pseudohistoriallisesta kirjoittelusta Suomen muinaisuudesta

Lisää
5 vuotta 4 kuukautta sitten - 4 vuotta 6 kuukautta sitten #41001 : juppe
Pikkuakateemikot on vääntäny pamfletin, missä Jukkis mainitaan monta kertaa. Myös netissä vaikuttavia nimimerkkejä on päässy mukaan.

jargonia.fi/wp-content/uploads/2017/06/1...eli_AaltoHihnala.pdf

Toi on erittäin hieno pseudohistoriallinen kirjotus, koska siitä paistaa, että tamponin naruja löytyy muualtakin kun hämäriltä foorumeilta. Mullahan on tietty parempi käsitys näistä asioista ja se löytyy tuolta otsikolla Lyhyt johdatus kuivan maan kalastajakansojen historiaan, mutta lukekaa ihmeessä tuo ekasta linkistä löytyvä aivopieru.

drive.google.com/file/d/1ZBwDGeJkDvq92Xj...A0q/view?usp=sharing
Viimeksi muokattu: 4 vuotta 6 kuukautta sitten juppe.
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Muinanen

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
4 vuotta 6 kuukautta sitten #43411 : Jukkis
Tässä sitten heilautus toiseen suuntaan:
yle.fi/uutiset/3-10782586?fbclid=IwAR3XS...re&utm_medium=social
Museovirasto piti roskana 2000 vuotta vanhaa korua. ei kauhean vakuuttavaa....

Silmäiln ton Sirpa Aallon pamfletin läpi jossa näemmä todettiin ettei akateemisesti sivistyneen kannata olla tekemisissä kaikenlaisten kanssa. Sen verran toteen että Aallon akateeminen ura ts. väitökirja nojaa muinaiskuninkaiden olemattomuuteen ja jos toisin todistettaisiin, hänen uransakin olisi nollapisteessä. Ihmekös se että ärhäkästi tulee nenänvarttaan pitkin pseudotieteilijöitä arvostelemaan. Ymmärsin hyvin että pseudotieteilijöitä on kaikki jolla ei ole akateemista taustaa ja pseudokirjoituksia kaikki jotka ei ole tehty väitöskirjan muotoon ts. tietokirjan sijasta tiedekirjaa. Kliininen esimerkki hyvästä ylimielisyydestä. Ja vaikkei kuulemma saisikaan vastata meille maallikoille mitään kun on niin tärkeitä tyyppejä, niin kummasti ne kumminkin ehtii ja jaksaa arvostella meidän maallikoiden toilailuja.
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Muinanen

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
4 vuotta 6 kuukautta sitten #43412 : juppe
Jännästi se on osattu tulkita keskiaikaseks, vaikka Saksasta se tutkittiin kunnolla. Tää on mahdollista kun luotettavin lähde on joku (Esso&Naksu 2003).

Tälleen voi tulkita aikalaiskertomuksistakin melkein mitä vaan kun suhde on suunnilleen 10 riviä vaikka Julius Caesarin tekstiä : aukeema ihan itte valittuja muitten tekemiä tulkintoja.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
4 vuotta 6 kuukautta sitten - 4 vuotta 6 kuukautta sitten #43413 : juppe
Ei mutta hei. Toihan on taas niitä juttuja, mitkä sopii Legio IX:n hukkumiseen, mutta ei todista yhtään mitään. Rupeaa vaan ärsyttään tollaset.

issuhub.com/view/index?id=2439
Viimeksi muokattu: 4 vuotta 6 kuukautta sitten juppe.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
4 vuotta 6 kuukautta sitten #43414 : Antero
Näiden tutkijoiden oma vika etteivät kirjoita kansalle kansan omalla kielellä, vaan valitaan nöyrästi jokin ulkomaan kieli, joka on nykyisin englanti. Sitä sitten oletetaan että heidän vierasta kieltä meistä, luetaan kuin latinankielistä Raamattua. Itse ovat vallastaan luopuneet, kun aletaan hienostelemaan muilla kielillä kun erillisen käännöksenkin ulkomaan kielille voisi tehdä.

Nämä Niemisen kirjat käsittelevät Suomen muinaisuutta ja kuninkaita eikä muita vastaavanlaisia kirjoja julkaisevia kirjailijoita ole Suomessa tällä hetkellä. Hänellä on selvä asema Suomen muinaisuutta koskevan pseudohistoriallisen
kirjoittelun ”kruunaamattomana kuninkaana”:


Sukututkimuksen mukaan Anteron juuret menee Ilmajoen pitäjänkirjurista tuhatluvulla eläneeseen skottien kunkkuun, jonka ensimmäisen puolison juuret menee Norjan Olavin veljen kautta kainuulaisten eli kveenien kuninkaisiin. Toisaalta kunkun juuret jotka on virallisesti tunnustettua mm. Englannin hovissa, alkaa n. 2000 vuotta ennen ajanlaskun Espanjassa syntyneestä Heremonista. Mutta voipi tietysti tämänkin tulkita pseudoksi.

