Onko tämä todella todellisuus elämänlaadusta... ?

Lisää
12.03.2020 23:34 #44954 : Anti-Rahvas
Hei, toivottavasti saan päästää hieman höyryjä. Oma pää nimittäin aivan hajoamispisteessä, joten kirjoitusterapialle käyttöä, ja ehkä tästä on vertaistueksikin. Aihe on niin valtava, että minulla on siitä kokonainen blogi, voin linkittää myöhemmin. Aiheesta saisi raapaistua myös Raamatun paksuisen kirjan muutamassa päivässä. Käsittelen siis sellaista tabua, kuin elämänlaatu Suomessa.

Ja antakaas kun laitan perustellen ensin, kovasti toivoisin ettei kirjoitustani jonkun syyn x vuoksi poistettaisi. Ennen kuin kukaan kerkeää ihmetellä, että "ei taida tyyppi tietää mistä puhuu", esitän ensimmäisen väittämän: "Suomalaisten mieliä täydelliseltä romahtamiselta suojaa lähinnä täydellinen tiedostamattomuus siitä, millaista elämä on muualla."

Oma matkustus- ja kokemusmäärä on jokseenkin suuri. Tärkeimpiä ovat keskustelut ja arkielämän näkeminen kaikkialla. Sellainen "pieni" järkytys tässä noussut esiin viimeisen 10 vuoden aikana, myös asia jota joutunut elämään todeksi itsekin: suomalaiset ovat yksi maailman köyhimmistä kansoista. Kyllä vain!

Kiinalaiset, japanilaiset, taiwanilaiset, maat "ylösalaisin"... kaikki Euroopan maat, myös Itä-Euroopan maat, omaavat varakkaamman kansan. Voit kaivaa dataa niin paljon kuin haluat, esim OECD:stä. Poiketen lähes kaikista maailman maista, suomalaisissa suvuissa ei ole rahaa. Skandinaviassa miljoonaperinnöt ovat tavallisia, asunnot maksettu jo 25-30v usein ja ei tarvitse kuin Ruotsiin mennä, kun keskimääräinen varallisuustaso on 100 000€. Tämän aistii energeettisesti, kun Suomen raskastakin raskaampi köyhyyden kurimus höllentää otettaan ja korvaantuu vapaudella, loputtomilla mahdollisuuksilla (voivat halutessaan lähteä mm. Saksaan tai Jenkkeihin koska vain töihin) ja hyvällä mielenterveydellä, joka on rahan seurausta. Itä-Euroopassa (ja kaikissa köyhimmissäkin maissa!) taasen ihmiset omistavat aina asuntonsa ja usein autonkin, eli mitä köyhyyttä se sellainen on. Suomen totuus on ultraköyhyyttä, aivan painajaismaista sellaista, josta harvemmin on ulospääsyä (sosiaalituki lisäksi länsimaiden matalin kuten myös palkkataso, totta kai). Ja päinvastoin kuin muualla maailmassa, täältä et niin vain lähde esim. Saksaan, kuten unkarilaiset, serbit jne jne. Heille lienee apujärjestöjä yms, onnistuu nopeasti ja ongelmitta maan vaihto.

Heitetään vielä yksi esimerkki elämänlaadusta puhuttaessa. Nyt tulee monelle melkoinen yllätys! Tiesitkö, että kaikista Pohjoismaista paitsi suomesta, lennetään parilla kympillä mihin vain kuten Keski-Euroopassa? Aivan, myös Islannista! Eli kun halpalentoyhtiöt väittävät karttavan suomea etäisyyksien vuoksi, se on vain tekosyy ihmiskokeen vaalimiselle täällä. Eliitti haluaa kansan kokevan vain tylsistymistä, rajoitteita ja rumuutta, joka tasolla ja tavalla.

Aiheen suuruudesta johtuen, esimerkkien paukuttaminen turhauttaa aivan helvetisti. Toivoisin kuitenkin jokaisen ymmärtävän muutamia pointteja etenkin sen myötä, mikäli asiaan lähtee tarkemmin tutustumaan:

1) Kaikki elämän hyvyys jää täydellisesti sinulta väliin, jos asut suomessa. Kaikki - siis aivan kaikki. Et näe, koe tai ymmärrä yksinkertaisesti yhtään mitään, mistään, missään. Allekirjoittanuthan ei ole mikään "suomi ihan paska"-nuoruudenintoa hehkuva, matkailun makuun pääsyt jolppi, vaan jo (valitettavasti) pitkälle aikuisikään päässyt "elinkautisvanki" tässä perslävessä.

