Findie-elokuvat

Lisää
13.10.2013 19:04 - 13.10.2013 19:50 #20610 : Jukkis
Findie-elokuvat kirjoittanut Jukkis
Aloitanpa tässä ihan oman indie-elokuvien sarjan. Tollaseen tuli tutustuttua kun team splattensteiniin, elokuvaryhmään joka vissiin on ollut jo vuosikausia manan majoilla mutta heidän elokuviaan saa edelleen esim Horror-shopista – sieltä minäkin niitä ostelin kilokaupalla.

Syy miksi valitsin nimenomaan tähän ketjuun ensimmäiseksi tämän ryhmän tuotoksen ja nostan päätään pidemmälle yhden elokuvan Black Karma, on hyvä syynsä. Kun sitä eilen ehtoolla katselin, odotan kai näkeväni vaan jotain vauhdikasta splatteria aidossa poikamaisessa hengessä. Jo vartin päästä olin jo holkki auki…täähän on jumalauta…neroutta…siis tää on neroutta vailla vertaa.

Periaatteessa useimmissa on samanlainen formaatti. On joku superpahis joka milloin esittää sadistista vankilanjohtajaa, keskiaikaista kuningasta jne ja joka näyttelijätyyliltään ylinäyttelee sopivan rennosti. Sitten on tietenkin sankari kostopuuhissa.
Black Karma nyt oli tälläinen keskiaikaväännös ja se mikä sen teki erittäin nerokkaaksi, oli lavastus. Ainahan me kattellaan muinaisaihe -elokuvia sillä silmällä missä vilahtaa peltikatto tai digitaalikello ranteessa, mutta tässä näistä perusmokista oli tehty ihan oma taiteenlajinsa. Sitä ei voi kertoa, se pitää nähdä.
Otetaan esimerkki elokuvasta. Sankaria viedään hevosrattailla kuolemansaarelle mutta tämä karkaa. Tälläisten kohtausten suunnittelu voi olla työn ja tuskan takana koska mistä hevonen, mistä rattaat jne. Niinpä oli kuvattu vain ”kuskia” ylävartalostaan suitset kädessä, sisäosa vankkureista näemmä jokin saunanparvi ja ulosmurtautuminen näytetään sankarin hyppäämisenä samaan aikaan kun avustaja heittää puupalikan ”murtuvana seinänä”. ja voi että se näytti hyvältä.
Se lumosi. Kaikki ne keskiaikaiset ottelut tennarit jalassa, puunoksat ”kuninkaallisina torvina” ja pajusta ja narusta tehdyt nuolipyssyt – kaikki se oli jotain joka kieli asenteesta. Tää tehdään loppuun pysähtymättä lavaste-ongelmiin.

Elokuva itse oli tietenkin reippaan ronski, huumoriakin, ja kekseliäisyyttä. Tottakai päitä irtosi kun splatteria on. Tätä on nuoruuden tarjoama luova hulluus ja tekemisen palo parhaimmillaan. Jos tätä vertaa vaikka television kotikatsomoihin jotka tehdään isolla rahalla ja ammattilaisvoimin, niin tähän verrattuna ne on tönkköjä, keskinkertaisia ja vailla mitään henkeä. Luulenpa että Black Karman myötä törmäsin yhteen suomen elokuvahistorian parhaista elokuvista joka ei jäänyt sutimaan mihinkään kohtaan, vaan josta vaistosi tekijöidenkin tekemisen riemua.

