Hallitus!

Lisää
8 vuotta 1 viikko sitten #27202 : Jukkis
Hallitus! kirjoittanut Jukkis
Nyt kun on kataisen hallitus historiaa ja sehän oli pannassa tällä palstalla on aika ruveta seuraan politiikkaa. se on mukavaa puuhaa ja katkeroittaa kivasti koska kukaan ei kai ole tyytyväinen koskaan niihin juttuihin.
mutta mitä tässä muutakaan kun ei ittelläkään ole mitään inspiraatiota mihinkään kun on kesä ja aivot tyhjenee.

panin tossa vaan merkille noita säästöjä että uhreina tällä kertaa opiskelijat, työttömät ym, tupakkiveroakin nostetaan kun suhteessa eniten polttaa kai mielenterveyspuolen asiakkaat eli sekin on sellainen alaluokan pahe. Tulee vaan mieleen että on outoja säästöjä sillä tälle sakille ei muutenkaan ole koskaan mitään annettu eikä niiltä voi mitään enää nyhtääkään. ne voi kyllä säästöillä syrjäyttää jolloin se sosiaalipuoli ongelmineen kasvaa kolminkertaiseksi muutamassa vuodessa.
Eli tässä toistetaan vanhaa kaavaa: kokoomus säästi tieverkon paikkauksessa ja nyt pitää rakentaa suurinpiirtein koko tieverkko uudelleen. Keskusta vuorostaan säästää sosiaalimenoista jolloin sosiaaliset ongelmat kasvaa ja ne näkyy rikostilastoissa, erikoissairaanhoidossa ja pitkäaikaistyöttämien pidemmässä kuntoutuksessa johon pitää sit ohjata budjetista parin vuoden päästä. Eli ei tässä niinku poliittisesti mikään muutu: kukin valtapuolue ajaa omien kannattajiensa etuja ja huonontaa oppositiopuolueiden reviiriltä (vasemmistollahan on aina olleet työttömät sydänasia siinä missä opiskelijat on vihreiden heiniä). sitten kun keskusta jää vuorostaan oppositioon niin joku leikkaa maataloustuista tai polkee puun kuutiohintaa. mutta oleellista on, että varsinaisesti mikään ei tosissaan muutu, nää on lyhytaikaisia säästöjä jotka antaa pelivaraa hetkeksi mutta ne potkii aina takas ja sama rumba menee vuosikymmenestä toiseen.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
8 vuotta 1 viikko sitten #27203 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Hallitus!
Säästöjä on kumminkin pakko tehdä tai valtio kaatuu velkoihin. Niistä naristaan, mutta se kuuluu asiaan.

Plussana tulee, että laman lakamisesta asti pyhää lehmää leikkimään päässyt valtion hallinto vedetään takaisin maan pinnalle ja se tajuaa pitkästä aikaa, että valtion talous on senkin ongelma. Jos akavalaiset haluaa osoittaa mieltä niin ihan vapaasti mun puolesta, vaikka joku gay pride vaikuttaa tarpeellisemmalta.

Mikä näissä säästöissä on arveluttavinta on se puoli, mitä on kauhisteltu vähemmän. Nää on nyt purkamassa oikeuslaitoksen juttusumaa antamalla poliisille oikeuden antaa rangaistukset kahteen vuoteen saakka, mikä kajoaa aika pahasti vallan kolmijakoon.

