Postilaitos

Lisää
05.09.2019 20:03 - 05.09.2019 20:04 #43868 : Jukkis
Postilaitos kirjoittanut Jukkis
aattelin et toi Postin hommeli on sen verran iso paketti että sitä vois avata omassa kategoriassaankin. Yksi on hyvä muistaa ja se on se, että perinteinen posti muuttui liikelaitokseksi joskus 90-luvulla ja sitten vuonna 2002 varsinaiseksi osakeyhtiöksi jonka piti repiä voittoja ja osinkoja keinoja kaihtamatta. Kirjekantojen määrästä myös näkee että alamäki on alkanut melkein heti kun osakeyhtiö on perustettu.Siitä muuten näkee senkin että alkuun oli pienen pieni notkahdus mutta kun Malinen valittiin Postin pääjohtajaksi vuonna 2012, syöksykierrre alkoi välittömästi eikä hänen aikanaan ole kertaakaan taittunut.

Niinhän ne sanoo että kirjekantojen määrä vähenee ja tottahan se on jos kattoo maailmaa joskus 1960-luvulla jolloin kirje oli suht yleinen viestintäväline. Mutta ei sitä silti digiaika niitannut vaan postimaksujen hinnoittelu joka nousee keskimäärin kolme kertaa vuodessa kuin kossupullo aikanaan.
Nythän on niin yritykset hyödyntää varminta ja nopeinta kustannustehokasta viestintää ja jos kirjelasku on pätevä, sitä käytetään. Kunnes se muuttuu liian kalliiksi jolloin yritysten on pakko siirtyä verkkolaskuihin. Ehkeivät haluaisi, vaatii resurssointia mutta paperilasku on niille liian kallis. Jolloin Posti paikkaa vajeen - aivan niin - nostamalla jälleen hintoja.

ja sit tulee nämä yksityiset osingoille eli esim jakeluyhtiö Suomi ja jälleen posti vastaa nostamalla hintoja. Häviää viimeisetkin asiakkaat johon posti reagoi nostamalla hintoja. Nyt alkaa saada valtiokin tarpeekseen ja siirtyy sähköisiin veroilmoituksiin johon posti vastaa hinnankorotuksilla. ja lopulta se on pienen pieni vähemmistö joka edelleen käyttää kirjekantoa ja jota postilaitos rokottaa armotta. tietenkin tän kaiken sais kulkeen toisinkinpäin tekemällä kirjekannosta jälleen edullista firmoille jolloin yritykset palais takaisin paperilaskuihin ja antais ne muidenkin kun yksityisten jakeluyhtiöiden jaettaviksi. Mutta tätä ei tunnuta tajuavan että kirjeiden määrä on entisellään mutta sitä on hinnoitellut itsensä ulos.
Liitetiedostot:
Viimeksi muokattu: 05.09.2019 20:04 Jukkis.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.09.2019 20:13 #43869 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Postilaitos
Malinen oli vapaana sen takia, että se oli heitetty pihalle Pöyryltä, missä se oli tekemässä samaa temppua. Sen osaaminen tiedettiin ja sille oli käyttöä, elikkäs tarvittiin tämmönen muutosjohtaja, jonka osaa muuttaa firman konkurssipesäks jos sen annetaan touhuta vapaasti.

www.talouselama.fi/uutiset/tasta-syysta-poyry-antoi-potkut-h...lle/7fe1a2ea-afd3-38c0-9746-5d4c2e672f8f

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.09.2019 15:29 #43875 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Postilaitos
Kun kattoo näitä Malisen johtamisvisioita niin se mikä niistä tulee mieleen on lähinnä se, että postilaitos menetti maineensa tykkänään lähinnä kirjehukkaajina ja paketeista jotka kiertää jostain Islannin kautta. Syy on tietenkin se, että tienatakseen optiot se irtisano väkee ihan surutta lajittelusta jolloin jäljellejäävien työtaakka kiristyi ja virheitä alkoi kasautua. Ilmeisesti ihmisvoimaa korvattiin koneelliseen suuntaan joiden tietojärjestelmät kuhisivat lastentauteja. Luuli kai että se on ohimenevä häiriö mutta homma on jatkunut melko tasan kymmenkunta vuotta jo.
Sitä on tietenkin paikattu sittemmin alipalkatulla vuokratyövoimalla jonka motivaatiotaso on mitä on.

