Hukkaputki

Lisää
15.11.2016 18:10 - 15.11.2016 18:16 #33965 : Super-Electric
Hukkaputki kirjoittanut Super-Electric
Näin hölmölässä
www.aamulehti.fi/kotimaa/juuri-nyt-tyomatkaruuhka-tukkii-kad...aos-eiko-tunneli-toimikaan-24070161/#ath

Esim. Chigagossa, Bostonissa ja Philadelphiassa kun tiet menee kaupunkien ali, niissä on liittymiä muutaman sadan metrin välein.. Mansesterin 2,4 km hukkaputkeen ei muistettu tehdä liittymiä.. järjen joukkohauta.

"Älä usko mitä luet tai kuulet puhuttavan, ellet itse koe sitä oikeaksi (Buddha)"
Viimeksi muokattu: 15.11.2016 18:16 Super-Electric.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.11.2016 18:28 #33966 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Hukkaputki
Mulle olis piisannu oikeen hyvin pelkän särkänniemen mäen puhkaiseminen. Mutta kun grynderit haluaa tonttimaata niin minkäs sille voi.
Mut yhtä juttua en siinä tajua. Koko tunnelin ajatus nojaa autoilun vahvaan kasvuun lähivuosikymmeninä mikä voi olla tottakin. Eihän se kakskaistanen rantatie vedä edes nykyisin. Jäin oikeen ihmetteleen parantaako se tilannetta että vetää kakskaistasen maan alle? Järki kai sanois et siitä olis pitäny tehä kolmikaistanen heti.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.11.2016 19:25 #33967 : Super-Electric
Vastaus käyttäjältä Super-Electric aiheessa Hukkaputki
Mitäköhän tuo putki on tullut maksamaan jo tähän mennessä? Aamulehdes oli, että Näsinkallion liittymän rakentaminen jälkikäteen olis 20-30 milj €

Huomenna kaikki Ylöjörveläiset ja Lentäväniemeläiset tulee Pispalan valtatietä keskustaan. Tahmelasta Roosendalin kautta tullee varmaankin suosituksi, kun muut tiet on tukossa.

"Älä usko mitä luet tai kuulet puhuttavan, ellet itse koe sitä oikeaksi (Buddha)"

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.11.2016 19:58 #33968 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Hukkaputki
Noo... Muroleen kanavan kautta pääsee vielä :ohmy:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.11.2016 22:30 - 17.11.2016 22:39 #33988 : Antero
Vastaus käyttäjältä Antero aiheessa Hukkaputki
Seinäjoen miljoonia maksanut ja yli 20 vuotta tehty ohikulkutie on nyt saatu tehtyä loppuun ja täytyy sanoa, jotta muutamissa risteyksissä menöö sormi suuhun ja pää pyörälle, kun ei tierä meneekö tie kaupungin keskustaan vai ohittaako se kaupungin. Oikein tuloo mieleen Slussenin hässäkkä Tukholmassa. Rengonkylän risteys on siitä erikoinen, että siinä pyöritään useassa peräkkäisessä liikenneympyrässä ja suuntana voi olla Ilmajoelle, lentokentän ohi Peräseinäjoelle, Jalasjärvelle, Seinäjoelle ja jossa täytyy olla tarkkana jottei aja ohi suoraan Nurmoohin. Vuosien aikana tien linjausta on muutettu useaan kertaan, kun joka paikasta on löydetty liito-oravan paskaa, vaikka kukaan ei ole niitä liito-oravia koskaan nähnyt.

