Jupen elokuvaketju

Lisää
14.01.2015 18:48 - 19.07.2015 18:35 #25321 : juppe
Jupen elokuvaketju kirjoittanut juppe
Kirjoja ei edelleenkään kiinnosta lukea, joten omistankin tän triidin mainstream leffoille, joihin indiemies on liian tärkeä sekaantumaan.
Viimeksi muokattu: 19.07.2015 18:35 juppe.
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: julsei

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.07.2015 18:46 - 22.10.2017 08:07 #27724 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Jupen elokuvaketju
........
Viimeksi muokattu: 22.10.2017 08:07 juppe.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.07.2015 18:58 #27725 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Jupen elokuvaketju
Uuvuttavan pitkä Saw-sarja vaikuttaa toipumista odottavan skitsofreenikon näkökulmaa.

Vähemmän eloisa sarjamurhaaja panee uhrejaan tappaviin ansoihin sillä perusteella, että nämä paranevat jos onnistuvat selviytymään hengissä, mikä usein edellyttää itsensä vammauttamista. Asiasta tiedottaa haudasta nousseen pikkumiehen näköinen nukke, joka ajaa lasten kolmipyöräisellä.

Lahna ei tietenkään ole yhtä eloton, koska hän ei halua vaikuttaa epäilyttävältä ja hänen on kyettävä hallitsemaan tilannetta. Hän ei ole lämmin, punastumisreaktioita esiintyy vähän ja silmäterät ovat elottomat silloin kun hän on osoittavinaan hellyyttä, mutta hän ei ole pökkelö.

NukkeNukke selvästikin edustaa lahnan todellista minää, joka viettää aikaansa puoliunessa ja ylläpitää naamiota, joka suojaa sitä heräämiseltä. Jos se joutuu kuitenkin heräämään, se voi olla vaarallinen.

Jos naamio on siirtynyt käyttämään toista etunimeään, edellinen saattaa kuulua uinuvalle hirviölle.

Lahnan traumatisoimasta lapsesta varttuu skitsofreenikko jos hän lähtee tälle tielle, joten hänen kannattaa katsella mieluummin vaikka todellisen maailman kerjäläisiä ja vertailla heitä vanhempiinsa. Lahna on ovelampi ja vaarallisempi kuin tyypillinen ammatikseen surkealta näyttävä henkilö, mutta heissä on silti jotain samaa.

Sarjan edetessä sarjamurhaajan avustajakaarti kasvaa ja lopulta tulee nerokas ja lähes sankarillinen hahmo, joka rankaisee huonoja ihmisiä vielä haudankin takaa.

Jonkun kannattaisi ehkä pohtia isäsuhdettaan tarkemmin?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.07.2015 19:01 - 30.04.2016 21:37 #27726 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Jupen elokuvaketju
Tää meni uusiksi kun tuli tehtyä vertailevaa tutkimusta Manhunterin ja Punaisen lohikäärmeen kanssa.
Viimeksi muokattu: 30.04.2016 21:37 juppe.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.07.2015 19:03 - 20.12.2015 09:01 #27727 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Jupen elokuvaketju
The Ring kertoo omituisen tarinan, jossa lapsi herättää pahennusta oireilemalla ympäristölleen vaarallisella tavalla, minkä johdosta hänet eristetään muusta maailmasta latoon, missä hänellä on seuranaan vain televisio. Lopulta hänen äitinsä tukahduttaa hänet muovipussilla kerrottuaan ensin tunteettomasti kuinka tärkeä hän tälle on, ja heittää hänet sitten kaivoon ja panee kannen paikoilleen.

Öykkärimäinen isä on huolestunut lähinnä siitä, etteivät muut saa tietää mitä on tapahtunut.

Hänen isyytensä jätetään kuitenkin auki eikä lapsi jotenkin vaikuta sopivan kuvioon.

Käenpoikasen voi toki saada myös adoptoimalla, mikä sopisi elokuvaan paremmin.

Kaivosta käsin lapsi alkaa jotenkin kostaa kokemuksiaan kaikille uteliaille videokasetille tallennetun kummallisen lyhytelokuvan avulla. Kaikki jotka näkevät se, kuolevat vähän ajan päästä.