Isompi murhe litity näihin sekoiluihin kun alettiin sijoittamaan aloille, joista ei ollut mitään kokemusta. Viittaan erityisesti näihin sosiaalitalkkareihin sun muihin ruohonleikkaajiin josta ei syntynyt lasta eikä paskaa ja koko homma kokonaisuutena oli hukkareissu joka ei saanut aikaan muuta kun suututti jo alalla toimivat. Luin tuossa että Sipilänkin eteen marssi milloin mitäkin logistiikka-alan yrittäjää puhumaan järkeä että moisen markkinahäirikön, joka tulee vaan sekoittamaan kuviot, pitäis osata pysyä lestissään. Paljonko nämä harharetket maksoi, sitä ei kukaan tiedä, mutta moraaliset vahingot eli maineenmenetys on meille sentään tuttua yleisestä keskustelusta.

Nyt äijästä varmaan päästään eroon kun se viimeinkin meni liian pitkälle souveissaan. Valitettavasti on muitakin Malisia, jolla viittaan erityisesi VR -yhtiöön joka on saanut junaraiteet sekaisin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.09.2019 15:55 #43876 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Postilaitos
Näitä tyyppejä tarvitaan selkeesti tuhoamaan monopolifirmat, koska ne voitais kyllä irtisanoa siinä kun muistakin yrityksistä. Seuraavassa vaiheessa pirinarkkarit sitten muuttaa postinkannon samanlaiseks jengien väliseks reviirikiistaks kun taksialankin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.09.2019 16:32 #43877 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Postilaitos
Ehkä se on jo? Mä oon miettiny tota kuin luin aikanaan tän yksityisen aamukantofirman Earlybirdsin liikeideasta. Siinähän ei ole jakajia palkollisina ensinkään vaan kaikkien on pakko olla pienyrittäjiä. Työantajalle tää varmasti sopii koska sen ei tartte antaa työvälineitä, liikkumisvälineitä, työvaatteita etc etc koska yrittäjä itte hommaa ne kaikki. Se vaan saa laskuttaa sen 9.20e ja ehkä muutaman kytä centtiä päälle eläkemaksuihinsa (joita varmaan kukaan ei niillä palkoilla maksa).

Kun aattelee reipasta ahmedia niin sen kannattaa hamstrata heti siitä päältä ainakin 30 piiriä a´ 4h. Sit se menee tonne paperittomien luokse jotka tonkii roskiksia elääkseen ja keräilee pulloja. Luvata niille asuminen jossain työmaaparakissa, ehkä jopa puuroa aamuksi ja palkkaa 4e/h. Itte pitää tietenkin sen vitosen. Jos aattelee että 4x5ex 30 = 600e jonka yrittäjä nettoo joka yö, niin onhan se bisnes vailla vertaa. Ja aina on oleskeluluvattomia jonossa ja kiinnijäänti on lähes mahdotonta koska kuka sen tietää kuka ne Hesarit oikeesti jakaa yöllä? Ainoa harmi että kun tienesti on noin hyvä, saattaa piirille ilmaantua kummisetä 40 kaverinsa kanssa ottaan vähän piirejä haltuun. Ystävällisesti kertoo että joko häivyt tai alat jakaan mun leivissäni - tai lähtee hampaat.

Ihan sama se noitten taksien kanssa. Mistä me tiietään montako oleskeluluvatonta renkiä siellä sählää iltasella? Kummisetä kyllä lihoo mut sehän on tarkotuskin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.09.2019 17:45 #43879 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Postilaitos
Ulkomaiset yrittäjäthän tässä tietty voitolle pääsee, koska suomalainen geelipää on liian ahne. Jos se haluaa pelotella kilpailijaa, niin sen pitää saada korsto vuokrafirmalta pariks tunnis alta kympin tuntipalkalla eikä kukaan mukiloi siihen hintaan ketään, mutta sen ulkomainen kilpailija on valmis maksaan kunnolla.

