Merkillistä uutisointia

Lisää
15.08.2009 21:38 #717 : juppe
www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1719805

Kuluttajahinnat laskivat heinäkuussa
Suomi halpenee
14.08.2009 10:19

Kuluttajahintojen vuosimuutos eli inflaatio oli pakkasella heinäkuussa.

Kuluttajahinnat laskivat heinäkuussa 0,6 prosenttia. Jo kesäkuussa inflaatio oli 0,1 prosenttia pakkasella.

Tilastokeskuksen mukaan kuluttajahintojen lasku johtui ennen kaikkea siitä, että elintarvikkeiden hinnannousu hidastui ja korot laskivat viime vuodesta.

Kuluttajahintoja laski heinäkuussa edellisestä vuodesta eniten korkojen ja polttonesteiden hintojen aleneminen.

Myös osakehuoneistojen ja kiinteistöjen sekä käytettyjen henkilöautojen ja puhelumaksujen halpeneminen alensi inflaatiota.

Tilastokeskuksen haastattelijat keräävät indeksiä varten noin 50 000 hintatietoa noin 500 tuotteesta ja palvelusta.


Siinä on taas artikkeli joka ei vastaa todellisuutta. Pane ostoskoriin osakehuoneistoja, kiinteistöjä tai käytettyjä autoja, joten sen sisältöä on turha väittää edullisemmaksi kuin vuosi sitten enkä hyödy alentuneista koroistakaan, koska en osta velaksi. Toisin kuin artikkeli yrittää uskotella, kaupassa käyminen muistuttaa aina ostovoimani jatkuvasta alenemisesta.

Bensan hinnan aleneminen taas ei ole anna mitään juhlimisen aihetta, koska raakaöljy on nyt yli puolet halvempaa kuin vuosi sitten eikä se näy bensan verottomassa hinnassa. Pieni hinnan laskeminen tarkoittaa vain sitä, että siinä on reilusti enemmän ilmaa kuin viime kesänä.

No, puhelinlasku on sentään vähän pudonnut, mutta saa kyllä soitella melko ahkerasti jos aikoo korvata sillä edes sähkölaskun ja vuokran nousemisen.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.08.2009 23:59 #719 : lefa V
Vastaus käyttäjältä lefa V aiheessa Vs:Merkillistä uutisointia
EU:ssa piti olla halvempi ruoka ja muutenkin helpompi elää. Nyt kun vertaa ruuan hinta se on noussut 6-kertaiseksi muutamassa vuodessa. Kahvikuppi ja kakku on 10 euroa eli 60 mk kun se ennen oli kaksi mk kahvista ja 3 mk pullasta. Aterian hinta kahvilassa on noin 10 euroa eli 60 mk kun se ennen EU:ta oli 10 mk tai 8 mk.

Miksi kukaan ei aseta sen ajan vakuuttajat seinää vasten ja kysy miksei pitänyt paikkansa se väite ja miksi se nyt on tässä mallissa se tilanne? Palkat taas eivät ole nousseet eikä opiskelijan tuki tai eläke. Myös sairaalamaksut ovat kasvaneet, puhelinkustannukset ja muut palvelut. Joku on ollut vahvasti väärässä ja sen olisi hyvä ottaa selvää miksi väitettiin perättömiä. Tuskin he eivät tietäneet miten se tulisi käymään. Kuilut Suomessa kasvavat. Rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät tai eivät ainakaan saa parannuksia asiaansa. On aika ajankohtaista kysellä miksi näin?

