× Tämä foorumi on omistettu salatieteelle ja muulle epäilyttävälle hermeettiselle menolle.

Megaliittien mytologinen taso

Lisää
22.11.2016 13:29 #34038 : Jukkis
kirja on varmaan putkahtanut jo useimmille ja pian alkaa vääntö sen sisällöstä sitä mukaa kun jengi pääsee juttuun sisään. Itse olen tietenkin vetänyt jo harppauksia eteenkinpäin ja kehitellyt ajatuksia. mietinnässä on koko ajan ollut miksi nämä kivet ovat niin identtisiä pitkin maata ja selitys täytyy olla että niillä on käytännön tarkoitus mutta myös mytologinen taso jotka eivät sulje missään kohtaa toisiaan pois. Mytologialla tarkoitan tietenkin yhtenäistä suullista kertomusta joka rekunstroidaan kivien avulla.

Kaikki antropologit ovat liikuttavan yksimielisiä siitä että luomiskertomus on yleensä se kertomuksista ensimmäinen joka syntyy kaikissa kulttuureissa. Ne saattavat olla hyvinkin vanhoja ja kulkea vuosituhansia kansansuussa, Kalevala hyvänä esimerkkinä. Kalevalahan on kiistatta siitä kimurantti teos että sitä pitää kuoria kuin sipulia. Pelkästään Lönnrotin oma kädenjälki on ollut mittava mutta myös se, että sen viitekehys eli sankarirunous on syntyisin ilmeisemmin pronssikaudella. luomiskertomus saattaa olla sen sijaan paljon vanhempi ja ylettyä jo tänne alkusuomalaisiin.

Anyway, olen pitkään miettinyt näitä kolmijalkaisia


Kiistatta niitä ei löydy ihan lännestä joka ilmentää jotain nisäkästä mutta miksi se ei sitten esitä nisäkästä selkeästi. Lähes kaikki on jollain lailla muodottomia, vähän liskomaisiakin. löysin kun löysinkin tämän Iro-neidon joka tiettyjen runojen mukaan synnytti kolme kertaa eli Kalevalan sankarit. Väkisin tulee mieleen että kertomus saattaa ollakin vanhempi ja että alunperin sillä oli kolme munaa josta maailma syntyi. Punainen muna niistä kai se tärkein. Iro on jonkinlainen alku-olento eikä sillä ole tunnistettavaa hahmoa. Pidän jopa mahdollisena että niin erikoinen nimi kuin Iro onkin, se saattaa olla jopa alkuperäinen. Sen etymologia ei kylläkään selviä kuin hyvällä onnella.

kalevalan mukaan se loi joko väinämöisen joka nosti polveaan jonne sotka hautoi rautamunan. Kalevala on tehty esi-viktoriaanisena aikana ja ilmeisemmin alkuperäinen "polvi" on ollut siitin (kenties hedelmöittäen tämän munan). Tämähän on laajakin kertomus joka tunnetaan monissa kulttuureissa ja jossa tarina yleensä jatkuu että tämä siitin joko kuohitaan tai kuohii itsensä tai siltä leikataan esinahka. Kalevalassa Väinämöinen lyö kirveellä polveensa...
Megaliittiaikana on kertomus vielä ollut erilainen. usko on vahva että kyseessä on ollut jonkinlainen alku-uros joka on kammennut itseään ylös alkumerestä siittimensä voimalla


En ole tätä tajunnut mutta nyt kun näitä kahta kiveä katselee, ainakin toisessa on ilmiselvä siiitin. mutta pitääkin kiinnittää huomionsa kiven pintaan. Mietin tuossa miten rekunstroida tälläinen tarina jossa alku-uros nousee merestä ja vastaushan on selviö; selkäpuoli pitää olla sileä kuin merenpinta. ja niinhän se näissä molemmissa onkin...

Nyt sitten palaamme taas Kalevalaan - tai runoihin - jossa tämä alku-uros on muuttunut joko väinämöiseksi tai veenemoseksi. Se nostaa päänsä merestä ja alkaa luomaan kalahautoja, saaria ja luotoja jne. Tässä olen väittelemässä tämän alku-uroksen kanssa.