Se, että videon nähneistä otetuissa valokuvissa kasvot ovat epäselvät, on sijoitettu väärään paikkaan, koska se on kaivon asukki, josta voi onnistua ottamaan tällaisen kuvan.

Julkisivun ylläpitäminen unohtuu hetkeksi ja kasvoista näkyykin toinen henkilö, joka vaikuttaa jotenkin kuolleelta. Epäselvillä aaveiden kuvilla luultavasti tavoitellaan tätä.

Tällaista näkee jos pitää silmät auki, mutta jos haluaa löytää pahoja henkiä niin kannattaa mieluummin tarkkailla tunnereaktioita.

Tekijöillä täytyy kuitenkin olla vähän tuntumaa aiheeseen, koska tarina on alun perin keksitty Japanissa 1800-luvulla. Siitä on myöhemmin tehty kirja ja kirjasta elokuva ja elokuvasta Hollywood-versio, joten se on kai muuttunut matkan varrella.

Auttaa lasta ei kannata, koska hän on henkisesti kuollut ja tulee siitä vain vihaiseksi, ja elokuva pitää katsoa vasta kun omakin sisäinen elämä on hiipunut, koska muuten se ei ala vaikuttaa toivotulla tavalla.

Elokuvassa hengissä selviää se, joka on kopioinut lyhytelokuvan, mikä tarkoittaa sitä, että lahnan kanssa selviytyy parhaiten se, joka opettelee jäljittelemään tämän sisälle kehittynyttä hirviötä, koska sitä voi manipuloida samalla tavalla kuin se manipuloida muita.

Luovuttaminen ja hirviöksi muuttuminen sen sijaan johtavat häviöön.

Pojan autistisuus menee pieleen, koska lahnan lasta pidetään herkästi autistisena jos hän on luovuttanut ja alkanut antaa periksi lahnalle.

Myös se, että kopion luonut henkilö selvittelee lahnan arvoitusta, on virhe, sillä kopiota ei voi tehdä, jollei tiedä mikä alkuperäiskappale on.

1800-luvun tarina saattaa olla parempi, koska sitä ei olla sorkittu moneen kertaan.
Viimeksi muokattu: 20.12.2015 09:01 juppe.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.08.2015 21:03 - 10.02.2017 13:28 #27945 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Jupen elokuvaketju
Aikaa kestävä tarina on periaatteessa helppo tehdä. Tarvitaan vain tarina, josta ei koskaan tule saamaan kunnolla selkoa, ja jotain, mikä ankkuroi sen kunnolla todellisuuteen.

Bladerunnerissa tämä on toteutettu karsimalla Philip K. Dickin luomasta maailmasta sekavat elementit pois ja panemalla tilanne jotain todellista. Myös tarina on pantu uusiksi, koska se oli alun perin mielenterveysongelmaisen tuotetta, joka ei johda mihinkään.

Alla on tarina, jossa tyyppi jahtaa väärään paikkaan tulleita androideja, ja se on sidottu nätisti siihen, miten tappajia kasvatetaan.

Tyyppi on hyvin poikkeuksellinen, sillä hänet on opetettu tekemään kokeita, joilla androidin pystyy tunnistamaan, ja tätä huikaisevaa asiantuntemusta poliisin täytyy lähes kerjätä, koska se ei itse osaa näitä asioita ollenkaan.

Aivan kuin Sinisterin päähenkilö olisi saanut kirjansa valmiiksi ja joku mulkku olisi lukenut sen.

Heti alussa on kohtaus, jossa otetaan selvää onko koehenkilö aito vai jäljitelmä, ja hän tappaa testaajan heti kun tulee puhetta äidistä.

Elokuvan tämä puoli on hyvin alleviivaava ja tällaisilla kameleonttimaisilla tappajilla on yleensä ollut hyvin vaikea äitisuhde, joka on saanut heidät kuvittelemaan olevansa jotain aivan muuta.