Täyttä rautaa:
:woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :silly:
Viimeksi muokattu: 13.10.2013 19:50 Jukkis.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.10.2013 19:51 #20611 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Findie-elokuvat
Mies hervannasta

Tässä voisi aihetta jatkaa ja sanoa sanasen pari tamperelaisporukankin puolesta. Tuli ostettua vuosi sitten tuollainen kuin Mies Hervannasta. Idea kiinnosti; siinä kun oltiin ydinsodanjälkeisessä Teräs-Mansessa jossa asetelma on hyvin perinteinen. Julma diktaattori vs hiljainen kostaja. Lienee tehtykin jo aikaa sitten lähes videokameralla, jollakin teollisuusalueella ja ilmeisen tukevasti humalassa. Ei tästä silti mitään pahaa saa sanottua, koska tekotavassa on tervehenkistä vimmaa, ja kaikkia mutkia ei ole oiottu. Tässä on haettu ihan tyylitietoista kokopitkää elokuvaa ja kyllä siinä on onnistuttu.
Ideasta pisteet, muuten ei.
:P :dry: :( :( :(

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.10.2013 19:53 #20612 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Findie-elokuvat
Sitten on jotain johon haluan nähdä vaivaa eli Sami Haaviston esikoisohjaus Rites of Blood. Voi tuntua yllättävältä että olen tuntenut miehen vuosia mutta vasta toissapäivänä katsoin ensimmäisen hänen elokuvansa. Ehken vain ole ollut valmis; kun tekee ensin itse oman elokuvansa niin tietää mitä se vaatii, ja sen myötä on varaa arvostella toisiakin.

Elokuva kertoo vampyyrista ja häntä jahtaavasta ilkeästä kardinaalista halki vuosisatojen. Alussa ollaan siis 1700-luvulla ja puolestavälistä eteenpäin nykypäivän Helsingissä. Elokuvasta voi tietenkin sanoa paljon ikävääkin jos tahtoo, mutta pitää muistaa sitä ennen yksi asia. Yleensä nämä filmiporukat aloittavat hulluttelemalla videokameran kanssa, josta siirrytään lyhäreihin ja valtaosa niihin jääkin. Hyvin harvoin yli 20min pidempää harrastajaporukoissa ollaan valmiina tekemään. Se että joku lähtee suorilta käsiltä tekemään kokopitkää elokuvaa, on jo jotain. Erityisesti kun omasta kokemuksestani tiedän, että jo puolitoistatuntinen vaatii paljon sekä tekijöiltä että itse elokuvalta.

Alkuvaihe ei lupaa hyvää. Otetaan kadulta ihmisiä heittään repliikkiä kameran edessä ja jotta olisi varmasti vaikeaa – tehdään repliikit vielä englanniksi. Taattua tönkköilyähän siitä tulee. Samoin kuin sotilaista jotka patsastelevat kuin hidastetussa filmissä konsanaan. Elokuva on pahasti vajoamassa eikä sitä pelasta liuta tissejäkään. Luulen että kyse on kuitenkin vaan leikkausvirheestä, viipyilevä kamera liian pitkine ottoineen vaan tekee tämän näköistä. Silti alku ei luiskahda puhtaan campin puolelle, joka johtuu mahtipontisesta musiikista ja yksityiskohdasta joka kannattaa mainita – hemmetin hyvistä kuvauspaikoista. Haavisto on saanut paljon irti kotimaisesta metsämaisemasta, ja hänellä on selvästi vaistonvaraista pelisilmää. Vaivaa niihin on nähtykin kuten lavasteisiin; on hankittu hevosia, käyty jossain Olavinlinnassa ja vuoristomaisema kielii, että joku on jossain kohtaa käynyt viikonloppureissulla jossain karpaateilla. Tosissaan on siis tehty. Nyt ei olla enää poikamaisessa hulluttelussa vaan otetaan asiat vakavasti.