Mitä ilmeisemmin Nurmoossa on samanlainen sekamelska, kun liikennevirasto oikein laittoi Nurmoolaisille ikioman liikennemerkin. Vaikka ainahan son tieretty jotta "tuumakin Nurmoon puolelta on kolloo..."Kuva kyltistä on otettu kiertoliittymässä uudella Seinäjoen itäisellä ohikulkutiellä, joka kulkee Rengonkylästä Nurmoon. Liikennevirasto perustelee kylttiä ohikulkutiehankkeen omassa Facebook-ryhmässä ja toteaa, että sen oli tarkoitus varmistaa liikenteen sujumista.


www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/armotonta-kuittailua-po...-ilkikurinen-neuvo-nurmolaisille/6172912
Liitetiedostot:
Viimeksi muokattu: 17.11.2016 22:39 Antero. Syy: Tekstin fiilausta

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.11.2016 16:52 #33992 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Hukkaputki
liikenne on täällä päässä menny ihan hirveeks kun koko automassa koettaa keskustan kapeiden katujen ja pullonkaulojen läpi. tää alko kiistatta sillä hetkellä kun tunneli avattiin ja jotain siinä täytyy olla pahasti pielessä kun se luo tälläiset mammuttiruuhkat. Heitin tossa muijaa rautatieasemalle muutaman kilsan päähän ja matka kesti oikeestaan enemmän mitä se olis kävellen vieny. Oma haasteensa on myös tässä täkäläisessä ajotavassa.
Tampereellahan on ollut aina se perinne että kun valo muuttuu vihreeks niin sitä kuuluu etumaisen toljottaa - silmiään uskomatta - ensin muutama sekunti ennen kun voi ruveta laittaan pykälää silmään. Näin varmistetaan että max kolme autoa pääsee valoista kun muissa kaupungeissa ehtii yleensä 10-15 autoa. nyt kun takana on kilsan mittainen jono, tää ajotapa pääsee oikeuksiinsa.
toinen hyvä tapa on koettaa ahneesti vanhoilla vihreillä ja jäädä sit motittaan keskelle risteystä. ja siinähän pysytään kunnes jossain loppumattoman autoletkan päässä kahden kilsan päässä suvaitsee valot vaihtua ja haitariliike käynnistyy.
kolmas liittyy jalankukijoihin. Sanomattakin selvää että marraskuun pimeydessä pitää pukeutua joko mustaan tai tummanharmaaseen jotta voidaan puhua kunnon naamioitumisesta. ja silloin jos koskaan on hyvä säntäillä ripein askelin keskelle autoletkaa koska jalankulkija on aina etuoikeutettu...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.11.2016 21:12 #33993 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Hukkaputki
Joku poliitikko kehu äskön, että SimCityä pelaamalla oppii kaupunkisuunnittelun ja siitähän puuttuu pienet, mutta olennaisen tärkeät yksityiskohdat. Tää vois selittää nää liikennesolmut, joita kukaan älykäs ihminen ei tekis.

Kummiskin tällasen luulis ainakin lisäävän polkupyörien kysyntää, koska niille löytyy yleensä oikoteitä. Kinttupolkukin välttää. Pääsee poliitikot kehuun onnistuneensa edes samaan juntit liikkumaan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.11.2016 21:35 #33994 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Hukkaputki
Hesan länsimetro on kanssa hieno esimerkki suomalaisesta johtamistaidosta. Riitely on jo menossa oikeuteen, vaikka ite metro avataan ehkä jo tammikuussa.

www.talouselama.fi/uutiset/mika-meni-pieleen-lansimetrossa-e...es-oman-riskinhallinnan-kannalta-6600127

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.11.2016 07:16 #33996 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Hukkaputki

Onnea tunneli! Tämä mies löysi Tampereelle kehutun Australian mallin

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL myönsi vuoden 2016 RIL-palkinnon Tampereen rantatunnelille. Allianssi kerää kiitosta. Yhteistyömalli kopioitiin aikoinaan Sydneyn vesihuoltoprojektista.


www.aamulehti.fi/kotimaa/onnea-tunneli-tama-mies-loysi-tampereelle-kehutun-australian-mallin-24074599/

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.11.2016 08:28 #33997 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Hukkaputki

