Sieppauksesta epäilty on yrityslakimies

Lisää
14.06.2009 18:03 #138 : juppe
Taisi tulla monelle intellektuellia leikkivälle pellelle yllätyksenä, ettei Herlinin tytön sieppauksesta pidätetyllä ollutkaan poliittista motiivia eikä hän ollutkaan köyhä ja syrjäytynyt työtön vaan ilmielävä juppi ja motiivi taitaa olla pelkkä raha.


www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Perij%C3%A4tt%C3%A4ren+sieppauks...turkulainen+yrityslakimies/1135246880651
Kauhean raadollistahan tämä rikosten tekeminen tuppaa Suomessa olekaan eikä sitä älykköpiireissä 90-luvulta saakka kieli pitkällä odotettua poliittista murhaakaan ole vielä tapahtunut. Sitä kahden oikeasta elämästä syrjäytyneen never heard -tason taiteilijan voimin povannut Yle:n radio-ohjelma palkittiin aikanaan vuoden parhaana jossain sarjassa, mutta kukaan ei innostunut tekosyvällisestä narinasta sen vertaa, että että olisi viitsinyt ryhtyä toimeen. Varmaan ketuttaa taiteilijanplanttuja vieläkin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.06.2009 18:06 - 14.06.2009 18:13 #139 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Vs:Sieppauksesta epäilty on yrityslakimies
Ihalijapostin voinee lähettää Turun yliopistoon.

notes.utu.fi/ty/webexper.nsf/031b9e8464cecb05c22564dd003abe2...d522e3e9baac22568240045a285?OpenDocument

Äijän nettisivut nimittäin on suljettu jostain kumman syystä.

juhaturunen.fi/
Viimeksi muokattu: 14.06.2009 18:13 juppe.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.06.2009 10:32 #143 : Pahakurki
Vastaus käyttäjältä Pahakurki aiheessa Vs:Sieppauksesta epäilty on yrityslakimies
Ajatelkaapa muuten sitä, että jos esimerkiksi Matti Meikäläinen tai Tiina Tavallinen olisi kidnapattu, niin tuskin olisi tyhjennetty ilmatilaa tai tehty juurikaan mitään muutakaan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.06.2009 10:55 #144 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Vs:Sieppauksesta epäilty on yrityslakimies
Ajatellaan myös sitä että vielä parikymmentä vuotta sitten näitä hommia harrastivat yksinomaan alamaailma tai sitten oltiin umpikännissä. Oli jotain tapauksia jossa mielenterveydelliset jutut oli myös oma osansa, ja viimeistään vaikeat taloudelliset vaikeudet selitti asiaa jos ei muu.

Nykypäivänä näitä väsää ihan tavalliset ihmiset. Ammuskelee kouluissa, pistelee insuliineja ja kidnappailee tyttäriä. Ei ne ole humalassa tai huumeissa, niillä ei ole mielenterveydessä pahemmin heittoa ja niiden talous on kunnossa. Oikeastaan mikään perinteinen motiivi ei selitä näitä juttuja. Ne on tavallisia ihmisiä, matti meikäläisiä, jotka tuosta vaan alkaa raakoihin rikoksiin ilman mitään järkevää motiiviakaan. Ilmiö on alkanut ihan muutama vuosi sitten jossa kuka tahansa keski- tai korkeatuloinen voi olla syyllinen ja uhriksi valikoitua kuka tahansa. Nykypäivänä ei ole ollenkaan kummallista että lääkäri ammuskelee aseellaan ikkunasta ohikulkijoita, yritysjuristi harrastaa kidnappausta ja sairaanhoitaja alkaa sarjamurhaajaksi. Mielenkiintoista eikö olekin miten nopeasti lintukotomme on muuttunut sairaaksi yhteiskunnaksi jossa oireet on ilmassa, mutta kukaan ei keksi mikä tämä sairaus on tai miten se pitäisi parantaa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.06.2009 16:53 #147 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Vs:Sieppauksesta epäilty on yrityslakimies

