× Arkeologit-keskustelussa tutkitaan Suomen muinaisuutta, historiaa ja vähän muutakin.

"Tunneliverkostot"

Lisää
05.08.2011 12:00 #9046 : Wormwood
Heinrich Kusch mainostaa Daily Mailin artikkelissa kirjaansa Secrets Of The Underground Door To An Ancient World ja mainos on päätynyt kotimaisiinkin lehtiin. Mitään uuttahan siinä ei varsinaisesti ole, että Eurooppa on yhtä reikäjuustoa, mutta väitteitä kivikautisesta moottoritiestä, joka olisi kuljettanut ryömijöitä Skotlannista Turkkiin on hieman hankala niellä. Melkoisen mielenkiintoinen heitto joka tapauksessa.

Euroopan alta on löydetty massiivinen kivikautinen tunneliverkosto
Maan alla risteileviä tunneleita on löydetty aina Irlannista Turkkiin saakka.
Euroopan alla säilyneet tunneliverkostot ovat iältään jopa 12 000 vuotta vanhoja.

Tunneleiden on uskottu olleen eräänlainen "kivikautinen moottoritie", jotka mahdollistivat turvallisen likkumisen paikasta toiseen sekä suojelivat petoeläimiltä, sodilta ja huonolta säältä.

Iltasanomat
Daily Mail

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.08.2011 13:01 #9047 : Sumu
Vastaus käyttäjältä Sumu aiheessa "Tunneliverkostot"
Aika hurjalta kuullostaa tuo juttu. Euroopassa näkyvät saavan palstatilaa lehdissä.

Josko Iltapäivälehdet innostuisivat jos ulkomainen lehti julkaisisi 33.3-aiheen...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.08.2011 13:08 #9048 : Petros
Vastaus käyttäjältä Petros aiheessa "Tunneliverkostot"
Mjaa, eikös Ior Bock aikoinaan myös jostain tunneliverkostosta horissut

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.08.2011 14:54 #9049 : Hanns Hellas
Vastaus käyttäjältä Hanns Hellas aiheessa "Tunneliverkostot"
No mutta! Eikös tuossa alemmassa kuvassa ole veistettynä ihmiskasvot? Luonto on ihmeellinen.
www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2022322/The-massive-...-Age-tunnels-weaves-Scotland-Turkey.html

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.08.2011 16:45 #9050 : Aragorn
Vastaus käyttäjältä Aragorn aiheessa "Tunneliverkostot"
Onnekseen Däniken ei aikoinaan puhunut näin hulluja. Hänen kertomuksensa Andien alla risteilevästä tunneverkostosta tuntui jo riittävän hurjalta.

Mutta onhan niitä tunnelikertomuksia ollut jo pitkään Euroopan kirkkojen alta ja myös Suomen kirkoista, pappiloista ja kartanoista.

Muistelen, että roomalaisetkin rakensivat Palestiinan alueelle jonkun ainakin parisataa kilometriä pitkän vesitunnelin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.08.2011 17:44 #9051 : Kane
Vastaus käyttäjältä Kane aiheessa "Tunneliverkostot"
Tästä tulee mieleen Pohjois-Amerikan intiaanien kertomukset siitä kuinka luonnonmullistuksen myötä ulkomaailmasta tuli niin tappava (aurinko), että monta sukupolvea joutui asumaan maan alla luolissa.

Tällaisen tilan voi kenties aiheuttaa aurinko myrskyineen ja reilun vuoden kuluttua kannattaa varata lääkkeitä, juomaa, ruokaa ja aseita läheiseen luolaan: www.telegraph.co.uk/science/space/7819201/Nasa-warns-solar-f...-space-storm-will-cause-devastation.html

Just joo...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.08.2011 19:20 #9052 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa "Tunneliverkostot"

Kane kirjoitti: Tästä tulee mieleen Pohjois-Amerikan intiaanien kertomukset siitä kuinka luonnonmullistuksen myötä ulkomaailmasta tuli niin tappava (aurinko), että monta sukupolvea joutui asumaan maan alla luolissa.