Mafiakulttuuri ei toimi ollenkaan jos kummisetä on liian pihi, mutta kun se saapuu muualta tämmöseen takapajulaan, missä ajatellaan silleen, että rahat kuuluu rikkaille, niin se on vahvoilla sen takia, ettei porukka oo tottunu ajattelee asiaa silleen, että jostain rikoksesta vois saada nopeesti vuoden liksan kouraan. Muutaman vuoden palkkaa vastaan moni jo tappais ilomielin jonkun niistä ökyjohtajista, joitten kyykytettävinä ne on aikasemmin joutunu oleen.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.09.2019 20:41 #43880 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Postilaitos
Nyt mä alan vasta ymmärtään kun ilmeni että itte juhana Vartiainenkin häsää siellä johtokunnassa. Aattelinkin ettei yks tunari pysty ihan noin pahaa vahinkoa tekeen. Tänään Vartiainen selitti että Postin oli tarkoitus säästää alentamalla palkkoja ja Vartiaisen mukaan näin onkin, mutta kenenkään palkka ei silti laske. ja silti ne säästöt tulee jotenkin salaperäisesti? Tota ukkoo ei sais kokoomus päästää ollenkaan julkisuuteen mutta minkäs teet kun postin omat johtajat on luikkinu kuka minnekin

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.09.2019 22:21 #43882 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Postilaitos
Tää on nyt kriisinhallintavaiheessa ja Vartiaisen kuuluukin esittää luottavaista hölmöä kun se on poliitikko. Se on vaan istunu kokouksissa palkkioiden takia eikä oo yhtään ymmärtäny, että mitä niissä on puhuttu. Vittu että viattomalle ihmiselle pitää keksiä tämmösiäkin riesoja, vaikkei se ookkaan koskaan talousasioista mitään ymmärtäny.

Tää on se niitten normaali tapa paeta vastuuta ja sillä ne selvis pankkikriisistäkin. Lopulta oli jotenkin KOP:n vika, että SYP kaatu ja meinas vetää mukanaan senkin.

Nää toivoo, että Malinen karkaa ison rahakasan kanssa niin kun Relanderkin, koska sillon siitä saa vieläkin paremman syntipukin kun se nyt on. Kukaan ei varmasti oo tehny elettäkään tämmösen peliliikkeen estämiseks, koska poliitikot on ennekin selvinny siitä aukomalla suuta ihan kun olis tapahtunu jotain täysin odottamatonta.

Miten niin omistajan pitäis olla selvillä siitä mitä firmassa tapahtuu? Koskaan kuullukkaan että sellanen on ees mahollista.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.09.2019 23:15 #43883 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Postilaitos
Jos ei oo vielä Sonera-kirjaa lukenu, niin nyt olis hyvä aika, koska selittelyt tulee noudattaan samaa kaavaa. Aluks kaikki oli hyvin, mutta sitten tuli tällanen hirvee mörkö eikä kukaan osannu tunnistaa sitä, koska kaikki oli ihan saatanan rehellisiä. Mistä sä voi tunnistaa valehtelun jos et oo itte koskaan ees kokeillu moista?

www.kolumbus.fi/sidewinder/Sonera-kirja.txt

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.09.2019 00:22 #43944 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Postilaitos
Pakko antaa muuten tunnustus tälle Maliselle ihan silkasta röyhkeydestä. Kun se näytti kaikkien silmissä pahalta kun koetti laskee 700 työntekijän palkkaa niin nyt se on sitten keksinyt laskee kaikkien palkkaa. Moista röyhkeyttä ei ole kyllä vähään aikaan nähnyt ja tiedä sitten syytä, mutta jostain syystä Antti Rinnekin alkaa sitä hissuksiin kompata. Toi malinen tuntuu löytäneen tavan pudota jaloilleen ja saada tuttuun tapaan ymmärrystäkin osakseen. Joka kai tarkoittaa että operaatio tuhoampa tuossa Postilaitoksen aikani kuluksi jatkuu ja voi hyvin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.09.2019 00:44 #43945 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Postilaitos
Rinne on vaan muuttunu oudoks ja puheet on mitä sattuu. Olis varmaan kannattanu jäädä pitkälle sairaslomalle ja antaa muitten johtaa puoluetta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.09.2019 06:25 #43947 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Postilaitos

Posti palkkaa satoja uusia vuokra­työn­tekijöitä noin 8,90 euron tunti­palkalla – PAU: ”Ei tällaista ole ennen tehty näin massiivisessa mitta­kaavassa”


www.is.fi/taloussanomat/art-2000006235700.html?ref=rss

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.09.2019 13:26 #43948 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Postilaitos
Mun täytyy sanoa että oli Rinteeltä harvinaisen typerä möläytys mennä sanomaan että 700 ihmisen palkkoja ei saa laskea missään nimessä mutta 8000 ihmisen palkanalennukset on neuvoteltavissa. Osoittaa lähinnä sekavaa epäjohdonmukaisuutta.

