Arkeologit-keskustelussa tutkitaan Suomen muinaisuutta, historiaa ja vähän muutakin.

Uusi kolikkolöytö

Lisää
4 kuukautta 2 viikkoa sitten - 4 kuukautta 2 viikkoa sitten #51039 : Storyan
Kokemäeltä on löytynyt viikinkiaikainen hopeakolikko.

www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/2b6c...97-8c7e-f46386695146

Kokemäki ja Pirkkalahan olivat goottien asuttamia alueita. Kyllähän näiltä löytyi vaikka mitä. 

www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/2b6c...97-8c7e-f46386695146

Museoviraston metsäläiskääpä Raninen on oppinut sen verran täsmällistä ilmaisua, että ei selittänyt "suomalaisten" verkostoituneen kansainvälisesti  jo viikinkiajalla, vaan "Suomen alueella asuneet". Hieman paremmin nyt. 

Todellisuudessa tuo ilmaisu "verkostoituminen viikinkiajalla" goottien ja muiden finnoarjalaisten sakaheimojen ollessa kyseessä on naurettavaa. Esitetään vieläkin asia, ikäänkuin siellä olisi asunut WHG tai siperialaisia, jotka sit viikinkiajalla kykenivät "verkostoitumaan". Hohhoijaa. Nää gootit ym. veljesheimot hallitsivat koko Eurooppaa verkostoineen, että eiköhän siellä ollut niitä jo paljon aiemmin.

Mua jaksaa hämmästyttää, että nykyiset identiteettiparasiitit eivät edes ja varsinkaan akateemisella tasolla kykene erittelemään mv-kalmistokulttuuristen identiteettiä. Vaikka rypevät ja kutevat kuin apinat näiden kielellä ja kulttuurilla. Ehkä juuri siksi. 

The Bhagavad- Pyhäkaavat- kirja muinaisten mv- finnoarjalaisten heimojen eli kalmistokulttuurin vaiheista ja elämästä esiroomalaisen rautakauden alussa, heidän itsensä kirjoittamana.
www.bod.fi/kirjakauppa/the-bhagavad-pyha...roinen-9789523185616
Viimeksi muokattu: 4 kuukautta 2 viikkoa sitten Storyan.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.197 sekuntia