× Tämä foorumi on omistettu salatieteelle ja muulle epäilyttävälle hermeettiselle menolle.

Uusi teoria, suom.ugr. ja sumer

Lisää
01.08.2016 13:40 #32807 : Jomperor
Helsingin yliopiston assyriologian emeritusprofessori, Simo Parpola kertoo kirjassaan Etymological Dictionary of the Sumerian Language, Sumerin ja Suomalaisugrilaisten kielten yhtäläisyyksistä ja sijoittaa sumerin kielen Suomalaisugrilaiseen sukupuuhun. Yleisen kielitieteen emeritusprofessori, Fred Karlsson sanoo uskovansa teoriaan ja jatkaa, että jos tämä pitää paikkansa niin koko lingvistiikan historia pitää kirjoittaa uudelleen. Onko tästä täällä ollu aiemmin puhetta? Jos ei niin mitä mielipiteitä ja ajatuksia tämä teissä herättää?

Tässä linkki vielä kyseiseen uutiseen. Pisti silmään tuo, että kirjan julkistamistilaisuudessa, helsingin yliopistolla toukokuussa, paikalle ei vaivautunut yhtään fennougristia.
www.hs.fi/kulttuuri/a1468554065084
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: h3pe

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.08.2016 15:34 - 01.08.2016 15:37 #32809 : Antero
Vastaus käyttäjältä Antero aiheessa Uusi teoria, suom.ugr. ja sumer
Näin se menöö, ensin tyrmätään ja sitten vasta ajatellaan eikä edes ajatella, kun varpaille astutaan. Yliopisto ihmisillä tuppaa olemaan liian kapooset karsinat ja siellä tekisi aisan yli hyppely hyvää. Parpola on hyvinkin oikeassa, sanoihan suuri brittiläinen olut- ja viskisieppo Michael Jackson, että Sumerialainen kuningastenjuoma olut on samalla risetillä tehty, kuin suomalaisten kansallisjuoma sahti. Mikseipä myös suomenkieli ja sumeriankieli voisi hyvinkin olla samaa juurta.
Viimeksi muokattu: 01.08.2016 15:37 Antero. Syy: tekstin fiilausta
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Susibelle

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.08.2016 18:08 - 01.08.2016 18:12 #32818 : koizilla
Vastaus käyttäjältä koizilla aiheessa Uusi teoria, suom.ugr. ja sumer
Mä tossa eilisen päivän katselin tota haapasalon suomen sukuiset kansat 30 päivässä sarjaa, joka on vielä ilmaiseksi katseltavissa yle areenassa.
areena.yle.fi/1-1754558

Aihe on oikeesti tosi mielenkiintoinen, ekoissa jaksoissa vieraillaan Mari kansan luona joita on n. 600k Venäjällä ja heillä oma tasavalta siellä. Niillä on oikeesti vielä tänä päivänäkin luonnonuskonto. Ne menee lehtoihin halailemaa puita kirkkojen sijaan. Ja heidän toimeentulonsa on aina tullu maanviljelystä. Jännää miten tollasia kansoja on tässä mei lähellä, kukaa ei oikei tutki niitä. Nää on vähän niiku jotai intiaaniheimoja. Mikä ihmeellisintä ni heidän kielessää muinaiset sanat muistuttaa suomenkieltä esim. Puu on Puu. Jumala on Jumal jne.. Ja ovat myös kovia saunojia niiku suomalaiset. Käyvät saunassa 2x viikossa. Tossa yhdessä jaksossa todettiinkin että nää kansat on maailman vähiten tutkittuja juttuja. Heillähän on vähän samanlaisia taruja kuin suomessakin, että ennen on asunut jättiläisiä jne.
Viimeksi muokattu: 01.08.2016 18:12 koizilla.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