Tarina taas on hyvin yleispätevällä tasolla sitä, että tuote haluaa kohdata luojansa, ja motiivina tähän on rajallinen elinaika, joka on todellisen maailmankin jäljitelmille vaikea asia, koska roolihahmoa, epäelämää tai miksi sitä halutaankaan kutsua, on suunniteltava koko ajan ja kuolevaisuus asettaa sille ikävän rajoituksen.

Fantasioissaan tällainen henkilö on hyvin peloton ja uhmaa mielellään kuolemaa, mutta hänellä täytyy olla vauhti koko ajan päällä, sillä yksin ja paikoillaan oleminen aiheuttaa hirveitä pelkotiloja.

Kun on joutunut kasvamaan perhehelvetissä, ei tunne muita vaihtoehtoja kuin mielikuvitusmaailmassa elämisen ja sen katkeaminen pelottaa enemmän kuin kuolema tervettä ihmistä, koska se merkitsisi sitä, että joutuisi kohtaamaan menneisyytensä. Tästä syystä toisessa maailmassa elävien ihmisien tappaminen ei välttämättä ole kovin vaikeaa, koska he eivät vaikuta todellisilta.

Jokainen summamutikassa Guantanamoon passitettu vanki vihaa vapauduttuaan Yhdysvaltoja sydämensä pohjasta, joten sellaisiin olosuhteisiin syntynyt ihminen on kohtuullisen räjähdysherkkä tapaus. Pahimmillaan ei enää puhuta terrorismista vaan siitä, että voidaan kaivaa toiselta ihmiseltä silmät päästä ilman sen kummempaa syytä.

Elokuva on tehty ennen kouluammuskeluepidemian alkamista, mutta se on helppo käsittää siten, että traumaattisen lapsuuden kokeneet henkilöt, joista opettajat ovat yrittäneet kasvattaa jotain, mikä maksaa paljon veroja ja antaa heille mahdollisuuden mouruta palkankorotusta, tulevatkin takaisin ja tappavat kaiken vastaan tulevan.

Koulu on tulkitsemisessa muutenkin hyvä lähtökohta, koska se on niitä harvoja paikkoja, joissa patologinen narsismi koetaan myönteiseksi piirteeksi. Lapsen tasolle aikuinen vaikuttaa hyvältä työntekijältä, koska hän on samalla tasolla lapsien kanssa, eivätkä muut asiaan kuuluvat piirteet vaikuta tämän johdosta kovin vakavilta.

Kuitenkin tarina sopii mihin tahansa tällaiseen asetelmaan, jossa uhrista on yritetty tehdä uhria muillekin, joten tämä elokuva pysyy ajankohtaisena pelkällä käsikirjoituksella siihen saakka, että tappajien kasvattaminen lopetetaan, mutta se on myös muuten erittäin hyvin tehty.

Elokuvan keskushenkilöt ovat kaikki mielenvikaisia ja se esitetään siten, että tarinan eri tasot kohtaavat sopivasti. Yhtäältä on fantastinen scifimaailma, jossa kaikki on kehittynyttä ja komeaa, ja toisaalta on henkilöillä luotu asetelma, jota tulee lähinnä mieleen joukko persaukisia luusereita.

Kaikki, joista on johonkin, ovat lähteneet parempiin maailmoihin, ja jäljelle on jäänyt slummi ja androideja tekevät henkilöt, joita poliisi suojelee takaisin tulevilta androideilta.

Poliisihahmo on tekemässä mielestään jotain hyvin tärkeää, mutta hän on kuitenkin liikkeellä yksin, mikä ei oikein sovi kuvioon.

Androideja suunnitteleva nero on suunnilleen maailman tärkein ihminen ja asuu yksin synkässä linnoituksessa, jonka turvallisuusjärjestelyt ovat kaikessa komeudessaan se, että ovi on lukossa, ja se avataan tarkemmin ajattelematta heti kun sisään pyrkii tarinan ainoa henkilö, joka haluaa paistatella hänen neroutensa loisteessa.

Tilanne on olevinaan hallinnassa siihen asti että henki lähtee.