Helsinkiä kuvatessa näkyy tyylitietoisuus joka tekee tästä oikeastaan gootti-elokuvan. Jokainen on jollain lailla gootti tai joku muu blackmetal –tyyppi ja joka huonekalukin tuntuu olevan kettinkinen ja kynttilä päällä. Repliikit kuitenkin alkaa sujua ja jokin kapakkakohtaus, jossa soittaa joku örinähevi-bändi, on itse asiassa elokuvan pelastaja. Tekijä sanoi kerran minulle että hän oli luvannut että jokainen kuvauspaikalle tuleva pääsee elokuvaan ja niinpä siitä tuli 8min pitkä kohtaus. Jokaisen naama on leikattu mukaan. Näin ne vahingot tulee oikein päin: kohtauksesta tulikin elokuvan oiva suvantokohta ja ilmeisen vahingossa leikkausrtymi loksahtaa paikalleen. Ennen kaikkea näin rock-henkinen kohtaus nostaa sen taas jaloillleen kun se on uudestaan vajoamassa camp-henkisyyteen.

Tietty raskashenkisyys elokuvaa kuitenkin riivaa. Toisaalta kun katsoo itse tarinaa jää miettimään. ei se ole mikään perusklisee vaan hyvin omaperäinen tarina. Jotenkin vaan näen, että jos tämä tarina olisi tehty jossain briteissä, se olisi tehty toisin. Omaleimainen ja persoonallinen suomalaisote tekee tästä tarinallisesti – ja sen kertomistavan – jotenkin uniikiksi. Jotakin mitä toisissa elokuvissa ei ole. Varmasti tämä on sata kertaa parempi kuin mikä omani tulee olemaan – sitten kun valmistuu – joten ei pitäisi sanoa sanaakaan mitään huonoa.

ps. kun tarkistin elokuvan nimen, löysin samalla tämän arvostelun. se on pelottavan samanlainen kuin tämä omani
www.elitisti.net/arvostelu/2004/09/000438/rites_of_blood_2004_sami_haavisto.html

Tuomio: Esikoisteokseksi keskimääräistä parempi kumminkin
:) :) :huh: :huh: :huh:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.12.2013 11:53 #21316 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Findie-elokuvat
Ehkä mun pitäis sanoa sananen tosta Iron Skystakin, kun se nyt eilen ekaa kertaa katteltua. Onhan se kuitenkin elokuvana harvinainen ryysyistä rikkauksiin –leffa, jossa indie-porukka huomaa yllättäen saavansa tehdä kalliin ja kokopitkän elokuvan. Vastaanotto oli kyllä aikanaan vaisu, ja jonkinlainen pettymyksen maku sitä kohtaan on jäänyt heikon käsikirjoituksen ja hukattujen tilaisuuksien saralla. Toisaalta on pakko sanoa, että suomen olosuhteissa se on tietenkin kärkikaartia, kun aattelee että elokuvasäätiön tukemat elokuvat on yleensä olleet tota ihmissuhde-huttua aitoon salkkarityyliin. ja onhan noissa jätkissä potentiaalia mitä efekti- ja lavastuspuoleen tulee.

Mun mielestä elokuvan heikkoudet on paljon syvemmällä kun tuijottaa pelkkää käsistä. Kyse on pikemmin elokuvan tyylilajista. Indiessähän on aika tyypillistä tehdä juttuja kieli poskella ja olla ottamatta itteensä liian vakavasti, joten farssikomedia on ollut luontainen lähtökohta, vaikka tilaisuus olisi ollut tehdä itsensä vakavastikin ottava elokuva. Eikä hämmästytä että huumorityylikin on satiiria. Tässä lajissahan amatööritkin on hyviä, sillä poikaporukoissa videokameroiden kanssa lähtökohtahuumori on yleensä parodiaa tv-sarjoista tai mainoksista. Kuinka monta McGyver-parodiaa onkaan tehty hulluttelupäällä? Ongelman nimi on siis, ettei kognitiivisesti ole kyetty kasvamaan tästä ylöspäin. Se on myös samalla joku itsetuntojuttu, jossa ei kertakaikkiaan vaan uskalleta yrittää hyödyntää potentiaaleja. Mikä on samalla ironistakin, koska juuri komediahan on se tyylilajeista vaikein, joten samalla on yritetty sekä helpointa että kunnianhimoisinta teemaa. Eli käsis, saati vitsit, ei nyt niin huonoja olleet, vaan pikemmin tekijöiden maailmankuva. Sen takia tää on indietä vähän komeammissa puitteissa.