 • h3pe
 • Poissa
 • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
 • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
 • To boldly go where Appelgren has never gone before
Lisää
01.08.2016 18:10 #32819 : h3pe
Vastaus käyttäjältä h3pe aiheessa Uusi teoria, suom.ugr. ja sumer
Aiheesta on aiemmin kirjoittanut Tapio Kaitaharju kirjassaan Me Suomalaiset.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.08.2016 19:12 #33039 : Susibelle
Vastaus käyttäjältä Susibelle aiheessa Uusi teoria, suom.ugr. ja sumer
Luin tuon saman uutisen ja silmään pisti kuinka johdonmukaisesti "virallinen tutkija" kieltää teorian perehtymättä siihen lainkaan. Eikä aiokaan perehtyä, koska aihe on ilmeisesti ennalta päätetty mahdottomaksi ja sen tutkijat leimattu hihhuleiksi.
Silti kirjan kirjoittaja on entinen "virallinen tutkija" joka nyt eläkäpäivillään on vapaasti saanut tutkia ja julkaista mitä haluaa.

Eikä teoria ole uusi, onhan tätä spekuloitu vaikka kuinka kauan. Kyllä oli mukava tulla pitkästä aikaa tälle palstalle jossa asia ymmärretään sahtia myöten. Varsinkin kun nyt samaan aikaan julkistettiin tutkimus jonka mukaan suomalaiset -varsinkin täällä vesistöjen keskellä itäisessä Suomessa- eivät ole ollenkaan samaa porukkaa muun Euroopan kanssa. Ollaan sitten ihan reilusti sumerilaisia, kuningaskansaa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.08.2016 03:10 #33061 : rcislandlake
Vastaus käyttäjältä rcislandlake aiheessa Uusi teoria, suom.ugr. ja sumer
Eihän tuo ihme ole, kun rajantakaisen sinisilmäisen ja vaaleatukkaisen Karjalan kylänkin nimi oli Sumeria . heninen.net/sortavala/1785/osa4_f.htm
Ei tosin niin että joku olisi tullut vain etelästä, vaan pohjoisesta mentiin ensin etelään. Sumerien siniset silmät ja vaalea/punertava iho / hiukset on pohjoinen sopeutuma. Sumerit (sumit, somat) muuttivat Zagros-vuorilla Guteiksi, muuttivat Gateina, Gootteina jne. takaisin. Takaisin tullessaan toivat etelän tarinat ja uskomukset pohjoiseen. Sumerit eivät olleet kuten emme mekään homogeeninen eli yhtä tiettyä dna:ta, vaan erilaisten koostumusten joukkio runsastuvia ja vähentyviä geenejä, kenties jopa pullonkauloja. Sanoisin, että suurinta osaa ihmiskunnan geeniperimän aikanaan olleista mutaatiohaaroista ei enää ole. Vähän kuten 99% kaikista maapallolla koskaan eläneistä eliöistä ei ole, ei ole ihmistenkään moninaisista geeneistä. Ihmiskuntakin on kokenut monta pullonkaulaa. Suomalaiset itseasiassa ovat yksi tunnetuimmista pullonkauloista, jotka uusimman tutkimuksen mukaan eivät ole sen enempää aasialaisia kuin nykyeurooppalaisiakaan. Oikeammin sanottuna, suomalaiset ovat eurooppalaisia, joita muut eurooppalaiset eivät ole. Maailmassa on suomalaisten lisäksi kourallinen tällaisia pullonkauloja, mutta niihin ei ole kiinnitetty suurtakaan huomiota. Suomenkielessä on sekä sumerin että gootinkieltä. Sanoisin, että