Metsien kiertolainen joka tanssii hirvikärpästen kanssa

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.08.2009 11:03 #721 : Pahakurki
Vastaus käyttäjältä Pahakurki aiheessa Vs:Merkillistä uutisointia
Eihän Suomessa saa ketään vastuuseen yhtään mistään. Meidän perustuslakimmekin käsittelee suurimmalta osin kansanedustajien vastuuvapautta.
EU:lle ilmoitettiin suomalaisen keskiansioksi 3 300 euroa kuukaudessa. Toki tämä pitää paikkansa sillä siihen on sisällytetty kaikenmaailman Liliusten yms. palkat. Tavallinen duunari saakin sitten keskimäärin 1 700 euroa kuukaudessa kuten SAK:n sivustolla uskallettiin hetken aikaa kertoa.
Ja miettikääpä sitä, että vielä 90-luvun alussa pääomatulot laskettiin muun palkkatulon päälle ja sitä verotettiin sen mukaisesti, joten ei ollut yhtään ihmeellistä maksella pääomaveroa vaikkapa 75 % kun nykyään se on enintään sen 28 %. Tästä huolimatta minäkin sain Finnairin aliarvoisemmasta paskaduunista tuolloin lähes 3 000 euroa kuukaudessa palkkaa. Siis reilu 15 vuotta sitten jolloin uusi auto maksoi 10 000 euroa ja tavallinen omakotitalo pääkaupunkiseudulta 50 000 euroa.
Nyt tuossa samassa työssä olevat ihmiset saavat palkkaa noin 2 500 euroa kuukaudessa, vastaavat uudet autot maksavat 30 000 euroa ja omakotitalot 300 000 euroa. On meillä sentään yksi tuote jonka hinta on pysynyt samana ja se on televisio, tosin tuolloin suurin koko oli 32 tuumaa kun nyt samalla rahalla saa sen 47 tuumaisen. Ainoa minkä hinta on ihan oikeasti laskenut, ovat tietokoneet.
Mutta ajatelkaapa tuota aikaisempaa pääomaverotusta. Siitä huolimatta firmoilla oli varaa maksella kunnollisia palkkoja. Itse sain esim. vuonna -87 muurarin apupojan hommista 100 markkaa tunnilta eli sen reilu 16 euroa. Tämä siis yli 20 vuotta sitten. Nyt kun pääomavero on vain noin 1/3 siitä mitä se oli tuolloin, niin yhtäkkisesti firmoilla ei olekaan varaa maksella oikeita palkkoja. Paikka kuin paikka, niin aina tyrkytetään sitä 10 euron tuntipalkkaa jos sitäkään.
Hyvänä esimerkkinä nykyisestä asenteesta lienee sekin, että normaalikokoisen aikakausjulkaisun taittajan alkupalkka alkaa kolmosella mutta yritykset eivät halua maksella siitä edes kakkosella alkavaa palkkaa. Kaiken huippuna eräskin yritys tarjosi minulle kuvankäsittelijän paikkaa. Työ sisälsi koko ajan muuttuvaa ja toimeksiannoista riippuvaa kuvankäsittelyä ja -luontia Photoshopilla sen noin 40 tuntia viikossa. Palkkaa he olisivat maksaneet tästä ruhtinaalliset 900 euroa kuukaudessa eli noin 5,6 euroa tunnilta!!! Saman verran maksettiin vuonna -85 siitä, että revit käytettyjä nauloja betonilaudoituksesta. Ihan kuin joku mättäisi...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.08.2009 11:29 #722 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Vs:Merkillistä uutisointia
Kaiken huippu on tämä vouhkaaminen että lama selätettäisiin jos porukka kuluttaisi enemmän, mutta kukaan ei kerro mistä rahat siihen revittäisiin. Pitäisi varmaan tehdä itse printterillä.

Tutkimusten mukaan suomalaisien kulutus on kasvanut selvästi viime vuosina. Valtamediassa sitä on hehkutettu merkkinä elintason kohenemisesta, vaikka kyse onkin aivan muusta. Suomalaiset kuluttavat entistä suuremman osan tuloistaan, koska heiltä jää vähemmän rahaa säästöön. Ainakaan Stakesin tutkimus ei tutkinut niinkään kulutuksen kuin tuloista kulutukseen menevän osan kehitystä, joten voi olla, että koko kulutuksen kasvaminenkin on pelkkää toimituksissa keksittyä satua.

Alkaa intin käyminen pänniä aina vain enemmän. Siinä meni täysin hukkaan kokonaiset kahdeksan kuukautta. Käyttäköön pukujupit maanpuolustukseen vaikka kiinalaista halpatyövoimaa. Mulla ei ole tässä maassa penniäkään kiinni ja irtaimilla pennosilla saa muualla paljon enemmän.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.08.2009 14:14 #723 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Vs:Merkillistä uutisointia
Olen samaa mieltä johtopäätöksistä, mutta hivenen eri linjoilla tilanteen syistä. Minusta syyllinen on suomalainen puupääpolitiikko, joka on tehnyt kaikkensa että globaali raha ei tänne eksyisi, mutta on myös hyvä syyttämään samaan aikaan globaalia markkinaa omista mokistaan.
Totuus kuitenkin lienee että suomen liityttyä EU:hun ruoan hinta laski 10%, mutta kotimaiset elintarviketukut kävivät pikaiseen vastaiskuun. Keskot, Tukot ym piti monopolista kiinni ja pitävät edelleen, jokainen ulkomaanyritys tietää miten vaikea suomalaisille markkinoille on päästä. Lidl, Bauhaus ja Ikea voisivat kertoa paljonkin näistä asioista miten aloitteet eivät etene, myyntilupia ei heru ja kunnollisia tontteja ei irtoa, ja miten Keskot panevat kapuloita rattaisiin voitelemalla politiikkoja. Näin meidän on hyvin vaikea päästä kansainvälisille markkinahinnoille, eli ongelma ei ole EU:ssa, vaan pikemmin sen täydellisessä puuttumisessa. Ihan kotikutoiset nuijat meillä edelleen pitävät valtaa käsissään, monopolisoivat markkinat ja säätelevät hintoja trustimaisesti. Itse uskon että EU voisi tehdä paljon hyvää tässä asiassa, edellyttäen että sen avoimet markkinat joskus pääsisivät tämän kotikutoisen sosialismin ohitse.