Androidien johtaja puolestaan on kovin jätkä mitä teknologialla voidaan tehdä, mutta on kuitenkin aika hukassa jäätyään yksin ja kertoo poliisihahmolle mielikuvituksellisia tarinoita ennen kuin kuolee omia aikojaan.

Ympäristö on koko ajan sinnikkäästi sitä mieltä, ettei mitään ihmeempää ole tekeillä vaan kaikki muut keskittyvät omiin asioihinsa.

Pohjimmiltaan tämä elokuva on hyvin ilkeä komedia.
Viimeksi muokattu: 10.02.2017 13:28 juppe.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.08.2015 21:09 #27946 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Jupen elokuvaketju
Buster Keatonin elokuvat ovat siitä poikkeuksellisia, että ne eivät vanhene. Vaikka itse elokuva näyttää 100 vuotta vanhalta, päähenkilö on aina tuore ja ajankohtainen.

Tämä johtuu siitä, ettei Keaton kehitellyt hahmoaan normaalilla tavalla, eli ottamalla oppia siitä, mitä muut olivat näytelleet aikaisemmin, vaan poimimalla aina joukossamme olevan ihmistyypin ja kehittämällä siitä toimivan karrikatyyrin.

Lopputulos on omissa maailmoissaan elävä teeskentelijä, jolla on suuria unelmia, heikko osaaminen ja alhainen moraali, ja poliisit kiinnostuvat hänestä herkästi.

Jos hänen elokuvistaan tuttua hahmoja välttää niin välttyy myös monelta ongelmalta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.12.2015 15:33 - 10.02.2017 13:27 #29412 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Jupen elokuvaketju
Kauhuelokuvissa on hyvin tärkeää, etteivät ne kuvaa todellisuutta, joten moni alan perusteos on tehty ihan vahingossa. Tarvittava määrä realismia on eksynyt sekaan sen takia, ettei ole ollut varaa uskottavuutta laskeviin tehosteisiin ja ammattitaitoisesti väärin näytteleviin näyttelijöihin eikä käsikirjoituksestakaan olla osattu tehdä liian kummallista.

Näin on syntynyt sellaisia klassikoita kuin Texasin moottorisahamurhat ja Perjantai ja kolmastoista päivä, joita ei sinnikkäästä yrittämisestä huolimatta olla pystytty jäljittelemään, koska kaikki sen, mikä saa ne toimimaan, tulkitaan virheiksi.

Jos kauhuelokuvaan yritetään saada mukaan todellisen maailman juttuja, se täytyy naamioida jotenkin, ettei yleisö huomaisi sitä, koska jopa vahingossa vähän realistisiksi tehdyt elokuvat halutaan kieltää.

The Lovely Bonesissa naamiointi on suoritettu silkalla vittuilulla.

Tapahtumapaikka on takapajula, jossa ihmiset yksinkertaiset viihtyvät, koska heidän ei tarvitse tajuta oikeastaan mitään.

Elokuvassa ei juuri käsitellä vajaaälyisiä mulkkuja, joilla on jotain ihmeellistä auktoriteettia, mutta tällaisissa paikoissa niitä on paljon. Kaiken pitää tapahtua niin kuin ne haluavat, koska ne pitävät yllä illuusiota, jossa ne muka tajuavat asiat parhaiten. Tyypillisesti ne ovat pesiytyneet julkiselle sektorille, joka on sarjamurhaajan paras kaveri. Kukaan ei osaa epäillä mitään, ja jos menee töihin sairaalaan, saa kasvattaa kaatolukua kaikessa rauhassa, kunhan ei ala leikitellä kiinni jäämisen riskillä.

Nämä ovat sitä sakkia, joka on onnistunut pesiytymään jonnekin ja tyydyttää pätemisen tarvettaan tekemällä selväksi, että muiden on oltava kiltisti tai muuten koituu hankaluuksia. Lainsäädännöllä ei ole niin väliä, joten ne, jotka ovat joutuneet kohtaamaan vähemmän näkyviä uhkia, eivät jääkään palvelemaan idioottilaumaa, kuten se ehkä toivoo, vaan jättävät sen pärjäilemään omillaan, koska kyse selvästi on alamaailman välisistä selkkauksista. Yksinäinen saalistaja ja mafia vain ottavat mittaa toisistaan ja turha siitä on kunniallisen ihmisen stressiä ottaa.