skandinaavian ja Brittein saarten monet indoeurooppalaistuneet sanat ovat alkuaan Britteinsaaret olivat norskien hyökkäysten alla. Kuuluisa Kvenland oli Muinais-Jätin perustama ja perustamisen alkupaikka oli Suomessa. Kvenlandin valtio oli aikansa suurimpia ulottuen Fennoskandinaaviasta laajalle Pohjois-Venäjää. Myöhemmin valtio hajosi Norrlandiaksi, Halågalandiksi, Helsinglandiksi, Gotlanniksi, Kvenlanniksi, Finlandiksi, Finnmarkiksi ja Bjarmiaksi. Sitäkin myöhemmin Norjan ja Ruotsin alueet hajosivat vähäksi aikaa pikkukuningaskunniksi, Suomessa kävi ilmeisesti samoin (Kainuu, Suomi, Tavastia). Bjarmia hajosi sekin kahteen eli Suur-Bjarmiaan (Aunus/Viena/Kuola/Kannas) ja Pien-Bjarmiaan (Permi/Komi). Jopa Lapissa oli muutama kuningaskunta Finnmark ja
www.tiede.fi/keskustelu/22661/ketju/myyttiset_ja_historialliset_kk_t_fennoskandinaaviassa Tätä taustaa vastaan ei liene mahdotonta, että Suomessa oli jopa (gootinkieltä) Kuningaz -nimisiä henkilöitä kuten Kuningas de Rapala. Ja punaverkaiset eli kuninkaalliset kerrotaan Kalevalassakin. Itse sanassa Kalevakin on sekä rauta että puna. Kalev(i), Kalev(a) voi olla myös Caleb, sillä B voi liedentyä v:ksi. Joten Kalevpoeg eli Kalevanpojat ovat saattaneet todella olla olemassa. Maailmassa on paljon taruja vaaleahiuksisista ja sinisilmäisistä "jumalista", kuten Quetcalgoatl Mexicossa. Sitten suomenkieltä löydetään myös Perun maisemista (aymara/quetchua). Mutta se ompi ihan toinen juttu, josta ehkä hyvä ystäväni kertonee myöhemmin. On minulla kyllä se 1500-luvun espanjalaisen keräämä sanalista, joka aiheuttaa kyllä kieltämöttä hillittömiä reaktioita. Mutta me sinisilmäiset ja vaaleahiuksiset, jotka olemme keskittyneet Skandinaaviaan pääasiassa olemme harvinaisuus. Vielä harvinaisempia ovat ne, joilla sen lisäksi on N-ryhmää ja ne autosomaaliset geenit, mitä ei esimerkiksi ole skandinaaveilla. Myös veriryhmä hakee toisista vertaistaan. Lähimpänä ovat Lähi-Idässä israelilaiset, nuo muinaiset Kanaaninmaan asukkaat, joiden oppinut kantaisä Aabrahami lähti Kaldean Urista, Sumerin mailta ja joka opetti tähtitiedettä Egyptissä. Mutta todettakoon tähän välittömästi, että vaikka näin kirjoitin, Suomalaiset miehet eivät ole kadonneet 300-500-vuoden aikana. N-ryhmä on Pohjoisella alueella n. 6000-7000-vuotta vanha ja aivan hyvin on voinut olla etelään menijöiden monituisessa joukossa. Entisen sumerian alueen ihmisissä on sumerien geenejä enemmän kuin nykyisen Suomen, sillä kieli ei välttämättä seuraa geeniä johtuen geenivaihdosta, johon tässä tapauksessa olisi ollut aikaa 3000-6000-vuotta ja siinä ajassa on ollut monta pullonkaulaa. Mutta en tyrmää suomi-sumeri-gootti-kielen yhteyttä sekä verenryhmän ja autosomaaligeenien mahdollisuutta. Isä-äiti-linjojen suhteen olen varovaisempi, ne kun eivät periydy siksakkia serkuiksi vaan suoraan jompaankumpaan suuntaan.