2) Päinvastoin kuin väitetään, suomi on kallein maa maailmassa (mm. ruoka, asuminen). Omin silmin nähty, joten väite ei kumottavissa. Länsimaiden huonoimmat palkat istuvat tähän aika huonosti. Vaikkei toki länsimaita ollakaan, ei sijainnin eikä elintason puolesta.

3) Luuletko oikeasti, että joku on vetänyt jonkun suhteen, vaikkapa ilmaston, huonomman kortin? Venäläiset, islantilaiset...? Juu, venäläisten kesät ovat pitkiä ja kuumia ja Islannissakin kriittiset välivuodenajat ollaan miellyttävissä lukemissa, yksi maailman paras palkkataso kompensoi ikävää puhuria. Sopii yrittää etsiä muitakin puolia, näennäishyvää voi jotain olla... kaikki silmänlumetta. Katso tarkemin ja oivalla: poikkeuksia et oikeastaan löydä, kaiken kirjoittamani huomioiden.

4) Tämä on henk. koht. eniten ahdistava piirre. Ulkomaalaisten kokemukset suomessa, huh huh! Voin sanoa, että täällä ollaan vain pakosta. Jokaikinen ulkomaalainen on täällä vain absoluuttisen pakon vuoksi, näitä on lähipiirissäkin, elämänhalunsa menettäneitä ulkomaiden ihmisiä, jotka katuvat tänne maailmankaikkeuden vihoviimeiseen persereikään saapumista eniten elämässään ja tajuavat siirtonsa tuhonneen heidän elämänsä täysin. Netti on pullollaan katkeria kauhutarinoita suomesta painajaisnaapureineen (itsellänikin 10v naapurihelvetti, on aivan uskomaton maa ja kansa tässäkin mielessä). Ulkomaalaisten kokemus on siis sama kuin kenen tahansa täysjärkisen natiivin: tämä paikka on synkin ja surullisin helvetti, niin läpeensä sairas ja vastenmielinen, ettei mikään sitä riittävästi kuvaa. Jotain täysin käsittämätöntä kuvottavuutta, joka selviää vain itse kokemalla - pahempi kuin yksikään kolmannen maailman maa. Näitä samoja tarinoitahan et muuten löydä kerrottavan mistään muusta Pohjoismaista - oikeastaan mistään maailmasta.

Kiitos kuntelusta ja toivon vielä, että tämä saisi pysyä täällä herättämässä keskustelua. Millään hehkeällä menneisyydellä (suomen kuningaskunta) ei ole mitään merkitystä, kun nykyhetki ylittää mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla painajaisen kaikki rajat. Että aika vahvat myötähäpeät niille, jotka elävät "paras maa" kuplassaan. Hah, käytän vielä Pohjois-Korea-kortin, sopii vertailla sinne suuntaan ja katsoa, kumpi taas kädenväännössä voittaa! Propagandassa ei säästellä kummassakaan.

Lopetan Keijo Korhosen sanoihin: "Suomi on Euroopan vastenmielisin maa."

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.03.2020 23:56 #44955 : Hart
Paasin toimimaan verottajan, kuluttajasuojelun, pankkien ja vakuutusyhtioiden kanssa.

Taytyy sanoa etta kulttuuri shokki on aivan valtava. Yksilolta puuttuu kaikki oikeudet tan stasimaisen yritysvallan ja valtiovallan alla.
Onhan tietty asioita mitka toimii hyvin.

“If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face—for ever.” So said Orwell in 1984
War is peace; Freedom is slavery; Ignorance is strength.

www.monbiot.com/2011/12/19/how-freedom-became-tyranny/

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.03.2020 14:14 #44959 : Jukkis
Ei tuossa kirjoituksessa mitään anteeksipyydettävää. Ihan tottahan joka rivi. Me ollaan periferiaa ja sillä siisti. Ne jotka on rohkeimpia, osaavimpia tahtoihmisiä on aikaa sitten lähteneet jonnekin amerikan suuntaan ja jäljelle on jääneet avuttomat rutisijat. Vielä kun tähän ynnää sen talonpoikaiskansan menatliteetin joka on aina hiljaa ruotsalaisparonin edessä, alkaa alistuva kansanluonne muodostua.