Tarina aivan selvästi jatkuu vielä tästäkin sillä mukaan tulee kala- lintu- ja eläinaiheiset kivet jotka ilmentävät merenalista, maanpäällistä ja ilmallista tasoa ja saattavat liittyä niihin kahteen harmaaseen munaan.

mutta aika näyttää kykenemmekö näiden kivien avulla rekunstoimaan peräti 13 000 vuotta vanhan - ja kadonneen tarinan - josta on jäänyt omaan kulttuuriimme vain muutama hatara johtolanka.

ja jotenkin luulen että kaikki ne veneaihiot ym joita kirjassa on painotettu ovat nekin jäljitelleet tätä mytologiaa. Jokainen esine, tarvekalu, vene jne on ulkonäöllisesti sidoksissa samaan kertomukseen ja ilmentää miten syvässä se on tässä kulttuurissa aikanaan ollut, suoranaisen kokonaisvaltaisella tasolla.
Liitetiedostot:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.11.2016 10:39 #34045 : Amidontti
Vastaus käyttäjältä Amidontti aiheessa Megaliittien mytologinen taso
Kirja tuli luettua otsalampun valossa. Tämän megaliittikulttuurin löytyminen on minun mielestä Suomen muinaistutkimushistorian kovin juttu. Jos viralliset tutkijat pistävät päänsä pensaaseen ja vaikenevat niin se on heidän oma häpeänsä. Nykyisenä nettiaikakautena piiloutuminen ei mitään hyödytä. Todisteet megaliiteista on kuitenkin Jukkiksen kirjan myötä nyt kenen tahansa nähtävissä.
Tässä vaiheessa saa olla myös väärässä yksityiskohtien suhteen koska siitä nyt ei ole oikeastaan mitään haittaa. Pääasia on itse megaliittikulttuurin löytyminen ja sen tunnustaminen. Umpimielisten puuaivojen mielipiteillä ei taas ole mitään väliä.
Itse sijoittaisin näiden megaliittien syntyajan tuonne 4000-5000 vuotta ennen tätä hetkeä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.11.2016 11:57 #34046 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Megaliittien mytologinen taso
Metässä ravatessa vois ehkä kylvää sinne tammenterhoja, että saatais pyhä puu takasin. Mä keräsin eilen vähän hevoskastanjoita puskiin heiteltäviks, mutta näky tammenterhojakin vielä olevan.

Noitten megaliittien ympärille vois ehkä kylvää pyhiä lehtoja tuleville sukupolville nyt kun Museovirasto ei vielä oo kiinnostunu niistä eikä kukaan muukaan valita, että lepikot ja muut perinnemaisemat mene pilalle.

Paras kirja, jota ehkä et ole lukenut. Lataa omasi jo tänään.
Tšuhna.pdf

EPUB-versio.:
Tšuhna.epub

Nyt saatavilla myös hienosti linkitetty näyteluku.
Musta surma.pdf

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.11.2016 15:05 - 23.11.2016 15:12 #34047 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Megaliittien mytologinen taso
Noita ettiessä vois myös katella millasia magneettikenttiä niitten lähellä on, ettei puheet kompassin pyörimisestä jäis vaan huhuiks. Mobiilimaailmassahan tää on helppoa, koska joka vehkeessä alkaa olla jonkun näkönen magneettikenttäsensori, jota varten saa hienoja mittariohjelmia. Lukemat ei välttämättä oo niin tarkkoja, että desimaaleihin kannattais luottaa, mutta ainaskin vähän sinnepäin.

play.google.com/store/apps/details?id=com.keuwl.gaussmeter&hl=fi
play.google.com/store/apps/details?id=com.mreprogramming.ultimateemfdetector&hl=fi

Paras kirja, jota ehkä et ole lukenut. Lataa omasi jo tänään.
Tšuhna.pdf

EPUB-versio.:
Tšuhna.epub

Nyt saatavilla myös hienosti linkitetty näyteluku.
Musta surma.pdf
Viimeksi muokattu: 23.11.2016 15:12 juppe.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.11.2016 16:36 #34049 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Megaliittien mytologinen taso
Kirjasta on ollu se hyvä puoli että ihmiset alkaa uskaltaa kertoilla näkemistään kivistä. erityisen paljon on tullu yhteydenottoja tuolta eteläsaimaan ja kymenlaakson tuntumasta ja liikuttavan samanlailla ne on aina litorinameren rantaviivalla.