גברי (בן מלחמתי) יוחָנָן חסיד משיח אִי אגם - Gav'riy (ben milchamtiy) yochanan hasid masiach iy agam
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: julsei, Super-Electric, Susibelle, Antero, tarja

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.09.2016 20:56 #33290 : pethuh
Vastaus käyttäjältä pethuh aiheessa Uusi teoria, suom.ugr. ja sumer
En tiedä kuuluuko tämä tänne mutta törmäsin kirpparilla Jouko Vahtolan tekemään Suomen historia -kirjaan ja tarkemmin siellä olevaan Euran ajan Köyliön miesvainajan haudankuvaan. Vääristääkö valokuva vai onko vainajan kallo ollut noinkin pitkä...? :cheer:

Kuva
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: tarhuri

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
10.03.2017 23:10 - 10.03.2017 23:44 #35922 : Storyan
Vastaus käyttäjältä Storyan aiheessa Uusi teoria, suom.ugr. ja sumer

En tiedä kuuluuko tämä tänne mutta törmäsin kirpparilla Jouko Vahtolan tekemään Suomen historia -kirjaan ja tarkemmin siellä olevaan Euran ajan Köyliön miesvainajan haudankuvaan. Vääristääkö valokuva vai onko vainajan kallo ollut noinkin pitkä...? :cheer:

Kuva

Onpa hyvinkin. Jotkut skyytit muotoilivat kallojaan pidemmiksi.

Eihän tuo ihme ole, kun rajantakaisen sinisilmäisen ja vaaleatukkaisen Karjalan kylänkin nimi oli Sumeria . heninen.net/sortavala/1785/osa4_f.htm

Somero ja Viron Sumeru juontuvat Sumeriasta. Raamatun pohjoisten heimojen kuningaskuntaakin kutsuttiin Someroksi, eikä Samariaksi. Levantin Someron läpi kulki Via Maris, marien muinainen kauppareitti. Alkuperäiset sumerilaiset finnougrit olivat juuri näitä mareja, joiden haploryhmä oli R1a. Se esiintyi kaikissa ns. "iranilaisissa" skyytti- ym. kulttuureissa. Sumeriahan oli Iranin ja Kaksoisvirtainmaan seudulla. Kaikilla finnougrikansoilla on vielä originaalia haploa, mutta tosin sekoittuneena Venäjän valtapiirin alueella N1c:hen.

Parpola on aivan oikeassa tuossa sumerin finnougrilaisuudessa. Mareilla oli jopa muinainen Marin kaupunkivaltio nykyisen Syyrian alueella. Komien kieltä kutsutaan vieläkin "zyrian"- nimellä. Parpolan kaltaisia päteviä kielentutkijoita tarvitaankin lisää. Nykyinen finnougristien taso on oksettavan huono. Häkkinen on yksi esimerkki näistä kehitysmaalaisen tasoisista "uusfinnougristeista", Johanna Laakso toinen.

Mutta todettakoon tähän välittömästi, että vaikka näin kirjoitin, Suomalaiset miehet eivät ole kadonneet 300-500-vuoden aikana. N-ryhmä on Pohjoisella alueella n. 6000-7000-vuotta vanha

Ei ole. Venäläisten tutkimuksen mukaan N1c saavutti Länsi-Siperian vasta pronssi-ja rautakauden vaihteessa. N1c:n lähtöpaikkahan oli jossain Kiinan seudulla. Ja turha aloittaa selostusta jääkausista. Mesoliittiseltakaan kaudelta ei ole ensimmäistäkään N1c:tä Karjalassakaan, mutta kylläkin originaalien finnougrien R1a. :-)

Parpola on hyvinkin oikeassa, sanoihan suuri brittiläinen olut- ja viskisieppo Michael Jackson, että Sumerialainen kuningastenjuoma olut on samalla risetillä tehty, kuin suomalaisten kansallisjuoma sahti. Mikseipä myös suomenkieli ja sumeriankieli voisi hyvinkin olla samaa juurta.

Mielenkiintoista sekin, että kuninkaiden juomaa sahtia kutsuttiin Sumerin ja muinaisen Egyptin eli Kemin Vanhan valtakunnan aikaisen kuninkaan nimityksen mukaan sahdiksi. Sahti tulee sah/shah eli modernimmin shaahi-sanasta. :-)

Muinaisessa Suomessa on asunut kuninkaallista porukkaa. On sääli, että nykyinen finnougrilaisuus ei kykene edes tutkimaan menneiden finnougrien elämää, kulttuuria ja tasokkuutta, mitä ei todellakaan löydy nyky-Suomesta.