Sinitakkikin on ihminen ja se voi innostua jos sille annetaan tämmöisiä oikeuksia toimeenpanovallan päälle, ja ihan varmasti poliisin ja rikollisien välit kiristyvät, koska joku jamppa jakamassa vankeusrangaistuksia kavereidensa kanssa on eri asia kuin varta vasten muodostettu tuomioistuin. Nää säästöt voi vielä huveta siihen, että poliisin omaa turvallisuutta on parannettava.

www.turkulainen.fi/artikkeli/289620-mull...atuomarien-korvaajia

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
8 vuotta 1 viikko sitten - 8 vuotta 1 viikko sitten #27204 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Hallitus!
Tässä on vaan se ongelma että varsinaisesti nämä eivät ole minkäänsortin säästöjä vaan rahankohdentamisia. Politiikkahan on tunnetusti yksinkertaisimmillaan rahanjakoa - joku saa ja joku ei saa. Keskustalle on ilmiselvää että rahoja aletaan heti kohdentamaan siltarumpuihin, maataloustukiin ei kosketa edes teoreettisena ajatusleikkinä jne. Luonnollisesti joltakulta muulta sitten otetaan pois joka annetaan keskustan omalle lellikkiväelle. Kokoomus olisi sen tietenkin tehnyt kokonaan toisin ja ilmeisesti alentanut yritysveroa palkansaajien kustannuksella. Vihreät olisivat panostaneet ympäristöministeriöön, ja parantaneet opiskelijoiden asemaa - luonnollisesti maajussien kustannuksella. Demarit olisivat hellineet palkansaajia ja kiristäneet yritysveroa. Se nyt vaan menee näin, kun tätä ikuista sykliä on kattellut vuosikymmeniä. Vain siitä ollaan yksimielisiä että heikoimmilta on helppo leikata koska ne ei ole kenenkään reviiriä - tai ehkä vasemmistoliiton, mutta sekin vain juhlapuheissa.
Nyt jaetaan raha näin. seuraavalla halliuskaudella toisin. Painopiste muuttuu silloin taas kulloisenkin puolueideologian suuntaan mutta tärkeintä on muistaa, että nämä eivät ole mitään säästöjä ja on ilmeistä että koska todelliset säästöt tarkoittaisi leikkaamista kunkin puolueen reviiriltä, ei niitä tietenkään tulla koskaan toteuttamaankaan.

Mikä on oikeastaan hyvä juttu. vaikka politiikko puhuu säästöistä, hän tietää ettei mitään lamaa ole koskaan viimeisen 3500 vuoden aikana kyetty voittamaan säästöillä vaan elvytyksillä - olkoonkin että tätä on testattu aina faaraoiden päivistä saakka.
Viimeksi muokattu: 8 vuotta 1 viikko sitten Jukkis.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
8 vuotta 1 viikko sitten #27205 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Hallitus!
Elvytyksessä on nyt se vika, että raha ei kierrä duunarin lompsan kautta vaan se menee suoraan parempiin taskuihin.

Työllistämistyöt on tärkeitä niin kuin Egyptin raunioistakin näkee. Jos ei muuta keksitä niin tehdään jotain pyramideja, ettei porukka syrjäydy.

Nyt on kokeiltu tätä toista tyyliä yli kakskytä vuotta ja syrjäytyneitä on jotain puoli miljoonaa. Siitä maksetaan vielä iso lasku jossain muodossa.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
8 vuotta 1 viikko sitten - 8 vuotta 1 viikko sitten #27206 : Antero
Vastaus käyttäjältä Antero aiheessa Hallitus!
Nuo hallituksen suunnitelmat tuntuvat olevan ympäripyöreää. No ainakin hevosen paska kelpaa poltettavaksi mutta tuota jäteverotuksen korottamista en nyt oikein ymmärrä, kyseessähän on energiajaetta nykyään ja sen tuottajille tavataan ainakin muualla maailmassa maksaa. Ei öljysheikkikään öljyään ilmaiseksi anna ja maksa vielä siitä vielä veroa ellei saa vastinetta. Yritystoimintaan liittyvät helpotukset tuntuvat olevan sellaisia, että ehkäpä on varmempi pakata matkalaukku valmiiksi ja suunnitella yrityksen perustamista Viron puolelle kuitenkin.

Hallitus valmistelee 15.10.2015 mennessä vuoropuhelussa työelämän osapuolten kanssa työttömyysturvan uudistuksen, sisältäen työn vastaanottovelvoitteen tiukentumisen sekä velvoitteen osallistua aktivointitoimenpiteisiin. Ansioturvan lisäpäiviin sovelletaan nykylainsäädännön mukaista aktivointia.