Uskon että ajoituksiin päästään kun näistä paikoista löytää jotakin orgaanista. jotakin sellaista jonka voi ajoittaa. siihen asti me maallikot voidaan vaan jatkaa tätä patsaiden merkityssisältöä joka ei ole ollenkaan turha aihepiiri. Sillä aikalaislöydöt, komsan kulttuuri etc on palanen luuta, jokin kivinen nuolenpää ym jotka ei oikeastaan kerro mitään mistään. nyt meillä on ihka oikea mahdollisuus päästä näitten hemmojen pään sisään. tietenkin kun ollaan niin alkupisteessä kun ollaan, kaikki on haparoivaa, kokeilevaa ja testaavaa. Uskon kuitenkin että vielä nähdään se päivä jolloin tämä sytyttää kansakunnan tosissaan jahka tietoa saadaan leviämään, kivikuvia ilmestyy nettiin karttalinkkeineen ja kyllä ne ammattilaisetkin sieltä jälkijunassa tulee. Pakko niitten on tajuta tää rantaviivojen ja kivien välinen yhteys ja hoksata että asutushistoria on ainakin tuhat vuotta vanhempaa kun on oletettu.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.01.2018 20:40 #38855 : Etsijä197
Vastaus käyttäjältä Etsijä197 aiheessa Megaliittien mytologinen taso
Joo, tuontapaisia kiviä olen itsekin nähnyt Taipalsaarella Saimaan eteläpäässä. Pitänee vähän tutkia asiaa talven jälkeen tarkemmin josko saisi muutaman kuvankin otettua.

Tieto lisää tuskaa

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.03.2018 19:49 #39564 : Osma
Vastaus käyttäjältä Osma aiheessa Megaliittien mytologinen taso
Laitanpas tähän ketjuun maininta tänään tulleesta Ultrasta...otsikolla kummalliset kivirakennelmat. Taivalkosken Jylkynmäellä on jalkakivi, kuin myös seudun läheisien kylien korkeimpien vaarojen laella. Martti Ylitalo kertonut perinnetietoa, että jalkakiven avulla saadaan tuotettua mahtavaa kuminaa merkkiääneksi kiintokallion ollessa alla kaikupohjana. En tiedä oliko juttu kirjoitettu lehdessä oikein, että 1 kiilakivi otetaan pois ja kansikiveä hakataan...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.03.2018 20:46 #39565 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Megaliittien mytologinen taso
Luin sen jutun kans joo... ja sinänsä ihan mielenkiintoinen. Tahdon kumminkin vähän takertua tohon kolistelukiven ideaan. Ensin kattotaan tietenkin missä tää Jylkynmäki sijaittee ja huomataan että niin lähellä ylintä rantaviivaa että lienee aikanaan rakennettu niihin aikoihin. Ilmeisesti sekä joki että järvi on olleet olemassa jo silloin suojaavina poukamina.Tästä me voidaan päätellä että rakentamisajankohta olis ollu n. 9600 eaa. eli vähän jumalattoman kauan sitten. Tai eihän me tiedetä miten kauas menneeseen pitää ees mennä mut tää oli nuorin arvio. Tällöin rakentajina on olleet komsankulttuurin edustajat, josta me muuten ei tiedetä sitten yhtikäs mitään. Kun että ne on olleet skandinavian vanhimmat tunnetut asukkaat ja jo niin kauan sitten että niitten työkalutkin muistuttaa enemmän neandherdalin ihmisen työkaluja kun nykyihmisen. Sitten ne vaan on hävinneet eikä niiden olemassaolosta ole juurikaan mitään tietoa missään.