Ei tätä nyt kuitenkaan haluaisi rytätä ihan täysin. Tilaisuus on tullut tekijöilleenkin liian äkkiä, ja on pitänyt hypätä yhtäkkiä liian suuriin saappaisiin. Ei ole vain ajateltu että se mikä toimii indietasolla, ei enää toimikaan isoilla valkokankailla. mutta tästä on silti hyvä ponnistaa ylöspäin kun on saanut jalkansa oven väliin.
;) :( :( :( :unsure:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.01.2014 15:49 #21401 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Findie-elokuvat
Ei oo tullu pitkään aikaan vastaan tee-se-itse -elokuvia ja on aikas selvää etten pahemmin diggaa noita youtube-lyhäreitä joita tehdään poikaporukoissa. mutta osu silmiin silti yks virkistävä poikkeus, jonka esittelen tässä. Esitystapa on nerokas, dialogi ei ole hullumpi ja animaatio on melkoisen iskevä tiettyyn rajaan saakka. ainoana miinuksena tulee turha venyttely, pieni tiivistäminen 3:38 pituudesta vaikka 2:50 olis tehny tälle hemmetin hyvää. Joka tapauksessa inttivideo on kumminki kattomisen arvoinen persoonallisen muovailuvahan ansiosta, ja tälle on pakko nostaa hattua. Siinä on hetkensä vaikka se lopussa laahaakin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.01.2014 13:37 #21416 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Findie-elokuvat
Politiikka alkaa vaikuttaa joltain sketsisarjalta, jossa irvitään politiikkaa naama vakavana. Vain lopputekstit puuttuvat.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.03.2015 19:37 - 07.03.2015 19:39 #26213 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Findie-elokuvat
Tulihan nyt sit nähtyä indietä koko rahalla kun tuli eksyttyä vuoden 2015 Tuff –tapahtumaan eli roskaelokuvafestareille. Pakkohan mun on muutama sana kertoilla näistä leffoista koska tekijätiimit on sen ansainneet – sitä löytääkö ne nää tekstit onkin sit kokonaan oma lukunsa. Yllättävää kyllä, puhdasveristä splatteria ei oikeen enää näkynyt, lieneekö aika ajanut ohitse ja tekijätiimit kehittyneet?

Sehän alkoi kahdella elokuvalla eli leffoilla Video8 ja 1156 jotka voi mainita yhdessä kun niissä näky olleen sama tekijätiimi. Pani vaan merkille miten vahva lyhäri toi 1156 oli kun taas Video8 oli ehdoton pohjanoteeraus.

Upovanie oli mielenkiintoinen sci-fistely jossa lavasteet toimi vaikka juonikäänteet jäi ainakin itselleni täysin hämäriksi. Sitä kyllä tuntu muut kehuvan kovastikin.

Die Hexe oli ekat minuutit silkkaa neroutta, mutta jotenkin sen teema alkoi sitä jossain määrin keskinkertaistaan. Kepeä, hauska ja oivaltavahan se oli ja tyylilaji – mustavalkoinen mykkäkuva saksalaisin tekstein – oli omaperäinen.

Taistelu tri. Pretoriuksen Kabinetista 1918 oli vähän sellainen vanha suomi-filmi yhdistettynä zombeiluun ja kiistatta se oli ylipitkä, yliampuva mutta luutnanttia esittävä näyttelijä jonka nimestä muistan vaan sukunimen Luoma pelasti sitten todella paljon.Muuten se ehkä olis ollu vähän piinaa.

Ensimmäinen tais olla se ihmissuhdejuttu joka oli sellainen yhdenhuoneen minimalistinen viritys mutta jos jotain kehuja pitää antaa, niin se oli kuvauksen terävyys.