Tämä on todella kannustava uudistus, joka käytännössä tyrmätään viimeisellä rivillä, eli mikään ei muutu ja karenssia tulee lisää sekä 9 euron kökkätöitä. Eli kannattavampaa on mennä naapurille vaikka kattokökkään, siinä saa tapaturmavakuutuksen lisäksi aamulla kaffeet ja nisun, päivällä ruuat kuten hirvisoppaa ja ehtoopäivästä taas kaffeet ja nisut. Hyvässä lykyssä vielä harjakaiskaljat, saunan ja kossunapsit...

Tämä on myös hupa kohta:

Vahvistetaan lasten ja nuorten luovuutta. Lisätään taiteen perusopetusta ja kulttuuritoimintaa. Tunnistetaan kulttuurin hyvinvointimahdollisuudet aiempaa paremmin. Tuodaan kulttuuri lähemmäs jokaista suomalaista edistämällä julkisissa tiloissa ja laitoksissa esillä olevaa taidetta.


Lapset ja nuoret ovat mielestäni hyvinkin luovia jo syntyessään, mutta miten tuotaan kulttuuri lähemmäs jokaiselle suomalaiselle vai tarkoitetaanko julkisilla tiloilla ja laitoksilla mielisairaaloita ja vankiloita. Entä alkaako valtio nyt ostamaan taiteilijoilta tauluja ym. ja täyttämään tyhjinä hohkaavia seiniä... Niin voivathan ne olla myös vaalirahatauluja...

Entä tämä...

Laajennetaan prosenttitaiteen periaatetta yhteistyössä sosiaali- ja terveydenhuollon kanssa taiteen hyvinvointivaikutusten tukemiseksi.


Kuulostaa pahaenteiseltä... prosenttitaidetta huostalaitoksiin?

Innovaatio on suomeksi uudiste eli vanhan virittämistä uuteen uskoon...

Vahvistetaan korkeakoulujen ja elinkeinoelämän yhteistyötä innovaatioiden kaupallistamiseksi


Maailman parhaimmat keksinnöt ovat aina syntyneet pajoissa ja autotalleissa. Ne eivät ole pelkästään uudisteita vaan aivan uutta. Korkeakouluissa kyllä rukataan kaikenlaista, mutta harvemmin niissä syntyy mitään maailmaa mullistavaa. Näpertelyä kyllä sitäkin enemmän, jonka elinkeinoelämä virtaviivaistaa tuotannon maksimoimiseksi. Kumpi noista sitten alkaa kaupallistamaan vai meneekö tuokin siten, että teollisuus tuottaa ja korkeakoulut kouluttaa myyntitykkejä...

Tässäkin on hupajuttu:

Hyödynnetään tieteen ja tutkimuksen resursseja tehokkaammalla tavalla. Vahvistetaan tutkimustulosten vaikuttavuutta ja kaupallistamista. Selkeytetään korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten profiloitumista ja työnjakoa sekä lisätään yhteistyötä. Kootaan osaaminen kansainvälisesti kilpailukykyisiksi keskittymiksi.
–– Edellytetään korkeakouluilta ja tutkimuslaitoksilta esitystä työnjaosta sekä tiedekuntien ja tutkimusyksiköiden tiivistyvästä yhteistyöstä.
–– Tuetaan rahoituksella alueellisia tai alakohtaisia vahvoja osaamiskeskittymiä.
–– Otetaan tutkimustulosten vaikuttavuuden ja kaupallistamisen kehittäminen huomioon julkisen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiorahoituksen ohjauksessa sekä tutkimuslaitosten ja korkea-koulujen kannusteissa.


