Harjoittele täällä foorumin käyttöä.

itkua läppäreistä

Lisää
13 vuotta 6 kuukautta sitten #3891 : Jukkis
Tätä tulee nyt kirjoitettua ihan terapeuttisessa mielessä. Se vähä mitä tässä on saanut säästöön pantua hermiksen jäähylle panosta, katosi tänään Gigantin kassaan uutena tietokoneena. Tosin tätä naputtelen vielä vanhalla acerillani joka jostain syystä oli säästynyt.

Pitäisi olla harmissaan mutta oikeastaan olen huojentunut. Tuskin koskaan olen tehnyt huonompaa kauppaa kuin mitä vuosi sitten tein ostaessani acerin tilalle uuden koneen. Mitä siitä oikein opin?

Ensinnäkin tämä halvin vaihtoehto ei ehkä ollut huonoin, mutta kylläkin ”kaikki valmiina asennettuna” –paketti. Kylkiäisenä kun tulee usein näitä sponsoroiden ilmaisia `hyöty´ ohjelmia jotka alkuun ei haittaa, mutta pitkässä juoksussa pelkkä käynnistys tuntuu kestävän tunteja, ja mistä sen tietää minne kaikkialle ne ottavat yhteyttäkin erinäisiä päivityksiä hakiessaan.
Sitä en tiedä johtuuko se Vistasta itsestään vai näistä ohjelmista mutta on enemmän kuin onnenkauppaa jos kone ylipäätään käynnistyy oikein. Jokin siellä jumittaa,ohjelmat ei käynnisty tai muuten mylly matelee. On varsin tavallista että koneen on saanut heti samantein sammuttaa ja käynnistää uudelleen.

Lopputulos on ollut kone joka väliin harrastaa viisitoista sekuntisia miettimistaukoja ja erityisesti nettilatailuissa se tykkää väliin kaatua kokonaan. Mukavana bonuksena on sitten ollut tämä mokkula josta tosin viisaammat varoiteli etukäteen – nyt tiedän miksi. Sekin harrastaa syklistä yhteyttä eli vuoroon megaa ja vuoroon 0 kbt/s riippuen missä päin säteilevää aaltofunktiota ollaan. Lisäksi panin merkille että mokkula ei tykkää toisista säteilevistä esineistä ympärillään, ja jopa aamukahvikuppini liian liki on merkki kadottaa signaali. Mokkula on yhtä kuin nykivä yhteys. Ehkä siitä on apua jossain tunturilla mutta varoitan muitakin pitämästä sitä kotiyhteytenä.

Kun nämä virheet yhdistetään, on seurauksena hidasteleva, pätkivä ja ainakin kerran viikossa täydellisesti kaatuva tietokone. Nyt toissapäivänä se haki itsekseen jotain nettipäivitystä jonka seurauksena se kaatui niin täydellisest, ettei edes hiiri toiminut. Tuuletin vain humisi kuin viimeistä päivää. Niinpä tein sen minkä olen tehnyt vuoden aikana sen sata kertaa – painanut 5 sekuntia sammutusnäppäintä, jolloin se antaa käskyn pakollisesta sammuttamisesta. Tällä kerralla yhden kerran liikaa koska kovalevy hajosi. Tarkemmin kuitenkin mietittynä – jo oli aikakin.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13 vuotta 6 kuukautta sitten #3892 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Vs:itkua läppäreistä
Haluan toki jatkaa etten ole kyllä pahemmin koskaan tekniikasta ollut kiinnostunutkaan. On turha kysyä ainakaan multa miten kännykät, tietokoneet,autot, plasmatelkkarit sun muut toimii. Hyvä kun osaan omissa vehkeissäni puheluihin vastata ja saan auton tankattua. Se on kyllä ollut ihan tietoinen valinta.

