Tämä foorumi on omistettu salatieteelle ja muulle epäilyttävälle hermeettiselle menolle.

Nesteessä

Lisää
5 vuotta 5 kuukautta sitten - 5 vuotta 5 kuukautta sitten #40360 : Antero
Nesteessä kirjoittanut Antero
Valtio eli me Suomen kansalaiset myi taas siivun edustajiensa välityksellä noin viiden prosentin osuuden omistuksiaan pois. Kyseessä on suomalainen öljynjalostaja Neste. Myynti tapahtui suunnattuna pika-antina, josta voi todeta, turha pieraista kun paska on jo housuissa. Nykysuomi oli selvitellyt kenelle myynti tapahtui ja keitä udet omistajat on. Mitään vastausta tähän eivät saaneet, Lintilä itse oli häipännyt jonnekkin, avustaja pökkäsi kysyjän seuraavalle joka uudelleen ohjasi kysyjän kolmannelle. Kaikki vaikenivat kuin muuri. Oma arvaukseni tällä suunnatulla pika-annilla on sisäpiiri, jossa persaukisten sijasta siivu tarjottiin niille, joilla on jo muutenkin varallisuutta joka on piilotettuna keväällä 2017 hyväksytyn hallintarekisterin taakse.Arvata voi ketkä taas hyötyy,... Esimerkiksi pääministeri ansaitsi ensimmäiset miljoonalla järjestämällä kaveriensa kautta 11 miljoonan markan lainan meidän kansalaisten tuolloin omistaman Rautaruukin avulla., josta Sipilä osti saamallaan lainalla parhaiten tuottavan yksikön pois. Vuoden sitä hyppysissään pideltyään myyrä prätkäisi sen hyvällä voitolla pois jenkeille ja samalla maksoi saamansa 11 miljoonan lainasumman pois. Ittelle jäi silti rahaa ylitte niin paljon, ettei paskalle taivu.

Suomen valtio onnistui 13.6.2018 nopeutetussa tarjousmenettelyssä myymäään instituutiosijoittajille 12,8 miljoonaa Neste Oyj:n osaketta, eli noin 5,0 prosenttia kaikista Nesteen osakkeista. Myyntihinta oli 67,27 euroa osakkeelta, joten bruttomyyntitulot olivat yhteensä noin 861 miljoonaa euroa. Asiasta ”lisätietoa tarjoavat” eivät kertoneet, minne osakkeet menivät.Vake Oy jonne Sipilä onnistui siirtämään eduskunnan hallinnassa ja päätäntävallassa olleet osakkeet vuosi takaperin, ovat kälttäröitävissä myyntiin koska tahansa. Esimerkiksi valitettaessa eduskunnan oikeuskanslerille kansan omistamien yhtiöiden myynnistä takaisin kansalle, kuten Alttian tapauksessa kävi. Tämä sivuuttaa kokonaan tämän kysymyksen mutta antaa liirumlaarum siihen, että eduskunta on vuonna 2014 antanut päätöksen myynnistä. Se tie on tukittuna. Nesteen suhteen vakuutellaan, ettei sitä laiteta haisemaan seuraavien 90 päivän aikana. Ei tietenkään panna koska kerralla myynti nostaisi kansan keskuudessa äläkän ja kuten viime talven aikana kävi. Nesteen työntekijät nosti äläkän ja uhkasivat polttoaineiden myynnin keskeytyksellä. Tämä pani ministeri Lintilän ja kumppanien miettimään uutta strategiaa ja nyt yhtiötä pilkotaan pieninä palasina niin ettet huomaakkaa. Satuinpa kysäisemään yhdeltä Nesteen työntekijältä, onko tämä tietoinen että yhtiöstä on myyty pala... ei ollut!

3 kk eli 90 päivän kuluttua myyntiin tulee melko varmasti taas pieni siivu ja tietenkin pika-antina. Hiljaisuus tulee lepäämään myynnin yllä. Näin tullaan tekemään kunnes meillä kansalaisilla on nyhdetty loputkin ja jälellä on enää 33 prosentin omistusosuus. Tähän asti eduskunta on antanut toistaiseksi luvan myydä. Meidän kruununjalokivet katoaa pala palalta parempiin taskuihin. Onhan se väärin, että tästäkin viiden prosentin myyntiosuudesta kansalle olisi tullut mukavasti 20 miljoonan euron edestä osinkoja...
Viimeksi muokattu: 5 vuotta 5 kuukautta sitten Antero. Syy: tekstin fiilausta

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.248 sekuntia