Red Elk on myös kertonut jotain luolaverkostoista. Mieleeni on jäänyt lähinnä Etel-Amerikasta tuttujen kristallipääkallojen esiintyminen Pohjois-Amerikan intiaaneillakin, Pohjois-Amerikan pyramidit ja Suuri näky, mutta tällä äijällä juttua riittää. Muistuttaa aika paljon David Ickeä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.08.2011 19:57 #9053 : Narian
Vastaus käyttäjältä Narian aiheessa "Tunneliverkostot"

Petros kirjoitti: Mjaa, eikös Ior Bock aikoinaan myös jostain tunneliverkostosta horissut

Ei hän tunneliverkostoista puhunut (eikä varsinkaan horissut). Hän puhui enemmänkin ontosta maapallosta – ainakin napojen kohdalla.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.08.2011 20:57 #9054 : Petros
Vastaus käyttäjältä Petros aiheessa "Tunneliverkostot"

Narian kirjoitti:

Petros kirjoitti: Mjaa, eikös Ior Bock aikoinaan myös jostain tunneliverkostosta horissut

Ei hän tunneliverkostoista puhunut (eikä varsinkaan horissut). Hän puhui enemmänkin ontosta maapallosta – ainakin napojen kohdalla.Mjoo, vähä mietin tota horissu-sanaa, sitä kirjottaes. Ajattelin et ehkä Ior ois ite suhtautunu
huumorilla ni ehkä teki.:cheer: En kyl koskaa tavannu, kirjan oon lukenu. Muistelin et se ois
jostai spiraalin muotosista tunneleista puhunu?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.08.2011 10:30 #9055 : Wormwood
Vastaus käyttäjältä Wormwood aiheessa "Tunneliverkostot"
Hieman ontuva on tuo Kuschin todistusaineisto. Lehtijuttujen mukaan ukko yrittää todistaa yhtenäisen tunneliverkoston olemassaoloa sillä, että mikäli 12 000 vuotta vanhasta verkostosta on kerran säilynyt satoja metrejä siellä täällä, on alkuperäisen verkoston täytynyt olla valtava. Mitään todistetta yhtenäiselle verkostolle en kuitenkaan ole vielä kuullut.

Kuschin väite on sitä luokkaa että kun sen uskottavasti esittää sopiville lehdille ja esittäytyy oikein tutkijana, niin kyllä sillä juttuja saadaan aikaiseksi. Tuollaiset suuret uutiset kun saavat perusjampatkin kiinnostumaan hetkeksi arkeologiasta. Ja kun tuokin juttu on noin laajalle levinnyt, niin yhtälailla tuolla Jukkiksen 33,3-mitalla pitäisi saada otsikoita aikaiseksi. Hieman enemmän perusteluita ja pohjaa Jukkiksella taitaa olla väitteelleen. En löytänyt tuota Kuschin kirjaakaan mistään googlella...

Euroopan suurimmat salaiset tunneliverkostot lienee kuitenkin louhittu kylmän sodan aikana ja ne eivät todellakaan ole yhtenäisiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.08.2011 19:52 #9059 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa "Tunneliverkostot"
Olen vähän odotellut kuka ensimmäisenä tässä aiheessa repäisee. Sehän on ollut ”ilmassa” jo vuosikausia, sillä lähes joka kansalla – ainakin pohjoisella pallonpuoliskolla – on asiasta perimätietoa. On näitä juttuja suomessakin eikä kovin kaukaa tampereeltakaan tartte hakee ekaa luolaverkostoa. Tuossahan se kulkee Lempäälä-Vesilahti-Sastamala.
Ihan vakavasti puhuen, tottakai nämä jutut täytyy johonkin pohjata, olkoonkin että useille kansoille nämä jutut on tulleet lainatavarana. Kyllä kai voi varovasti olettaa että jostakin nämä jutut on saaneet alkunsa? Jossakin on ollut ihan oikea luolaverkosto, ja kenties parissakin paikassa. Oma veikkaukseni olisi etelä-amerikan pyramidien alla olevat luolaverkostot, jotka on hyvinkin saatettu tehdä jo holoseenin aikana. Etelä-amerikan pyramidtihan ovat vuosituhansia vanhempia kuin egyptiläisten. Liittyykö tämä kaikki sitten jollain lailla kosmiseen katastrofiin ja sen aiheuttamaan otsonikentän romahtamiseen, en osaa sanoa. Tälläinenkin teoria kuitenkin on.

Hyvä että kaverilla on pokkaa tulla täysin yliampuvalla teorialla kehiin. Saapahan kunnon polemiikkia aikaan, ja hyvällä lykyllä asiasta voi oikeasti paljastua jotakin. Sen toki tiedän että esim suomen luolaverkosto-kertomukset on melko identtisiä skotlantilaisten vastaavien kanssa, joten jommasta kummasta suunnasta ne on kulkeutuneet.

Ja kun tuokin juttu on noin laajalle levinnyt, niin yhtälailla tuolla Jukkiksen 33,3-mitalla pitäisi saada otsikoita aikaiseksi.


