Stonehengen paikka luonnon valitsema?

Lisää
12 vuotta 7 kuukautta sitten #8129 : Luolamiehen blogi
Luin tuossa Tieteenkuvalehden artikkelia Stone hengestä, katselin kuvia epämääräisistä kivimöhkäleistä jotka näyttävät olevan vähintäänkin epäsymmetrisiä. Kunnia kaikille elämänsä monumentille uhranneille Druideille mutta kuvien perusteella Loimaan Ammattiopiston ensimmäisen vuoden kiviseppä opiskelijatkin saavat aikaan parempaa jälkeä kiven pintaan kuin näissä epämääräisesti muodostuneissa lohkareissa.

Artikkelissa pähkäillään ja arvaillaan että kivet on tuotu jopa 400 kilometrin päästä paikalle. Kuulostaa idioottien puuhastelulta. Vetää valtavia kivenjärkäleitä maatapitkin halkaistuita tukkeja pitkin kumpuilevassa maastossa satojen ihmisten voimin. Yrittää huteralla kaarnapurrella kuljettaa jättiläismäisiä megaliittejä vesistöjen yli. Olisiko edes Britanniasta (vaikka ovatkin varmasti maailman lihavin ja typerin kansa) löytynyt tällaista valtavaa laumaa idiootteja jotka olisivat ryhtyneet tähän työhön kuin hölmöläiset kantamaan säkillä valoa tupaan…

Geologisissa tutkimuksissa on selvinnyt että monumentin kivilaji on Sarsen. Sarsen on kovahiekkakivi laatu jota esiintyy suurina lohkareina Etelä-englannissa. Voi olla etten ole ensimmäinen henkilö tämän ajatuksen äärellä mutta itse uskon että Kiviä ei ole tuotu mistään. Paikalla on seissyt valmiina valtava Sarsen-lohkare. Luonnon käsittämätön, jopa myyttinen taito lohkoa kiveä tasaisiin paloihin on hoitanut työn tai ainakin auttanut siinä.

Tämä mystinen, yksinäinen ja jylhä megaliitti avaralla nummella on ollut pyhä paikka kautta aikojen. Vuosi satojen kehittämä tekniikka, uskonnon muutos ehkä astrologisen ymmärryksen kehittyminen on herättänyt ajatuksen kasata tästä pyhästä kivikasasta jonkinlainen kirkko, syventämään paikan arvoa ja pyhyyttä.

Luonnon valmiiksi paikalle tuoma ja osittain jo tasaisiksi paloiksi lohkoma järkäle on ollut ”helppo” tai ainakin helpompi muokata Stone hengenä tunnetuksi temppeliksi kuin raahata vuosikymmeniä kiviä satojen kilometrien päästä.

Muutamia kuvia ajatuksia herättämään luonnon kivisepän taitoja Suomesta ja Englannista, Stone hengestä jokainen löytääkin omatoimisesti tuhansia kuvia. Luonnon taito leikata kiveä tasaisiin paloihin ja suoraan kuin veitsellä leikaten on käsittämätön ja hämmentävä…
Liitetiedostot:

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12 vuotta 6 kuukautta sitten #8135 : Kirjaltaja
Vastaus käyttäjältä Kirjaltaja aiheessa Vs: Stonehengen paikka luonnon valitsema?
Mielenkiintoinen teoria! Itsekkin olen usein äimistellyt näitä luonnon muovaamia säännöllisen muotoisia kiviä. Ja varmasti ovat ihmiset muinaisinakin aikoina. Onhan se tosiaan paljon helpompaa valita ennestään kummastuttava kivipaasi ja vain asetella ja ehkä muokata sitä hieman kuin alkaa umpikalliosta hakkaamaan. Saamelaisten seidoissa ainakin on noudatettu tätä periaatetta.

Juuri muutama päivä sitten Nuuksiossa tuli metsässä vastaan todella kummallisia rantasaunan kokoisia kivisiä säännöllisiä suorakulmioita. Harmi ettei tullut otettua kuvia.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12 vuotta 6 kuukautta sitten #8150 : Punagraniitti
Vastaus käyttäjältä Punagraniitti aiheessa Vs: Stonehengen paikka luonnon valitsema?
Jotkut kivilaaduthan ovat niin "suorasyisiä", että niiden halkeaminen pelkästään luonnon käsittelyssä tasaisesti on mahdollista. Stonehengen kiviä on kyllä voitu työstää lohkareiksi esim. poraamalla tai lyömällä niihin aloitusreikiä tai -railoja, joihin on kaadettu tai annettu sataa vettä, joka talvella jäätyessään on halkaissut kiven. Vaihtoehtoisesti aloituskoloon on voitu lyödä puukiiloja, jotka on kasteltu. Puuhan laajenee kastuessaan, jolloin kivi on saatu halki.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11 vuotta 10 kuukautta sitten #11105 : Luolamiehen blogi
www.iltasanomat.fi/ulkomaat/uusi-loyto-p...t-1288431545330.html

Tämä uutinen saattaa tukea ajatusta että paikalla olisi ollut kivi jo ennen kuin siitä muokattiin tämä "temppeli" periaate olisi sama kuin tuo hiidenkiuas = groud zero ajatus. Luonnonmullistus on tuonut paikalle mystisen kivijättiläisen, vasta myöhemmin on päätetty paloitella lohkare ja muokata siitä temppeli / kivikehä. Suomessa nostettiin Pirunpellon kivikot hiidenkiukaiksi. www.sinikivi.com/15/foorumi/6-arkeologit...as--ground-zero.html

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
9 vuotta 2 kuukautta sitten #24003 : Simeoni I
Vastaus käyttäjältä Simeoni I aiheessa Stonehengen paikka luonnon valitsema?
Päivitellään tännekin, Miekkamies, Doggerland ja Stonehenge, uutta infoa pukkaa niin ettei meinaa perässsä pysyä...

www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194926305160/...eltuja+ruumiita.html

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
8 vuotta 8 kuukautta sitten - 8 vuotta 8 kuukautta sitten #26308 : Super-Electric
Vastaus käyttäjältä Super-Electric aiheessa Stonehengen paikka luonnon valitsema?
Tässä ihaillut Brittiensaarten ehkä upeinta muinaiskohdetta, ei Stonehengeä, vaan Castleriggiä.
Paikka on kappale kauneinta Englantia, Lake District, jossa ympärillä kohoavat Englannin korkeimmat vuoret.
Kaakossa Helvellyn, lounaassa Pillar, luoteessa Skiddaw ja koillisessa BlencathraHelvellyn vuorta (950 m) pidettiin pitkään Englannin korkeimpana vuorena, kunnes mittausmenetelmät kehittyivät. Castleriggiltä katseltuna aurinko kapuaa Helvellyn vuorta ylöspäin vuoden lyhimpänä päivänä, keskitalven seisauksen aamuna. Helvellyn nimen on ajateltu johdetun Norjan kielestä helvegen.. tie helvettiin. Helvelyn on osa ikivanhaa tulivuoren calderaa, joten joskus tämä paikka on ollut yhtä helvettiä.

www.megalithic.co.uk/modules.php?op=modl...do=showpic&pid=18191

"Älä usko mitä luet tai kuulet puhuttavan, ellet itse koe sitä oikeaksi (Buddha)"
Liitetiedostot:
Viimeksi muokattu: 8 vuotta 8 kuukautta sitten Super-Electric.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.304 sekuntia