Venäjän presidentti

Lisää
16.03.2020 17:49 #45016 : Fenix
Venäjällä on sitten tehty lakimuutos joka mahdollistaa herra Putinin vallassaolon aina vuoteen 2036 asti. Täytyy kai hänet kuitenkin vaaleilla ensin valita uudelle jatkokauden jatkokaudelleen. Mutta se ei nyt ole mikään ongelma Putinille, hänet valitaan jokatapauksessa kansan äänillä, eikä edes vaalivilppiä tarvitse käyttää. Sitten kun vuosi 2036 alkaa lähestyä, ja jos virtaa sekä kansansuosiota edelleen riittää, ainahan on mahdollista junailla taas lakimuutos joka mahdollistaa lisää jatkokausia.

Itse luulin vielä pari vuotta sitten, että eivät kehtaa tällaista lakimuutosta tehdä, ja Putin siirtyisi ikäänkuin taka-alalle uuden pressan taustakäskyttäjäksi tai jotain. No, aika näppärästihän tuo lakimuutos lopulta saatiin aikaan - oikeastaan alta aikayksikön kun kaikki oli valmiiksi käsikirjoitettu ja suunniteltu. Veikkaan, että Putin oli itsekin suunnitellut, että ei presidenttinä enää jatka, mutta nopeasti muuttuvan maailmantilanteen vuoksi oli tullut siihen tulokseen, että pakko itse pysyä vielä puikoissa, kun ei ketään toista tarpeeksi selväpäistä toveria siihen ole näköpiirissä.

Mutta ei siinä mitään, kyllähän Putin on siis harvinaisen selväjärkinen ja jämäkkä valtionpäämies. Se on mukavaa kun suuren ja monitahoisen naapurivaltiomme johtaja osaa pitää maansa järjestyksessä. Ei siihen kuka tahansa pystyisi alkuunkaan. Kaikkein vähiten joku länsimaisille rahaeliiteille kumarteleva maansamyyjä. Jonkun toisen johdossa Venäjä olisi hyvin pian täydessä kaaoksessa ja uudet mafiasodat taas käynnissä. Se taas aiheuttaisi entistäkin enemmän levottomuutta meidänkin päättäjissämme ja raharikkaissa jotka pelkäävät asemansa ja omaisuutensa puolesta. Vaikka mafiamaisilla otteilla Putinkin maataan hallitsee, kuten muissakin autoritäärisissä valtioissa tehdään, mutta kyllä näinä epävarmoina aikoina kuitenkin tarvitaan jämäkkä johtaja, näin on

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.03.2020 18:10 #45017 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Venäjän presidentti
No voi uli uli uu.

Mä asun (toistaiseksi) tällaisessa hevonpaskavaltiossa, jossa ei ole tapahtunut ollenkaan myönteistä kehitystä sen jälkeen kun Tshernobylin laskeumien annettiin sataa kansan niskaan. Siihen verrattuna venäläiset pääsee tosi vähällä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.03.2020 18:32 #45018 : Fenix
Vastaus käyttäjältä Fenix aiheessa Venäjän presidentti
Joo, siis kirjoitukseni ei ollut sarkasmia, vaan ihan totuudellinen toteamus, että meikäläistä ei yhtään haittaa vaikka Putin jatkaisi Venäjän johdossa täältä ikuisuuteen

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.03.2020 19:30 #45019 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Venäjän presidentti
No se täytyy ymmärtää että Venäjän pitkässä perinteessä hallitsijat on tavanneet olla elinikäisiä. tai siis neuvostoliiton aikana oli toisin; Leniniä ammuttiin ja varmaan tehtiin myrkyllä hulluks, Stalin myrkytettiin Berijan ja Molotovin toimesta, Hrutsev syrjäytettiin, jostain syystä Breznev sai olla loppuun asti, ilmeisesti oli niin höperö, ja seuraajat eli vaan muutaman kuukauden. Gorbatsov syrjäytettiin ja Jeltsin pakotettiin eroamaan ja siirtymään kotiarestiin. Sellaistahan se tuolla Venäjällä...

Minua kai pidetään yleisesti putinistina ja vaikea on kiistää ettenkö diggais noin valistuksellista yksinvaltiasta joka on jakanut öljytulot kansalaistensa kanssa. Savimaat tönöineen vaihtu kerralla lasisiin pilvenpiirtäjiin. Putin on tehnyt niin paljon kansansa eteen että vastaavaa hallitsijaa pitää ettiä varmaan jostain Aleksanteri II ajoista asti.

Niin...ja onhan edelleen se profetia josta täälläkin on jauhettu että "messias" syntyy naapurimaassamme vuonna 1952 ja arvioitu laskelma olis että 2030-luvulla "saarivaltakunta" yrittää ehkäistä hänen vaikutustaan sodalla. Koska profetian on pakko toteutua, kun ovat ennusteet toimineet tähänkin saakka, niin onhan ukon pysyttävä vallassa tähän sotaan saakka.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.03.2020 20:53 #45022 : Fenix
Vastaus käyttäjältä Fenix aiheessa Venäjän presidentti
Mulla kun ei ole koskaan ollut minkäänlaista vallanhimoa, niin koko käsitekin on meikäläiselle jokseenkin vieras, mutta sitä kuulemma esiintyy aikalailla yleisesti, ja siltähän se näyttääkin kun katsoo vaikkapa poliitikkojen ja muiden pyrkyreiden peliä. Joillakin se näyttää olevan oikein sisuskaluja raastava tunne. Venäjälläkin on varmaan liuta ukkoja jotka Putinin paikkaa kärkkyvät ja miettivät, että mitenkähän saisi äijän hengiltä. Turvatoimien pitää olla äärimmäisen tiukat ja lähipiiri luotettavaa, sekä niin hyvillä etuuksilla lahjottua ettei tule mieleenkään lähteä mihinkään salaliittoihin mukaan. Siitä huolimatta näyttää Putinkin aika ajoin vaihtavan luottomiehiään, joko epäpätevyyden vuoksi tai sitten aavistaen kaverin elkeistä, että parasta antaa kenkää ennen kuin sekaantuu mihinkään hämäräpuuhiin. Vaatii kyllä omanlaisensa luonteen, näin meikäläisen näkökulmasta, että tuollaista peliä jaksaa pelata.

Jos nyt saan luvan tässä hieman niin sanotusti hörhöillä - näin joskus sellaisen väittämän (en nyt muista missä), että Putin olisi reinkarnoitunut Aleksanteri Suuri, ja että hän itsekin tietää sen. No, paha tuohon nyt on mennä sanomaan juuta tai jaata. Aleksanteri Suuren sanotaan olleen historian paras sotastrategi ja kun Putinin siirtoja katsoo, niin kieltämättä ne ovat olleet aika onnistuneita. Hän itsekin jossain haastattelussa totesi, että ei ole tehnyt virheitä sillä saralla. Jos nyt noihin reinkarnaatiojuttuihin haluaa uskoa, niin kieltämättä vaikuttaa siltä, että miehellä olisi aika reippaasti tuon tyyppistä johtajakokemusta ikään kuin jo ennestäänkin.

Lopuksi vielä tähän se pakollinen, en ole putinisti - toteamus

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.107 sekuntia