Lounaaksi nautittu kinkku-ananaspizza kuumensi tunteet - tamperelaismies vei 2,50 euron riidan hovioikeuteen asti

Tamperelaismies nautti aterian lounashintaan, mutta olisi jälkikäteen halunnut pizzansa sittenkin synttäritarjoushinnalla.
Kuluttajariitalautakunta ratkaisi asian ravintolan eduksi.
Mies vaati 2,50 euron korvausta ensin käräjäoikeudessa ja valitti kielteisestä päätöksestä hovioikeuteen asti.


www.iltalehti.fi/uutiset/201611182200029392_uu.shtml

Tää menee OT, mutta kertoo kai jotain Mansesterista.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.11.2016 14:30 - 19.11.2016 14:31 #33998 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Hukkaputki
Kaupunki on joo ihan sekaisin ja sekaisemmaksi menee. Kun tunneli nyt jotenkuten on saatu auki (ihmetellen eikö se tosiaan vedä kuin 4000 autoa/min kun sen piti vastata tulevaisuuden liikennehaasteisiin) alkoi välittömästi päällejäävän tonttimaan rakentaminen eli rantatie päältä suljettiin. tähän pitää laskea että nyt alkaa myös ratikan teko hämeenkadun osalta joka tukkii yhen pääväylän lisää. Jotta menisi oikein hyvin niin Kalevantiekin pannaan vissiin kohtapuoleen kiinni kun tartttee ruveta sitä kansirakennelmaa tekeen. Sehän on jo nyt raksaa kun siinä väsätään sitä kauppakeskusta ratinansillan kupeessa joka väliin pimentää toisen kaistan. nää on kaikki valtavia hankkeita ja ne pitää tehdä kaikki samaan aikaan. tähän voi vielä laskea lielahden tehtaiden asuntorakentamisen joka tulee aiheuttaan omat haasteensa tunnelin toiseen ulostuloaukkoon kun sen miljoona betonirekkaa ajelee siinä poikittaissuunnassa.

Tähän on syynsä ja ne on poliittiset. Noin megalomaaniset hankkeet on vaatineet viiden vuoden armottoman lobbauksen ja saavuttaneet siinä ja siinä määräenemmistön. Jos asiat porrastais niin aina olis pelko että joku hanke jäädytettäis kokonaan ja jätettäs jopa tekemättä jonkun akuutimman rahareiän takia. Joten kaikki suurhankkeet pitää aloittaa tasasekunnilla jotta niitä ei sit voi enää perua. Hintana on tietenkin että kaupungin ruuhkista tulee ennennäkemättömät ja koko keskusta on yhtämittaista rakennustyömaata. Kauhean järkeväähän tämä ei ole mutta näin mennään.

Itsellä on tietenkin asiaan vähän kahtalainen tunne. On tietenkin hyvä että kaupunki elvyttää isoilla hankkeilla koska ne on ainoot työpaikat koko läänissä. Työttömyysprosentti ei tietenkään laske koska työväestöä puskee lisää samanverran pohjoishämeestä ja eteläpohjanmaalta mutta pitkässä juoksussa tampereella on tietenkin etunsa väkikeskittymän avulla. Kun taas jostain jämsänkoskelta tms kaikki työikäiset on lähteneet tampereelle joten sellaisten paikkojen tulevaisuus ei ole kaksinen.
Viimeksi muokattu: 19.11.2016 14:31 Jukkis.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.11.2016 20:35 - 19.11.2016 20:42 #34001 : Antero
Vastaus käyttäjältä Antero aiheessa Hukkaputki
Noo Tampere o pohojalaasten toinen ameriikka, sillä pitihän sinne saara tekijät jostain, ku kaupunkia aikanaan rakennettiin ja teollistettiin. Nykyiset ruuhkat tuo nyt vain suuren maailman tuntua, joka on tullut jäädäkseen.