Jos minä ammun itseäni päähän, se ei ole naapurin vika, ja jos naapuri ampuu itseään päähän, se ei ole minun vikani, ja mafia pelaa haluamattaan aivan samoilla säännöillä.

Ensin tarinassa esitellään päähenkilönä toimiva tyttö, josta on varttumassa normin mukainen riemuidiootti.

Sitten esitellään omituinen tyttö, joka näkee sellaista, mitä muut eivät näe, ja sitten kertojana toimiva tyttö joutuu sarjamurhaajan uhriksi ja hänen ruumiinsa suljetaan kassakaappiin, mutta samalla hän pääsee myös pakoon ja löytää itsensä kummallisesta maailmasta, joka on yhteydessä todelliseen maailmaan, mutta siellä on kuitenkin kivempaa olla.

Tytön perhe alkaa etsiä häntä ja tyttö toivoo sen päästävät hänet pois maailmasta, josta hän voisi tulla itsekin pois, mutta etsintä on pelkkää typerehtimistä, josta ei aiheudu muuta kuin haittaa.

Samaan aikaan omituinen tyttö pysyy ainutlaatuisena ja sarjamurhaajan ura paljastuu pitkäksi, sillä jos ei viitsi herättää pahennusta niin kuin omituinen tyttö, tällaisessa paikassa saa tehdä mitä haluaa.

Lopussa kertojatytöstä tulee omituinen tyttö, jollainen pystyy selviytymään sarjamurjaahan kaltaisesta reppanasta parilla kirosanalla, ja kassakaappi haudataan syvälle maan alle, josta perhe ei enää voi löytää sitä.
Viimeksi muokattu: 10.02.2017 13:27 juppe.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.12.2015 19:35 #29413 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Jupen elokuvaketju
Mä mietin tossa meneeköhän hyvä tarina hukkaan kun ilmestyy tää kamppailu merta vastaan

Käsitän että siinä tehdään versiota vanhasta (ja ylittämättömästä Gregory Beckin esittämästä) Moby Dickistä. Itse asiassa valaanpyyntialus Essexin tarinahan löytyy ihan kotikutoisista kirjastoista ja oleellistahan tässä tarinassa ei ole suinkaan mittelö valaan kanssa, vaan se että jätkät tosiaan souti tyynen valtameren yli. Tiettävästi matka kesti 3-4 kk ja rantauduttuaan eteläamerikan rannikolle, veneen pohja oli täynnänsä kaluttuja ihmisluita - mites sitä muuten olis hengissä pysytty? Tarina on todellakin eräs maailman parhaista just ton kannibalistisen teemansa takia, kun sekin episodi jossa ne lopulta pääsi saarelle jossa juomavettä ei ollu tipan tippaa, ja saaren yhdessä luolassa oli jo entuudestaan janoon kuolleiden luurankoja.
mutta kun tehdään hollywood-versiota, niin siitä tehdään tietenkin kliinisen siisti vältellen aiheita jotka vois herättää paheksuntaa. Mun mielestä Essexin tarinasta on kerrottu vähän liikaakin vesitettyjä ja sensuroituja versioita ja olis hyvä jos joku tarttuis aiheeseen ihan oikeiden tapahtumien pohjalta. mutta kaipa tällä kertaa on vaan aateltu että kun saadaan leffateattereihin K-12 -ikärajalla, niin se on jo puoliksi perhe-elokuva.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.12.2015 19:52 - 25.12.2015 20:02 #29414 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Jupen elokuvaketju
Ei kukaan jaksa kattoa kahta tuntia kun jätkät istuu veneessä ja syö kuolleita.

Voithan sä kokeilla sitä jos et usko. Olis ensimmäinen indieleffa, joka on kuvattu kokonaan soutuveneessä keskellä Itämerta.