Eikä teoria ole uusi, onhan tätä spekuloitu vaikka kuinka kauan. Kyllä oli mukava tulla pitkästä aikaa tälle palstalle jossa asia ymmärretään sahtia myöten. Varsinkin kun nyt samaan aikaan julkistettiin tutkimus jonka mukaan suomalaiset -varsinkin täällä vesistöjen keskellä itäisessä Suomessa- eivät ole ollenkaan samaa porukkaa muun Euroopan kanssa. Ollaan sitten ihan reilusti sumerilaisia, kuningaskansaa.

Ei ole uusi teoria ei. Kaikki arvostetut assyrologit ja muut kielentutkijat ovat päätyneet samaan. Lisäksi, on myös tuotu esille monen kansainvälisen kielentutkijan taholta, että arjalaisilla ja finnougrilaisilla kielillä oli sama kantakieli. Suomen sanasto ja kieliopillinen rakenne ovat pitkälti samaa kuin varhainen sanskrit. Siinähän vaan jätettiin osa aakkosista kirjoittamatta. Sanat loppuivat useim m-kirjaimeen, mikä on kaiketi marien kielelle tyypillistä. Nykyinen hinditulkinta sanskritin sanojen merkityksistä on väärä, koska sekoituttuaan dravidanaisiin unohtivat alkuperäisen kielen merkityksen.

Suomalaiset eivät ole näitä alkuperäisiä mareja, vaan sodissa, nälänhädissä ja viimeisenä siperianryssien invaasiossa pooli sai sitä isolaattia. Jos suomalaiset polveutuisivat alkuperäisistä R1a-suomalaisista niin tämäkin palsta olisi tarpeeton. Mutta meillä on nyt kehitysmaalaiset tutkimassa arjalaisten finnougrilaisia kieliä ja historiaa. Eihän siitä mitään ole tullutkaan.

Me Habirut Mahabharata- autenttinen kirja Suomen alueen asuttajien identiteetistä, historiasta ja kulttuureista niin Kemi-Egyptissä, vedalaisessa Intiassa kuin Suomenkin alueella.
Viimeksi muokattu: 10.03.2017 23:44 Storyan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

 • Karmu
 • Vieras
 • Vieras
11.03.2017 12:38 #35923 : Karmu
Vastaus käyttäjältä Karmu aiheessa Uusi teoria, suom.ugr. ja sumer

Ei ole. Venäläisten tutkimuksen mukaan N1c saavutti Länsi-Siperian vasta pronssi-ja rautakauden vaihteessa. N1c:n lähtöpaikkahan oli jossain Kiinan seudulla. Ja turha aloittaa selostusta jääkausista. Mesoliittiseltakaan kaudelta ei ole ensimmäistäkään N1c:tä Karjalassakaan, mutta kylläkin originaalien finnougrien R1a. :-)


Käsittääkseni vanhin tähän asti löydetty N1c Länsi-Venäjältä, Balttian kupeesta, on noin 4500 vuotta vanha eli on kyseinen linja hieman pidempään ainakin niillä seuduin seikkaillut. Siellä N1c vaikuttaa elelleen yhdessä R1a heimolaisten kanssa, mitä kieltä tai kieliä nyt sitten ovatkaan puhuneet.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.03.2017 18:44 - 12.03.2017 19:03 #35937 : Storyan
Vastaus käyttäjältä Storyan aiheessa Uusi teoria, suom.ugr. ja sumer

Ei ole. Venäläisten tutkimuksen mukaan N1c saavutti Länsi-Siperian vasta pronssi-ja rautakauden vaihteessa. N1c:n lähtöpaikkahan oli jossain Kiinan seudulla. Ja turha aloittaa selostusta jääkausista. Mesoliittiseltakaan kaudelta ei ole ensimmäistäkään N1c:tä Karjalassakaan, mutta kylläkin originaalien finnougrien R1a. :-)


Käsittääkseni vanhin tähän asti löydetty N1c Länsi-Venäjältä, Balttian kupeesta, on noin 4500 vuotta vanha eli on kyseinen linja hieman pidempään ainakin niillä seuduin seikkaillut. Siellä N1c vaikuttaa elelleen yhdessä R1a heimolaisten kanssa, mitä kieltä tai kieliä nyt sitten ovatkaan puhuneet.

