× Konspiraatio-keskustelussa tutkitaan politiikkaa ja maailmanmenoa. Vilunkimeno joutuu koville.

2010-luku

Lisää
02.01.2010 13:40 #2421 : Jukkis
2010-luku kirjoittanut Jukkis
Jokainen vuosikymmen on aina erilainen. Tästä edellisestä ei paljon hyvää jäänyt käteen.
Sehän alkoi Bushin aikakautena, WTC-iskuina jotka johtivat tympeään öljysotaan Irakissa ja kummalliseen terrorijahtiin. Vihdoin viimein nämä rasittivat taloutta niin, että länsimaiden talous joutui tekemään mahalankun. Voittajia olivat kommunistinen Kiina joka pian pakottaa euroopankin siihen, mikä sen luonnollinen rooli tulee olemaan; feodaaliseen aikaan palannut pimeän keskiajan edustaja.
Suuryhtiöiden vuosikymmen se myös on, joka näkyy liiankin hyvin salaliittoteorioiden tasolla. Teoriat eivät vaan ole mitään kuvitelmaa vaan yhtiöt ovat kuin varkain napanneet vallan politiikoilta, lahjoneet yliopistot, tutkimuslaitokset ja virkamiehet. Niiden tuotteet ovat aina vain vaarallisempia sillä niitä ei saa juurikaan juridiseen vastuuteen.
Suomi on vajonnut siihen, mistä se turhaan on pyristellyt itseään irti. Viinan, rakennetyöttömyyden, EU-byrokratian, suvaitsemattomuuden, perheväkivallan lohduttomaksi symboliksi joka purkautuu väkivaltana ja ahdistuksena. Teollisuus katoaa, väki vanhenee ja tie kohti euroopan kainuuta on väistämätön.

tuoko 2010-luku muutoksen? Ainakin elementit ovat olemassa, sillä jokin on hajoamassa (onneksi) yhteiskunnassamme. Murrosaikaa eletään. Kekkosen ajan aluepolitiikka on viimein hajoamassa, ja tuskin tulee toista Vanhasta sitä tekohengittämään. Sosiaalidemokraattiset instituutiot kouluineen ja terveysjärjestelmineen alkavat olla jo tyhjiä kuoria, jotka pian lässähtävät kasaan. Ylipäätään kolmen suuren puolueen aikakausi alkaa olla takanapäin, sillä pian puolueita on enemmän, ja politiikka palaa politiikkaan. Itse olen sitä mieltä, että 2000-luku oli aallonpohja ja nyt alkaa nousu toiseen suuntaan. Miten se tulee tapahtumaan, sitä en tiedä, mutta sanon kaikille että olkaa valmiina.
Murrosaika ja aallonpohja pitäisi nähdä ennenkaikkea tilaisuutena, josta kuka tahansa voi ponnistaa. On tämä vuosikymmen sitten millainen tahansa, loogisesti sen on oltava parempi kuin edellinen, mikä ei voi olla huono uutinen.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.01.2010 14:12 - 02.01.2010 14:19 #2424 : Pahakurki
Vastaus käyttäjältä Pahakurki aiheessa Vs:2010-luku
70-luvulla Suomi eli köyhyydessä mutta kaikkien toimeentulo oli jokseekin hyvin turvattu ja yksi ihminen pystyi kustantamaan palkallaan koko perheen toimentulon, asunnon, auton ja kesämökinkin. Asuntolainan pystyi lyhentämään pelkällä lapsilisällä.
Töitä sai melkein mistä tahansa kun vain meni kysymään, aina oli paikka yhdelle ylimääräiselle.

80-luvulle tultaessa asunnot oli lähes maksettu ja ylimääräistä rahaa alettiin sijoittaa. Bisneskulttuuri oli saavuttanut Suomen ja ihmiset ymmärsivät, että heillä oli mahdollisuus asioihin joista oli ennen saattanut vain haaveilla.
Palkat nousivat loistaviksi ja töitä oli monella alalla tarjolla enemmän kuin työntekijöitä. Ei ollut tavatonta, että ammattimiesten palkat olivat euroissa 3 000-5 000 kuukaudessa. Omakotitaloja sai 20 000 eurolla melkein mistä tahansa.