Jos meillä olisi enemmän kansainvälisiä yrityksiä, ja ylipäänsä markkinat olisivat jakautuneet kansainvälisiin yrityksiin, kotimaan markkinoihin ja vientiyrityksiin, ei meillä mitään taantumaa olisikaan kuin ohimenevästi jollain sektorilla. Nythän meillä ei ole kansainvälistä toimintaa kuin nimeksi, ja sailasmaisesti kotimaan markkinoita ei ole edes haluttu luoda antamalla ostovoimaa tai tukemalla yritteliäisyyttä. talous pyörii yksinomaan monopolissa vientiyritysten ja politiikkojen kesken, jotka keskenään päättävät miten kakku jaetaan, ja tavalliset ihmiset on heitetty syrjään tästä pelistä. Tämän yksinapaisen talouden takia huonoina aikoina me kaikki kärsimme ja hyvinä aikoina seuraamme eliitin rikastumista. Oikeastaan kansalaiset ovat tarpeettomia, pakollinen menoerä joille annetaan juuri sen verran, etteivät ole avoimesti tyytymättömiä, ja lottovoittaja-propagandan armoilla.

Eli toistan vielä, ongelmamme ei ole globalisaatio vaan se, että globalisaatiota ei olekaan. Ongelma ei ole myöskään EU vaan se, että EU ei pääse ohittamaan suomalaisia politiikkoja eivätkä ongelma ole myöskään kansainväliset hinnat tai kriisit, koska nekään eivät pääse kotimaisten puskurien ohitse. Ongelma on suomalainen politiikko ja yritysjohtaja joka ei tiedä mitään, ei osaa mitään eikä tajua alkuunkaan miten hommat muualla hoidetaan. Hän on nurkkakuntainen hölmö, ja uskokaa tai älkää, EU on niitä harvoja ainoita joka meidät voisi pelastaa suomalaiselta idioottipäättäjältä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.08.2009 16:34 #724 : samuliloov
Vastaus käyttäjältä samuliloov aiheessa Vs:Merkillistä uutisointia
Todellista muutosta tarvitaan. Tampereella on perusteilla puolue mistä näyttäisi tulevan varteenotettava vaihtoehto. Tällä nykyisellä meiningillä ei äänestäjillä ole mitään hävittävää ja koko ajan yhä useampi sen ymmärtää. hommaforum.org/index.php/topic,10034.msg156239.html#msg156239

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.08.2009 19:13 - 16.08.2009 19:25 #725 : Narian
Vastaus käyttäjältä Narian aiheessa Vs:Merkillistä uutisointia
samuliloov kirjoitti:

Tampereella on perusteilla puolue mistä näyttäisi tulevan varteenotettava vaihtoehto.

Valitettavasti Mäki-Ketelän ”Joutsen”-puolueen puolueohjelman kulmakivi on suora demokratia, mikä tekee siitä vielä huonomman vaihtoehdon, kuin nyt vallassa olevat seitsemän puoluetta.

Demokratia on nimenomaan se mekanismi, millä ihmisoikeuksen kaventaminen, sosialismi, hallitsematon maahanmuutto, korporatismi ja kaikki muu idiotismi saadaan vietyä yhteiskunnassa läpi.

Suomen valtiomuodon luisuminen tasavallasta lähes 100% demokratiaan on valitettava tosiasia. Ja jos edustuksellinen demokratia ei toiminut, olisi suorassa demokratiassa tämä maa ajautunut täydelliseen fasismiin jo aika päivää sitten.