Sillä vaikka muut eivät tähän ehkä yhdykään, mielestäni näiden juttujen opettelu on lähinnä bulkkityötä. Ajatusten uhraaamista asioihin joka ei ole kehittävää eikä siitä edes ole hyötyä pitkälläkään tähtäimellä.

En silti sano ettei bulkkityötä olisi pakko jossain määrin tehdä. Telkkarini kaukosäädin on sellainen että jos hämärässä painaa väärää nappia, katoaa kuva. Vitsi on siinä että kuva ei palaudu samasta napista vaan menemällä johonkin valikkoon valitsemaan jotakin. Niksi toimii tietenkin vain siinä säätimessä, uuden töllön ja uuden kapulan ostettuani, opettelu alkaa taas alusta. Tämän takia se onkin bulkkityötä.

Se tietenkin suututtaa tavattomasti että joku hikinen insinööri pakottaa minut sitomaan ajatteluani hänen vehkeisiinsä. Sitten kun näitä laitteita on riittävästi; telkkareita säätimineen, kameroita, puhelimia, tietokoneita jne jne vaatii sellaisen infran ylläpito jo kohtuullista keskittymistä joka tietenkin on pois kaikesta muusta. Harmittaa vietävästi kun ajatukset jotka kohdistaisi politiikkaan, filosofiaan, tietoon,syvälliseen tietoon on pakko jättää sivuasemaan ja keskityttävä tähän bulkkityöhön.

Sitten kun stressaannun riittävästi elektroniikan vaikeuteen, aivot tuottavat salaliittoteorian. Entä jos tämä onkin tarkoituksellista? Neuvostoliitossa uskottiin että ajatus on ase, joten kansalaisten ei ollut hyvä ajatella koska ajatus oli kuin ladattu pyssy. Entäs jos tämänkin bulkkityön salaisuus on kohdistaa ajatukset väärille raiteille jonka todellinen tehtävä on fabianismin hengessä tuottaa uusavuttomia joiden kyky käsitellä esim poliittisia teemoja on oleellisesti heikentynyt kun kaikki aika ja energia menee usb-kaapelien kiinnittelyihin.

En silti usko että takana on illuminaattista maailmanhallintoa, vaan kvartaalitalous. Yritys kuin yritys on tätä nykyä ylivelkaantunut ja selvitäkseen on putkautettava tuote markkinoille vaikka se olisi miten luotaantyöntävä, vaikea eikä kuluttajaystävällisyydestä kuullutkaan. Usein se on myös risa tai ainakin laukeaa takuun ummettua jolloin sen opetteluun kulutetut tunnit; bulkkityöt, on taas aloitettava alusta.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13 vuotta 6 kuukautta sitten #3893 : Jore
Vastaus käyttäjältä Jore aiheessa Vs:itkua läppäreistä
Itsekin nysvään nyt jo neljättä vuotta gigantin halpisläppärillä. Ihan hyvin wääntö riittää, kunhan vähän keskusmuistia heti alkuun lisäsi. On muuten äärimmäisen rasittavia nämä kaikki läppäreiden asennuksen mukana tulevat merkkikohtaiset viihdekeskukset, pelit, esittelyohjelmat. Sitten ne välillä huutaa että haluatko käydä esittelyn läpi. Meinaa kone lentää seinään jo siinä.
Se noissa kaikissa asennettavissa (tarpeellisissa) ohjelmissa ottaa nuppiin, kun ne useimmiten automaattisesti määrittelevät ohjelman ladattavaksi (useimmiten turhaan) taustalle koneen käynnistyessä. Siinä sitten on sen viisitoista wordia, powerpointia, adobea &co. ladattuna, ja kone ruksuttaa ekat puoli tuntia. Itse olen CCleanerilla tyhjentänyt koneen käynnistysrekisterin turhasta paskasta. Kummasti riittää vääntö vieläkin.
Monet kaverit on hankkinut sen saakelin omppukoneen. Kuulemma toimii kuin ajatus.

