Tämä foorumi on omistettu salatieteelle ja muulle epäilyttävälle hermeettiselle menolle.

Urohon upottajat

Lisää
7 vuotta 6 kuukautta sitten #31443 : rcislandlake
Uusin joukkoupottajakandidaatti on ehkä löytynyt.
yle.fi/uutiset/miehen_epaillaan_hukuttan...ta_2007-2014/8903242
yle.fi/uutiset/henkirikostutkija_epailly..._historiassa/8903546

UUTISET
KOTIMAA
Kotimaa 24.5.2016 klo 15:12
Henkirikostutkija epäillystä sarjahukuttajasta: "Erittäin erikoista" – vastaavaa ei tiedossa Suomen historiassa
Suomen rikoshistoria ei tunne yhtään tapausta, jossa sama tekijä olisi hukuttanut enemmän kuin kaksi ihmistä. Henkirikoksiin erikoistunut yliopistotutkija Martti Lehti pitää ainutkertaisena Pohjois-Karjalassa ilmi tullutta rikosepäilyä, jossa neljässä poliisin tutkimassa tapauksessa on kuollut kolme ihmistä.


Pohjanmaan poliisilaitoksen poliisivenettä voi ajaa kuusi koulutuksen saanutta poliisia.
Kuva: Jarkko Heikkinen / Yle
Tutustu Yle Uutisten kehitysversioon. Kokeile ja anna palautetta!
Siirry palveluun
– Erittäin erikoiselta kuulostaa, ei tule mitään vastaavaa tämäntyyppistä tapausta mieleen Suomen rikoshistoriasta, kommentoi henkirikoksiin erikoistunut yliopistotutkija Martti Lehti Helsingin yliopiston kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutista.

Lehden mukaan hukuttaminen on ylipäätään harvinaista, useamman ihmisen hukuttaminen vielä harvinaisempaa.

Vuosina 2003–2014 Suomessa tapahtui rikostilastojen mukaan 21 hukuttamista. Näistä uhreja oli 17 tapauksessa yksi ja vain kahdessa tapauksessa kaksi.

– Uhreista 11 oli alle viisivuotiaita lapsia eli tämä on erityisesti lapsiin kohdistuva tekotapa. Yli 50-vuotiaita hukutetuista oli neljä, muut jakaantuivat tasan eri-ikäisten kesken. Ainoastaan 5–19-vuotiaita ei uhreissa ole tuolla aikavälillä yhtään, Lehti kertoo.

Useampaa saman tekijän hukuttamalla surmaamaa uhria kuin kaksi ei tutkijalla ole tiedossa.

Naiset surmaavat kotona, miehet järvellä

Hukuttajissa ovat molemmat sukupuolet edustettuina: 9 miestä ja 8 naista. Suhde tilastoihin päätyneisiin 21 uhriin kuitenkin poikkeaa.

– Se on naisille ominainen tekotapa lapsiin kohdistuvana; kaikki kahdeksan naista ovat surmanneet omia, alle viisivuotiaita lapsiaan, tutkija toteaa.

Näistä tuorein tapaus sattui Kuopiossa vuonna 2014, kun äiti hukutti kaksi pientä poikaansa.

Toinen kahden uhrin tapaus tapahtui Helsingissä vuonna 2012, kun isä surmasi kaksi tytärtään hukuttamalla ja vaimonsa muulla tavoin.

Kaikkiin tiedossa oleviin yli viisivuotiaiden hukuttamisiin tällä vuosituhannella Suomessa ovat syyllistyneet miehet.

Tekopaikka jakautuu sukupuolten välillä samalla tavoin: naiset ovat surmanneet lapsia yksityisasunnoissa, yleensä kylpyhuoneessa. Miehet puolestaan ovat yleensä hukuttaneet vesistöjen eli järven, meren tai joen äärellä.

Itse tiedän Keski-Suomessa tapauksen, jossa nuori mies ei kyennyt maksamaan huumevelkojansa ja tämä uimataidoton kaveri, joka kaikintavoin vältteli vettä, löytyi sitten järvestä hukkuneena. Nämä ovat niitä tapauksia, joita ei epäillä rikoksina. Kuinka liian helppoa onkaan muutaman kaverin pitää alakynnessä olevan päätä pari minuuttia veden alla ja päästä murhasta kuin koira veräjästä.