90-luvulla koko homma romutettiin tarkoituksellisesti ja ihmisten omaisuudet varastettiin, toimeentulo estettiin ja palkat pienennettiin, puhumattakaan sosiaalietuisuuksista jotka jäädytettiin.
Työpaikat katosivat vaikka yritysten omistajat tienasivat uuden osinkoverotuksen myötä moninkertaisesti.

2000-luvulle tultaessa uusille sukupolville oli uskoteltu, että alle 3 000 kuukausipalkat ovat hyviä. Työpaikkoja oli enää vain noin viidennekselle väestöstä ja nekin alipalkattuja. Valtion omaisuus myytiin ulkomaille ja kansaa köyhdytettiin entisestään jne.

2010-luvun näen historian valossa hyvn samanlaisena kuin 1910-luvunkin. Tuolloin kirjallisuudessa alkoi esiintyä soraääniä ja ihmisten tyytymättömyys lisääntyi merkittävästi köyhyyden myötä. Taisto itsenäisyydestä ja venäjän vallan vastustaminen kasvoi kulovalkean tavoin ja vuosikymmenen puolivälissä Suomi koki isoja lakkoja ja vahvoja hyökkäyksiä valtaa pitäviä kohtaan.
Näyttää hyvin vahvasti, että tällä vuosikymmenellä ollaan menossa täysin samaan suuntaan, paitsi että tällä kertaa vihollinen on EU ja monikansalliset yritykset. Itsenäisyytemme vietiin Lissabonin "sopimuksen" myötä ja kansa joutuu kohta taistelemaan jälleen oikeuksistaan.
Mikään ei viittaa siihen, että olosuhteet ja menestymisen mahdollisuudet paranisivat, vaan päinvastoin.
Viimeksi muokattu: 02.01.2010 14:19 Pahakurki.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.01.2010 14:46 #2425 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Vs:2010-luku
Joo, ei sitä voi ajatella että painajaisesta herätään vain toivottamalla toinen toisillemme tsemppiä ja aloitetaan hymyile vastaantulijalle –kampanja. Paljon työtä ja poliittista tiedostusta se vaatii, mutta lopputulos johtaa aina johonkin muuhun kuin nykyjärjestelmään. Näyttää kuitenkin siltä että jengi maailmanlaajuisesti alkaa saada tarpeekseen tästä nykyisestä talousmallista, joka tuntuu olevan lähinnä globaalia feodalismia.

Luulen että saumaa olisi älymystölle joka viitsii ottaa asioista selvää ja alkaa kritisoimaan nykyistä hallinto- ja talousjärjestelmää. Ikävä kyllä suomessa ei ole älykköjä johtuen koulutusjärjestelmästämme, ja vielä vähemmän teennäisesti siihen rooliin haalitut viitsivät purra ruokkivaa kättä, mutta mutta… Käytännössä älyköksi voi nousta kuka tahansa tavallinen rivimies, jos sille vaan on sosiaalista tarvetta. Netti tarjoaa tässä oivan väylän, jossa kuka tahansa voi ainakin puolivahingossa olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Olihan Halla-Ahokin oikeassa paikassa ja vastaavasti Antti Heikkilä taas toisessa asiassa, kuin noustakseen lähes varkain kansankynttiläksi purkamaan syviä tuntoja. Teknisesti kumpikin on vaan mr. nobody, mutta molemmilla on myös poliittista pelisilmää vaistotessaan mistä nännistä kansan syvien rivien hyväksyntää lypsetään. Äänitorvia niin sanotusti, osa ehkä tähdenlentoja mutta tilaisuutensa kaikilla. Itse ainakin hiljaisesti toivon että jonkinmoinen uus-älyllisyys tekisi renessanssin, kunnes sekin vuosikymmenen lopulla on loppuun kuljettu tie. Nykyisestä vitutuksesta, joka kaikkia riivaa, on kuitenkin päästävä eroon hinnalla millä hyvänsä. Vaalit ei sitä ratkaise, vaan tilanteen analyysi jossa voi kaikki sanoa sanottavansa ja tulee varmasti kuulluksi, jos vaan on jotain asiantuntemusta taustalla

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.01.2010 15:16 #2426 : Pahakurki
Vastaus käyttäjältä Pahakurki aiheessa Vs:2010-luku
Jukkis kirjoitti:

Luulen että saumaa olisi älymystölle joka viitsii ottaa asioista selvää ja alkaa kritisoimaan nykyistä hallinto- ja talousjärjestelmää.