No joo... harvinainen yltäkylläisyyden aika nähtiin ns. suomettumisen vuosina kun kotimainen teollisuutemme pääsi osaksi Neuvostoliiton rajattomia markkinoita. Töitä oli kaikille ja palkat nousi joka kevät. Jälkeenpäin tätä ei saa hyvällä muistella vaan pölistään jotain taistolaisista ja rähmällään olosta vaikka elintason puolesta ei vastaavaa ole nähty ennen eikä jälkeen.

Tilaisuus toki olisi ollut, sillä Ahtisaari tajusi tietokoneistaa tämän maan ensimmäisten joukossa ja hetkellisesti se oli it-alan eturintamaa ja synnytti nokia-ilmiönkin mutta ajan saatossa tuomittu häviämään piilaaksolle.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.03.2020 00:42 #44973 : Anti-Rahvas
Kiitos, kiitos vastanneille. Myötämielisyys tämän suhteen on kovin lohdullista. Ohessa yleisluontoista tajunnanvirtaa järjellisyyden rajamailta jatkeeksi, sen kummemmin uppoutumatta minkään ilmiön alkuperään, historiaan, politiikkaan... ajatuksia kolmekymppiseltä, jolla ei minkäänlaisia realistisia edellytyksiä työelämän suhteen muuta kuin satunnaiset pätkätyöt, köyhyyden riistämä terveys ja estetiikka, ei varaa harrastuksiin (youtube ainoa "harrastus"), riittävään järkevänlaatuiseen ravintoon... kaikista vähiten edellytyksiä poispääsyyn maasta. Se kysyy jotakin kolmesta tai useampaa: 1) suhteet 2) tuuri 3) raha. Eli kaikki ne joita ei täällä tunnetusti ole.

Jos tässä maassa on ns. normaali, on poikkeava. Kaiken nurinkurisuus kuvastunee parhaiten siitä. Jos vaalit terveyttäsi ja moraalista selkärankaa löytyy, on elämä todella yksinäistä. Pohdittuani näitä asioita vuosikaudet ja sovitellessani niitä perustason vaihtoehtotieteen ajatuksiin, olen vakuuttunut esim. siitä, että sääilmaston aiheuttaa henkinen ilmasto, sillä uskottavia teorioita verrokkimaiden erilaisille ilmasto-olosuhteille on turha etsiä. Mielenkiintoisena kuriositeettina, näin lapsenomaisen uteliaana henkilönä: Tämä paikka tuntuu aika vahvasti lavasteelta. Taivas roikkuu 100m korkeudessa, tämän tajusin kerran Saksassa, jossa taivas vaikutti "äärettömän" korkealta ja laajalta. Vaimo huomasi asian myös ja hämmästeli; meidän maantiedolla ilmiön selitys jää puutteelliseksi, tulee äkkiseltään mieleen (köhäisee) taivaankannen kaareutuminen äärilaitaa kohden, vaikken itseäni littanoihin suoraan leiriytykään, mutta operaatio Fishbowl toki mielenkiintoinen. Tätä en ole missään muualla koskaan huomannut. Pilviä voi olla täällä neljäkin kerrosta, jotka lentokoneesta näkee. Härskeimpänä olosuhde-esimerkkinä lienee Kainuu, säämaailmanennätyskohde: yli 300 matalapaineista ja täysin pilvistä päivää vuodessa. Siinäkin tapauksessa henkinen ilmapiiri jälleen huomioitava kun kyseessä autismin, köyhyyden ja pahoinvoinnin tyyssija jo kaukaa menneestä. Ruotsalaiset asuvat (yllätys...) aurinkoisimmilla alueilla. Valitsivatko he alkujaan tietoisesti vai saapuiko aurinko mukanaan, onko tällaisista jotain tekstejä? Nimittäin, oudon laikukkaasti auringonvalo jakautuu ruotsalaisten mukaan, selittämätöntä jälleen kerran... no, se siitä. Jonkin jäljillä näissä luulen olevani.

Selvää on vain se, että kaikki mikä elämisestä elämisen arvoista tekee, on riistetty, ihmiskokeen täydellisyyteen hiomiseksi. Irvokkuudesta kertoo esim., että jokaisen rajan takaa (Norja, Ruotsi, Venäjä) kohoaa kukkulat ja vuoret: "Pitäkää lättänä paskanne". Maaperä muuten on tyhjä kivennäisistä, graniitista kun nyt vaan ei irtoa mitään, ja grynderit vetivät viimeisten mineraalilähteiden päälle betonilaatikoita, täyttömaata ja asfalttia, ettei vaan nyt se rahvas saa mistään parannusta. Kannattaa lukea Liisa Suvikumpu - Suomalaiset kylpylät. Hämmästy ja järkyty. Että meilläkin ilmeisesti ollut poreilevaa vettä (tämä knoppi ei käy ilmi ko. teoksesta) ja Euroopan lähteisiin verrattavia mineraalilähteitä. Runni ainoana (!) jäljellä. Eipäs ole enää, hähää (tähän voit kuvitella stereotyyppisen johtajahahmon, ehkä korostuneella nenäulokkeella, hieromaan käsiään).