Ei yksi pääsky kesää tee eikä yksi N1c 6000 vuodessa N1c asutusta. Jos tarkoitat Serteyaa, niin R1a asutti paikkaa jo 5000 eaa ja samaan aikaan 2500 eaa. N1c:n kanssa löytyi enemmän R1a:ta. Seuraava N1c on vasta 900-luvulta Volgalta. Kyse on siis tuon yksittäisen N1c:n osalta 2500 eaa. ollut että on ollut orja ja/ tai tuotu jostain Kiinasta. Joskus 2500-luvulla eaa. shang- dynastian perustaneiden R1a- heimolaisia eli vasarakirveskansaa tai muuta R1a vaelsi Kiinan alueelle ja tuo N1c on voinut tulla länteenpäin sieltä siirtyneiden R1a- tyyppien mukana. Kyseisen äitilinja oli oudosti H2, yleensä H2- äitilinjat poikkeuksetta ovat olleet R1a:n. Nainen on kenties raiskattu ja tuonut poikansa mukanaan.

Me Habirut Mahabharata- autenttinen kirja Suomen alueen asuttajien identiteetistä, historiasta ja kulttuureista niin Kemi-Egyptissä, vedalaisessa Intiassa kuin Suomenkin alueella.
Viimeksi muokattu: 12.03.2017 19:03 Storyan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.03.2017 20:17 - 12.03.2017 20:23 #35938 : Antero
Vastaus käyttäjältä Antero aiheessa Uusi teoria, suom.ugr. ja sumer
Tuosta Helenasta tulikin mieleen yksi mielenkiintoinen juttu. Järisytetään vähän, kaikkihan tietää ja varsinkin brittiläisen ajoneuvon omistajat, että "Luukas oli hyvä apostoli, mutta huono sähkömies". Suomessa kirkko tapaa jouluisin lukea Luukkaan evankeliumia ja sen lisäksi Luukasta pidetään "Apostolien teot" kirjoittajana. Lisäksi raamatun juutalaisista kirjoittajista poikkeavana Luukas oli kreikkalainen ja ammatiltaan lääkäri.

Huvittavinta kuitenkin tässä on se, että Luukasen sukupuolen on aina annettu ymmärtää olleen mies. Luukaksen kahdesta hampaasta otettu DNA-näyte kuitenkin paljastaa hänen olleen nainen, ja aivan ehta HELENA!


www.sukujutut.fi/dna/Luukas_mtDNA_H.pdf


Viimeksi muokattu: 12.03.2017 20:23 Antero. Syy: kuva

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

 • Karmu
 • Vieras
 • Vieras
12.03.2017 20:53 #35939 : Karmu
Vastaus käyttäjältä Karmu aiheessa Uusi teoria, suom.ugr. ja sumer

Ei ole. Venäläisten tutkimuksen mukaan N1c saavutti Länsi-Siperian vasta pronssi-ja rautakauden vaihteessa. N1c:n lähtöpaikkahan oli jossain Kiinan seudulla. Ja turha aloittaa selostusta jääkausista. Mesoliittiseltakaan kaudelta ei ole ensimmäistäkään N1c:tä Karjalassakaan, mutta kylläkin originaalien finnougrien R1a. :-)


Käsittääkseni vanhin tähän asti löydetty N1c Länsi-Venäjältä, Balttian kupeesta, on noin 4500 vuotta vanha eli on kyseinen linja hieman pidempään ainakin niillä seuduin seikkaillut. Siellä N1c vaikuttaa elelleen yhdessä R1a heimolaisten kanssa, mitä kieltä tai kieliä nyt sitten ovatkaan puhuneet.