Kätkö ehkä edusti tällästä perinteistä muutaman näyttelijän leffaa josta ei oikeen voi sanoa juuta tai jaata. ehkä vähän sellaista täytekamaa?

Ruumispussi oli ottanut haasteellisen asenteen ruvetessaan tekeen komediaa. ihme kyllä, pari juttua sai mutkin nauramaan joka tunnetusti oon tosikkojen kuningas, joten kertoohan se onnistumisesta.

Trans* pitää mainita erikseen että se oli alien-tyyppinen viritys joka oli täysin ammattitaitoinen ja viimeisen päälle tehty. Oikein imartelee että oma Zombievyöhyke esitetään noin kovan laadun jälkeen. Tästä sakista kuullaan vielä.

Väkevä Hiki oli myös ammattilaistyö ja on näemmä mahdollista tehdä ihan oikea elokuva vailla mitään juonta. Tai kenties siinä oli jotenkin mystinen teema, monitasoinen metafyysistely joka ei tuntunu oikeen vierustovereillekaan aukeevan.

Viimestä näytöstä en valitettavasti jääny katteleen kun aloin väsyä. Eri teemojen elokuvat loi sellaista sekaista energiaa joka syö sieluntilaa. Kävin siellä ihan vakoilureissulla oppiakseni ja se mitä opin, että ei tää mun vaivaistalon protestanttinen idea muutamalla näyttelijällä ilman reploja ja kuvauspaikka määrittää juonen –teema niin yksilöllinen sit ollutkaan. Sekin pisti silmään että monet oli liian pitkiä kun ohjaajat ei halua käyttää saksia hengentuotoksiinsa. Yllättävän paljon oli sit kans noita seisovia staattisia kamerakulmia jotka tuppaa tekeen elokuvan kohtauksista pitkäveteisiä. mutta oli mukava nähdä elokuvia jota muualta ei oikeen voi nähdä.
Viimeksi muokattu: 07.03.2015 19:39 Jukkis.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.03.2015 14:45 #26268 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Findie-elokuvat
Jatkan vielä sen verran että kun eksy tonne TUFF -tapahtumaan niin samalla tuli hankittua TUFF 2014 -levyke eli edellisvuoden leffat samassa paketissa. Ihan hyvä idea muuten koostaa kaikki esitetyt elokuvat omaksi levykseen. En nyt niistä sano juuta tai jaata, mutta yksi sieltä pisti silmään kun niitä tossa yksi ehtoo katteli.

Se oli toi Rasvainen tiistai jota kai myydään ihan itsellisenäkin dvd:nä. Enkä kauheasti ihmettele sillä se oli puhdas ammattilaistyö, siinä vilahti jopa ihan ammattilaisnäyttelijöitä ja kohtausten välit oli animoitu todella taidokkaasti. Tajuttoman vaivalla ja osaamisella tehty elokuva, mutta kun findieissä liikutaan, niin väkivalta, kiroilu ja moninaiset raakuudet kuuluu tietenkin asiaan - joten sitä tuskin on telkkarille kaupiteltu.

Kun näitä kattelee niin alkaa tajuta että toi perinteinen splatter alkaa olla aikas out. siis nää jossa mielenhäiriöinen joulupukki iskee moottorisahan kanssa zombeiksi muuttuneiden koulutyttöjen kimppuun. Päinvastoin, vuosien vieriessä tekijätiimit alkaa tehdä yhä kunnianhimoisempia ja taidokkaampia työnäytteitä ja rasvainen tiistai edustaa jo tätä nousevaa trendiä. Minä ittehän olen alalla vasta noviisi ja kaukana perässä. ironisinta että kun splatter alkaa tyylilajina olla vanhanaikaista niin itse olen juuri sellaista tekemässä tossa kuukauden päästä. Periaatteena että olis tarkoituksellisen huonoa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.03.2015 14:55 #26270 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Findie-elokuvat
Mä en usko että splatter katoaa mihkään, koska ilman sitä pitäs löytää jostain hyvä kässäri eikä ihan joka jannu osaa tehdä sellaista.