Kun riistoon ynnäilee vahvat autismin/muiden kehitysvammaisuuksien ja sairauksien monikymmenkertaiset taipumukset, esteettisesti puistattavimmat ihmisolennot (täysi piirteettömyys, ei kulmakarvoja, ei tukkaa, kauniita vartalonmuotoja yms., ks. esim Vauhtimursu, pidä silmät auki kadullakin - ja missä helvetissä suomen milffit, en ole koskaan nähnyt muita kuin kauheita sutturoita iäkkäämmissä, kun kaikkialla niitä on noin 40% ikänaisista?), eineskulttuurin jossa luomu ja tuore täysin tuntematonta 2020 (kaikki tuontitavara 2-3vk vanhaa ja mautonta, ravinteetonta ja tullin säteilyttämää pahvia) aiemmin mainittujen oheen... vitsit on vähissä.

Tilannehan on lisäksi se, että sitä on koko maailman tasolla hylkiö älyllisesti (hidas-/vähä-älyisyys jos suoranainen autismi puuttuu, poikkeava hermotus), siveellisesti, kulttuurillisesti (so far...), esteettisesti ja kaikin muin kuviteltavin tavoin, oikein kävelevä anomalia. Iso osa maista (Viro, Espanja, Ruotsi jne) tietää totuuden tästä kansasta, kuvittele/muistele millaista porukkaa esim. Virossa käy päivittäin. Verkkariautistit olettavat paikallisten ymmärtävän suomea, kammottavia tapauksia laahustelee edustavan suomikuvan jaossa, ja kohta odotellaan vedettävän kärryn kanssa laivasta poispääsyä nestemäisten tuotteiden kera - ei säälitä, hävetä tai mitään, vaan totaalisesti halveksuttaa, aivovaurio on todella paha. Ulkonäöstä sanon vielä sen, ettei mistään pinnallisuudesta ole pohjimmiltaan kysymys. Mikäli ihminen ei näytä siltä miltä "tarkoitettu", elämän peruspilarit eivät ole kunnossa. Kaikki kärsii siitä. Tässä on syy, miksi itseeni (vaikkakin kunnon ravinto lisännyt attraktiivisuutta ja miehistänyt) geenilinja katkeaa ja toivoisin samaa menettelyä lähes kaikilta, eli lähes täydellistä sukupuuttoa. Maailma ei menettäisi mitään, päinvastoin. Kerrottakoon sitten 200v päästä yksinkertaisista ja rumista alkoholisteista tarinoita, jotka myös sielunvihollisena tunnettiin kaikkialla maailmassa. Et kuulu Pohjoismaiseen yhteisöön, et Keski-Euroopan suhteellisen yhtenäiseen väestöön, etkä välttämättä edes omiisi, kuten mainittua - ja haluatko edes kuulua. Mielestäni tämä on kakkoskäsi, kolme kakkosta. Muualla jokin aina kompensoi, niin se vaan on, kurjimmissakin oloissa on kääntöpuolensa, eikä tämä ole liioittelua. Mutta entä jos sitä ei oikeasti ole? Vetää mietteliääksi ja siirtää ajatuksia sellaiseen suuntaan, että mikä tässä todella on oma rooli. Onko rämpimisellä jokin tarkoitus. Vai onko tämä puhtaasti "rangaistus", vaikken karmaan usko ja jos uskonkin, uskon, että pääsen lataamaan jokaikisen koettelemuksen korkoineen jokaiseen, joka tästä on vastuussa (ja ei, omaan työttömyyteeni (tällä hetkellä töissä) normaalina ja aina täysin raittiina tyyppinä en ole voinut vaikuttaa, joten syyllinen ei ehkä kuitenkaan ole kokonaan peilissä, jos joku siitä haluaa muistuttaa).