Paat juoneks vaikka että Eurooppa on menetetty zombeille, mutta Kanadassa on joku radioasema toiminnassa. Sinne on yritetty päästä laivalla, mutta zombit on vallanneet sen ihan alkumatkasta ja nyt ei oo muita mahkuja kuin yrittää päästä sinne pelastusveneellä.
Viimeksi muokattu: 25.12.2015 20:02 juppe.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.12.2015 20:26 #29415 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Jupen elokuvaketju
Ehkä sun kannattais kumminkin tehdä slasher-leffa, missä jihadista innostuneet porukat juoksee kaduilla veitsien kanssa puukottamassa vastaantulijoita ja menee taviksien koteihin tappamaan niitä, koska se kumminkin alkaa jossain vaiheessa kun ne on sitä suunnitelleet eikä siihen tartte ihmeempää koulutusta.

Olisit hyvällä tuurilla vähän aikaa edellä, mutta kiirusta kannattaa pitää.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
26.12.2015 13:04 - 10.02.2017 13:26 #29416 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Jupen elokuvaketju
Sinister on hyvin rakenneltu satiiri, mikä ei ole turhan yleistä.

Siinä rikoksista kirjoittava juoppo kirjailija muuttaa perheineen uuteen taloon.

Paikkakunnan sheriffi ei pidä hänestä, koska hänestä voi aiheutua jotain pientä ikävyyttä, mutta odottaa kuitenkin muna pystyssä, että hän onnistuisi oppimaan rikollisuudesta jotain uutta.

Taas ollaan The Lovely Bonesin maailmassa, mutta nyt tilannetta käsitellään toiselta kantilta, sillä kirjailija on idioottimafian palvelija. Hän yrittää päästä sen suosioon voidakseen luulla olevansa jotain erikoista. Hän on kiinnostunut sen tyyppisistä henkilöistä, joita The Lovely Bonesin tappaja edustaa, mutta hän ei asennoidu näihin samoin kuin mustiin pukeutuva tyttö, joka on tajunnut, että nämä ovat helposti tunnistettavia säikkyjä reppanoita, vaan eläytyy idioottimafian roolileikkiin, joissa nämä ovat jotain suunnattoman kavalaa ja pelottavaa.

Uudesta talosta löytyy kaitafilmejä, jotka ovat hyvin pelottavia huolimatta siitä, että tv-uutisissa näytetään hurjempia juttuja, ja jos haluaa ymmärtää mitä maailmassa oikeasti tapahtuu, joutuu katsomaan mahdollisimman näyttäväksi tehtyä snuff-propagandaa.

Kirjailija katsoo filmejä yksin lukitussa huoneessa ja pelottavaa tunnelmaa luodaan musiikilla ja sillä, että unenomaisissa filmeissä vilahtelee mörkö ja talossa alkaa vähitellen kummitella.

Filmit on värejä myöten suunniteltu siten, etteivät ne vaikuta todellisilta vaan pikemminkin postikorteilta paremmasta maailmasta, missä ne ovat äärimmäisen pelottavia.

Idioottimafian maailmassa syytä veritekoihin etsitään sivuseikoista samaan aikaan kun idioottimafia varjelee mitä tahansa ääriliikettä, joka haluaa tuhota sen, kunhan se vain osallistuu edes jollain tasolla siihen roolileikkiin, missä typerä mulkku on jotain ja hänen mielipiteillään on arvoa enemmän kuin käytetyllä vessapaperilla.

Kirjailija mafian palvelijana puolestaan sille fantasioita, jota se voi keskittyä epäolennaisuuksiin samalla kun lähistöllä muodostuu liikehdintä, joka pyrkii pääsemään siitä eroon.

Vähitellen paljastuu, että filmeissä tapetaan perheitä tietyn kaavan mukaan, mutta valitettavasti mysteeri ei ehdi paljastua, koska kaavaan kuuluu kirjailijan perheen tappaminen, jota suunnitellaan lukitun huoneen ulkopuoleisessa maailmassa, johon kirjailija ei tule kiinnittäneeksi hirveästi huomiota.