Kauhu on perusolemukseltaan kökköä, jossa voi tehdä oikean leffan sillä osaamisella, mikä ei muuten riittäisi kuin pornoon. Jotain 90% siitä on just tätä itteään.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.03.2015 17:54 - 11.03.2015 17:59 #26277 : kirjatoukka
Vastaus käyttäjältä kirjatoukka aiheessa Findie-elokuvat
Itsehän toivoisin ns. perinteistä kauhua myös kotimaiseen tuotantoon. Vaivaistalo oli mielestäni tärkeä askel tähän suuntaan.

Otetaan vaikka klassikko Linnaisten kartanon Vihreä kamari. Vaikka se on ikivanha ja junnaava, sen katsoo yhä uudestaan romantiikan ja mystisyyden ilmapiirin takia. Viime vuosina Sauna oli kotimainen yritys mystisempään kauhuun, mutta jäi vähän pelottelun tasolle ja itseäni häiritsi tietynlainen äijämäisyys tarinassa. Myös mystisyysaspekti jätettiin paljolti käyttämättä, kun ottaa huomioon miten paljon kauhun eri vivahteita asiantuntija saisi irti suomalaisesta kansanperinteestä. Ja kauhua ilman splätteriä kannattaisi suunnata naisille, eikä niitä taas voisi äijäilyt vähempää kiinnostaa.

Voi kun saisi jostain kotimaisen kummitus-mystisen leffan, jossa olisi romantiikkaa ja kauniita maisemia, sekä aitoa hiipivää jännitystä. Uuden Linnaisen. Mutta tietysti tällainen vaatii juuri sen ylihyvän kässärin ja ohjaajan saumattoman yhteispelin.

No tää meni nyt valtavirran puolelle, mutta toisaalta voisi kai toivoa, että pientuotannoista uisi ideoita nykyiseen loputtoman tylsään levottomatihmissuhteetjapeitonheiluttelu-suomifilmiin.
Viimeksi muokattu: 11.03.2015 17:59 kirjatoukka.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.03.2015 14:52 #26286 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Findie-elokuvat
Oon kans ihmetelly miten kauhupuoli tuppaa oleen tuota tuontitavaraa. Ehkei sille vaan ole perinteitä samassa mitassa kun toisille lajityypeille?

itsehän oon hillitön kartanokummittelu -fani joka on mielestäni hienoin kauhugenren laji. Taisi olla tuo Nicole Kidmanin tähdittämä Others joka vieläpä uudisti koko lajityypin uudenlaisella oivaltavalla kässärillä, ja kertoohan se jotain Kidmanin lahjoista, jos vastanäyttelijöinäkin on kaksi lasta.

mutta ei sen tarttis pelkkää valtavirtaa olla. Periaatteessa kartanokummittelu ja metsäkauhu on kenen tahansa tee-se-itse -elokuva-ohjaajan saavutettavissa.
Jostain kumman syystä metsäkauhu on vetänyt pidemmän korren. Toisaalta metsäkauhun voi tehdä luonnonvalossa ja yleensä sarjamurhaajalla ei ole repliikkejä, ja uhritkin (näyttelijät) on näitä pissiksiä jotka tekee ilmatteeks ja parhaassa tapauksessa maksaa vaikka itte että pääsee kuvaan. Kartano kenties vaatii sitten jo valomiesten armeijan ja viikkokausia aikaa muutamaankin kuvaan, joten kai sitä karsastetaan lajityyppinä jo senkin vuoksi.