Ei yksi pääsky kesää tee eikä yksi N1c 6000 vuodessa N1c asutusta. Jos tarkoitat Serteyaa, niin R1a asutti paikkaa jo 5000 eaa ja samaan aikaan 2500 eaa. N1c:n kanssa löytyi enemmän R1a:ta. Seuraava N1c on vasta 900-luvulta Volgalta. Kyse on siis tuon yksittäisen N1c:n osalta 2500 eaa. ollut että on ollut orja ja/ tai tuotu jostain Kiinasta. Joskus 2500-luvulla eaa. shang- dynastian perustaneiden R1a- heimolaisia eli vasarakirveskansaa tai muuta R1a vaelsi Kiinan alueelle ja tuo N1c on voinut tulla länteenpäin sieltä siirtyneiden R1a- tyyppien mukana. Kyseisen äitilinja oli oudosti H2, yleensä H2- äitilinjat poikkeuksetta ovat olleet R1a:n. Nainen on kenties raiskattu ja tuonut poikansa mukanaan.


Se on hyvä että mielikuvitusta riittää mutta eiköhän loogisin selitys ole väestön sekoittuminen kulttuurien raja-alueilla.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.03.2017 23:31 - 13.03.2017 23:47 #35952 : Storyan
Vastaus käyttäjältä Storyan aiheessa Uusi teoria, suom.ugr. ja sumer

Ei ole. Venäläisten tutkimuksen mukaan N1c saavutti Länsi-Siperian vasta pronssi-ja rautakauden vaihteessa. N1c:n lähtöpaikkahan oli jossain Kiinan seudulla. Ja turha aloittaa selostusta jääkausista. Mesoliittiseltakaan kaudelta ei ole ensimmäistäkään N1c:tä Karjalassakaan, mutta kylläkin originaalien finnougrien R1a. :-)


Käsittääkseni vanhin tähän asti löydetty N1c Länsi-Venäjältä, Balttian kupeesta, on noin 4500 vuotta vanha eli on kyseinen linja hieman pidempään ainakin niillä seuduin seikkaillut. Siellä N1c vaikuttaa elelleen yhdessä R1a heimolaisten kanssa, mitä kieltä tai kieliä nyt sitten ovatkaan puhuneet.

Ei yksi pääsky kesää tee eikä yksi N1c 6000 vuodessa N1c asutusta. Jos tarkoitat Serteyaa, niin R1a asutti paikkaa jo 5000 eaa ja samaan aikaan 2500 eaa. N1c:n kanssa löytyi enemmän R1a:ta. Seuraava N1c on vasta 900-luvulta Volgalta. Kyse on siis tuon yksittäisen N1c:n osalta 2500 eaa. ollut että on ollut orja ja/ tai tuotu jostain Kiinasta. Joskus 2500-luvulla eaa. shang- dynastian perustaneiden R1a- heimolaisia eli vasarakirveskansaa tai muuta R1a vaelsi Kiinan alueelle ja tuo N1c on voinut tulla länteenpäin sieltä siirtyneiden R1a- tyyppien mukana. Kyseisen äitilinja oli oudosti H2, yleensä H2- äitilinjat poikkeuksetta ovat olleet R1a:n. Nainen on kenties raiskattu ja tuonut poikansa mukanaan.


Se on hyvä että mielikuvitusta riittää mutta eiköhän loogisin selitys ole väestön sekoittuminen kulttuurien raja-alueilla.

Loogisin? Yksi N1c 6000 vuodessa ei ole "väestönsekoittumista", vaan viittaa johonkin muuhun. Muuhun viittaa myös eurooppalainen mtDNA. N1c-valtaisissa maissahan on yleensä myös mongolidiset mtDNA:t ja venäläisten tutkijoiden mukaan N1c - mongolidit saavuttivat Länsi-Siperian vasta pronssi- ja rautakauden vaihteessa. 100% N1c- ja b -maissahan ei edes puhuta finnougrilaisia kieliä, vaan vain siellä, missä on finnojen alkuperäistä R1a- ja muita eurooppalaisia haplotyyppejä, Unkari ja Sumeria eli muinainen "Iran" mukaanlukien. En ymmärrä, mitä epäselvää tässä on. Te olette kenties jäävejä arvioimaan historiallisia, kielitieteellisiä ja geneettisiä faktoja, johtuen omasta taustastanne.