Elokuvien roolihahmoista on vaikea päätellä varmasti sellaista, mitä ei suoraan kerrota, mutta kirjailijan vaimo vaikuttaisi olevan työväenluokasta värvätty kotirouva, joten ehkäpä hän ei koe perhettä niin tärkeäksi, että se elämää pitäisi seurata tarkasti.

Tämä on parempi kuin The Lovely Bones, joka keskittyy liikaa idiooteille vittuilemiseen.
Viimeksi muokattu: 10.02.2017 13:26 juppe.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
26.12.2015 13:47 - 26.12.2015 16:00 #29417 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Jupen elokuvaketju
Tunnelma tarttuu nätisti melkein mihin tahansa videoon.Viimeksi muokattu: 26.12.2015 16:00 juppe.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
26.12.2015 14:38 - 26.12.2015 18:41 #29418 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Jupen elokuvaketju
...
Viimeksi muokattu: 26.12.2015 18:41 juppe.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.04.2016 21:36 - 30.03.2017 21:57 #30982 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Jupen elokuvaketju
Uhrilampaissa suurin mysteeri on se, mistä on yritetty tehdä kaikkein ilmeisin, eli Starlingin ja Lecterin suhde, joka on sinänsä ihan hyvä kuvaus saalista viettelevästä narsistista, mutta ei kuitenkaan taitaisi onnistua ihan niissä olosuhteissa.

Tarina on vähän huono. Valvontaa on yksinkertaisesti liikaa ja on aika kaukaa haettua, ettei kukaan huomaa Starlingin olevan mielenterveysongelmainen, vaikka hän joutuu alansa ja Lecterin takia olemaan sellaisissa ympäristöissä, joissa se tuskin jäisi huomaamatta todellisessa maailmassa.

Kuitenkaan kyseessä ei ole itsenäinen teos vaan menestyskirjan jatko-osasta tehty elokuva, jolle on myös tullut jatkoa niin kirjana kuin elokuvanakin, joten ei ole aivan mahdotonta tajuta, että Starling on skitsofreenikko ja hänen osuutensa tarinasta liikkuu hänen harhojensa keskellä.

Luulisi, että joku, joka katsoo elokuvia ammatikseen ja vapaa-ajalla vielä toistamiseenkin, huomaisi edes tämän verran, koska elokuvissa harvemmin pyritään täydelliseen realismiin.

Yllättävän paljon huomiota sen sijaan on kiinnitetty siihen, ettei psykiatreja liiemmin ole saatu kiinni sarjamurhista, vaikka Lecter on vähän muunneltu versio Ted Bundystä, joka oli opiskellut psykologiaa, eikä lääkärinä työskentelevä sarjamurhaaja ole aivan tavaton ilmiö.

Vapaana juoksevan sarjamurhaajan tarina kerrotaan eri tavalla kuin Starlingin osuus, koska se on toisen maailman juttuja, mutta se myös vääntää rautalangasta mitä Starling on puuhaamassa.

Chilton on niljakas siksi, että hän on sitä mitä häpeän maailmaan syntynyt Starling tarvitsee, eli joku jolle voi tunnustaa mitä tahansa paitsi rikoksen ilman, että sillä olisi mitään sen kummempia seurauksia, koska hän tietää miten traumaattisiin kokemuksiin tulee suhtautua.

Starling kuvittelee hänet vastenmieliseksi siksi, että häpeän maailmasta ulos astuminen pelottaa, eikä häntä tule tulkita henkilöhahmoksi vaan Starlingin harhaksi, koska kaikki tarinan tämän osan sivuhenkilöt ovat vain harhoja.

Selliosasto on epärealistinen samasta syytä. Se on sellainen millaiseksi Starling sen kokee, ja siellä aikaa tappava Lecter on sitä, mitä Starling nimenomaan ei tarvitse, eli vapautus häpeästä ilman, että hänen tarvitsisi poistua häpeän maailmasta.

Siksi Lecter vaikuttaa tässä elokuvassa pohjimmiltaan inhimilliseltä ja kannibalismiharrastuksestaan huolimatta luotettavammalta kuin Chilton.