Mäki-Ketelä on aikaansaava puuhamies ja varmasti mukava kaveri, mutta valitettavasti hänellä ei näytä olevan juurikaan ymmärrystä yhteiskuntafilosofiasta, eikä historiankirjojakaan ole tainnut tultua kovin montaa kertaa avattua.

Tosin eipä siitä enää tässä vaiheessa edes olisi mitään apua. Suomi on nyt tuomittu ”kulkemaan lähtöruudun kautta”. En usko, että yhtään mitään on enää tehtävissä, muuta kuin pitää jostain kiinni ja odottaa. Kyyti tulee olemaan pomppuista ja kylmää, mutta myrskyn jälkeen – ennen pitkää – paistaa taas aurinko.
Viimeksi muokattu: 16.08.2009 19:25 Narian.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.08.2009 19:52 #726 : samuliloov
Vastaus käyttäjältä samuliloov aiheessa Vs:Merkillistä uutisointia
Samoilla linjoilla Narianin kanssa, en minäkään suoraan demokratiaan usko ja luulen myös ettei paljoakaan enää ole tehtävissä mutta jotain kuitenkin. Kyse on lähinnä siitä miten iso lasku on kädessä kun maksun aika koittaa. Vaikka se suora demokratia sen puolueen kulmakivenä arveluttaakin niin se puuhamiesten porukka on kuitenkin sen verran teräväpäistä porukkaa että uskon niiden saavan jotain aikaan. Kuten sanottu, ei äänestäjillä ole mitään hävittävää.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.08.2009 20:21 #727 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Vs:Merkillistä uutisointia
Joo, toivotan onnea vielä kerran tulevan puolueen mahdolliselle menestykselle, vaikka historia on opettanut, että nämä yhden asian protestiliikkeet ja pienpuolueet tapaa jäädä aikansa ilmiöiksi. Osaksi kai siksi, että ne on yhdistyksinä kovasti valtiovaltaa vastaan, kunnes ensimmäinen valtionavustus kilahtaa kassaan, joko RAY:stä tai TE-keskukselta. Sitten sävy pehmenee kummasti, ja sitten jos vielä pääsee puolueavustuksen piiriin, suorastaan halataan hengiltä. Tällä keinoin ne tämän maan edunajajat eli järjestöt ja yhdistykset on hiljennetty kautta aikain. Mitä sitä rähjää, jos pääsee osingoille? mutta ei nyt povata…

Tuosta demokratiasta sen verran, että hivenen uskallan epäillä suomen olevan demokraattinen maa. Demokatiaan kuuluu mielestäni riippumaton lehdistö, vapaa tiedeyhteisö, älykköpiirit ym jotka maastamme puuttuvat lähes täydellisesti. Myös politiikan avoimuus kuuluu peliin vastapainona Matti ”keskeneräisistä asioista ei huudella” Vanhasen hallitukselle. Ellen väärässä ole – voin hyvin ollakin – demokratiaa kokeiltiin vain kerran Ahtisaaren ollessa presidenttinä, mutta puolueet yhdessä nujersivat tämän kehityksen hyvin äkkiä – kuin myös Ahtisaaren itsensä. Demokratian puutteesta on kielinyt viime aikoina ainakin Stasi-arkistojen pysyminen kiinni, valmistelevien asioiden salailu, vuoden -91 laman asiakirjojen julistaminen salaiseksi muutamia mainitakseni. Itse sanoisin että Suomi on euroopan viimeinen itä-euroopan sosialismin periaatetta noudattava valtio.

Se on selvä että hinta maksetaan. Hinta maksetaan kun ihmisiä tarpeeksi köyhdytetään, tyhmistetään, passivoidaan ja heidän maailmankuvaansa kavennetaan ja asiallinen tieto korvataan propagandalla. Kun eteen tulee hetki, että kansasta pitäisikin olla johonkin, huomataan ettei se niin vain käy. Pahinta että meillä ei ole sellaisia näkijöitä jotka osaisivat nähdä nykymallin kestämättömyyden. Suomalainen politiikko on liian tyhmä nähdäkseen mihin suuntaan laiva on menossa,sillä edes kansakunnan kaapin päällä ei ole tietoa miten muualla hommat hoidetaan, ja millainen on avoin ja vireä yhteiskunta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.08.2009 20:23 - 16.08.2009 20:44 #728 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Vs:Merkillistä uutisointia
samuliloov kirjoitti:

Kuten sanottu, ei äänestäjillä ole mitään hävittävää.