Nää jyskytyskivet pohjaa kansanperinteeseen joka tuskin tulee kauempaa kun mitä seudun asutushistoria on. En minä tiedä koska ihmiset tuli noita kolkkia asuttaan mutta ehkä joskus 1400-1700 -lukujen alueella ja keksi sitten moiset kolistelukivet. En kylläkään tiedä miksi koska noitarummun takomisella pääsee samaan lopputulokseen kuluttamatta voimiaan mutten ala siitä ny kinaan. Mutta oleellista on hoksata että se välttämättä ei ollut niitten ihmisten aatoksena jotka ton kiven ihan alkujaan pykäs silloin varhaisista varhaisimmalla kivikaudella. Niiden tarkoitusperiä me ei tunneta enää ollenkaan.

Tää on muuten monessa muussakin muinaisjäänne -tyypissä ongelmana. Jatulintarhoista vanhimmat on tehty joskus 400-luvulla ja kun sitten 1800-luvun teinit keksi niistä hippapelin niin niiden motiivi on sitten ollutkin kisailupaikkana vaikka ne 400-luvun tyypit varmasti aatteli niille ihan toiset funktiot. Tai kuppikivet jotka on tehty 500-luvulla ja kun 1700-luvun talonpoika keksi sen uhrikiveks niin siitä on sit leivottu uhrikivi vaikka ne kuppikiven alkuperäiset tekijät on saattaneet miettiä sen ihan toisin. Eli kun alkuperäinen käyttötarkoitus on katkennut niin sit on myöhäisempi uus-tulkinta otettu käyttöön.

Jos multa kysytään mikä on Jylkynmäen kivi niin olisin voinu kertomattakin sanoo että se on todennäköisemmin kolmijalkainen "kuonomainen" maakivi jolla on kaksi takajalkaa ja etukivi on punaista kivilaatua. Sen sisaruksia on tässä maassa pilvin pimein, arvattavasti 60-80% vielä löytämättäkin. Se symboloi alku-olentoa joka hautoo punaista maailmanmunaa josta sitten tulee maailma syntymään.
Liitetiedostot:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.03.2018 23:18 - 28.03.2018 23:46 #39566 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Megaliittien mytologinen taso


2000-luvun vaihteen tienoilla suomalaiseen kaupunkimaisemaan ilmaantui erikoisia maalauksia. Kaupungin työntekijät luultavasti käyttivät niitä hedelmällisyysriiteissään, joskin jotkin tutkijat ovat myös sitä mieltä, että ne ovat voineet tuoda hyvää onnea kauppiaille.

Paras kirja, jota ehkä et ole lukenut. Lataa omasi jo tänään.
Tšuhna.pdf

EPUB-versio.:
Tšuhna.epub

Nyt saatavilla myös hienosti linkitetty näyteluku.
Musta surma.pdf
Viimeksi muokattu: 28.03.2018 23:46 juppe.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.03.2018 13:04 #39569 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Megaliittien mytologinen taso
Sarkastisessa kommentissas oli tietty totuuden siemen. Näiden löytäjä, ruotsalainen Bo Westling meni juuri tälle alueelle alkaessaan puhua näistä kivistä jonkinsortin "energiakivinä" joka toi kenties suosiota NewAge -piireissä mutta vei itse aihepiirin hakoteille ja taatusti ammattigeologien vihoihin. Sinänsä kyllä ymmärrän näkemystä koska Westlingillä ei ole voinut olla mitään hajua korkeuskäyrien merkityksestä ja toisekseen ihminen hakee luonnostaan ymmärrystä yleisöstään ja haluaa asettua sen kanssa samalle aaltopituudelle.

Toinen kenellä voisi olla näkemys on tämä virallinen puoli mutta he ovat vakuuttuneet tästä jääkauden puolesta. Osaksi siksi ettei aihepiiriä ole koskaan tutkittu eikä kartoitettu millään muotoa. Jos olisi, olisi helppo nähdä että ne korreloivat vahvasti ylimmän rantaviivan kanssa, jossain määrin ancylusjärven kanssa ja viimeisimmät löytyy vielä litorinameren korkeimmasta kohtaa mutta ei enää ollenkaan sen alapuolelta. Hetkihän on sama jolloin maahan alkoi virrata uusia asukkaita. On mahdoton sanoa että jäämassat olisivat tehneet moisia vain tietyllä korkeuskäyrällä kun eihän sillä pitäisi olla mitään merkitystä siellä jäämassojen alla. Vaan kuten sanottua, näkemys elää niinkauan kunnes oikeaa tutkimustulosta tulee vastaan.