Olen pohtinut tuota asiaa ja olen tällä hetkellä sitä mieltä, että hallinnon kritisoiminen ei johda mihinkään, sehän ei johda minkäänlaisiin toimiin, eikä kansa jaksa voimavarojen huvettua, lukea siitä kuinka heitä huijataan ja loppujengi kiistää asian ja ummistaa silmänsä.
Ainoaksi konstiksi näen järjestelmän romuttamisen sisältäpäin vanhalla kunnon riidankylvännällä tms.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.01.2010 18:08 - 02.01.2010 18:34 #2432 : Narian
Vastaus käyttäjältä Narian aiheessa Vs:2010-luku
2010-luku tulee tosiaankin olemaan käänteentekevä. Ja muutos tulee loppujen lopuksi olemaan hyvä. Mutta ennen kuin tämän murroksen yli päästään, tulee kyyti olemaan kovempaa kuin arvataankaan.

Valitettavasti se tyhmempi kansanosa (kollektivistit), joka tämän kurimuksen meille on järjestänyt ja pakottanut meidät rahoittamaan oma orjuuttamisemme, ja luopumaan itsenäisyydestämme, ei näytä vielä lainkaan ymmärtävän mistä kenkä puristaa. Jutta Urpilainen peräänkuuluttaa entistäkin korkeampia veroja ja Jyrki Katainen ottaa valtiolle lisää velkaa. Molemmat huonoja ideoita. Verkkokeskusteluissa julistetaan, että "kapitalismi on tullut tiensä päähän". Näille "filosofeille" on turha edes kertoa, että Suomessa on jonkinlainen kapitalistista muistuttava talousjärjestelmä ollut viimeksi käytössä ennen sotia. Ja Yhdysvalloissakin siitä luovuttiin vuonna 1913 juuri siitä syystä, että se on ainoa talousmalli, jossa ketään ei voi alistaa eikä orjuuttaa.

Vallalla olevaa kehitystä emme siis voi pysäyttää, ja 2010-luku tulee olemaan polarisaation vuosikymmen. Yhdysvaltain dollari ajautuu hyperinflaatioon 2012. Suomen ulkomaankauppa tulee tyrehtymään lähes täysin, ja maa on suoritustilassa viimeistään 2015. Aiempaan kuplatalousmalliin ei tämän jälkeen enää palata. Talous ei siis tule koskaan ”toipumaan” siinä merkityksessä, kuin puhuvat päät asiasta televisiossa keskustelevat (mikä on hyvä asia). Uusi romahdus tulee jo tänä vuonna.

Se, että Suomi lopettaisi yli varojensa elämisen ja valtion budjettia alettaisiin vapaaehtoisesti heti pienentää esim. 20% per vuosi on yksinkertaisesti mahdottomuus. Tähän tullaan kyllä menemään, mutta vasta kun on pakko. Isolla rysäyksellä. Ja se jälki ei tule olemaan kaunista. Mitä esimerkiksi tapahtuu silloin, kun suurille ikäluokille selviää, että eläkerahat on ensin syöty ja loputkin inflatoituneet olemattomiin? Fiksua olisi aloittaa koko julkisen eläkejärjestelmän asteittainen alasajo NYT, kun se vielä voitaisiin tehdä edes jollain lailla hallitusti (vanhukset saisivat eläkkeensä, mutta me nuoremmat työikäiset irrottautuisimme eläkejärjestelmästä). Mutta tätä ei tulla tekemään.

Systeemin kehitystä emme siis voi enää tässä vaiheessa muuttaa. On vain odotettava järjestelmän lopullista kaatumista. Kaikki Hollywood-elokuvatkin päättyvät aina isoon pamaukseen, jonka jälkeen on taas rauhallista. Valitettavasti joudumme kokemaan tuon pamauksen.