Silti suunnilleen sama kööri valitaan virkoihin seuraavissakin vaaleissa. Suomalaisilta puuttuu nykyään tarve osallistua politiikkaan. Useimmat eivät edes tiedä siitä paljon mitään. Parempaa palvelua poliitikoilta kyllä osataan ulista, mutta siitä harvemmin kerrotaan poliitikoille. Kaveriporukoissa on vaivattomampaa purnata eikä tarvitse edes pelätä tietämättömyyden paljastumista kun sama vaiva on muillakin.

Suomalaiset ovat nykyään suoraan sanottuna laitostuneita ja tarvitaan aika iso kriisi ennen kuin jengi herää ja tajuaa, että voi tehdä myös muuta kuin auktoriteetit käskevät, enkä nyt tarkoita suosituinta näennäiskapinoinnin keinoa eli dokaamista, koska sitä harrastavat auktoriteetitkin.


Melkeinpä muuten veikkaan, että prostituoitujen palveluiden käyttäminen kriminalisoitiin, koska naisjärjestöt halusivat kieltää sen, mutta kunnianarvoisat auktoriteettimme halusivat käyttää heidän palveluitaan jatkossakin. Heitähän harvemmin tuomitaan mistään, joten eipä sekään pikku kielto heitä haittaa.

Ruotsissa on paljon samaa meininkiä kuin Suomessa ja usein, kuten tässäkin tapauksessa, siellä ollaan kehtyksessä askeleen verran edellä. Siksi kieltoa pystyttiin perustelemaan kätevästi tutulla ja turvallisella "kun kerran Ruotsissakin" -virrellä eikä tarvinnut alkaa selostaa mikä logiikka sen takana piilee. Yleensähän rikollisen liiketoimen kumpikin osapuoli syyllistyy rikokseen, paitsi kun kyse on poliitikkojen lahjomisesta, jolloin tuomiolle saadaan hyvässä lykyssä lahjuksen antaja. Eduskunta on toki pitänyt huolen, että rehellinen ja vastuunsa tunteva poliitikko saa ottaa vaalirahansa laillisesti.
Viimeksi muokattu: 16.08.2009 20:44 juppe.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.08.2009 20:40 #729 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Vs:Merkillistä uutisointia
Ajattelin panna tähän linkin Hesarin juttuun, jossa kerrotaan että suomalainen ruoan hinta on EU:n huippuluikkaa ilman arvonlisäveroakin, mutta löysin sitten tällaisen uutisen.

www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Uusi+aselaki+avaa+poliisille+kotiovet/1135248538095

Uusi aselaki avaa poliisille kotiovet

16.8.2009 12:18

STT

Uusi aselaki on antamassa poliisille oikeuden tarkastaa yksityisten ihmisten koteja ilman rikosepäilyä, kertoo Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalainen. Tarkastuksesta on ilmoitettava kaksi viikkoa ennakkoon.

Pistotarkastusten ohella aselakiesitykseen sisältyy pykälä, jonka mukaan aseluvan saamisen ehtona on jäsenyys ampumaseurassa. Lakiesitys tulee eduskuntakäsittelyyn syksyllä.

Aseharrastajien ja alan liikkeenharjoittajien mielestä uudessa aselaissa rikotaan perustuslakia. He paheksuvat Sunnuntaisuomalaisessa sitä, että heidän kannanottonsa ohitettiin lain valmisteluvaiheessa.

Suomessa on yli 670 000 aseluvan haltijaa. Alan harrastajat pelkäävät, että uudet lupakäytännöt karsivat tätä määrää jopa 200 000:lla.

Aselain tiukentamisen pontimena ovat olleet Jokelan ja Kauhajoen koulusurmat.


Hyvin ovat poliisivaltion pystyttäjät käyttäneet kouluammuskelut hyväkseen. Seuraavaksi tulevat varmaan ulkonaliikkumiskielto ja pakolliset virtsakokeet luomuruoan syöjien ja huumeiden käyttäjien paljastamiseksi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.08.2009 20:51 #730 : Pahakurki
Vastaus käyttäjältä Pahakurki aiheessa Vs:Merkillistä uutisointia
Tuollaisesta pelleilystä suivaantuneena taidanpa mennä ostamaan isokaliberisen käsiaseen, enkä aio liittyä ampumaseuraan. On mukava hakea lupa sitten läänin kautta jos yrittävät evätä. Tuleepahan annettua valtion koneistolle työllistävää apua.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.08.2009 21:05 - 16.08.2009 22:30 #731 : Pahakurki
Vastaus käyttäjältä Pahakurki aiheessa Vs:Merkillistä uutisointia
Jukkis kirjoitti:

Eli toistan vielä, ongelmamme ei ole globalisaatio vaan se, että globalisaatiota ei olekaan.


