Valonkantajat-kirja

Lisää
8 vuotta 1 kuukausi sitten #26647 : Veda
Valonkantajat-kirja kirjoittanut Veda
Tämmöinen kirja on ilmestynyt Likeltä äskettäin: Perttu Häkkisen ja Vesa Iitin Valonkantajat.

Pitääpä vilkaista tämä jossakin vaiheessa, mutta tuntuupa tämä ennakolta Ylen jutun perusteella ikävän sensaatiomaiselta. Se tukee juuri sitä suuren yleisön väärää käsitystä, että okkultismi ja esoteria on aina jotakin vinksahtanutta tyyliin Aleister Crowley. Ylevä Valonkantaja-nimikin leimataan jo kirjan otsikossa taas kerran eksoteerisella eli suuren yleisön tuntemalla merkityksellä. Hohhoijaa.

Näyttää siltä, että mukaan on valittu paljon ns. alempaa okkultismia, ja erikoisilla painotuksilla ja irrallisilla heitoilla saa ninkin syvällisistä hahmoista kuin Kaitaharjusta ja Ervastista esitetyksi oudon kuvan. Tämä on sama asia kuin otettaisiin esim. alkemiasta joku homunculus ja tulkittaisiin se oikeaksi hirviöksi eikä sielunosan symboliksi ja sivuutettaisiin täysin se mistä alkemiassa oli kyse esoteerisesti: itsensä jalostamisesta. Taikka jos esitettäisiin, että shamanismi on yhtä kuin sienten syömistä.

Suomalaisesta okkultismista voisi joku joskus laatia asiallisenkin kirjan, jossa keskityttäisiin valkoiseen magiaan, itsen ja yhteiskunnan muuntamispyrkimyksiin ja ihmiskunnan edelläkävijöihin. Ehkä sellainen ei kuitenkaan ole mediaseksikästä. Perttu Häkkisestä ja Vesa Iitistä ei valitettavasti taida olla sellaisen kirjoittajiksi.

Sinänsä tämä kirja taitaa olla ensimmäinen laajempi (joskin tosiaan pahasti vinoutunut) esitys kotimaisesta okkultismista. Lyhyitä katsauksia siihen on kyllä tehty aiemminkin mm. monissa aikakauslehdissä ja kirjoissa. Tästä teoksesta tulee mieleeni Gary Lachmanin Tajunnan alkemistit -kirja, ja sen jälkisanoissa muuten on myös lyhyt, samalla tavalla sensaatioita korostava katsaus kotimaiseen salatieteeseen.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
8 vuotta 1 kuukausi sitten #26649 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Valonkantajat-kirja
Mun mielestä olisi paikallaan kasata samaan kirjaan kaikki mitä magialla on saavutettu.Sitten porukka pystyisi arvioimaan kannattaako siihen edes haaskata aikaa.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
8 vuotta 1 kuukausi sitten #26653 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Valonkantajat-kirja
Täytyy kattoo jos tulee joskus kirja eteen. mutta tässä kun on pyörinyt alan piireissä niin on oppinut tunnistamaan alan mestareista liikkuvan esoteerisemmatkin jutut. Ne on yleensä niitä jota ei paljoa levitellä kun suusta suuhun sillä se käsittelee sitä, mitä nää tyypit oli ihmisinä. Eli jos haluaa jotain Tajunnan alkemistien tyylistä juttua niin pitää vaan saada syvätkurkut kertomaan näitä hommia. Aika traagistahan siellä on alla, alkoholismia, mielenterveysjuttua, vaikeita persoonia. On tyyppejä jotka on ihan umpihörhöjä jne. En minäkään niistä oo koskaan paljoa huudellut julkisesti kun ei tässä sen parempia olla. mutta ei se tietenkään ole noin yksinkertaista. Se on nykypäivän määre ja nykyään ei juurikaan tunnisteta todellisia persoonia.

Nykypäivän newageri, jollaisen tapaa Ultran kesäpäivien lavalta on sellainen hajuton, mauton, ja läpeensä steriili tyyppi jolla on sen verran liikevainua että osaa puhua itsestään kuin suurenakin vaatimattomuutena. Joka juttu joka suusta tulee on ympäripyöreää ja niin saippuaista ettei niistä saa otetta. Ei nykyään oikeen enää kasva tätä persoonaa joka ei välitä hittojakaan pidetäänkö niitä ihan hulluina tai niin omalaatuisina että on syytä varoitella lapsia menemästä liian lähelle. Aikakausi ei vaan tue sellaista mitä se teki vielä 70-luvulla. Sillon överiksi vetäminen oli sosiaalisesti hyväksytympää mitä se nykyisin on.

Kyllä se mullakin oli siinä Mysteerit -kirjan alla pohdittavana missä määrin voisi mukaan kelpuuttaa myös ihmisiä asioiden ja tapahtumien sijasta. mutta en minä sitten siihen hommaan lähtenyt mukaan kuin poikkeustapauksissa.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
8 vuotta 1 kuukausi sitten #26663 : Kaapu
Vastaus käyttäjältä Kaapu aiheessa Valonkantajat-kirja
Itsekin pelkään, että tuo Valonkantajat-teos on turhan popularisoitua sensaatio-osastoa. Kirjan arvosteluversio odottaa kuitenkin postissa, joten pakkohan se on lukea. Referoin kunhan.

Sonus ad infinitum

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
8 vuotta 1 kuukausi sitten #26667 : ARZI
Vastaus käyttäjältä ARZI aiheessa Valonkantajat-kirja
Hyvä kirja se oli. Perusteellisesti selvitetty Tattarisuon juttu ja luku Reima Saarisesta olivat mielestäni opuksen parasta antia.

Mikään ei ole totta.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
8 vuotta 1 kuukausi sitten #26678 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Valonkantajat-kirja
Nää seuraavaa maailmansotaa koskevat ennustukset, mitä tänne joskus linkkasin eikä kukaan kiinnostunut, on kiintoisia.

Kun siivoaa pois roskat, eli ne missä ei olla muistettu edellisien maailmansotien aloittajaa oikein, 50-lukulaiset höpinät suurista vesistä ja tulikepeistä, nostradamusmaisen vaikeaselkoiset sepustukset ja sen semmoiset, jäljelle jää paljon puhetta siitä että venäläiset tankit tulee Saksaan asti suunnilleen nasta laudassa paljon pysähtelemättä, ja että Euroopassa mellastaa jo joku toinen armeija, jolla on jihadistien käytöstavat.

Näissä kokoelmissa on paljon päällekkäisyyttä, mutta kun jaksaa lukea kaiken minkä ymmärtää niin saa aika hyvän otannan näistä ennustuksista.

newprophecy.net/russiaprophecy.htm#Alois%20Irlmaier
www.politicsforum.org/forum/viewtopic.php?f=50&t=80788
www.jrnyquist.com/may14/new_page_2.htm

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.384 sekuntia