Son sama kun aikoinaan trossasin Tanskalaiselle kaverilleni jotta "Koskenkorva is bic city". No tämä tuli sitten seuraavana kesänä käymään ja ihmetteli, -were is bic city? Tein kädelläni laajan kaaren ja sanoon " here is Koskenkorva and it is very bic city, but peoples here no much". Kyllä siinä miehen silimät rävähti kun hoksasi vedätyksen.
Viimeksi muokattu: 19.11.2016 20:42 Antero. Syy: tekstin fiilaamista

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.11.2016 17:24 - 29.11.2016 17:27 #34186 : Super-Electric
Vastaus käyttäjältä Super-Electric aiheessa Hukkaputki
Hukkaputkimies 2012

keskustelu.suomi24.fi/t/10653702/vapaamuurariklikki-tunnelipuuhissa

Vapaamuurariklikki tunnelipuuhissa

Tampereen rantatien kaivaminen tunneliin 2,3 km pitkäksi ohitustieksi taitaa
olla liikenteen kannalta järjetöntä. Tunnelihankkeen varsinainen tarkoitus
lieneekin hommata YIT:lle rakennusmaata loistopaikalta.

Syy tunnelin hinkuamiseen ja rakennusmaan hamuamiseen YIT:lle löytynee
vapaamuurarien erittäin vaikutusvaltaisen salaseuran nimiluettelosta:

Esim. Tampereen kaupunginvaltuuston tunnelia himoitsevista jäsenistä ovat
Harri Airaksinen, Matti Heinivaho, Antti Hervonen, Harri Jaskari ja Timo
Hanhilahti vapaamuurareita, ynnä Leena Kostiainen on kai vapaamuurarin
ex-rouva ja Anna-Kaisa Ikonen on vapaamuurarin tytär. (Harri Airaksinen oli
myös elinkeinojohtajana vuosina 2001-2005.)

Kahdessa kaupungin johtokunnassa puheenjohtajina häärivät Matti J. Mäkelä ja
Seppo Kovala ja kolmannessa on jäsenenä Ilkka Hietaniemi.
Tarkastuslautakunnan jäsenenä on mm. Yrjö Schafeitel. Hekin ovat kaikki
vapaamuurareita.

Vapaamuurari Juha Kostiainen toimi vuosina 1997-2001 Tampereen
elinkeinojohtajana ja keksi silloin Helsingin Sanomien mukaan
eTampere-hankkeen, jonka kustannukset olivat 132 miljoonaa markkaa.
Lieneeköhän keksinyt myös tunnelihankkeen, koska hänen ollessaan
elinkeinojohtajana silloinen kaupunginvaltuusto hyllytti 13.1.1999 jo v.
1990 tehdyn suunnitelman rantatien parantamisesta maanpäällisenä ja päätti
käynnistää Ranta-Tampellan maankäytön selvitystyön. Aloite siitä oli
kuulemma tullut YIT:ltä.
Kostiainen siirtyikin sitten toimimaan vuodesta 2001 vuoden 2008 loppuun
YIT:ssä, mm. konsernin kehitysjohtajana ja sen johtoryhmässä.

Vapaamuurari Antti Varpe toimi puolestaan YIT Rakennus Oy;ssä 8 vuotta
Tampereen aluejohtajana vuoden 2008 puoliväliin asti. Sieltä hän siirtyi
A-Rakennuttajat Oy:n toimitusjohtajaksi.
Kuvaan sopii, että vapaamuurari Seppo Mäkinen on A-Insinöörit Oy:n
varatoimitusjohtaja ja kuinka ollakaan, hänen em. tyttärensä Anna-Kaisa
Ikonen valittiin apulaispormestariksi siitä hommasta luopuneen Harri
Airaksisen seuraajaksi. -- Näyttää siltä, että tuo A-Insinöörit Yhtiöryhmä
on nykyään hyvässä nosteessa ja ilmeisesti sen palvelukset ovat (helposti
arvattavasta syystä) kaupungin "muuraripitoisen" johdon suosimia...