Oli kerran itselläkin mielessä toinen kartanokummittelu kun se kokopitkä kumminkin täytyy tehdä. Siinä oli niinku rullatuoliin sidottu nainen joka oli ostanut kaikilla rahoillaan ja velaksi kartanon aikoessaan perustaa sinne ravintolan. Siellä sitten salamyhkäinen ja lievästi sanoen omituinen tilanhoitaja, vähän kummittelua ja sekoava kokki. Tyypit sit kuolee yksitellen kunnes alkaa valkeneen että se ei olekaan ihan tavallinen kartano vaan kuoleman odotushuone ja todellisuudessa ne tyypit makaa tienposkessa liikenneonettomuuden jäljiltä selkäranka poikki. mutta tekemättähän tuo jää kun on parempiakin idiksiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.03.2015 17:10 #26288 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Findie-elokuvat
Tossa tulee taas esille kauhun perusongelma eli uusien ideoiden puute. Yllättävä juonenkäänne on nähty liian moneen kertaan.

Jos Suomen kokoisella kielialueella meinaa päästä leffalla edes omilleen niin täytyy vähän panostaa siihen tarinaan, koska kopion kopio potenssiin n ei ole tarpeeksi kiinnostava.

Jenkeissä on ihan eri tilanne, koska populaa on jonkun verran enemmän. Eurooppalainen kauhu onkin tarinapainotteisempaa ja yleensä kriitikoillekin muistetaan antaa jotain.

Tarinan kehittelyn voisi alottaa vaikka Narkissoksen tarinasta ja sen yleisimmästä tulkinnasta, että tää tyyppi on muka narsisti, koska senäyttää keskisormea seksuaaliseen häirintään syyllistyvälle pimulle, joka käyttäytyy kuin narsisti.

Eli otetaan tämmöinen mielisairauteen asti kiltti nuori mies ja annetaan se tämmöiselle horatsulle, joka tietty yrittää saada sen lukkojen taakse. Leffa on aluksi sitä, että tyyppi yrittää kuvitella romanssin terveeksi, vaikka välillä tulee raivokohtausta ja uhkailua. Kotiolot kehyttyy vähitellen helvetiksi ja lumpun tuttavat kehuu miten hienon naisen se on löytänyt.

Tälle kun keksii ovelan loppuratkaisun ja jotain siihen väliin niin yleisön ja kriitikoiden luulisi tykkäävän.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.03.2015 20:17 #26291 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Findie-elokuvat
Minen voi kun kertoilla omia kokemuksiani tässä asiassa. Kun ottaa lukijalle / katsojalle valmiiksitutun teeman, se menee yleensä läpi kun veitsi sulaan voihin. Liian omintakeiset on kirous. Ei niitä kukaan ymmärrä.

Myönnän kyllä tämän tuolla indiepuolellakin. Yleensähän ne splatterit tapaa olla rakenteeltaan näitä jenkkiläisiä hittileffoja a´la Total Recall, Juokse tai Kuole jne joista on tehty kotikutoinen versio parin kaverin, videokameran ja kaljakassin kanssa. Lopputulos on yleensä ollut melkoisen mukiinmenevää viihdettä koska juoni ja tapahtumat on tuttuja entuudestaan - siis jos kattelee amerikkalaisia toimintaelokuvia.
Sitten on nää taidejutut jossa on haettu ihan oma visio ja niistä ei yleensä kuulla. Niitä saatetaan arvostaa, kehua ja ne on kriitikkojen suosiossa muttei ne sillain ole suuren yleisön makuun. Sitä miettii miten näin?

Ehkä se on se, että tarinan syntyhistoriaan ei tuhrata aikaa. Yhtä hyvin hämähäkkimieskin vois vaan alkaa pomppimalla pitkin seiniä. Kun kerran kaikki kumminkin tietää miten Peteristä tuli hämähäkkimies, niin piruako siihen turhraa sen kakskytäminuuttisen venaillessa radioaktiivisen hämähäkin puremaa. tai esitellä sen tyttöystävää sen toiset kymmenen minuuttia. Suoraan asiaan vaan. Tää onki näitten kakkososien valtti.