Sille, joka tämän joskus löytää netin kätköistä ja jos sattuu kolahtamaan, otan todella paljon osaa. En tiedä mitä muuta sanoa, vaikka haluaisinkin sanoa jotain lohdullista. Ehkä se riittää.
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Ansgarius

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.03.2020 13:08 #44976 : Hart
Aika mielenkiintoisia toteamuksia luonnon hengista ja kansansielusta.

Tuli tossa mieleen etta lomalla ihminen on yleensa rauhallisen optimistinen ja ikaankuin peilina antaa ympariston vaikuttaa itseensa. Silloinhan juuri nakee asioita ja tulee jopa naita oivalluksia asioiden korkeammasta laadusta. Sitten arjen vitutus lasien takaa ei nae muutakuin harmaata.

Suomi ei ole mielastani hyvassa tilassa ja on ensimmaisena siirtymassa tahan şuur EUn ideologiaan joka viela luo jotain.

pekkaervast.net on hyvia teksteja
ja tama on hyva www.goodreads.com/book/show/19115588-magic-of-the-northgate

“If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face—for ever.” So said Orwell in 1984
War is peace; Freedom is slavery; Ignorance is strength.

www.monbiot.com/2011/12/19/how-freedom-became-tyranny/

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.03.2020 13:13 #44977 : Hart
Tassa on viela yksi linkki aivan suoraan visuaali magiikkaan jonka tarkoituksena on yhteys luontoon.
theomagica.com/blog/breath-the-forest-carry-the-forest

“If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face—for ever.” So said Orwell in 1984
War is peace; Freedom is slavery; Ignorance is strength.

www.monbiot.com/2011/12/19/how-freedom-became-tyranny/
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Anti-Rahvas

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.03.2020 16:01 #44983 : Anti-Rahvas
Kiitos linkeistä ja kirjasuosituksesta! Tuon kirjan hommaan nyt Kindleen ja käyn tutustumaan.
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Hart

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.03.2020 22:54 #44991 : picus
Tuli oikeesti lämmin ja pörröinen olo kun luki sun ajatuksia Anti-Rahvas
-Ehkä me suomalaiset olemma tälläsiä ihmisiä ja jollain sairaalla tavalla nautimmie olotilastamme?
Suomi on pieni ja köyhä maa. Silti täällä on elintaso nostettu jollekkin? tasolle ja siitä nauttii? kaikki
Itte oon työssä käyvä köyhä ja pärjään just ja just palkallani JOS työtä ja terveyttä riittää
-Maksuton koulutus? Just, tästä jos koittaa edetä nin kukas maksaa mun asuntolainan ja lasten kulut?
Kuitenkin mulla on vakkari työ ja mulle on myönnetty 24v asuntolainavankaeus
-Entäs se porukka joka ei pääse pätkätöillä edes tähän tilanteeseen?
-Katelkaa töitä jostain muualta missä teidän osaamisesta maksetaan jotain. Todennäköisesti siellä aurinko paistaa enempi kuin täällä...

Mikä on yliluonnollista?
Se mitä ei vielä ymmärretä. Tai hyväksytä tai osata

Esim. Erään arvion mukaan naisista noin 2–3 prosentilla on tetrakromaattinen näkö, jolloin he saattavat voida nähdä jopa 100 miljoonaa eri väriä.

-Yliluonnollinen asia vai nykypäivän tiedettä?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.03.2020 04:48 #44994 : Hart
On tullut mietittya tata suomen tilannetta tassa ihan muuton kannalta.

nayttais kuitenkin silta etta suomessa parjaa parhaiten tyottomat, opiskelijat ja lapsien tekijat. tavallisella tyolliselle ei veroistaan tule nettoa kuin 3-6kk laakari jonot ja attendon palvelut tien paassa. Yrityksen omistajalle noyrtyminen jokaisella vitun virastolla kun uutta yrittaa tehda.

jos eu on kuitenkin kohteena niin mihin sita pitais suunnata? puola, saksa, italia ja portugali nayttais ens alkuun olevan maita jotka osaa vetaa kotiinpain ja ei turhaan kumartele EUn keino tekoisia jumalia.

puola haisee rikilta, samoin kuin italian pohjoisosa ja etelassa ollaan niin italialaisia ettei englannilla meinaa parjata. portugali taas hiljenee sita mukaa kun vaki vanhenee eika saksakaan ilmastonsa puolesta puhuttele jos maita on oikeasti vaihtamassa.

Mikas olis tammonen maa jossa kaikki olis sen verran kunnossa etta sinne vois sijoittaa seuraavat 20 vuotta?