33-juttu on nyt liian pliisi tähän yhteyteen. jopa aivan liian asiallinen. Tämä jättää nyt avoimeksi kysymyksen, olisiko sittenkin pitänyt täysin naama pokerilla väittää kohuotsikoissa että terassimainen lauhavuori on maailman suurin baabelintornimainen pyramidi, joka on sisältä tyystin ontto. Olen meinaan sitä mieltä että elämä on liian lyhyt jotta voisi edes harkita käyttäytyvänsä arvokkaasti :cheer:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.08.2011 10:24 #9066 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa "Tunneliverkostot"
Joo, vasta nyt alan päästä tähän hommaan sisään. Sori että jaanaan, mutta pidän aihetta tärkeämnä. Olen kiistatta vähän epäileväinen noihin 12 000 vuoden takaisiin juttuihin. Luulen että ajoitus tulee noista aiemmista teorioista, jonka mukaan kosmiset säteet pakottivat sen ajan populaation asustamaan maanalla. Ne jotka jäivät pinnalle, ne sai sitten näitä kaksipäisiä lapsia kuten kunnon kosmisen gammasäteilyn seurauksena kuuluukin asiaan. Ei tarinoissa ole mitään uutta, niistähän on ihmiskunnan perimätiedoissa pölisty jo aikojen alusta, mutta konkreettisen tunneliverkoston löytäminen sen sijaan on uusi juttu.

Vaan kuten sanoin, olen hivenen epäilevä ajoitusten suhteen. Veikkaisin itse rakennuttajaksi megaliittikulttuuria (7000-5000 eaa), jolloin menossa oli kiistatta korkeakulttuurin aika. Tarkemmin tosiaan tunnen vain skotlannin juttuja, jossa on vihjattu tunneliverkostosta, ja mikä mielenkiintoisinta: tunneliverkostot ovat aina olleet vahva vihje ley-linjan puolesta. Aina kun perimätieto puhuu tunnelista tuohon suuntaan, niin maanpäällä sillä kohtaa on menhireitä ym pitkässä linjassa. Tämän perusteella voi aavistaa että ley-linjat ja tunneliverkostot ovat saman asian kaksi eri puolta, tosin olen pitänyt tunneleita pelkkinä myytteinä – jota ne eivät sittenkään taida olla.

Tosin kaikki on vielä ihan uutta; megaliittikulttuuri on tunnistettu vasta vähän aika sitten, eikä sen kaikkia funktioita edes tunneta. Omasta puolestani pidän aiheen seuraamista hyvin tärkeänä, ja totean että vaikka onkin hyvä pitää jäitä hatussa, nyt ollaan kokonaan uusien juttujen kynnyksellä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.10.2011 21:34 #9921 : rikuturso
Vastaus käyttäjältä rikuturso aiheessa "Tunneliverkostot"
No perkule, Mikä tuo lempäälä-vesilahti-sastamala-tunneliverkosto oikein on? Mistä noita löytyy? Mistä pirusta te löydätte tota "tietoa"?

Pitääköhän alkaa oikein päivystää täällä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.10.2011 05:52 #9931 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa "Tunneliverkostot"
Nousemassa olevan näkemyksen mukaan nämä euroopan tunneliverkostot olis todella pitkiä, kymmeniä kilometrejä ja niitä on tehty ilmeisen tosissaan - jopa graniittikalliosta läpi puskien. Teorian mukaan megaliittikohteet olis toimineet tunneliverkoston suuaukkoina. Missä megaliitti, siellä sisäänkäynti, mahdollisesti jopa dolmenien alla tai vieressä. Ainakin se selvittäisi oivallisesti miksi näitä ley-linjoja on löydetty niin paljon - ne kulkis näiden tunneliverkkojen päällä.

Unohtaa ei sovi että myös suomessa on megaliitteja - itse asiassa aikas paljonkin - joten periaatteessa tunneliverkoston vois löytää myös täältä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.10.2011 07:06 #9937 : larmis
Vastaus käyttäjältä larmis aiheessa "Tunneliverkostot"
Taitaa mennä vähän sivuun varsinaisesta aiheesta mutta ei sen väliä,

Meillä oli pikkupoikina Helsingin Lauttasaaressa sellainen legenda, että Lauttasaaresta kulkisi tunneli meren alla Suomenlinnaan. Mutta ei me sitä kyllä esihistorialliseksi uskottu, muistaakseni yleisin teoria oli että se olisi ollut venäläisten tekemä. Eikä sitä kai kukaan koskaan ollut oikeasti nähnyt, mutta kaikki Lauttasaaren pikkupojat kyllä tunsivat tarinan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.156 sekuntia