× Tämä foorumi on omistettu salatieteelle ja muulle epäilyttävälle hermeettiselle menolle.

Meteoriitti Juukan Tahkovaaralla?

Lisää
15.06.2011 19:52 - 15.06.2011 19:54 #8572 : Luolamiehen blogi
Juukan Tahkovaaran juurella on pitkulainen lampi: Valkealampi. Lammessa on yksi saari. Kyllä, 1,4 km pitkässä ja yli 300 m leveässä lammessa on yksi saari, niin pieni ettei siihen mahdu montaa aikuista saman aikaisesti. Mitä sitten?

Saaren nimi on Kuppisaari. Nimi juontaa juurensa kallion peittämätä vähintäänkin eriskummallisesta kuvioinnista. Saaren rannat on täynnä pieni reikiä, tai painanteita; Pieniä hiidenkirnuja, ja aivan vieri vieressä. Sitten seuraa erikoisin osuus: nykyään kun meillä on mahdollisuus tarkistella maailmaa Jumalan silmin, sateliittien välitksellä huomaamme että tämä "pieni" hyvin erikoinen saari jatkaa kuin vai vihkas lammen pinnan alla.

Sateliitti kuvista hahmottaa selvästi kuinka saaren pituus pinnan alla on väintään 100 m. Se on lammen ainoa saari. Onko kyseessä valtava meteoriitti vai mikä suuri mysteeri piilee tämän erikoisen, ehkä Suomen kummallisimman saaren sisässä...?

kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=2000&text=Kuppisaar...067&y=7007477&mode=orto&x=606346&lang=fi

Liitetiedostot:
Viimeksi muokattu: 15.06.2011 19:54 Luolamiehen blogi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.06.2011 05:20 #8573 : Vingnir
Vastaus käyttäjältä Vingnir aiheessa Vs: Meteoriitti Juukan Tahkovaaralla?
Jos kyseessä olisi meteori, luulisi ympäröivän järven olevan pyöreä kraateri. Olisikohan vulkaanisen toiminnan tulosta? Laavakivessä on tuommoisia kuoppia.

kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=40000&text=Kraateri...67&y=6998021&mode=rasta&x=225358&lang=fi

Sulvan kraateri Etelä-Pohjanmaalla.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.06.2011 07:07 #8574 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Vs: Meteoriitti Juukan Tahkovaaralla?
Joo, nettiä kolutessani muistelen nähneeni jotain vastaavaa Uuden-Seelannin vulkaanisissa kivissä. Eräänlaisia pienoiskirnuja, joiden syntytapa on tietenkin hämärä. Syyllinen voi olla meteori, mutta yhtä hyvin myös eroosio.
Minulle itselleni olisi tietenkin itsestäänselvää vetää plasmateoria tähän kohtaan. Jutut on syntyisin massiivisesta supersalamasta. Enpä sitä nyt ala tässä tarkemmin jaanaamaan, mutta aikani kuluksi voin kyllä panna teidätkin pohtimaan noita meteorikraattereita tarkemmin. Juttu on kuitenkin niin, että ne kivet jotka meteoreiksi tiedetään, niissä ei ole kraatteria ympärillä, ei yleensä minkäänlaista. Vastaavasti missä on kraatteri, siellä meteori loistaa poissaolollaan.

Erityinen arvoitus ovat sitten häränsilmäkraatterit, eli keskellä on pieni kohouma. Näitähän tunnetaan paljon mm. Kuun pinnalta, jota ei voi selittää maaperän palautumisella iskun jälkeen. Mikäli tässäkin olettaisi ympäröivän järven olevan kraatteri, uskallan kylmiltäni väittää että tuo keskellä oleva kivi (saari) kuuluu maapallon kivilajeihin, eli olisi se kuulu häränsilmä. Tässä vastaavanlainen Mimaksesta, eli kyseessä on vähintään aurinkokunnan kokoinen ilmiö.

Liitetiedostot:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.06.2011 16:00 #8604 : Turms kuolematon
Vastaus käyttäjältä Turms kuolematon aiheessa Vs: Meteoriitti Juukan Tahkovaaralla?
Jos kivi iskeytyy maahan niin lujaa, että syntyy kraateri, niin ei kai ole odotettavissa, että ehjä meteori löytyisi? Ehkä kraaterittomat meteorit ovat sirpaleita. Palasia voi varmaan lennellä ympäristöön törmäyksen voimasta tai niitä irtoaa ilmakehässä.
Tiesittekin varmaan, että Lappajärvi on kraateri.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.06.2011 17:58 #8607 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Vs: Meteoriitti Juukan Tahkovaaralla?
Joo, ongelmahan on että käytännössä missään kraatterissa ei ole löydetty jälkeäkään meteoriitista. Tämä ongelmahan ei kata yksinomaan maapallon omia kraattereita, vaan sama sääntö pätee niin Kuun, marsin ym kraattereihin. ja raaka totuushan on, etteivät kosmologit todellisuudessa osaa selittää miten nämä kuopat edes syntyy koska mitenkään ei ole kyetty todistamaan, että meteoreilla olisi niiden kanssa välttämättä mitään tekoa - ja todisteet eivät edes tue koko ajatusta. Me olemme tietenkin lapsesta asti kuulleet että ne on meteorien aiheuttamia, mutta ei se välttämättä ole totta.
Itse olen vakaasti sitä mieltä että sähköisen universumin teoria eli osa ns. plasmafysiikkaa – joka on nousevaa hottia tiedepiireissä – selittää nämä kraatterit paremmin kuin hyvin. Kuten jätkät sen itse sanoo kirjassa Thunderbolts of Gods:

"Äkkiä 'suuri kuva' muuttui. Vuosikymmeniä uskoimme gravitaation yksin ohjaavan makrokosmosta. Sitten avaruusajan kiihtyvä tutkimustieto paljasti erään vuosisadan suurimmista yllätyksistä – universumin, jonka käyttövoimana toimivat sähköiset virtaukset ja jossa kosminen 'väkivalta' on toistuvaa. ...Sähköinen verkko kytkee ja yhdistää koko luonnon, pienimmistä hiukkasista suurimpiin galaktisiin muodostelmiin asti…

Sinänsä on ihan sama puhummeko Lappajärvestä, tuosta kolokivisaaresta tai vaikkapa Marsin kanavista ja kraattereista – niille löytyy sama selitysmalli.
Jos asia on entuudestaan tuntematon, suositan ehdottomasti tutustumaan:
www.thunderbolts.info/online_videos.htm

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.176 sekuntia