Yle Arenassa Ritterstad ja jätinkirkot !

Lisää
24.07.2009 21:17 #530 : Metsämenninkäinen
No niin, käykäähän katsomassa ! Itse en vielä ehtinyt, heitin vaan linkin heti tänne. Itse asiassa huomasin jutun juuri kun kävin pitkästä aikaa vilkaisemassa Hiitolan Foorumin arkeologia-palstaa.... :)

areena.yle.fi/audio/321844

Pitääkö sitä taas työllistää ammatti-arkeologia ?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.07.2009 13:56 #531 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Vs:Yle Arenassa Ritterstad ja jätinkirkot !
Minulla on itselläni kartta johon olen merkkaillut etelä-suomen muinaislinnoja ja korkeina paikkoina ne näkyvät hyvin vastustavan ajan hammasta. Tuli vaan mieleen että miksi ei samalla tavalla voisi merkitä myös pohjanmaan jätinkirkkoja? Tämä on ollut helpommin sanottu kuin tehty mutta olisipa ensimmäinen kartta itsestään megalopoliksesta.
Vaan sitten paljastui että peruskartoissa ei ole kuin murto-osa paikoista merkittynä, ja tuskin on kaikkea vielä löydettykään. Uskon että kokonaiskuvaa ei taida kukaan tuntea. Sitä en tiedä onko Museovirastolla tehtynä jo tälläinen kartta mutta rekisteriportaalista olen koordinaatteja saanut. Tosin peruskartta paljastaa että samaisella paikalla näkyy olevan muhkea sorakuoppa, ja onhan se portaalin omatkin tekstit suhteellisen masentavia; on tehty kartoitus kun joku jannu haluaa tehdä juuri siihen kohtaan kesämökkinsä, siinä missä joku isäntä väen väkisin rakentaa navetan toisen jätinkirkon päälle, kuten muistamme. On jotenkin merkillistä että rakentamista ei voi tehdä pehmeästi arvokohteita kunnioittaen, vaan kaikki lyödään vaan mäsäksi sen enempää miettimättä. Oman osansa antaa koneellinen metsänkaato, joka tuhoaa löydöksiä joita kukaan ei edes tiennyt olevan olemassa.

Jotakin tässä pitäisi tehdä, mutta mitä? Ainoa että olen keksinyt että hyvällä onnella Ridderstadista voisi saada näkyvän keulakuvan orastavalle suojelutyölle. Onhan hänkin liian pieni kala mutta hyvällä onnella – ja tuella – hänen ajatuksensa voisivat kuulua kauas. Ehkä aina pohjanmaalle saakka, jotta paikalliset oppisivat ymmärtämään mitä ovat tuhoamassa. Sillä heidän silmissään ne varmasti näyttävät vain pelkiltä kivikasoilta mutta jos he ymmärtävät, että näillä kivillä on sisuksissaan oma matemaattinen ja astronominen funktionsa, he tuhoavat myös jotakin peruuttamatonta. Ihmiskunnan korkeakulttuurin aamunkoittoja. Näitä kivisiä alkumuotoja joita Stonehenget pyrkivät myöhemmin jäljittelemään. Jos jumalat edes kerran olisivat meidän puolella, niin hermeetikon kampanjointi netissä ja Riddestadin mediassa voisi kantaa hedelmää, ja kenties – mutta vain kenties – megalopolis voisi säästyä myös seuraaville sukupolville.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.07.2009 14:41 #533 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Vs:Yle Arenassa Ritterstad ja jätinkirkot !
Ylen Ykkösellä on usein mielenkiintoisia ohjelmia. Sen kuuntelijat, eli pääasiassa eläkeläiset ja klassisen musiikin kuluneimpia helmiä diggaavat, tietävät paljon sellaista mikä ei kiinnosta muita karvan vertaa. Soittolistamusiikkia ja älytöntä pölinää sen radio-ohjelman olla pitää.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.07.2009 15:07 - 25.07.2009 15:14 #534 : Jore
Vastaus käyttäjältä Jore aiheessa Vs:Yle Arenassa Ritterstad ja jätinkirkot !
Kiitos vinkistä, MM. Näkisin ainoan mahdollisuuden noiden jätinkirkkojen suojelemiseen ja suuren yleisön kiinnostumiseen aiheesta ulkomaisen asiantuntijan. Joku sopiva arkeoastrologi brittein saarilta voisi tulla tekemään dokumenttia Stonehenge-tyyliin ja sitten ois jotain tietokoneanimaatioita välissä, missä näkyisi auringonnousut ja laskut eri aikoihin. Paikallisen esson baarin rölli-pena olisi puettu esihistorialliseksi shamaaniksi, joka kärpässienihöyryissä hyppelisi ja tekisi taikojaan. Vähän samaan tyyliin mitä joitain britteinsaarten arkeoastronomisissa tv-dokkareissa olen nähnyt. Sitten ois iltapäiväpravdoilla muutakin kirjoitettavaa kuin tappajahauet ja kerrostalomuumiot. Vasta sitten, kun joku ulkomaalainen aiheesta kiinnostuu, kiinnostuu suuri yleisö.
Toivotaan että uranuurtavaa työtä tekevä Ritterstad käyttää "momentuminsa", näin Juhani Tammisen sanoin, ja saisi lumipalloilmiön käyntiin.
Viimeksi muokattu: 25.07.2009 15:14 Jore.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.07.2009 16:06 #535 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Vs:Yle Arenassa Ritterstad ja jätinkirkot !
Ilman muuta brittitutkijat tästä innostuvat. Siellähän on valtava buumi megaliittikulttuuria kohtaan ja yliopistotutkimusta rahoitetaan melkoisen avokätisesti, unohtamatta miten laajaa kiinnostus on newagereilla. Kirjoja julkaistaan lähes koko ajan ja telkkarissa jutulla on omat kannattajkuntansa jotka liimautuvat töllön eteen aina kun stonehenge vilahtaakin. kysyntää riittäisi myös jätinkastelleille, jos ei muuta niin tausta-aineistona.
Tämä tietenkin tarkoittaa että sikäläiset toimittajat kuin kirjailijat kampailevat nettiä yöt päivät läpeensä löytääkseen uusia vihjeitä toisistakin maista. Uskon että kun panisi vähän tätä juttua englanniksi nettiin, ei veisi montaa vuotta kun ne jutut olisi kirjana jossain amazonissa myynnissä jonkun britin kirjoittamana. Kun sen sitten tilaisi itselleen, huomaisi keneltä juttua on lainattu... mikä ei varmaan olisi huono juttu koska sen perästä saapuisi myös ulkomaiset kuvausryhmät paikalle. Tähän ajatukseen vähän nojaan tässä hermeetikon tietosanakirja -projektissakin.

Itselläni on kunnioitettava kokoelma brittiläistä megaliittikirjallisuutta. Aina siellä väliin suomikin vilahtaa, ja väliin aikas kummallisissa yhteyksissä. Olin lukevinani sellaistakin että suomessa vielä 1900-luvun alussa paikalliset maanviljelijät lainasi ihmisluita hautausmailta ja pani ne peltoihinsa ennen kylvökautta. Sadonkorjuun jälkeen luut palautettiin hautausmaalle.
En tiedä, en ole koskaan kuullut moisesta, joten tulee mieleen paha väärinkäsitys mutta toisaalta. Niillä on siellä päässä maastamme taas sellaista tietoa jota suomessa itsessään ei tunneta ollenkaan, joten suoralta kädeltä en tätä kyseenalaista.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.100 sekuntia