikkeiden paisumisen lisäksi olla saatu mitään merkittävää aikaiseksi.

Ero luultavasti selittyy sillä, että Itä-Euroopassa jokainen tietää oman asemansa eikä toisinajattelu siksi pääse kehittymään samanlaiseksi taivaanrannan maalailuksi kuin länsimaissa.

Suomessa vastaavaan pyrkivät porukat ovat sillä tasolla, että se mitä Sailas on tehnyt on Sailaksen syytä, koska täällä jokaisella on oikeus pitää itseään hirmuisen viisaana, vaikkei tietäisikään, että virkamiehet tekevät sitä mitä poliitikot käskevät ja että Sailas on ollut itse eräs suorasanaisimmista politiikan vastustajista. Ukrainalaisilta otetaan luulot pois jo varhain, joten siellä ei voi vajota näin alas.
Viimeksi muokattu: 9 vuotta 7 kuukautta sitten juppe.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
9 vuotta 7 kuukautta sitten #21745 : Antero
Vastaus käyttäjältä Antero aiheessa Ukraina

Jukkis kirjoitti: Aivan kun kansa, joka on elänyt tuhansia vuosia maaorjuudessa, ja tottunut sukupolvesta toiseen ruhtinaiden pröystäilevään elämäntapaan ja statusarvoihin, ja siihen miten asiat oikeasti hoidetaan (setelitukoilla) ja ilman setelitukkoa jutut jää byrokratian rattaisiin jauhamaan, olis niinku heränny unestaan ja yllättäen tiedostanut ettei se näin voi olla. Eikä se oikeasti näin voikaan olla.


Muistaisin että Ukrainalaisilla on ollut aina eri isäntä ilmansuunnasta riipuen ja vasta Neuvostoliiton jälkeen ovat yrittäneet pärjätä omillaan. Maa ja väestöpohja on sen verran iso, että voisivat pärjätä ihan omillaan sitoutumatta niin itään kuin länteenkään. Muistaisin että suomalaistenkin esi-isiä olisi joskus muinoin asunut siellä Ukrainan seutuvilla. Kalevi Wiikin mukaan:

Noin 7 % suomalaismiehistä kuuluu haploryhmään R1a ja 4 % halporyhmään R1b (”Raulin poikia”). Kalevi Wiik esittää näkemyksen, että R -makroklaanista haarautunut R1a -haploryhmä asui jääkauden aikana Ukrainan seutuvilla ja että R1b olisi jo tuolloin ollut Iberian niemimaalla.


Minoon aina ihaillut Julia Tomosenkon pään päällä olevaa nisulettiä, siitä tuli mieleen että tuolla suunnalla osaavat muuten teherä tosi hyvää, oikealla voilla leivottua pullaa.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
9 vuotta 7 kuukautta sitten #21747 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Ukraina
Yksi syy siihen, että itäeuroopplaiset ovat länsimaisesta näkökulmasta katsottuna, outoja voi olla ruokavalio. Siellä nimittäin ei suosita nykyaikaisia E-koodipöperöitä vaan syödään sinnikkäästi sitä samaa kuin Neuvostoliitossakin, eli lisäaineet ja käsittelyllä pilatut ravintoaineet eivät vaikuta aivotoimintaan.

www.talouselama.fi/uutiset/atria+laski+v...almispullat/a2233691

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.361 sekuntia