Viimeisessä lauseessa vedetäänkin matto jalkojen alta, ottamalla huomioon ohjauksen kannusteissa vaikuttavuus. Nipo virkamies voi kaataa hyvänkin hankkeen. Tämäkin taitaa mennä taas vanhaan malliin, jossa iso yritys saa kapealle innovaatiolleen 100 miljoonaa ja kymmenet keksijäparat autotalleissa jää nuolemaan näppejään. Jotain uuttakin voisi syntyä jos 100 miljoonaa kohdennattaisiin näille kymmenille yhden ison sijasta, jolla on varaa muutenkin budetoida omaan tuotesuunnitteluunsa.

Oho...

Kehitetään nuorisotakuusta malli, jossa vastuu tukea tarvitsevasta nuoresta on yhdellä taholla. –– Kaikille peruskoulun päättäville taataan koulutus-, työ- tai kuntoutuspaikka.


Täh...

– Vahvistetaan etsivää nuorisotyötä ja työnetsijätoimintaa sekä nuorten mielenterveyspalveluita.


Etsivää nuorisotyötä ja työnetsijää...siis tietty prosentti lapsia- ja nuoria jatkossakin varataan edelleen miljardibisneksen hoteisiin... Mitäs se nyt maksoikaan veronmaksajille... viimeinen luku kerrotaan olevan 1,4 miljardia vuodessa veroparatiisi yhtiöille!

Edistetään kansanterveyttä, kansalaisten liikkumista, terveellisiä elämäntapoja ja ravintotottumuksia sekä vastuunottoa omasta elämästä.
–– Toimeenpannaan terveyttä ja hyvinvointia edistävät hyvät käytänteet ja toimintamallit yhteistyössä järjestöjen kanssa.
–– Käynnistetään kansallinen mielenterveyttä edistävä ja yksinäisyyden ehkäisyyn tähtäävä ohjelma.


Lisää pekkapuskaa ja lisää järjestöille rahaa, mutta tämä on käsittämätön kohta, - "Edistetään mielenterveyttä"... miten tuon nyt tulkittis?
Mahtaako tuo yksinäisyyden ehkäisy sitten tarkoittaa maajusseille lisää morsiammia ja aatami etsii eevaa...
Viimeksi muokattu: 8 vuotta 1 viikko sitten Antero. Syy: Tekstin fiilausta

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
8 vuotta 1 viikko sitten #27207 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Hallitus!
Noi on semmoista poliittista liirumlaarumia. Teknisesti ongelma on, että mikään ei varsinaisesti muutu eikä tule muuttumaan. Ei edes ne säästötavoitteet. Tää on vähän näitten konservatiiivipuolueiden ongelma, eli hommat on mielikuvituksettomia ja vahoja latuja toistelevia. Vaikka olishan se ollut ihme, jos konservatiivit alkais rakennemuutoksiin. Konservatiivit kun on väkeä joka haikailee eilistä ja tunkee pääsnä hiekkaan.
Nähdäkseni ainoa valopilkku on Soinin nimeäminen ulkoministriksi koska kyllähän Suomi tarttee jonkunlaisen kansallisen politiikan vastapainoksi stubbilaiselle ajopuu-politiikalle EU:n kanssa.

Muuten näyttäs siltä että tää tuleva hallitus on menettänyt maineensa jouluun mennessä jos tosiaan nää on ne suuret linjat. Suomeksi tämä tarkoittaa nykyisen toimimattoman linjan jatkumista ja `Viron linjan´vahvistumista eli rahavirrat virtaa vastakin Tallinnan suuntaan.Se tulee ainakin mieleen tuosta 2e tupakkakorotuksesta. Jo nyt taitavat Hesassa pössytellä tallinnanlautalta haettua ja kun korotus on noinkin tuntuva, kannattaa aloittaa myyntiverkosto sisämaankin suuntaan. Tästä se alkaa - organisoitu rikollisuus. Ellei muistini väärin petä, ruotsalainen gangsterismi sai alkunsa niinikään massiivisista tupakankorotuksista joka loi otollisen maaperän salakuljetukselle ja siitä syntyneille rahavirroille

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.405 sekuntia