Se, mitä sen sijaan voimme asioiden hyväksi tehdä on yksilötasolla lievittää sekä omaa, että samanhenkisten kanssaeläjiemme tilannetta. Fasistisessakin yhteiskunnassa (jossa tällä hetkellä elämme) on luovuudelle paljon käyttöä. Isoveli ei millään pysty valvomaan kaikkea, eikä tappamaan kaikkea yritteliäisyyttä ja kekseliäisyyttä. Ja silloin kun ajat ovat kovat, on pienetkin voitot merkityksellisiä.

Mielestäni parasta mitä Suomen hyväksi voimme kukin tällä hetkellä tehdä, on verkkokirjoittelu. Ei mikään blogikommentointi tai suomi24-meuhkaaminen, vaan asiallisten ja kiihkottomien artikkelien – minkä pituisten hyvänsä – julkaiseminen.

Hermisläiset ovat tässä tärkeässä asemassa siksi, että Suomen muinaishistoria on sellainen informaatiosodankäynnin alue, jolla voi saada paljon hyvää aikaiseksi. Julkisen koululaitoksen avulla jo valmiiksi heikkoitsetuntoiselta kansalta on viety kaikki käsitys omista juuristaan. Juuretonta kansaa on helppo manipuloida – jopa hävittämään itse itsensä, kuten islamisaation tuloksena ennen pitkää käy, jos nykykehityksen annetaan jatkua. Joten, pliis, laittakaa nyt ihmeessä pystyyn se muisnaishistoria.com ja vaikka uudelleenjulkaiskaa kaikki Hermeetikossa tähän mennessä ilmestyneet Suomen muinaishistoriaa käsittelevät artikkelit siellä. Kävijöitä tulee varmasti ja kipinä herää. Kiinnostus tätä aihetta kohtaan on selvässä kasvussa.

Tai mistä sen tietää, ehkä Hermeetikon resepti, jossa on yhdistetty muinaishistoriaa salatieteisiin, konspiraatioteorioihin ja poliittiseen pohdiskeluun on juuri se ”winning combination”. Siinä tapauksessa vaan enemmän eforttia sitten tänne.

Mutta myös muu filosofinen ja käytännönläheinen kirjoittelu on nyt tarpeellisempaa, kuin koskaan aiemmin. Itse ajattelin ainakin yhden uuden sivuston – mahdollisesti kaksikin – perustaa tätä ajatellen.
Viimeksi muokattu: 02.01.2010 18:34 Narian.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.01.2010 18:47 #2434 : Jore
Vastaus käyttäjältä Jore aiheessa Vs:2010-luku
Uskoisin että 2010-luvulla länsimaissa mennään yhä enemmän valvonnan ja kontrollin suuntaan. Oli perusteena sitten kouluammuskelut, terrorismin vastainen sota, pääministeriä vituttavat nettikirjoittelut, kaikki suuntautuu kansalaisten toiminnan rajoittamiseen ja ennenkaikkea valvontaan. Tuule tuolla Sello-ketjussa problem -> reaction ->solution -metodin jo esittelikin. Turvallisuuden lisäämisen perusteella väsätään lisää valvontakameroita, seurataan nettidataa ettei vaan kukaan lähetä siellä pommiohjeita, pyritään poistamaan anonyymiys internetin keskustelupalstoilta jne. Kaveri tekee duunia koodiapinana kuvantunnistussoftien parissa. Aikamoisia visioita. Esim Lontoossa pystynee lähivuosina seuraamaan tietyn kaverin liikkeitä tiheällä kameraverkostolla ja kasvojentunnistusohjelmistolla. Yht´äkkiä huomaammekin sallineemme tilanteen tapahtumaan, jossa jokaista liikettä tai sanomista seurataan. Hieman kuin digi-ajan DDR.

Uskon että Intia-Kiina-Venäjän kaukoitä -akselilla tulee kovia jännitteitä, jotka purkautuvat. Kiinan "muutama" miljoona yhden lapsen politiikan myötä vaimotonta nuorta vihaista miestä lähtee liikehtimään. Siperiasta saa kaasua ym. samalla.