mutta mehän päästään tästä sitten siihen mistä oon unelmoinu itte koko elämäni ja vain varovasti onnistunut. Hypätä kaikkien mahdollisten lajityyppien ulkopuolelle. Meillähän on tätä kauhujuttua ja sen lukuisia alaosastoja, rikosleffoja, sci-fiä monine vivahteineen, romantiikkaa jne eli kaikki on aina jotain lajityyppiä. Mullahan on ollu aina se suuri visio hypätä kaikkien mahdollisten lajityyppien ulkopuolelle absoluuttisesti - jopa siinä määrin ettei sitä voi enää sanoo ees taide-elokuvaksi tai ylipäätään miksikään. No, eihän siinä oikein voi onnistua mutta jotkut on kyllä onnistuneet.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.03.2015 20:41 - 12.03.2015 20:45 #26292 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Findie-elokuvat
Sähän voisit tehdä pelkän dokkarin harrastelijaelokuvan tekemisestä. Ite rainan voisi kuitata aluksi kässärin suunnittelulla, sitten näyttämällä kuvauksia ja lopuksi leikkaamista ja musan tekemistä.

Leffa voisi kertoa vaikka pesäpallomatsista, missä vastakkain on supersankareita ja superrikollisia. ihan sama oikeestaan kun lefaa ei koskaan esitetä. Pahvilaation elinkaarikin käy juoneksi tai vaikka ukrainan kriisi Jukkiksen näkökulmasta katsottuna ja leikkisotilailla esitettynä.

Omaperäisyyttä on tavoiteltu niin paljon, että pitää mennä tosi alas jos meinaa vielä saavuttaa jotain omaperäistä.
Viimeksi muokattu: 12.03.2015 20:45 juppe.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.03.2015 21:26 - 12.03.2015 21:28 #26293 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Findie-elokuvat
Mull on kuviot selvät. Kaksi vai kolme vuottako tässä on pohtinut indie-leffan aihetta ja nyt se on jo päänupissa ja kattelen sitä joka ehtoo. siis mielessäni tietenkin. Ongelmana vaan että jos sen haluaa realisoituvan toisillekin, niin kokopitkä raina tulee maksaan maltaita. Koetan tossa kesälle 2016 kasata epätoivoisesti 5000-7000e jonka toivon riittävän. täytyy vaan toivoo ettei auto hajoo tai tule muutakaan murhetta. Näähän on näitä hengenpalojuttuja jossa tehdään vuoden ajan saatananmoisella vaivalla juttuja jotka maksaa ja kaikki vinkuu rahaa ja sit sitä ei koskaan esitetä missään eikä kukaan ota sitä jakeluun. eikä se maksava yleisö, jolle sitä yrittää kaupitella suoraan, oo yhtään kiinnostunu. Lopputuloksena täytyy olla masennus, burnout ja kauhee vitutus ja veloissakin saa kieriskellä koko vuoden 2017 jos ees riittää. mutta just sen takia näitä tehdäänkin lähes ylivoimaisissa olosuhteissa että meistä joku muisto jäis.

mutta jos tää ny herättää ees jotain säälintunnetta niin kehotan ennakkotilaan ton Vaiettu muinaisuus -kirjan. meinaan ne rahat pistää jemmaan ja olla tuhlaamatta yhtään latia niin ei tartte sitten - kun kaikki tulee ajankohtaiseksi - läpikäydä kotipuolessa nalkutuksia ja mykkäkouluja kun rahansa törsää kaikkeen pimeeseen.

mutta kun aattelee mitä on edessä, niin eihän näihin hommiin leikinpäiten ryhdytä vaan kaikki pitää olla viimeisen päälle harkittua. mutta se on sitten sen ajan murhe se. ekaks siis pohjaks tuo Niina - palkkionmetsästäjä josta tulee siitäkin sen mittainen kun sattuu tuleen. se toviottavasti valmistuu tonnilla.
Viimeksi muokattu: 12.03.2015 21:28 Jukkis.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.207 sekuntia