Hän on myös karrikatyyri siitä, miksi koulutettu juntti voi kokea poikkeuksellisen älykkään ihmisen. Sellainen yläluokkainen snobi, joka haaskaa aikaansa taiteeseen ja muuhun turhaan, mutta ei pysty luomaan mitään omaa vaan piirtelee ulkomuistista.

Aito siniverinen loisi oman teoksen ja muistelisi, millaista on pelata jalkapalloa kaatokännissä, mutta Starlingin maailmassa tärkeintä on se, miltä vaikuttaa, joten Lecterin lapsenomainen teeskentely tekee häneen suuren vaikutuksen.

Väärään suuntaan lähtenyt Starling kokee metamorfoosinsa siinä vaiheessa kun hän listii Lecterin antamien neuvojen avulla sen toisen sarjamurhaajan ja muuttuu sankariksi. Hän on poistuvinaan häpeän maailmasta sankarin naamion avulla ja hän sai sen paljastamalla häpeällisen salaisuuden Lecterille, joka ei kerro siitä muille, koska tarvitsee sitä omiin tarkoituksiinsa.

Kriitikkojen sumeaälyisyys luultavasti johti siihen, että elokuvayleisö alkoi pitää Lecteriä inhimillisenä olentona ja Hannibalin loppu on aivan erilainen kuin kirjassa, jossa Lecter kelaa saaliin veneeseen. Hän tietää, ettei Starling ole sitä mitä teeskentelee olevansa, joten Starlingilla on tarve päästä vahtimaan häntä ja siinä on syöttiä riittävästi.

Punaisesta lohikäärmeestä on tehty kaksi elokuvaa, joista jälkimmäinen menee hieman pieleen, koska se pyrkii säilyttämään edes jonkinlaisen kerronnallisen johdonmukaisuuden Starlingin harhojen kanssa. Selliosasto on se kummallinen paikka ja Lecter liiaksi sitä, millaiseksi Starling hänet tulee kokemaan.

Ensimmäisessä, kuten kirjassakin, selliosasto on realistinen ja Lecter lähinnä säälittävä tyyppi, joka yrittää kovasti olla jotain erikoista, vaikka se jokin puuttuu. Hän pyrkii todistamaan olevansa muita älykkäämpi juonittelemalla eikä hänen kannattaisi luottaa missään olosuhteissa ollenkaan.

Myös Chilton on aivan erilainen hahmo kuin Starlingin harhoissa. Hän on selvästi hyvien puolella eikä niljakkuudesta ole tietoakaan.

Uhrilampaat selvästi on vähän liian vaikea tarina yleisölle, mutta siinä ei myöskään olla otettu huomioon sitä, että suuri osa yleisöstä ymmärtää sen itsenäisenä kokonaisuutena, koska Punainen lohikäärme julkaistiin vuosia aikaisemmin. Kaikki eivät olleet tutustuneet siihen eikä moni siihen tutustunut enää muistanut sitä riittävän tarkasti, ja kun Uhrilampaat on vielä sarjan paras tarina, siitä tuli sitten sen keskeisin osa.

Lisäksi Lecteristä yritettiin aluksi tehdä mörköä liian paljon vain sillä, että hän on kannibaali, mikä on huono ratkaisu, koska suhtautuminen kannibalismiin riippuu kulttuurista. Vihollisen maksan syöminen voi olla myös normaalia, joten Uhrilampaiden jälkeen tämä hahmo alkaa kehittyä kummalliseksi, koska Harris yrittää tarjota yleisölle sitä, mitä se haluaa, ja elokuvateollisuus on näissä asioissa vieläkin tarkempi. Hannibalin elokuvaversiossa hän on hyvä ihminen, joka saalistaa huonoja ihmisiä, mutta välillä syntyy ylimääräistäkin sotkua, minkä johdosta häntä pidetään vaarallisena.

Tästä näkee, ettei jatko-osia kannattaisi sen kummemmin kehitellä, vaan uusille ideoille pitäisi luoda kokonaan omat tarinansa. Näin roska näyttäisi selvästi roskalta.
Viimeksi muokattu: 30.03.2017 21:57 juppe.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.154 sekuntia