Enkä ole oikein koskaan niellyt tuota ajatusta kirjekannon laskusta sinänsä. Osa postinjaosta on vain valunut ulkopuolisille tahoille johtuen siitä, että Posti on hinnoitellut itsensä ulos.Samasta syystä yritykset ovat kiireellä kehittäneet e-laskut ja nyt kaiketi valtionvirastotkin ovat päätymässä e-puolelle. Johtuen juurikin postin hintapolitiikasta.
Nyt se on sitten vain keksinyt tuon orjatyön jotta voi pelata esim Jakeluyhtiö Suomen - joka vastaa kaikesta yksityisestä kirjekannosta - kokonaan ulos markkinoilta ja kun pakettijakelukin menee orjatyön puolelle, on ilmiselvää että nämä DHL:t ja Matkahuollot kärsivät. Joka johtaa siihen että ne lähettävät edustajansa Rinteen pakeille joka haluaa olla kaikille mieliksi ja kohta taas kurssi kääntyy yhden kerran johonkin. Sit tulee Malinen ja kurssi kääntyy taas ja lopulta PAU jolloin Rinne taas muistaakin olla työläisen puolella.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.09.2019 14:03 #43949 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Postilaitos
Rinne saa sekoilla kaikessa rauhassa sen takia, että muut pääsee kerään irtopisteitä ja hyvällä tuurilla tulee uudet vaalitkin, joissa voi yrittää käyttää niitä pisteitä. Kansa ei vaan oo ihan tyhmä, niin että tulos tulee keräilijöille yllätyksenä kun se on tajunnu, että Rinteen annetaan puhua sekavia kun se ei itte tajua lähteä sairaslomalle.

Pannaan vaan koko päätöksenteko tukkoon sen takia, että pyrkyrit luulee löytäneensä helpon keinon tuoda itteään esille, vaikka ne vituttaa jo muutenkin sen takia, että lait on sitkeesti juosten kustuja kun ne luullee kansan ihailevan niitten irtopistekokoelmia.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.09.2019 16:48 #43950 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Postilaitos
Tässähän se just sillain onkin että tuollaiset kirjekantojen vähenemiset näkyy vaan politiikkojen muistioissa ja pääjohtajan kvartaalivoitoissa. Joku 2% pudotus näkyy niin että miljardin liikevoitosta uupuu 20 miljoonaa ja sit viisaat kokoontuu yhteen pohtiin mistähän se revittäisiin tilalle....

Jos asiaa aattelee ihan postinkantajan näkökulmasta niin 2% ei näy missään. Se on ihan sama työtaakka sillä erotuksella että oli se yks ovi johon ennen meni joku elisaviihde -lasku ja osuuspankin tiliote niin nyt ei mee. Muuten on kuormat täynnä kuten ennenkin. Ainoa vaan että kirjevähenemisen myötä on sit tilalle tullu nää mainosjakelut ja koska ne on peittojakelua eli menee joka oveen, niin työpäivästä tulee pidempi kun ennen. Voin vaan kuvitella miten postinkantajat kiroo tota Postinen -lehden mainosjakelua joka määrältään ylittää jopa legendaarisen akuankan. Mutta tää työtaakan lisääntyminen ei tietenkään näy siellä yläkerrassa. Ei ne tiiä että työpäivästä tulee helpolla kymmentuntinen tai ylikin. Tai ei välitä tietää.

Suuri yleisökin varmaan kuvittelee että kirjeet on jotain sukupuuttoon katoavaa kamaa mut kaikkea vielä. Onhan niiden levikki ollu laskussa samaan tapaan kun sanomalehtienkin, ihan kun ne yläpään ekonomit ei tajuais että kaikki markkinapohjanen kulkee sykleissä. Kun on ollu pitkään tätä kokoomuslaista kuristuspolitiikkaa niin yks jos toinen on joutunu tinkiin asioistaan. Ekana kai erotaan kirkosta ja tokana ruvetaan lopettaan aikakausilehtitilauksia (ja sen myötä tulevia laskujakin joita postinkantajat kantaa) ja lopulta luovutaan sanomalehdestäkin. Yleensä nämä sitten korjaantuvat sitä mukaa kun alkaa töitä olla ja palkat nousta koska nämä on suhdanneherkkiä tuotteita. Paitti jos joku malinen ykskaks keksii tiputtaa ihmisten palkkoja enemmänkin niin ostovoima pienenee entisestään ja luo sen kuulun noidankehän. Persaukiset kun ei osta eikä tilaa mitään ja sen myötä posti syö itseltään tuotteensa pois.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.194 sekuntia