Länsimaailman ja islamin törmäys jatkuu. Jälki tuskin tulee kivaa katseltavaa olemaan. "Terrorismin" vastainen sota jatkuu ja jatkuu.
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Super-Electric

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.01.2010 18:56 #2435 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Vs:2010-luku
Jormando kirjoitti:

Kaveri tekee duunia koodiapinana kuvantunnistussoftien parissa. Aikamoisia visioita. Esim Lontoossa pystynee lähivuosina seuraamaan tietyn kaverin liikkeitä tiheällä kameraverkostolla ja kasvojentunnistusohjelmistolla. Yht´äkkiä huomaammekin sallineemme tilanteen tapahtumaan, jossa jokaista liikettä tai sanomista seurataan.


Arvaas kuinka kauan menee siitä kun kansankynttilämme tajuavat tuon siihen kun he lopettavat huntujen puolustamisen monikulttuurisuuden nimissä?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.01.2010 20:30 #2436 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Vs:2010-luku
Siinä olen samaa mieltä että muinaishistoria on informaatiosotaa. Sillä tuskin mikään toinen tieteenala on ollut kiinni niin poliittisessa järjestelmässä kuin historiankirjoitus. Sehän kirjoitetaan joka sukupolvi uudelleen pönkittämään kulloistakin ajanhenkeä ja luomaan sille olemassaolon oikeutus. Kuin että menneet polvet ovat ponnistelleet luodakseen nykyisen systeemin, eli nauttikaa… Mennyt on aina manipulaation kohteena.
Oikeastaan ajattelin julkaista kaikki hermeetikossa kirjoittamani artikkelit netissä, iso osa tosin kokee päivityksen, eräänlaisen re-masteroinnin, sillä alkuteksti näyttää jälkikäteen vähän kömpelöltä ja jäsentämättömältä. Ottaen huomioon että kolmessa vuodessa sitä väänsi likemmäs 50 kirjoitusta, siitä varmaan riittää pällisteltävää. Ehkä vaan tohon etusivulle sitä mukaa kun niitä saa aikaseksi, katsoo nyt.
Työn alla on ollut myös kehitellä Parkkusen teorioista toimiva tieteellinen malli, mutta sen ilmestymistä ei voine luvata. Youtubea aletaan myös vallata keväällä.
Eli tarkoitus on edelleen käydä sissisotaa konsensusta vastaan luomalla hämmentäviä totuuksia ja jos kunnolla ja vakavissaan tekee, on kuin varkain itsekin jossain kohtaa oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Ehkä silloin saa luotua uudenlaista identiteettiä nykyisen yksisilmäisen surkuttelun rinnalle. Ottaen huomioon syöksykierteen mihin ollaan menossa, voin antaa neuvoja vain yksilötasolla. Se kenellä on antoisa ja inspiroiva harrastus, hän ei sairastu tähän vallalla olevaan konsensukseen vaan elää hyvän elämän. Hermeetikot on yhdenlainen harrastepiiri, joka sentään voi tarjota elämänrikkautta niille jotka sen jutuista innostuu.

Mitä tulee Jormandon pelotteluun valvonnasta, niin itse en ole kovin huolissani. Oikeuslaitos on tukehtunut aikaa sitten kuten kaikki muutkin instituutiot, ja se makselee edelleenkin sakkoja vitkastelusta. Poliisin budjettia leikataan edelleen ja rikostorjuntaa siirretään sinne mistä saa tuloja – eli liikennevalvontaan. Vartijat saavat edelleen 9.20 tunnilta ja ne on ammatissaan vaan kun armeijan jälkeen ei muuta saa. Eli siellä kamerankin takana asustaa tämä ihan sama hälläväliä-mentaliteetti, ja niin paljon kun ministeriöt puhuu asevalvonnoista, kameravalvonnoista, pantavalvonnoista, kotiaresteista ei kukaan niitä ala valvomaan. Kukaan ei halua edes rahoittaa niitä alkuun joten odotettavissa on että infra jatkaa rappeutumistaan kuten aina ennenkin. Budjettileikkaukset jatkuvat ja isoveljille annetaan lomautuspasseja ja jäljellejääviltä vaaditaan enemmän, periaatteella enemmän vähemmällä. Isoveljenkin moraali on koetuksella kun kukaan muukaan ei välitä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.01.2010 12:45 #2445 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Vs:2010-luku
Onhan meillä vielä jemmassa tämä vähän unohtumaan päässyt velkakriisi. Vitsinä esitetyn kylpyammeen muotoisen talousromahduksen toteutuminen näyttää aina vain todennäköisemmältä. Ensin jyrkkä pudotus, sitten pitkä tasainen vaihe ja lopulta viemäristä alas.