“If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face—for ever.” So said Orwell in 1984
War is peace; Freedom is slavery; Ignorance is strength.

www.monbiot.com/2011/12/19/how-freedom-became-tyranny/

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.03.2020 11:34 #44998 : Anti-Rahvas
Pahoitteluni, ei ole tarkoitus käydä ihon alle. Hyviä tyyppejäkin on, niitä kunnioitan ja maksimitodennäköisyys lienee sille, että tällaisilla foorumeilla niitä kaikki ovat, sikäli kun ajattelu ja tietoisuus tänne puoleensa vetävät. Havainnot kuitenkin käsittävät valitettavan isoa kansanosaa, siitäkään ei pääse. Mitä tulee muuhun puoleen, päättymätön koettelemusputki ja raunioituminen saanut näkemään asiat melko negatiivisesti.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.03.2020 11:41 #44999 : Anti-Rahvas
Hart. No mutta. Tämähän on helppo. Jos saksan kieli luonnistuu, vaihtoehdot on ihan rajattomia. Innsbruck, googlettele lähellä oleva Aqua Dome. Münchenilla herkullinen sijainti, loppumaton määrä aktiviteetteja 200km sisällä ja junat vie kauemmaskin (sekä 10€ lennot). En nyt kovin huonoksi sanoisi saksamaiden ilmastoa, lokakuun lopulla oli +22 Zürichissa pari vuotta takaperin. Ja kevät alkaa helmi-maaliskuussa. Matuihinkaan juuri ikinä missään törmännyt jostain syystä, ehkä ne liikkuu vain öisin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.03.2020 14:19 #45002 : Hart
Munchen vois olla hyva kohde kayda tutkimassa kun korona saadaan kuriin. Sielta tosiaan paasis junalla yon yli vaikka minne.

“If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face—for ever.” So said Orwell in 1984
War is peace; Freedom is slavery; Ignorance is strength.

www.monbiot.com/2011/12/19/how-freedom-became-tyranny/

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.03.2020 21:19 #45096 : Anti-Rahvas
Muutama ajankohtainen ajatus. Karanteenit ei täällä varmaan kellään paljoa paina, semminkin niillä jotka ymmärtävät viettäneensä karanteenissa koko ikänsä. Pois kun täältä pääsee vain rahalla, tuurilla tai suhteilla. Yhtäkään noista ei täällä esiinny. Ihmiskokeeseen osallistut, haluat sitä tai et. Jokainen asia on päätetty puolestasi, halusit tai et.

Talousvaikutus? Annas kun arvaan. Muut maat tulevat porskuttamaan tämän jälkeen aivan kuten 2008 tapauksessa, vain suomen kärsiessä. Huomaatko? Nämä kaikki ovat (tekisi mieli laittaa seuraava jättifontilla) tekosyitä elon ja olon kurjistamiseen.

Luultavasti Zürichissa, Pariisissa ja muualla ihmisten seuduilla on satavarmasti päivitelty, että kylläpäs luomukaupoissa riittää väkeä ja viljelijöillä menee upeasti. Päinvastaisuuksien maassa, sain todeta tänään sen, että ravintoruuvia laitetaan täällä pysyvästi kireämmälle. Että syö vaan sitä einespaskaa, jota muualta ei löydy, rahvas! Sen on katsottu olevan sinulle hyväksi, helvettikö siinä on kun ei kelpaa! Johan vanhojen vihtahousujen, lesta- yms paskamafioiden pää tärisee punaisena, kun joku boheemi halveksii ainoata oikeata ruokaa (=eines)!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.03.2020 00:31 - 24.03.2020 01:12 #45125 : Anti-Rahvas
Syke on kova. 120-150, ahdistus kohdallaan. Siispä auki pari ajatusta. Ehkä joku joskus löytää tämän ketjun ja voi samaistua täysin tuntemuksiini.

Elikkäs kun vuodenaika on taas se, että joka ilmansuunnassa (Tallinna, Pietari, Tukholma) elohopea nousee tapansa mukaan PUOLET korkeammalle (Ruotsissa on Keski-Euroopan ilmasto, for your information)... toimii varsin hyvänä, tukevana pohjana helvetilliselle ahdistukselle. 