Olin itse todistamassa kuinka Suomeen kehittyi vuosien saatossa isoja tietokonetukkuja. Samoihin aikoihin tietokoneetkin korjattiin Suomessa. Sitten ihan yhtäkkisesti eri atk-valmistajien tukipalvelut siirtyivät pääosin Irlantiin ja sen sijaan, että rikkinäiset koneet olisi korjattu Pitskussa, niin niitä alettiinkin lähettää Hollantiin korjattavaksi. Voitteko siis kuvitella, että tuli halvemmaksi lähettää lähetti hakemaan läppäri toimistolta ja viemään se teeänteelle josta se lennätettiin Hollantiin ja sieltä takaisin taas lähettipalvelun kautta toimistolle kuin, että se olisi korjattu kotimaassa!
Tämä kaikki tietysti enteili tulevaa ja nyt tilanne on se, ettei Suomessa ole mitään merkittäviä tietotekniikan alan tukkuja; kaikki tavara tulee ruotsalaisista tukuista. Olette varmaan huomanneet, että kaikkea tavaraa mitä ei ole hyllyssä saa odotella pari päivää kunnes se on saapunut ruotsista.
ruotsi on siis globalisoinut systeeminsä ja Suomalaiset jäivät nuolemaan näppejään. Sen sijaan, että tänne olisi rakennettu suuret tukut välittämään sitä tavaraa ruotsiin, Norjaan ja jopa venäjälle, niin kustiinkin omille nilkoille ja nyt lahjoitamme rahat vapaaehtoisesti pois. Kivaa!!!! Jeee!!!!
Viimeksi muokattu: 16.08.2009 22:30 Pahakurki.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.08.2009 23:12 #732 : Jore
Vastaus käyttäjältä Jore aiheessa Vs:Merkillistä uutisointia
Lainaus juppe:n linkittämästä uutisesta; "
Uusi aselaki on antamassa poliisille oikeuden tarkastaa yksityisten ihmisten koteja ilman rikosepäilyä, kertoo Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalainen. Tarkastuksesta on ilmoitettava kaksi viikkoa ennakkoon."

Voi jeesus mitä pyllistelyä. Ei siinä että viranomaiset saisivat jatkossa laillisen aseen omistajan kotirauhaa rikkoa, asettaa tuo lakiesitys kansalaiset eriarvoiseen asemaan.
Sinänsä tuo on täyttä tekopyhää jeesustelua. Lainkuuliaisten aseenomistajien, kansalaisten siinä missä "aseettomatkin" ihmiset, asema eriarvoistetaan. Hanki laiton ase naapurilähiön Dimitriltä ja käy sorakuopalla sarrrjoja päräyttämässä, eikä ole vaaraa että viranomaiset tulevat kämpän ratsaamaan.
Jos laillisten/luvanvaraisten aseiden hankkimista tai näiden omistamista tehdään hankalaksi, luodaan vain markkinat laittomien aseiden kaupalle. Esimerkki löytyy Iso-Britanniasta.

Sinänsä tuo laki on rampa jo syntyessään. Kahdessa viikossa kyllä kaikki rikolliseen toimintaan viittaava pystytään piilottamaan.
Tulee tosiaan mieleen vaikutelma poliisivaltion luomisesta. Miksi lainkuuliaiset kansalaiset halutaan riisua aseista?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.08.2009 23:41 - 16.08.2009 23:45 #733 : Pahakurki
Vastaus käyttäjältä Pahakurki aiheessa Vs:Merkillistä uutisointia
Jormando kirjoitti:

Tulee tosiaan mieleen vaikutelma poliisivaltion luomisesta. Miksi lainkuuliaiset kansalaiset halutaan riisua aseista?


Vanha juttu, kun meinataan kaataa paskaa niskaan tulevaisuudessa, niin vastarinta tai mahdollisuus siihen kitketään etukäteen pois. Tai ehkä Tavja on luovuttanut meidät venäjälle ja siinä vaiheessa kun me tajuamme sen, niin emme voi tehdä enää vastarintaa.
Viimeksi muokattu: 16.08.2009 23:45 Pahakurki.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.162 sekuntia