Keskusrikospoliisi on tutkinut Itä-Suomen poliisin kanssa vuosina 2007–2014 tapahtuneita veneily- ja hukkumisonnettomuuksia. Kaikki tapaukset ovat tapahtuneet samassa vesistössä Pohjois-Karjalassa. Esitutkinnassa on ollut yhteensä neljä eri tapausta, joissa on kuollut kolme ihmistä, ja useita on ollut vaarassa hukkua. Tapauksia on tutkittu tappoina ja tapon yrityksinä.

yle.fi/uutiset/poliisi_epailee_hukuttami...a_ja_uidessa/8903696
Minkäköhänlainen kaveriporukka on ollut kyseessä ? Mafiamainen tekotapa. Puuttuu vain betonit jalasta. Sekin on muuten vain urbaanilegendaa eli tosiasiassa edes mafia ei yleensä upotellut ihmisiä muutamaa poikkeustapausta lukuunottamatta.

גברי (בן מלחמתי) יוחָנָן חסיד משיח אִי אגם - Gav'riy (ben milchamtiy) yochanan hasid masiach iy agam

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
7 vuotta 6 kuukautta sitten #31444 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Urohon upottajat
Mä kerron sulle yhden tarinan joka on tosi kun vesi ja sattunut muutama vuosi sitten näillä kulmilla. Sen pääosassa oli sellainen pitkäkestoinen narkkari ja ammattirikollinen jota ny ei voi parhaalla tahdollakaan kai pitää muuna kun silkkana mätämunana - kaikella kunnioituksella tottakai. Noh, se sai sit vankilomaaa osallistuakseen vaarinsa hautajaisiin ja kuinka ollakaan et hautajaiset meni ookoo mutta jotenkin sitä vaan jää sit lomilta palaamatta ja alkaa vanhat kuviot. Se sit oli velkaa tyypeille ja yhdellä rannalla joku ilmeisesti kalautti sitä päähän ja viskas järveen jonne se hukkui. Uhrin äiti koetti poliisia avaan murhatutkimuksen mut niitä nyt ei voinu vähempää kiinnostaa jonkun narkkarin kuolema. Itse asiassa hyvä vaan niin kaupungin rikostilastot kaunistu. Sit siinä kävi tietenkin niin että se pääsi viikon kahden sisään siihen samaan hautaan kun se vaarinsakin.

Ja toisaalla se tappaja sit koki kauheita tunnontuskia ja tappo ittensä. Kuinka ollakaan että seurakunta joka jako hautapaikkoja kronologisessa järjestyksessä niin seuraava tyhjä hautapaikka oli sit yllättäen se seuraava hauta. ja se tappaja haudattiin siihen uhrinsa viereen ja siinä ne vierekkäin makaa nytkin. Tää on tällästä karmanlakia joille ei oikein koskaan rationaalisia selityksiä löydy.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
7 vuotta 6 kuukautta sitten - 7 vuotta 6 kuukautta sitten #31446 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Urohon upottajat
Mä kattelin vähän Ulvila tapausta ja löysin jonkun toimittajan blogista tämmöisen paljon keskimääräistä selkeämmän tekstin, missä joku olis tunnustanu murhan fysioterapeutilleen, mutta poliisia ei oo voinu enää yhtään vähempää kiinnostaa.

On se voinut mennä näinkin.

www.mikkoniskasaari.fi/node/189

Mä kyllä lähtisin siitä, että kun Anneli kerran löysi murhan jälkeen mukavan miehen, joka tykkää hakata akkaa ja lapsia, edellinenkin äijä oli sellainen. Se vaan menee yleensä niin, että näistä äijistä joko pääsee irti tai sitten ei, mutta harvemmin keksitään joskus nelissäkymmenissä, että sellainen pitää saada.

Silloin nilkin kyllä jo tunnistaa, jollei kasvatus oo ollut sellainen, että niistä on joutunut oppimaan pitämään. Viimeistään siinä vaiheessa alkaa hälytyskellot soida kun sille pitää ostaa moottoripyörä niin kuin Anneli teki.

Tää on se hyvin ilmeinen kuvio, mitä ilman oudot teoriat ei vaikuta oikein uskottavilta oli ne sitten kenen keksimiä tahansa.

Jos se olisi tappanut äijänsä niin tuskin se olisi ettinyt kloonia tilalle, eikö? Jos se taas lankesi murhan jälkeen ensimmäiseen nyrkkisankariinsa niin silloin se oli niin järkyttynyt, että sekin todistaa syyttömyyden puolesta.

Jälkimmäinen vaihtoehto ei tunnu uskottavalta, koska penskojen mielestä aikuinen mies tuli läpi helkkarin pienestä ikkunasta, vaikka talossa olis ollut isompiakin, ja varmaan niillä oli tarvetta päästä isistä eroon jos se oli väkivaltainen.

Tässä saattais olla takana joku isompikin kuvio, koska rikostutkimukset oli aika outoja. Pedofiilirinki vois tulla kysymykseen ja niitähän ei oo täältä hirveesti viittitty ettiä.
Viimeksi muokattu: 7 vuotta 6 kuukautta sitten juppe.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.240 sekuntia