Korostan vielä ulkomaalaisten kokemuksia. Oikeasti. Siis ei helvetti. En ole koskaan kuullut kenestäkään, joka tänne olisi jäänyt. Kuten mainittua, kaikki ovat täällä pakosta. Käykö niin todella Saksaan tai Skandinaviaan menneille? No ei käy. Otan yhden lainauksen jonka puran, kyseessä on unkarilaisen kommentti:

"Hope my friends in Finland do not take offense but the city looks on one half as a construction zone, and unfortunately more and more parts of the center are home to derilects, homeless, and other non desirables, and nobody seems to care..In 4 months living in Tallinn , sure some of these people live here but to be honest never once have I seen any disrespect from anyone in the town center!!"

Eli kieltä osaamattomille, Hki näyttää paskotulta ghetolta (jota se onkin) jossa lähinnä ei-normot kuten rappioalkoholistit ja nistit vaeltaa. Tähän olen itsekin törmännyt 10v naapurihelvettini aikana. Mistään ei oikein löydä normaalia tyyppiä. Katso katukuvaa. Käy keskustassa, metrossa, missä vain lähiössä (paitsi älä ruotsalaisten alueella, tietenkään eivät joudu kärsimään b-luokan kansalaisten kohtaloa - ja kuten tiedetään, suomenruotsalaiset haluaavat POIS - ja pääsevät).

Noniin. Olikos tämä unkarilainen tehnyt ainoana ko. havainnon? Ei. Kyseessä yksi isoimmista muuttosyistä ulkomaalaisilla, ilmastohelvetin lisäksi. Minusta jokaisella täysipäisellä tämän asian kuuluisi aiheuttaa suunnatonta ahdistusta. Sen tiedostaminen, ettei koko maailmankaikkeudesta löydy viheliäämpiä perseenreikiä kuin tämä paikka, jossa kaikki on väärin päin. Kaikki. Ylösalaisin. Butum, butum, 150 iskua minuutissa.

Pääsisinkö vain pois. Muutkin pääsevät, kaikkialta maailmasta. 30v ikää (30v hukkaan) mittarissa, ei taida olla mitään toivoa. Kyllä osaa olla sairas, kiero painajaisuni. Ei riitä sanat. Tätä on sen puoleen turhauttava edes ilmaista. Kuinka kaikki voi olla niin uskomattoman vituillaan. Vastauksia on vain yksi: ihmiskoe - keinotekoisesti järjestetyt poikkeusolot säästä alkaen. Se tämä on. Sano minun sanoneen. Virallista todistetta saat sille odottaa vielä vuosikymmeniä, mutta kun sen aika on, voin sanoa tienneeni asian 100%.

Turhan valitustahan tämä monelle, selvä se. Esim. isäukolle turha puhua tällaisista, sen verran kylähullua on, että ohi menee suhisten eikä edes halua kuulla. Vaimo sulkutilassa jonka tämä persläpi aiheuttaa, totaalisen passivoitunut ja myös hieman kylähulluuden puolella kevyesti. Siinäpä koko lähipiiri. Jos vain kehtaisi, kertoisi enemmänkin puolia josta täydellinen epätoivo kumpuaa. Genetiikkaosastoa, paskaa terveyttä (lue = pitkäkestoinen köyhyys) yms., niiden vaikutukset. Ts. itsellä ei rehellisesti puhuttuna MITÄÄN realiteettiä ulkomaiden suuntaan, ja nytkin ns. hömppähommassa, armonpala, joita kerran kolmeen vuoteen voi saada.

Noniin. Nyt syke laskenut ainakin 30 lyöntiä. 120 perustilalla mennään, jo vuodesta 2009 (!). Voi vaikka käydä uneen miettien, millaistakohan viikonloppua ruåtsalaiset viettävät. Kuvittelepa sinäkin:

Perseesi alla uusi, halpa Volvo kaikilla herkuilla (vain suomeen karvalakkimallituotantoa kuten tiedetään). Voit viikonlopputekemiseksi valita monenlaista mukavaa. Ajatko esim. laskettelemaan johonkin lukemattomista mäistä, saaden samalla vähän rusketusta? Lähdetkö 10€ lennolla Keski- tai Etelä-Eurooppaan? Vai nautiskeletko fikaa kuin snobi, snobiauringon paistaessa suomen kesäaurinkoa jo vastaavalla voimalla ja lämmöllä? Ehkäpä tuunaat hienoa kesämökkiäsi, sellaista upeaa, joita näkyy kymmeniä tuhansia saavuttaessa Ruotsiin laivalla, eikä mitään helvetin rumaa ja mätää lautakasaa?