Suomalaisia yritysjohtajia ja varakkaiden perheiden jäseniä on jo nyt ympärivuorokautisessa vartioinnissa. Turvayrityksen asiantuntijan mukaan on mahdollista, että Suomessa on ollut kaikessa hiljaisuudessa sieppaustapauksia, joissa on maksettu lunnaita.


www.taloussanomat.fi/kotimaa/2009/06/15/osa-varakkaista-jo-nyt-247-suojelussa/200914468/12?pos=2

Turvallisuusala yrittää rahastaa tapauksella. Toisin kuin asiantuntija väittää, on melko epätodennäköistä, että kidnappauksia on pystytty tekemään salassa. Jos omaiset maksavatkin lunnaat salassa, siepatun palauttamisen jälkeen järjestetään kunnon vartiointi rikollisien varalle ja tehdään rikosilmoitus. Pitäähän se rosvo toki kiinni saada. Eli eiköhän tämä "asiantuntija" ole lähinnä markkinamies.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.06.2009 18:03 #149 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Vs:Sieppauksesta epäilty on yrityslakimies
Tokihan suomessa on ennenkin kidnapattu, viime vuonnakin tapauksia oli ainakin kolme. Kaksi törkeää juttua Kotkassa ja Hesassa taisi olla tapaus jossa joku juoppo piti diabetesta sairastavaa naista vankinaan. Nämä on kuitenkin tavallisia rikostapauksia, ja käräjäoikeuden perusjuttuja. Rikkaat on tietenkin erikseen.

Ei sillä etteikö tämä olisi tavallisuudesta poikkeava rikos, mutta sanoisin silti että jos sama olisi tapahtunut tavalliselle pulliaiselle, ei moista luxus-tason tutkintaa olisi tehty, jossa ei ole väliä budjetin suuruudella. Toisaalta se opettaa että rikkaita kun menee kaappailemaan, ei tarvita kuin yksi amatöörimäinen virhe ja kiinnijäänti on varmaa.
Tässä tapauksessa se oli rahojen pyytäminen käteisellä. Nykyisin on niin kehittyneitä seurantamenetelmiä ja tekniikoita että jos kassin menee jostakin hakemaan, on kiinnijäänti täysin varmaa. Pieni tiedustelulennokki on huomaamaton ja yhtä huomaamaton on seurantaryhmä joka etenee ns. laatikkona josta epäilty ei pääse pakoon. Tarvittaessa briteiltä voi tilata satelliitin jos tarvitaan kovaa kalustoa. Vaikka pääsisikin pakoon hyppäämällä johonkin viemäriin, setelit ovat silti numeroituja, merkitty ultraviolettikynällä ja laukun saumassakin on pieni seurantalaite. Sellaisia rahoja ei voi edes käyttää, sillä mitä enemmän niitä levittelee, sen tiukemmaksi verkko käy. Näin muuten napattiin Lindbergin lapsen kaappajakin aikanaan.

Ainoa mikä on kaappajan puolesta sanottava että hän on budolajien harrastaja. Ex-vanginvartija kun joutuu telkien taakse, on sellainen taito varmasti tarpeen.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.06.2009 20:43 #152 : Pahakurki
Vastaus käyttäjältä Pahakurki aiheessa Vs:Sieppauksesta epäilty on yrityslakimies
Paitsi, että ex-vanginvartijoille ja ex-poliiseille on ihan oma kiva paikka juuri sen takia etteivät he joudu tekemisiin "vanhojen tuttujen" kanssa. Joku joskus sanoikin, että jos aikoo tehdä rikoksen kannattaa tehdä ensin pari pätkätyötä vanginvartijana niin voi sen jälkeen suorittaa tuomionsa "lomahotellissa" jos sattuu jäämään kiinni.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.110 sekuntia