Miksi suvaitsevaiston kanssa mahdotonta keskustella asia-argumentein?

Lisää
11.09.2020 16:37 #46684 : Fenix
"Vihervasemmistoporukan kanssa keskusteleminen on kuin pelaisi shakkia pulun kanssa - se kaataa kaikki nappulat, paskantaa pelilaudalle, sanoo voittaneensa ja lentää sitten tiehensä."

On tullut seurattua erinäisiä debatteja sosiaalisessa mediassa ja voin täysin yhtyä edelläolevan toteamuksen kanssa. Mikäli esität eriäviä näkemyksiä tai kysyt tarkentavia kysymyksiä, seurauksena joko keskustelun loppuminen, asian sivuuttaminen tai sitten päällekäyvä hyökkäys ja banni.

Miksi on näin?
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Hart

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.09.2020 19:53 #46691 : Fenix
Vastaan itse eräästä näkökulmasta:

Psykologi Jonathan Haidt esittää muiden muassa, että vasemmistolaisten (arvoliberaalien) moraali on yksipuolisempaa kuin konservatiivien.

"Arvoliberaali ei ymmärrä konservatiivin monipuolisempaa moraaliperustaa, hän kuvittelee, että konservatiivi olisi vailla kykyä empatiaan ja reiluuteen. Tämä on testattu kokeellisesti: kun koehenkilöiden piti vastata Haidtin kehittämään moraalimittariin siten, kuten ”stereotyyppinen vasemmistolainen” tai ”stereotyyppinen konservatiivi” vastaisi, konservatiiviksi identifioituneet osasivat vastata siten, kuin oikeasti vasemmistolaisetkin vastasivat.

Sen sijaan vasemmistolaiset eivät kyenneet imitoimaan konservatiivia, vaan projisoivat heihin vain itse luomansa mielikuvan empatiaan ja itsenäiseen ajatteluun kykenemättömistä paskiaisista."

Ei siis ihme jos asia-argumenteilla keskusteleminen ei oikein meinaa sujua "vihervassarisuvakkien" kanssa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.09.2020 19:54 #46692 : Juhnu
He tietävät etukäteen häviävänsä faktoihin tai järjelliseen ajatteluun perustuvan keskustelun, niin ei taida jäädä oikein muita vaihtoehtoja jäljelle. Heillä on vain mielikuva asiasta ja mielikuva miten asiat pitää hoitaa oikein.
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Fenix

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.095 sekuntia