www.taloussanomat.fi/kansantalous/2010/01/01/kohta-koittaa-velkakriisin-toinen-naytos/200926278/12

Saapi nähdä mitä tapahtuu jos se toteutuu. Valtiot ovat jo nyt velkaantuneet raskaasti elvytyksen takia.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.01.2010 13:25 #2446 : Pahakurki
Vastaus käyttäjältä Pahakurki aiheessa Vs:2010-luku
Muistaakseni Katainen sanoi jossain haastatelussa, että Suomi ottaa lisää velkaa mutta sitä ei makseta koskaan takaisin.
Sinänsä tämä on totta koska Suomi ei pysty koskaan maksamaan ulkomaanvelkaansa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.01.2010 13:50 #2447 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Vs:2010-luku
mutta jos Suomi talouksineen romahtaisi lähivuosina niin oleellisin kysymys kuuluu; olisiko se paha?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.01.2010 13:59 #2448 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Vs:2010-luku
Jukkis kirjoitti:

mutta jos Suomi talouksineen romahtaisi lähivuosina niin oleellisin kysymys kuuluu; olisiko se paha?


Viime vuosisadan alkupuolella sattui maailmanlaajuinen talousromahdus ja mitä siitä seurasikaan? Ääriliikkeet kituuttavat nousukaudella, voimistuvat laskukaudella ja puhkeavat kukkaan kun talous tulee rytinällä alas.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.01.2010 16:16 - 03.01.2010 16:18 #2449 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Vs:2010-luku
En kyllä näe sitä ihan noin. Tai siis yksinomaan noin. Jokainen murros on aina muutos mutta muutoskin voi olla askel huonompaan, kuten A.Hitlerin mediumistinen visio osoitti. Aikanaan vastaava tilaisuus avautui 1918 ns. jääkärisukupolvelle. Nuoria, idealistisia kavereita jotka pitivät vanhasuomalaisia onnettomina tapauksina, partaansa mumisevina ukonrehjakkeina jotka vain nyhväilivät yhdentekeviä juttujaan. Nämä hidasälyiset jäärät olivat hallinneet maata jo pitkään, mutta jääkäripolvi heivasi heidät kerralla laidan yli. Olihan sitä seurannut aikakausi ainakin tarmokasta, ja jonkinlaista perusturvallisuutta sentään saatiin aikaan, vaikka kansa olikin jakautunutta.
Seuraava katastrofi nähtiin 1944 kesällä, ja silloin oli aika sanoa hyvästit näille vanhoille joustamattomille lahtareille, ja tilalle astui kokonaan uusi polvi joka tunnetaan asevelisosialistien nimellä. Tämä sukupolvi pani myös tuulemaan; teollisti maan ja paransi sen infraa. Poliittiset säilöönotot jäivät historiaan.
Sitten tuli taistolaispolvet sukupolvea myöhemmin ja nappasi vallan itselleen – Kekkosen avustuksella. Yhteiskunta koki monia liberaaleja ja humaaneja uudistuksia, ja vähän nytkähdettiin taas eteenpäin. Eivät nämä muutokset ole koskaan pahasta olleet, ainakaan aluksi kunnes nämä tarmonpesät jossain kohtaa leipääntyvät ja muuttuvat itse uudistuksen jarrumiehiksi ja -naisiksi.