Niemisen kirja Muinaissuomalaisten
kadonnut kuningaskunta valittiin Vuoden rajatieto-kirjaksi vuonna 2011. Palkinnon myöntää rajatietoon perustuva Ultra-lehti eli kyseessä ei ole hupipalkinto. Koska Nieminen on saanut näkyvyyttä kirjoillaan, lähdimme siitä olettamuksesta, että Niemiseen viitataan myös nettikeskusteluissa koskien Suomen muinaisuutta.


Siis ymmärsinkö oikein, jo vuosina 2001 ja 2007 viitataan?

Lähteiksi valitut blogikirjoitukset ovat: Olivatko viikinkikuninkaat suomalaisia (Arto Pöllänen 2001); Suomen kuninkaat norjalais-islantilaisten saagojen mukaan (anonyymi kirjoittaja, mutta sijoitettu Ior Bockin sivuille 9.10.2007); Fornjot, muinainen jättiläinen (Timo Kohvakka 4.5.2013); Suomen salattu historia (Sammy Nyman 3.3.2014); Ruotsalainen valloittaja on väärentänyt Suomen historian (Lasse Kallo 29.10.2015). Kyseessä olevat blogikirjoitukset eivät ole sellaisia, että niiden kirjoittaja kävisi päivittämässä niitä ja kirjoittamassa niille jatkoa.Viittaamme käytettyihin blogikirjoituksiin niiden tekijöiden sukunimillä ja vuosiluvuilla (Bock 2007, Kohvakka 2013, Nyman 2014, Pöllänen 2001, Kallo 2015) – poikkeuksena Ior Bockin sivusto, jonka tekijä on ainoa anonyymi valittujen blogitekstien joukossa, mutta viittaamme häneen julkaisukanavan mukaan Bockina.
Pölläsen kirjoitus on tarkkaan ottaen artikkeli, joka on ilmestynyt Kaltio-lehdessä 4/2001 ja on nyt sähköisessä muodossa lehden arkistossa. Siihen viitataan samalla tavoin kuin muihin blogikirjoituksiin, sillä se ei ole tieteellisen aikakauskirjan artikkeli. Kaltio-lehti ilmoittaa omilla nettisivuillaan: ”Pohjoinen kulttuurilehti Kaltio on ainoa pääkaupunkiseudun ulkopuolella yli 50 vuotta säännöllisesti ilmestynyt valtakunnallinen mielipidelehti.”

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
4 vuotta 6 kuukautta sitten #43415 : Jukkis
Onhan se rajua lukea tämäntapaisia toteamuksia:

"Arkeologiset tutkimukset eivät tue käsitystä siitä, että Suomessa olisi ollut kuningaskuntia tai edes kovin järjestäytyneitä maakuntia ennen Ruotsin vallan aikaa (Haggrén et al. 2016, 316–317, 358–359). Verrattuna esimerkiksi Ruotsin alueeseen ja sen kehitykseen kuningaskuntana, josta on kirjallisia lähteitä, Suomen kehitys vaikuttaa vähäpätöiseltä".

Näissä on tälläsiä ihmeellisiä asenteellisuuksia ja tiivistetty yleistykseksi "yleistotuudeksi" juuri tuollaisia jotka vaatisivat paljon tarkennuksia. Ja sitten on valittu tällänen svekomaaninen asenne niin ei olla sitten näkevinään mitään muuta. Kyllä mä vaan kehtaan väittää että länsirannikkomme alue on ollut hyvinkin järjestäytynyt ja organisoitunut jo pronssikaudelta keskiajalle. Samaten tässä on tollanen hassi että "Ruotsin kehitykseen kuningaskuntana" on paha yleistys joka koskee ehkä Ruotsin historiaa jostain 1500-luvulta eteenpäin. Tämäkin on muuten svekomaaninen tulkinta. On noi ruotsalaistutkijat kylläkin koettaneet sitkeesti opettaa suomalaisille akateemikoille että älkää nähkö sitä ruotsin valtiollista historiaa mitenkään homogeenisenä ja ikiaikaisena. Ei sillä puolen lahtea ollut keskiajan alussa saati rautakaudella yhtään sen kummosempaa kun tälläkään puolella.
Ton Aallon kirjoituksessa on muuten paljon tälläsiä ns. yleistysvirheitä.

Oon minä lukenut sen väittärinkin noin silmäillen. Englanninkielinen joka ei näin meidän kesken ole mitenkään tieteellisesti validi ja ihmettelen miten noin puutteellinen tutkimus on edes voinut läpäistä seulan.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.233 sekuntia