On sitten tämä irrationaalisempikin tulkinta joka nojaa kansanperinteeseen a´la jylkynkivet. Näkemyksiä on muutamia muitakin aina seitakivistä jne.

Sitten on tämä meikäläinen joka tästä sakista on epäonnistunut kenties pahimmasta päästä. Minä nyt kerron jotain joka on rassannut mieltä pitkään. Megaliittikivien arvoitus oli kirja josta odotin paljon, sen piti aloittaa mittava mullistus, polemiikki ja olla yhtä kova hitti mitä 33-kirja oli. Valitettavasti kustantaja ei tajunnut sitä näin että sen voima tulisi olemaan visuaalisessa ilmeessä vaan teki sen mustavalkoisena bulkkipaperille - ilmeisesti hänen tyylinsä on tuottaa wanhanaikaisia retro-kirjoja joka on siis tyylikysymys (tai sitten vaan nuukuuttaan tyytyä halvimpaan painokuluun). Varmaa on vain että kirjasta tuli luotaantyöntävä ja ihmiset messuilla selasi sitä lähinnä inhoten eikä sen menekkiä ole pelastanut edes veto-apu; kirja-arvioita ei ole tullut, toimittajat eivät ole innostuneet, nettikeskusteluja ei ole syntynyt; on vain suuri hiljaisuus. Sinne meni allekirjoittaneen kolmen vuoden työrupeama ja maastotutkimukset hukkaan. Se että Ultrankin sivuilla puhutaan vielä Jylkynkivistä kolistimina tarkoittaa ettei sanomani ole tavoittanut edes sisintä porukkaani kunnolla.
Eikä se ihme; kaksilta viime messuilta on värilliset kirjat kadonneet maailmalle mutta tuo mustavalkosuttu on palannut kotopuoleen lähes avaamattomana laatikkona. Sitä on ulkoasunsa takia mahdoton kaupitella edes massiivisten myyntipuheiden kera.

En minä ole millään muotoa masentunut. Jollain lailla katkennut henkisesti. Pitkä kirjailijaura joka eteni kohutapauksesta toiseen vain otti ja päättyi suureen hiljaisuuteen kädessä laatikollinen kirjoja joita lukijakunta karsastaa niiden epämiellyttävän painojäljen takia. Tämä on varmaan se alitajuinen syy miksi halusin pitää sapattivuoden, lyödä messukiertelyt jäihin ja vaikka tässä on aloitellut uusia projekteja, ei niistä ole tullut mitään. Kun ihminen katkaistaan, hänet katkaistaan. Eikä millään julkeisi tehdä perään heti uutta samanlaista kirjaa samanlaisine sisältöineen, enkä ees haluais. Mä oon jääny aikas ruman tempun uhriksi jonka myötä tietokirjailijaura on lähes katkaistu ja kysymys kai kuuluu... miten tästä eteenpäin?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.03.2018 17:29 #39571 : Antero
Vastaus käyttäjältä Antero aiheessa Megaliittien mytologinen taso
"päättyi suureen hiljaisuuteen" - eli tyyntä myrskyn erellä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.03.2018 17:42 #39572 : Etsijä197
Vastaus käyttäjältä Etsijä197 aiheessa Megaliittien mytologinen taso
Joo, Megaliittikivien arvoitus olisi voinut parempi menetykseltään jos olisi ollut värillinen kirja. Mielenkiintoinen kirja kylläkin mustavalkoisenakin mutta visuaalisuus kuvien osalta olisi ollut värillisenä toista luokkaa varmasti. Noiden esi- ja muinaishistoriaa käsittelevien kirjojen arvosteluja taidetaan tehdä melko vähän joidenkien muiden aihepiirien kirjoihin verrattuna, sellainen "näppituntuma" itsellä on. Ei kannata masentua Jukkis "suuresta hiljaisuudesta".

Tieto lisää tuskaa

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.03.2018 17:44 #39573 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Megaliittien mytologinen taso
Tää menee silleen, että kun löytyy jotain outoa, tietäjät alkaa keksiä sille merkityksiä ja tulokset on taattua taru sormusten herrasta -tasoa.

