Pienlehti

Lisää
6 vuotta 4 kuukautta sitten #35365 : Jukkis
Pienlehti kirjoittanut Jukkis
Alkaa olla se vaihe elämää kun taas himoitsee pienlehden tekemistä. Jossei sitten muuta niin vaikka tekis Tampereen Ufon jäsenlehden. Oon meinaan kattellu että pitkässä juoksussa vois oma väritulostin olla kova sana kun puhutaan tälläsistä minimaalisista määristä. Onhan toi liikkeessä tekeminen tietenkin nopeeta ja vaivatonta mut sen ongelma ei koskaan ole ollut se hinta vaan alvi. se iskee jopa Vironkin painotaloissa. Kun siihen päälle laskee postituskulut, saa kyllä myyntikäyrät olla sadoissa eikä kymmenissä jos meinaa vielä omilleenkin päästä.

Väritulostintahan tuli sillon kokeiltua Hermeetikon aikaan ja silloin ostettiin markkinoiden halvin. Siihen aikaan "vaan 2500mk" eli vähän helvetisti kun samaa saa nykyään kahdella sataa. Ja tietenkin sen mustesäiliö oli kasetteina jotka ei piisannu mihkään ja uudet kasetit piti tilata liikkeen kautta ruotsista saakka. Makso vähän vitusti. ja sit me keksittiin täyttää niitä kasetteja itte mut niissä oli joku mikrosiru joka ei sallinu niitten toimia uudelleen. Uusia mikrosiruja sai vaan jostain ihme kiinalaisesta tehtaasta ja jotenkin niitä sit löyty kun löytykin saksasta ja nekin piraatteina. ja sit kun kaikki oli kunnossa, se saakutin rumpu kulu ihan uskomattomasti ja lopulta kun siihen kyllästyin, myin sen euron kauppahintaan. Periaatteessa sain siitä omani pois muttei siitä koskaan sellasta rahasampoa tullu kun piti. Nythän ne näkys olevan vähän toista kaliberia kun sillon.

Pitäis vaan vähän miettiä tota teemaa että olis samalla myyviä aiheita muttei tarttis huorata keskinkertaisuuden kanssa. Jotenkin on tunne et tää vois vaikka toteutuakin...

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
6 vuotta 4 kuukautta sitten #35367 : Savon samaani
Vastaus käyttäjältä Savon samaani aiheessa Pienlehti
Tervetuloa vaan joukkoon. Itseä lehden teko alkaa jo pikku hiljaa puuduttaa.
Olen aina painattanut painossa tai paremminkin ovat tulostaneet ja leikanneet sitten nidonnan jälkeen reunat.
Hinnasta sen verran että viimeisin lehti 32 sivua väri painatuksella ja reilun 200 kpl:n painos maksaa reilut 3 euroa, siinä on jo alvit mukana.
Yksi kikka jolla saat vähennettyä kuluja on että myyt jonkun mainoksen sivuille, mutta mikään mainoslehti se ei saa kuitenkaan olla. Itse olen karttanut niitä, mainokset tekee lehden halvan oloiseksi.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
6 vuotta 4 kuukautta sitten - 6 vuotta 4 kuukautta sitten #35369 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Pienlehti
Hinnat on voinu romahtaa tällä välin kun oon ollu pelistä ulkona. muistaakseni viimeisin Sinikivi -lehti makso jotain 660e / 150kpl ja kaikki varmaan muistaa miten kuppanen ja pieni se oli. Siis Suomessa - Virossa olis varmaan sillon päässy jollain 450e tietämillä. mut jos tätä järkevästi aattelee niin oma tulostin olis kyl kova sana kun se antas liikkumatilaa.

Jotain tässä pitäs ruveta keksiin laajemminkin. Mitä itteeni tulee niin kattelin tossa että kotimaiset myydyimmät kirjailijat, nää Remekset ja muut, ei pahemmin kipua enää yli 30 000 painoksen. Vertailun vuoksi esim Suomen Mysteerit myi vuodessa koko painoksensa eli rapiat 5000 kpl ja periaatteessa se olis ollu myydyimpien Top20 -listalla. Se olis aivan varmasti myyny joku 8000-10 000kpl mut kun painos loppu kesken... mutta mitä iloa siittä mulle on? Vähän aikaa voi syödä raflassa ja ostaa puhtaan paidan mut arki kolkuttaa silti jo muutaman kuukauden päästä ja miettii mistä taas repii ruokarahansa.
Vertailun vuoksi vielä: jos joka tuhannennella suomalaisella on mun kirja, niin siitä saa suomessa taskurahaa vähäks aikaa. Jos jossain englannissa tai saksassa kirja päätyy joka tuhannennelle, tulee kerrasta miljoonikoks. Siellähän ei kirjailjan tartte kun kerran saada yks läpimurtoteos ja loppuelämän voi lepäillä laakereillaan.
Toisaalta tässä taas painaa et vittumaista se on oma kustantamokaan perustaa kun toimintaa on kerran parissa vuodessa. ja isoille kustantajille ei ole vieläkään asiaa vaikka on saakutti soikoon myydyimpiä kirjailijoita.

On kumminkin edelleen toi sanomisen tarve ja jos ny etenis kognitiivisesti ja hissuksiin niin vois kerrankin saada katteet ittelleenkin. tai toivoa sopii.
Viimeksi muokattu: 6 vuotta 4 kuukautta sitten Jukkis.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
6 vuotta 4 kuukautta sitten #35370 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Pienlehti
Kokeile siirtyä mobiilimaailmaan. Appin voi vääntää jopa ilmaseksi eikä sen jakeleminenkaan vaikeeta ole. Pelkälle blogillekin voi tekaista oman appin muutaman harvan lukijan iloksi.

Melkein kaikilla on nykyään älypuhelin ja monella taplettikin, niin että tää olis se paras tapa tavottaa yleisö.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
6 vuotta 4 kuukautta sitten #35478 : Arthos
Vastaus käyttäjältä Arthos aiheessa Pienlehti
e-kirja muodossa myyminen on tuollaisille lehdillekkin se juttu (pdf menee samanlaisena diginä ja paperilla), messuillle kannattaa säästää sitten nuo paperiset lehdet; Ois jotain halpaa myydä jokatoiselle imettelijälle ja sitä kautta myös kirjat, joita niin moni ei tosta vaan osta, sais promoa (jokaisen lehden loppuun vaan kunnon mainosta kirjoista).

Sitten on vielä sekin etu että jos digimuodossa oleva lehti ottais myydäkseen, niin Jukkis vois neuvotella kustantajan kanssa siitä, että saisko niistä kirjoista joiden painos on loppu, e-kirjaversioita myyntiin...

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
6 vuotta 4 kuukautta sitten #35479 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Pienlehti
Mobiilimaailma tarjoaa ihan erilaisia mahdollisuuksia kuin paperimaailma, koska painatuskustannuksia ei ole. Voi vaikka tehdä lehdestä ilmaisen version ja tuhdimman premium-version, josta pitää maksaakin.

Kaikkee voi kokeilla vapaasti, koska tappiot ei kummiskaan kaada taloutta.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.234 sekuntia