Nyt alkaa tämä 60-luvun polvi olla taakaksi, ja sukupolvenvaihtoa alkaa olla ilmassa. Valitettavasti maata saa hallita vain murrosaikojen polvet, jotka sattuu syntymään oikeaan aikaan. Tämä meinaa että esim meikäläisen sukupolvi hypätään yli vallanjaossa, ja uutta ei ole vielä tullut. Tai siis taistolaispolvi koki kaaoksen kun berliinin muuri murtui, ja loppu oli vasemmistolle alamäkeä, ja Urpilainen on pitkällisen historiallisen kehityksen tuote. Eikä se paha ole, vasemmiston käsissä infra on tullut vanhaksi, pysähtyneisyys riivannut ja homma ollut pystyynkuollutta. Valtionomaisuus myyty. AY-liike lähinnä vastustaa sosiaalisia uudistuksia ja vasemmistopolitiikkojen tarmo menee Stasi-listan piilottelussa.
Vaan eihän kyse ole pelkästä vasemmistosta a´la SDP ja Vasemmistoliitto kun tästä polvesta puhutaan. Myös Keskusta on jämähtänyt ja Vanhanen ylläpitänyt väkisin kekkoslaista aluepolitiikkaa, kun omaa ei ole keksitty vuosikymmeniin. Paljonko se onkaan maksanut, vääristänyt painopisteitä ja ohjannut rahoja käsittämättömällä logiikalla; heikompiosaiselle eniten. Toimimattomalle teollisuudelle eniten elvytystä. Eli kainuun äijään sijoitetaan paljon rahaa, kun sen pitää olla oikeutettu samaan palveluun kun keskellä Hesaa asuvakin. Nythän tämäkin on ollut murtumassa jo hyvän aikaa, ja systeemi lahoaa käsiin vaikka rahaa siihen edelleen syydetäänkin. Samalla se estää kasvun niiltä joissa olis potentiaalia. Keskusta toimii maan etua vastaan tekohengittääkseen omaa kannatustaan.
Oikeisto on myös unohtanut roolinsa vaikka uudempaa polvea onkin. Sen takana kummittelee kuitenkin vanhemmat kauppakamarin pojat joista suuri on kaunista ja kaikki resurssit on pantava vientiteollisuuden eduksi. Mitään kotimaan markkinoita pienyrittäjineen ei edes kannata luoda ja suuryhtiöt rulettaa mennen tullen. Niillä on etuoikeus myydä niin vaarallisia tuotteita kun huvittaa nopeat voitot mielessään kuten olemme nähneet. Ei sillä, tämäkin murtuu – joskus.

Ei vaan ole äkillistä katastrofia, ei suurta murrosaikaa. Homma kaatuu sen takia hitaasti, asteittain kuolinkouristuksissaan nitisten. Kolmen suuren aika on finito mutta vielä ne kuolinvuoteeltaan tarttuvat vallankahvaan kiinni, vaikka loppu on jo tulossa. Mitä sen jälkeen? Mikä on uusi visio? Sitä ei tiedä, mutta sen olisi ainakin jo aika saapua estradille uudenpolven edustajineen. Tässä vanhassa systeemissä ei ole mitään säilyttämisen tai vaalimisen arvoista. Sosiaalidemokratia, suurteollisuus ja kepulainen aluepolitiikka ovat kaikki teollisen ajan visioita jotka eivät yksinkertaisesti istu jälkiteolliseen aikaan.
Viimeksi muokattu: 03.01.2010 16:18 Jukkis.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.01.2010 17:35 - 03.01.2010 18:23 #2450 : Narian
Vastaus käyttäjältä Narian aiheessa Vs:2010-luku
Jukkis kirjoitti:

mutta jos Suomi talouksineen romahtaisi lähivuosina niin oleellisin kysymys kuuluu; olisiko se paha?

Kun maan talous romahtaa, se tyypillisesti joutuu IMF:n (= juutalaisen finanssieliitin) kontrolliin. Mukaan saattaa liittyä myös Maailman Pankki (= juutalainen finanssieliitti). Näissä on yleensä tapana tehdä sellaisia sopimuksia, joissa velan takuuksi on laitettu tärkeitä maa-alueita/luonnonvaroja, ja joissa etukäteen tiedetään, että talouskurimuksessa oleva maa ei tule pystymään maksamaan velkaansa takaisin. Sopimuksen allekirjoittaminen varmistetaan voitelemalla maan päättäjiä. Näin on vuosien saatossa Amazon-jokea ja muuta hyvää siirtynyt koukkunokkien salkkuihin.

Tulevassa Suomen romahduksessa tilanne on kuitenkin sikäli eri, että samanlaisessa ahdingossa tulee olemaan suuri osa läntistä maailmaa mukaanluettuna Amerikan Yhdysvallat. Syntyy kolmas maailmansota, jossa Venäjä tullee ottamaan ainakin osan Suomea hallintaansa jo pelkästään siksi, että sen on helpompi kulkea Norjaan, joka on NATO-maa ja jonka talous on kunnossa.