Antti Varppeen rouva lienee Riitta Varpe, joka hänkin toimi aikoinaan
Tampereen elinkeinojohtajana. Hän on vuodesta 1997 alkaen johtanut
TE-keskusta, eli nykyistä Pirkanmaan ELY-keskusta. Siinä samaisessa
keskuksesa toimi myös nykyinen apulaispormestari, vapaamuurari Timo
Hanhilahti maaseutuosaston kehittämispäällikkönä vuosina 2000-2008.

Eipä liene näin ollen iso ihme, että Riitta Varppeen johtama Pirkanmaan
ELY-keskus valitsi 15.10.2010 toteutettavaksi Rantaväylän
tunnelivaihtoehdoista pitkän version, ilman sen keskelle kaavailtua
liittymää. Sellainen päätöshän antaa YIT:lle maksimaalisesti rakennusmaata.

Suomessa on toki liittymisvapaus, mutta kyllä vapaamuurarien salaseura on
sentään aivan poikkeustapaus, sillä siihen liittyvän on vannottava vala:
"Lupaan ja vakuutan, että en milloinkaan tieteni enkä ehdoin tahdoin petä
veljesmuurariloosia enkä sen jäseniä vähimmässäkään määrässä enkä salli sitä
toistenkaan tehdä, jos sen estää voin."

Semmoisen valan turvissa lieneekin aika helppoa harrastaa "hyvä veli"- ja
"sulle mulle"-puuhasteluja. "Muurariveljet" eivät toisiaan käräytä. Näin
otollisissa oloissa olisi kai lähes ihme, ellei satoja miljoonia euroja
pyöritellessä jonkun mieleen tulisi mafiatyylinen omaan taskuun kähmintä.
Onhan rakennusala tunnetusti taipuvainen "hämärähommiin".

Arvattavasti vapaamuurareita voisi löytyä paljon enemmänkn mm. kaupungin ja
YIT:n johtoportaista. Edellä esitin näet vain osan sattumalta saamistani
tiedonmurusista.

Mielestäni tunnelia vastustavien kannattaisi lopultakin tuoda julki
mahdollisimman suurelle ihmisjoukolle edellä kuvailemiani seikkoja
vapaamuurarien ilmeisestä, jopa ratkaisevan suuresta osuudesta Rantaväylän
puuhasteluissa. Silloin asiasta voisi nousta suuri KOHU , jonka ansiosta
hölmön tuntuisesta tunnelihankkeesta olisi ehkä jopa pakko sittenkin luopua
ja siirtyä järkevään maanpäälliseen tieratkaisuun.


"Älä usko mitä luet tai kuulet puhuttavan, ellet itse koe sitä oikeaksi (Buddha)"
Viimeksi muokattu: 29.11.2016 17:27 Super-Electric.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.11.2016 17:44 - 29.11.2016 17:48 #34187 : Super-Electric
Vastaus käyttäjältä Super-Electric aiheessa Hukkaputki
Aamuläjä syyttää (epäsuorasti) autoilijoita ruuhkista.. tunnelihan on erinomainen vikaa on maalaisissa jotka eivät osaa kaupungissa ajaa. No nää Tesomalaiset tiedetään heh :dry:

– Maalaiset tukkii liikenteen, pysyköön maakunnassa..


"Älä usko mitä luet tai kuulet puhuttavan, ellet itse koe sitä oikeaksi (Buddha)"
Viimeksi muokattu: 29.11.2016 17:48 Super-Electric.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.11.2016 16:11 #34211 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Hukkaputki
Nää vapaamuurarijutut on varmaan jotain luokkasotaa Mansesterin malliin, koska päätökset on kuitenkin tehty kaupunginvaltuustossa ja siellä on vastuuta kasaantunu muillekin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.210 sekuntia