Jatulintarhat on vaan sitä samaa koristekuviota, mikä sillon oli muodissa, ja kuppikiviä on aika selkeesti käytetty tulen tekemiseen kun kupit ei oo missään järjestyksessä vaan sellasessa kohassa, mikä sellanen on ollu helppo tehä ja ne on hylätty aina kun ne on alkanu käydä turhan syviks. Niissä on selkeesti pyöritetty halpaa tulusrautaa ja kivet on vielä sellasissa paikoissa, missä leirinuotio on sytytetty usein, elikkä peltojen ja hautuumaiden vieressä.

Tulkinnat kertoo paljon väestöstä, koska se luottaa edelleen shamaaneihin, jotka osaa tulkita kaiken mahollisen seidaks. Ihan sama onko asialla proffat vai kansam miehet, niin luottamusta herättää se tyyppi, kenen jutut on pelkkää alkukantasta huuhaata. Tää ei oo mitenkään outoa, koska Suomessa ei koskaan oo ollu mitään ihmeellistä ja väestön henkinen taso on sen mukanen.

Kulttuuri syntyy silleen, että joku vaikka vie hautausmaalle kynttilän ja muut alkaa matkia sitä. Pitkän aikaa se on vaan tällanen tyhjästä tullu tapa, mutta sitten kun se unohtuu, sille voi alkaa keksiä shamanistisia tarkotuksia. Joskus tulevaisuudessa tiedetään kertoa, että suomalaiset kunnioitti vainajia näillä kynttilöillä ja tarkotus oli tehä niiden olot mukaviks tuonpuoleisessa, vaikka kynttilä viedään yleensä aika hoitamattomalle haudalle vaan sen takia, että kun kerran muutkin.

Megaliititkin selittyy matkimisella, koska ne on levinny etelästä maanviljelyskansoilta ja muuttuu pohjosessa ikävystyttäviks. Kaikki on saatu kovin saman näkösiks ja täähän on vaan sitä, että pitäny tehä megaliitti kun kerran naapureillakin on ollu.

Paras kirja, jota ehkä et ole lukenut. Lataa omasi jo tänään.
Tšuhna.pdf

EPUB-versio.:
Tšuhna.epub

Nyt saatavilla myös hienosti linkitetty näyteluku.
Musta surma.pdf

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.03.2018 19:04 #39576 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Megaliittien mytologinen taso
En mä tosta kirjafloppauksesta lopunikääni aio tuhkassa kieriä. se oli vaan sillain tappio että tekstiähän on helppo tuottaa mut kuvituspuoli - jos sen tekee uudelleen - saattaakin vaatia vuosikausien työn ja reissaamisen.

Kyl mul oli kakkososa siihen jo etukäteen mietittynä eli syventyä johonkin tiettyyn alueeseen eikä tehdä enää yleiskatsausta. Täytyy heti kun kevät tulee vielä kerran käydä yks kivikeskun nurkkaus kattomassa jota oon siirtäny kun sinne on toista kilsaa mettän läpi. ja sit täytyy mennä Nokian Seinävuorelle ja sekin ärsyttävästi puomilla kii oleva tie joten tarttee dallata hiekkatietä ensin kolmisen kilsaa ennen kun sinne ees pääsee.

ja jos onnee on, niin mentäs ton VesQun kanssa sinne varkauteen ja oltas siellä yö ja patikoitas päivät. Kyllä siitä jo hyvä jatko-osa tulee ja tällä kertaa värillisenä ja kunnon paperille. Ja jossei muuta niin painan itte.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.03.2018 19:32 #39578 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Megaliittien mytologinen taso
Keksit vaan kiltisti huuhaamerkityksiä kansalle, niin kyllä se menestys sieltä joskus tulee.

Hedelmällisyysriitti olis hyvä lähtökohta, koska juntit saa nopeimmin hereille kun puhuu nussimisesta.

Paras kirja, jota ehkä et ole lukenut. Lataa omasi jo tänään.
Tšuhna.pdf

EPUB-versio.:
Tšuhna.epub

Nyt saatavilla myös hienosti linkitetty näyteluku.
Musta surma.pdf

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.221 sekuntia