Mokkulat ovat oikeasti jotakin hyvin saatanallista. En tiedä ketään, jolla se toimisi edes välttävästi. Itse kidutin itseäni vajaan vuoden mokkulalla. Jotenkin siihen huonouteen tottui. Kun piti lähettää sähköposti tai vaikka kirjoittaa hörhikseen, pidin aina rinnalla auki jotain muuta sivustoa jota päivittämällä varmistin että yhteys tosiaan toimii, eikä viesti katoa mokkulan ja tukiaseman välille. Sitten se kadotti spontaanisti yhteyttä ajoittain. Uusi yhteys muodostui vain jos irroitti mokkulan ja kytki uudelleen. Nyt on kiinteä netti ja edelleen vituttaa aika kun siedin mokkulaa. Itseasiassa mun Nokia E71 3g-yhteydellä antaa tasan mitä yhteys lupaakin kaupunkialueella, 384kbit/s.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13 vuotta 6 kuukautta sitten #3894 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Vs:itkua läppäreistä
Tiedän tiedän. Itselle kävi huono onni että elisan laajakaista hajosi samaan aikaan kun mokkuloita kaupattiin kovalla volyymilla. Tämähän tarkoitti suomeksi ettei uutta laajakaistaa ollut varastossa - tai koko kaupungissa - ja Hesasta saattaisi saada kolmen viikon odottelun jälkeen. "mutta oletteko kuulleet tästä mokkulatarjouksestammme...vain koneeseen kiinni ja heti internetiin". Jossakin oloissa tätä sanottaisiin kiristykseksi.

Muutenkin olen kurkkua täynnä koko elisaan. ylimielisyydestä kielii sekin että sain sähköpostinkin joka ei suinkaan ollut muodossa etunimi.sukunimi vaan etunimisukunimi, Koetin muuttaa mutta mutta... sivustokin on tehty sillain, että liittyminen ja tilaaminen onnistuu yhdellä sivulla, mutta peruminen ja valittaminen on niin monen alisivun takana (itse asiassa ne menevät kehää) että tarvittaisiin ammattiluotsia pääsemään perille. Kävin konttorillakin perumassa ja seuraavassa laskussa kaikki jatkui kuin ennenkin.
Se on muutenkin niin pirullisesti tehty etten saanut sitä sähköpostiohjelmaan edes kytkettyä vaikka gmail meni leikiten.

Nyt on uusi kone ja mokkulalla kolmas kerta toden sanoi että pääsin tämän kirjoittamaan. vaatisi kosmisen katastrofin ellen huomenissa lähtisi laajakaistaa metsästämään.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13 vuotta 6 kuukautta sitten #3895 : Pahakurki
Vastaus käyttäjältä Pahakurki aiheessa Vs:itkua läppäreistä
Jormando kirjoitti:

Monet kaverit on hankkinut sen saakelin omppukoneen. Kuulemma toimii kuin ajatus.

Omppunismi on uskonto/sairaus sillä sellaisen omistaja ei kykene näkemään totuutta. Mäkki on ihan kiva jos koneen käyttöasteesi rajottuu sähköpostiin ja surffailuun. Työkäyttöön Mäkki ei sovellu ollenkaan tai soveltuu se sellaisiin töihin joissa ollaan tekevinään jotain.
Jos kukaan on koskaan huomannut, niin firmoissa joissa tehdään ihan oikeaa ja tuottavaa työtä, ei ole Mäkkejä käytössä.

Mäkin todellinen funktio on oikeastaan vain edustuksellinen koska kaikki tietävät sen maksavan ihan liikaa ja täten se on noussut jonkinlaiseksi statussymboliksi, joita näkee lähinnä edustajien laukuissa ja mainostoimistojen auloissa sekä tietenkin niillä urpåilla jotka luulevat niitä hyviksi juuri näistä syistä.