Ylipäätään, koska uudessa tilanteessa tulevat olemaan vastakkain USA+EU vs. Venäjä+Kiina, joutuu Suomi melkoisella varmuudella Venäjän hallintaan. Tämä ei välttämättä ole huono eikä pysyvä asiaintila. Katastrofaalista se olisi vain siinä tapauksessa, että Suomi sitä ennen ehtisi liittyä NATO:on. Sen sijaan irrallaan NATO:sta olevana historialliset suhteemme painaisivat ja pystyisimme luultavasti sodan loputtua neuvottelemaan asiat parhain päin. Sillä eihän Venäjä rauhanaikana kallioisella maapläntillämme varsinaisesti mitään tee – sillä on itsellä lääniä ihan riittävästi. Enemmän sille olisi nykytilanteessa hyötyä siitä, että tässä olisi puolueeton puskurivaltio välissä. Suomalaiset NATO-kiihkoilijat toki haluavat Suomen puolueettomuuden uhrata, missä tilanteessa en suosittele pysymään näillä seuduilla kun rytinä alkaa.
Viimeksi muokattu: 03.01.2010 18:23 Narian.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.08.2019 07:08 #43731 : Super-Electric
Vastaus käyttäjältä Super-Electric aiheessa Vs:2010-luku

Uskoisin että 2010-luvulla länsimaissa mennään yhä enemmän valvonnan ja kontrollin suuntaan. Oli perusteena sitten kouluammuskelut, terrorismin vastainen sota, pääministeriä vituttavat nettikirjoittelut, kaikki suuntautuu kansalaisten toiminnan rajoittamiseen ja ennenkaikkea valvontaan. Tuule tuolla Sello-ketjussa problem -> reaction ->solution -metodin jo esittelikin. Turvallisuuden lisäämisen perusteella väsätään lisää valvontakameroita, seurataan nettidataa ettei vaan kukaan lähetä siellä pommiohjeita, pyritään poistamaan anonyymiys internetin keskustelupalstoilta jne. Kaveri tekee duunia koodiapinana kuvantunnistussoftien parissa. Aikamoisia visioita. Esim Lontoossa pystynee lähivuosina seuraamaan tietyn kaverin liikkeitä tiheällä kameraverkostolla ja kasvojentunnistusohjelmistolla. Yht´äkkiä huomaammekin sallineemme tilanteen tapahtumaan, jossa jokaista liikettä tai sanomista seurataan. Hieman kuin digi-ajan DDR.

Uskon että Intia-Kiina-Venäjän kaukoitä -akselilla tulee kovia jännitteitä, jotka purkautuvat. Kiinan "muutama" miljoona yhden lapsen politiikan myötä vaimotonta nuorta vihaista miestä lähtee liikehtimään. Siperiasta saa kaasua ym. samalla.

Länsimaailman ja islamin törmäys jatkuu. Jälki tuskin tulee kivaa katseltavaa olemaan. "Terrorismin" vastainen sota jatkuu ja jatkuu.


Heh heh.. Digiajan DDR.. Aika hyvin pystyi Jore ennustamaan tämän ajan kuvan..

Talletin talletusautomaatilla muutaman satasen tililleni.. heti tuli pankista kysely, että mistä olen saanut käteistä. Seuraava siirtoni tulee olemaan, että nostan kaikki rahani pankista ja syötän ne hiljalleen takasin tililleni talletusautomaatilla.. ja sama uudelleen. Katsotaan koska väsyvät lähettämästä ko. kirjeitä.

Siis se mikä kontrolliyhteiskunta tästä on tullut on synkeä painajaisuni, jota tuskin kymmenen vuotta sitten kukaan pystyi aavistamaan.. muu kuin Jore. Seuraava kymmenen vuotta tuleekin olemaan yhtä helvettiä.. digiajan DDR:ssä..

"Älä usko mitä luet tai kuulet puhuttavan, ellet itse koe sitä oikeaksi (Buddha)"

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.171 sekuntia