Todellisuus: säistä pääset nauttimaan vain weather camin avulla. Tuuuuuuuulee niin saatanasti, tottahan toki, ei muualla. Istut kotona yksin ihmettelemässä. Ei mitään mitä tehdä, mitään mihin mennä. Ei varaa omaan tietokoneeseen, jolla tietysti nykypäivänä olisi ihan käyttöäkin. Jokaista syöntikertaa varten käytävä kaupassa, talous ei kestä "laskelmointia". Ja samaa toistaen. Ai niin, ja työn määräaikaisuuden unohdin, joten kiristyvää ruuvia taas tiedossa, totta kai! Ei tunnu missään.

Meanwhile in.... (insert any contry)

Ja tähän päättyy.

Ps. Pohdinta. Mitä nimitystä tulee käyttää tilanteesta, jossa ei pysty enää itkemään tuskaa pois. Jossa mitään syytä sängystä nousemiseen ei aamuisin ole. Ei mistään mitään apua tai toivoa. Voisiko joku viisaampi kertoa kuinka täyttää pakolaishakemus. Vaimo ainoa syy tämän myrkyn nielemiseen.
Viimeksi muokattu: 24.03.2020 01:12 Anti-Rahvas.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.03.2020 10:31 #45128 : Jukkis
Eihän toi tosta mihinkään muutu. Tai siis muuttuu sitten kun meiänkin ilmasto muuttuu sille tasolle mitä se oli vaikka joskus 1400-luvulla keskiajan lämpökaudella jolloin tammet kasvo ja jengi pykäs kivikirkkoja kun varaa oli. Mehän ollaan arktinen kansa muttei ihan niin pahassa jamassa kun joskut eskimot. Kerran kattelin töllöstä jotain eskimokylää jossa oli 130 asukasta josta yli 70 tappanu ittensä ja loput veti pontikkaa kunnes sokeutuivat.

Kun ei apua tule valtiovallan taholta ja vielä vähemmän ympäristöstä niin en muuta neuvoa voi antaa kun että kehittää itse itselleen mielekkään elämän. Hyvänä apuna on sellainen harrastus joka tuottaa mielihyvää ja johon voi uppoutua niin että unohtaa ulkomaailman tykkänään. Täydellinen harrastus olis sellanen johon sisältyy ympäristön ihailua ja vielä parempi josta sais rahaakin. En oo kyllä ittekkään keksinyt. Noi kivijutut mitä oon käyny pöpeliköissä tutkimassa, niitä ny sentään jotkut seuraa ja antaa motivaatiota, ja taatun ilmaista harrastetta. Kaikkein mieluiten omaisin jonkun kivijalkakaupan, mutten oo ikinä keksiny tuotetta jota kaikki haluais.

Tai siis mieluiten hankkisin jonkun vajan tai hallin johon rakentaa vaikka avaruuslaivan ohjaamo ja ruveta tekeen youtubeen tv-sarjaa U-veneestä joka avaruudessa torpedoi zorgialaisten huoltokuljetuksia vähän kun toisen maailmansodan merisudet ikään. mutta sekin on kiinni siitä ettei oikein olis varaa maksella ees satasen kahden vuokria kun raha on aina tiukalla.

mutta tekee mitä vaan, oleellista on, että se tuottaa itselle iloa ja muille hyötyä. Sen hinta on kai se, että jotain pitäis osata ja se mitä osaa, opettelee, siihen pitäis keskittyä. ettei haahuilis kaiken ulkopuolella outsiderina. Mikä se sitten onkaan, ja mihin suuntaan vetää, aivot kuulemma mukautuvat tähän juttuun ja sen takia puuseppäkin näkee kaiken nauloina. Tiiä sitten onko tästä paatosteltusta mitään hyötyä mutta sen tiiän että meitä kaikkia on ikämme vähätety ja se alkaa tuolta kotoa, kulkee halki koululaitoksen seuraten inttiin ja lopulta työmaille jossa jengiä otetaan ja erotetaan kun karjaa. Senkin tiedän että työttömyys on se juttu, josta tulee itellekin mielikuva ettei oo mihinkään tämmösten miesten. koitan kai sanoo että vastaus on siinä, että se lähtee ensin itteltä sisältä se itsetunnon ja minäkuvan korjaaminen ja vasta sitten sen voi siirtää ulkomaailmaan mutta se korjautuminen tapahtuu tuolta ulkopuolelta käsin kun löytää sen oman lokeronsa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.168 sekuntia