Joihinkin puusilmähommiin sentään Mäkkikin soveltuu edes joten kuten ja siksi niitä näkee äänitysstudioissa, jossa se suorittaa vain sitä yhtä ja ainoata tehtävää eli äänitystä. Tosin sekin tuntuu toimivan säälittävän huonosti jos äänittäjien puheita kuuntelee.
Mäkin käyttäjät itse tietävät myös sen kuinka se ei ole yhteensopiva minkään kanssa. Hyvänä esimerkkinä kaverin viime vuonna ostettu M ei tunnistanut edes teräväpiirtovideota, joka on sentään ollut markkinoilla jo sentään melkein 10 vuotta. Niinpä hän joutui kiltisti odottamaan uuden käyttöjärjestelmän saapumista kauppoihin.

Sekin kertoo omaa totuuttaan, että olen huoltanut satojen yritysten, kuntien yms. tietokoneet läpikotaisin, eikä yhdestäkään löytynyt Mäkkiä eikä kyse todellakaan ollut siitä etteikö sellaisia olisi ollut varaa hankkia.

Ehkä asian voisi kiteyttää siten, että jos sinun pitää kaivaa talon perusta, niin hankit kaivinkoneen etkä suinkaan Lexusta vaikka se näyttäisi hyvältä tontin kulmalla.

Mokkulasta vielä sen verran, että kuten olen aikaisemmin todennutkin, niin ne pitäisi kieltää lailla. Ensimmäisen kerran törmäsin mokkulaan aika tarkalleen 10 vuotta sitten. Ne olivat tuolloin niin susia, että niistä luovuttiin yrityskäytössä melkein heti kun ne tulivat markkinoille. Sitten muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen sitä samaa roskaa myydään uudessa paketissa eikä se toimi vieläkään.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13 vuotta 6 kuukautta sitten #3896 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Vs:itkua läppäreistä
Mokkula on syvältä. Parempi hommata kännykkä joka ajaa saman asian, koska niissä on sisällä huomattavasti kehittyneempää teknologiaa.

Läppäreitäkään ei kannata ostaa jos pöytäkoneellakin pärjää, koska niiden komponentit ovat a) kalliita ja b) tehottomia ja kannettavuuden tärkein mittari eli akunkesto on silti heikonlainen.

Läppärin CPU:n ja GPU:n tuulettimet ovat lähinnä turhia akunkuluttajia, koska ne eivät tee muuta kuin siirtävät kuumaa ilmaa paikasta toiseen. Jäähdyttämiseen ne tarvitsevat ilman kosteutta ja se haihtuu läppärin sisältä yllättävänkin nopeasti. Ratkaisu on jäähdyttävä alusta, mutta se menee jo vitsin puolelle, koska se lisää mukana raahattavan romppeen kokoa niin paljon, että mahdollisimman pieneen tilaan tungettu tietokone alkaa vaikuttaa entistäkin huonommalta vitsiltä.

Kotinikkari voi tietty koittaa väsätä läppäriin ilmanottoaukon tuulettimineen, mutta eipä sellainen taida mihinkään mahtua. Poistoaukko voisi mahtuakin, mutta paljonpa silläkin yksistään tekee.

Näppäimistöllä varustettu älypuhelin on kokemukseni mukaan toimiva ratkaisu sähköpostien käsittelemiseen missä ikinä haluaa. Tavallisellakin kapulalla pystyy mainiosti lukemaan uutisia netistä, mihin sitä eniten käytän. Miniläppäritkin ovat ymmärtääkseni ihan käyttökelpoisia kapineita ja varmasti helpompia jäähdyttää kuin isommat rotiskot.

Mökille kannattaa hankkia vanha pöytäkone jos on niin nettiaddikti, ettei pysty olemaan lomallakaan irti Facebookista ja Hermeetikosta. Voi hommata vaikka käytetyn Applen härpäkkeen, jotta pääsee kokeilemaan sellaista livenä ennen kuin erehtyy ostamaan sellaisen.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.268 sekuntia