GrowHow ja Kemira kaupattiin pilkkahintaan

Lisää
11.07.2009 12:16 #375 : Pietari
Miten korruptoituneita nuo poliitikot oikein ovat, kun möivät ensin GrowHow:n sekä siinä ohessa kaupan päälle Suomen kansalliset fosfori-varannot norjalaisille. Sitten siihen perään myytiin Kemira pilkkahintaan ilman tarjouskilpailua. Tämän seurauksena lannoitteiden hinta Suomessa on muutamassa kuukaudessa kaksinkertaistunut ja ruoan hintaan sillä on myös suora vaikutus. Lisäksi GorwHow ei enää nyt Yarana tuota yhtä monipuolisesti lannoitteita kuin aikaisemmin ja siksi suuri osa suomalaisista pelloista uhkaa jäädä kokonaan lannoittamatta. Valtio on myös kadmium-säädöksillään käytännössä pedannut Yaralle valmiin lannoitemonopolin Suomeen, mutta tätäkään asiaa ei otettu päätöstä tehtäessä huomioon. Norjalaisen Yaran osakkeiden hinta tuplaantui lyhyessä ajassa kaupan jälkeen. Niin tuottavaa Suomen kansallisten fosforivarantojen ja valtion lannoitemonopolin osto oli. Mitä seuraavaksi? Myydään Alkokin norjalaisille.

Kuka vain olisi tajunnut, että nyt kun ruokakriisi on pienentyneiden satojen, biopolttoaineviljelyn ja polttoaineiden kallistumisen seurauksena tulossa, lannoitekaivos olisi ollut todellinen kultakaivos. Miksi poliitikot siis tekivät täysin kansallisen edun vastaisen päätöksen norjalaisen yrityksen eduksi?

Nyt kun maailmalla puhutaan tulevasta fosforipulasta , oli erittäin typerä veto myydä maailman puhtainta fosforia tuottava ja Suomen fosforiomavaraisuuden aikaisemmin taannut kaivos ulkomaille. Tuossa meni oikea timanttikaivos lasitehtaan hinnalla ja kukaan ei edes vaadi päätöksestä vastuussa olleiden poliitikkojen päitä vadille. Kertoo kyllä jotain siitä miten korruptoituneita ja kansallisesta edusta piittaamattomia tämän päivän valtaa pitävät poliitikot Suomessa ovat. Keskustankin pitäisi ajaa viljelijöiden asiaa, mutta sen sijaan puukottavat tuolla tavalla omaa väkeään selkään. Miten tyhmää kansan pitää olla, että äänestävät nuo valtaan kerta toisensa jälkeen?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.07.2009 20:48 #380 : Pahakurki
Vastaus käyttäjältä Pahakurki aiheessa Vs:GrowHow ja Kemira kaupattiin pilkkahintaan
Niin, siinä meni miljardien kaivosoikeudet mukana. Muistaakseni joku maatalouden keskusliitto ilmoitti, ettei viljelijöillä ole tänä vuonna varaa lannoittaa.
Veikkaan, että tarkoituksena on vain ajaa Suomi omavarattomuuteen viljan suhteen.

Tästä tulee mieleeni kuinka Venäjä tuhosi joskus 30-luvulla Ukrainan viljasadot ja kun miljoonia oli kuollut nälänhätään, niin maa poimittiin totaalisesti haltuun. Onkohan Suomen omavaraisuuden alasajollakin, joku hallintaan ja/tai valloitukseen liittyvä juttu?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.07.2009 22:01 #383 : Pietari
Vastaus käyttäjältä Pietari aiheessa Vs:GrowHow ja Kemira kaupattiin pilkkahintaan
Kane kirjoitti:

Onkohan Suomen omavaraisuuden alasajollakin, joku hallintaan ja/tai valloitukseen liittyvä juttu?


Tosiaan hyvä pointti. Tuolla tavallahan meidät saadaan integroitua entistä tiiviimmäksi osaksi EU:a ja samalla päästään kätevästi maksamasta maataloustukia. Maataloustuet kun tuntuvat olevan poliitikoillemme jatkuva häpeänaihe EU:ssa. Jos siinä ohessa sitten menee Suomen omavaraisuuden viimeisetkin rippeet, niin mitä sitten? EU:n liittovaltioagendaan, globalisoitumiseen ja Suomen viimeistenkin itsenäisyyden säilyttämishalujen tuhoamiseksi tuo oli todella onnistunut veto.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.07.2009 08:55 - 25.03.2021 05:33 #387 : samuliloov
Omavaraisuuden nollaaminen on mahdollista mutta mitä ainakin on tapahtunut on pimeetä rahaa joidenkin taskuun. Ei tollainen kauppa onnistu kuin voitelemalla oikeat henkilöt. Ei kukaan voi olla niin tyhmä. Tai no, eihän kuitenkaan kaikkia prosessiin osallistuvia henkilöitä pysty voitelemaan joten niiden voitelemattomien osaksi jää olla vaan pirun sinisilmäisiä. Niitähän meiltä löytyy. Summatkin on varmaan säälittävän pieniä.
Viimeksi muokattu: 25.03.2021 05:33 samuliloov. Syy: asiavirhe

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.07.2009 09:42 #388 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Vs:GrowHow ja Kemira kaupattiin pilkkahintaan
Olisi kiva tietää onko joku GrowHown myynnissä vastuussa olevista tehnyt rahaa Yaran osakkeilla ja ketkä suomalaiset ylipäätään omistavat Yaraa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.07.2009 14:20 #389 : Pahakurki
Vastaus käyttäjältä Pahakurki aiheessa Vs:GrowHow ja Kemira kaupattiin pilkkahintaan
Lisäksi on hyvin epäilyttävää, että televisioverkkomme on ulkomaalaisomistuksessa kuten Tieto Oyj, joka ylläpitää aika montaa valtion tahoa.

Toisinsanoen Suomi voidaan koska tahansa laittaa "kiinni" muiden toimesta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.111 sekuntia