Tunguskan pamaus

Lisää
30.06.2020 11:25 - 30.06.2020 11:31 #46071 : juppe
Tunguskan pamaus kirjoittanut juppe
Siitä tulee tänään vuosia täyteen, niin että vois taas vähän katella. Yleensä nää ei-merkittävät asiat on tärkeimpiä ja sinä vuonna puiden kasvaminen sattu oleen olemattomimmillaan.
books.google.fi/books?id=ME7uCAAAQBAJ&pg=PA491&lpg=PA491&dq=...estris%20temperatures%20tunguska&f=false

Säiden puolesta vuos 1908 oli niin outo, että Australiassa oli pahimmat helteet koskaan.

www.waclimate.net/1908.html

Pamaus sattu ison metaaniesiintymän päällä, niin että kylmien säiden takia routa ei varmaan ollu päästäny mitään läpi pitkään aikaan ja jos olis sattunu lyhyet helteet niin ilmassa olis voinu olla sen verta metaania, että olis jysähtäny kunnolla.

fi.wikipedia.org/wiki/Tunguskan_r%C3%A4j%C3%A4hdys#Metaanir%C3%A4j%C3%A4hdys
Liitetiedostot:
Viimeksi muokattu: 30.06.2020 11:31 juppe.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.06.2020 12:05 - 30.06.2020 12:16 #46072 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Tunguskan pamaus
Silminnäkijät on puhunu tulipilareista ja se sopi kaasupurkauksiin. Sekin sopii, että ilmaa on ollu vaikee hengittää ja pamahduksia on ollu puoleks toista tunniks. Joku on kirjottanu muistii, että just ennen oli samalla tavalla huono olo kun aikasemmin maanjäristyksen aikaan ja purkautuuhan sitä metaania niissäkin.

www.forbes.com/sites/kionasmith/2017/06/30/tunguska-eyewitne...ve-through-a-meteor-strike/#6e68478a2b6d

Ne ketkä on nähny jotain putoovan taivaalta ei ehkä oo nähny sitä kun se lensi taivaalle, koska ne katto siihen suuntaan pamahduksien takia ja etäisyyttä oli aika paljon. Mitään maahan osunuttahan sieltä ei oo löytyny, vaikka kovasti on ettitty, mutta sitä on etitty ihan väärästä paikasta jos se oli ilmassa räjähdyksen takia. Tollanen vetypommia vastaava räjähdys pystyy heitteleen isojakin järkäleitä kauas.

www.vurdalak.com/tunguska/witness/witnesses.htm

Sääasemalla on kuultu pieniä pamahduksia ja mitattu paljon ilmanpaineen vaihteluita varttia ennen tulipatsaita. Tää sopis siihen, että koko kaasutasku purkaantu taivaalle, koska pienillä räjähdyksillähän se vuoto kasvaa suureks.

www.vurdalak.com/tunguska/witness/kulesh_gk.htm

www.vurdalak.com/tunguska/witness/kulesh_gk.htm

Helteetkin löyty, mutta niitten lisäks on ollu paljon vulkaanista toimintaa on ollu ja sauraavana päivänä Taganrogissa on ollu vissiin kaasuräjähdys kaivoksessa ja Pietarissa on mitattu outoja ilmanpaineen vaihteluita.

There are also some other evidences of the extreme geophysical situation at the time of the Tunguska. On June 29 the 'Alps Glow' phenomenon was registered in Austria [46]. Remarkably, it was the only registration of this phenomenon for the whole 1908 summer [46]! Interestingly, that the exceptional sky glow (aurora?) was observed by the Sir Douglas Mawson expedition in the Antarctic just 7 hours before Tunguska [47]. In the expedition papers this glow was described as "The most extensive glow aurora seen on trip" [47]. Curiously, the global geomagnetic activity on these days was rather low [46], so the geomagnetic conditions were against the auroral activity. The only geomagnetic disturbances known to the author were unusual character and were registered in Kiel, Germany [48]. The disturbances occurred every evening June 27-30 for about 7 hours and had the period of 3 minutes. They were not ascribable to any recognized cause [48].

There was a report on disturbances of telegraph lines near Prague at about June 30 [49].

A very powerful (gas?) explosion occurred on July 1 at Makar'evskii mine (not far from the town of Taganrog, Russia) with catastrophic results and on this day the Geophysical observatory near S-Petersburg rcgistered strong air-pressure disturbances.

It is important to note that on June 30 the appearance of a rather large solar protuberance was discovered [46]. I also suspect powerful solar proton event in the late of June, 1908.

There were also some peculiarities in global atmospheric circulation at about the Tunguska date. In June 1908 a high barometric maximum was lying in the north (the Arctic region), and the winds were blowing from the north [49,50]. Cyclones over the Siberia in June were much deeper than usual, it led to significant increase of air pressure gradients [51] (it could also lead to activation of tectonic processes). Another peculiarity was a unusual warm (hot) weather over the Europe and, especially, Siberia in the second half of June. Together with the small number of thunderstorms it led to drought in some regions.


tunguska.eu5.org/tunguska.htm#34
Viimeksi muokattu: 30.06.2020 12:16 juppe.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.349 sekuntia