Me Habirut Mahabharata- autenttinen kirja Suomen alueen asuttajien identiteetistä, historiasta ja kulttuureista niin Kemi-Egyptissä, vedalaisessa Intiassa kuin Suomenkin alueella.
Viimeksi muokattu: 13.03.2017 23:47 Storyan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.03.2017 00:50 #35954 : Storyan
Vastaus käyttäjältä Storyan aiheessa Uusi teoria, suom.ugr. ja sumer

Tuosta Helenasta tulikin mieleen yksi mielenkiintoinen juttu. Järisytetään vähän, kaikkihan tietää ja varsinkin brittiläisen ajoneuvon omistajat, että "Luukas oli hyvä apostoli, mutta huono sähkömies". Suomessa kirkko tapaa jouluisin lukea Luukkaan evankeliumia ja sen lisäksi Luukasta pidetään "Apostolien teot" kirjoittajana. Lisäksi raamatun juutalaisista kirjoittajista poikkeavana Luukas oli kreikkalainen ja ammatiltaan lääkäri.

Huvittavinta kuitenkin tässä on se, että Luukasen sukupuolen on aina annettu ymmärtää olleen mies. Luukaksen kahdesta hampaasta otettu DNA-näyte kuitenkin paljastaa hänen olleen nainen, ja aivan ehta HELENA!

www.sukujutut.fi/dna/Luukas_mtDNA_H.pdf


Ei mikään ihme, että "Luukas" olikin joku nainen. Evankeliumit kirjoitettiin, jos oikein muistan, vasta noin v. 200- 300, joka tapauksessa huomattavasti ns. Jeesuksen ajan jälkeen. Kristinusko oli roomalaisten valtapoliittinen inventio, jota jatkaa roomalaiskatolinen kirkko. Todellisuudessa "Jeesus" oli partialaistaustainen Adiabenen kuningas ja kävi isänsä lailla sotaa Roomaa vastaan. Se loppui sitten 70 jaa, muttei "Jeesus" suinkaan kuollut ristillä tai edes ollut ristiinaulittu. Evankeliumit ovat satutarina.

Me Habirut Mahabharata- autenttinen kirja Suomen alueen asuttajien identiteetistä, historiasta ja kulttuureista niin Kemi-Egyptissä, vedalaisessa Intiassa kuin Suomenkin alueella.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.03.2017 12:54 #35967 : Kaapu
Vastaus käyttäjältä Kaapu aiheessa Uusi teoria, suom.ugr. ja sumer

Tuosta Helenasta tulikin mieleen yksi mielenkiintoinen juttu. Järisytetään vähän, kaikkihan tietää ja varsinkin brittiläisen ajoneuvon omistajat, että "Luukas oli hyvä apostoli, mutta huono sähkömies". Suomessa kirkko tapaa jouluisin lukea Luukkaan evankeliumia ja sen lisäksi Luukasta pidetään "Apostolien teot" kirjoittajana. Lisäksi raamatun juutalaisista kirjoittajista poikkeavana Luukas oli kreikkalainen ja ammatiltaan lääkäri.

Huvittavinta kuitenkin tässä on se, että Luukasen sukupuolen on aina annettu ymmärtää olleen mies. Luukaksen kahdesta hampaasta otettu DNA-näyte kuitenkin paljastaa hänen olleen nainen, ja aivan ehta HELENA!


www.sukujutut.fi/dna/Luukas_mtDNA_H.pdfMiten sinä tuosta päättelet kyseessä olevan naisen DNA?

Sonus ad infinitum

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.187 sekuntia