Hallitus!

Lisää
27.05.2015 21:15 #27202 : Jukkis
Hallitus! kirjoittanut Jukkis
Nyt kun on kataisen hallitus historiaa ja sehän oli pannassa tällä palstalla on aika ruveta seuraan politiikkaa. se on mukavaa puuhaa ja katkeroittaa kivasti koska kukaan ei kai ole tyytyväinen koskaan niihin juttuihin.
mutta mitä tässä muutakaan kun ei ittelläkään ole mitään inspiraatiota mihinkään kun on kesä ja aivot tyhjenee.

panin tossa vaan merkille noita säästöjä että uhreina tällä kertaa opiskelijat, työttömät ym, tupakkiveroakin nostetaan kun suhteessa eniten polttaa kai mielenterveyspuolen asiakkaat eli sekin on sellainen alaluokan pahe. Tulee vaan mieleen että on outoja säästöjä sillä tälle sakille ei muutenkaan ole koskaan mitään annettu eikä niiltä voi mitään enää nyhtääkään. ne voi kyllä säästöillä syrjäyttää jolloin se sosiaalipuoli ongelmineen kasvaa kolminkertaiseksi muutamassa vuodessa.
Eli tässä toistetaan vanhaa kaavaa: kokoomus säästi tieverkon paikkauksessa ja nyt pitää rakentaa suurinpiirtein koko tieverkko uudelleen. Keskusta vuorostaan säästää sosiaalimenoista jolloin sosiaaliset ongelmat kasvaa ja ne näkyy rikostilastoissa, erikoissairaanhoidossa ja pitkäaikaistyöttämien pidemmässä kuntoutuksessa johon pitää sit ohjata budjetista parin vuoden päästä. Eli ei tässä niinku poliittisesti mikään muutu: kukin valtapuolue ajaa omien kannattajiensa etuja ja huonontaa oppositiopuolueiden reviiriltä (vasemmistollahan on aina olleet työttömät sydänasia siinä missä opiskelijat on vihreiden heiniä). sitten kun keskusta jää vuorostaan oppositioon niin joku leikkaa maataloustuista tai polkee puun kuutiohintaa. mutta oleellista on, että varsinaisesti mikään ei tosissaan muutu, nää on lyhytaikaisia säästöjä jotka antaa pelivaraa hetkeksi mutta ne potkii aina takas ja sama rumba menee vuosikymmenestä toiseen.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.05.2015 22:07 #27203 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Hallitus!
Säästöjä on kumminkin pakko tehdä tai valtio kaatuu velkoihin. Niistä naristaan, mutta se kuuluu asiaan.

Plussana tulee, että laman lakamisesta asti pyhää lehmää leikkimään päässyt valtion hallinto vedetään takaisin maan pinnalle ja se tajuaa pitkästä aikaa, että valtion talous on senkin ongelma. Jos akavalaiset haluaa osoittaa mieltä niin ihan vapaasti mun puolesta, vaikka joku gay pride vaikuttaa tarpeellisemmalta.

Mikä näissä säästöissä on arveluttavinta on se puoli, mitä on kauhisteltu vähemmän. Nää on nyt purkamassa oikeuslaitoksen juttusumaa antamalla poliisille oikeuden antaa rangaistukset kahteen vuoteen saakka, mikä kajoaa aika pahasti vallan kolmijakoon.

Sinitakkikin on ihminen ja se voi innostua jos sille annetaan tämmöisiä oikeuksia toimeenpanovallan päälle, ja ihan varmasti poliisin ja rikollisien välit kiristyvät, koska joku jamppa jakamassa vankeusrangaistuksia kavereidensa kanssa on eri asia kuin varta vasten muodostettu tuomioistuin. Nää säästöt voi vielä huveta siihen, että poliisin omaa turvallisuutta on parannettava.

www.turkulainen.fi/artikkeli/289620-mullistus-luvassa-poliiseista-tulossa-karajatuomarien-korvaajia

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.05.2015 22:29 - 27.05.2015 22:30 #27204 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Hallitus!
Tässä on vaan se ongelma että varsinaisesti nämä eivät ole minkäänsortin säästöjä vaan rahankohdentamisia. Politiikkahan on tunnetusti yksinkertaisimmillaan rahanjakoa - joku saa ja joku ei saa. Keskustalle on ilmiselvää että rahoja aletaan heti kohdentamaan siltarumpuihin, maataloustukiin ei kosketa edes teoreettisena ajatusleikkinä jne. Luonnollisesti joltakulta muulta sitten otetaan pois joka annetaan keskustan omalle lellikkiväelle. Kokoomus olisi sen tietenkin tehnyt kokonaan toisin ja ilmeisesti alentanut yritysveroa palkansaajien kustannuksella. Vihreät olisivat panostaneet ympäristöministeriöön, ja parantaneet opiskelijoiden asemaa - luonnollisesti maajussien kustannuksella. Demarit olisivat hellineet palkansaajia ja kiristäneet yritysveroa. Se nyt vaan menee näin, kun tätä ikuista sykliä on kattellut vuosikymmeniä. Vain siitä ollaan yksimielisiä että heikoimmilta on helppo leikata koska ne ei ole kenenkään reviiriä - tai ehkä vasemmistoliiton, mutta sekin vain juhlapuheissa.
Nyt jaetaan raha näin. seuraavalla halliuskaudella toisin. Painopiste muuttuu silloin taas kulloisenkin puolueideologian suuntaan mutta tärkeintä on muistaa, että nämä eivät ole mitään säästöjä ja on ilmeistä että koska todelliset säästöt tarkoittaisi leikkaamista kunkin puolueen reviiriltä, ei niitä tietenkään tulla koskaan toteuttamaankaan.

Mikä on oikeastaan hyvä juttu. vaikka politiikko puhuu säästöistä, hän tietää ettei mitään lamaa ole koskaan viimeisen 3500 vuoden aikana kyetty voittamaan säästöillä vaan elvytyksillä - olkoonkin että tätä on testattu aina faaraoiden päivistä saakka.
Viimeksi muokattu: 27.05.2015 22:30 Jukkis.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.05.2015 00:05 #27205 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Hallitus!
Elvytyksessä on nyt se vika, että raha ei kierrä duunarin lompsan kautta vaan se menee suoraan parempiin taskuihin.

Työllistämistyöt on tärkeitä niin kuin Egyptin raunioistakin näkee. Jos ei muuta keksitä niin tehdään jotain pyramideja, ettei porukka syrjäydy.

Nyt on kokeiltu tätä toista tyyliä yli kakskytä vuotta ja syrjäytyneitä on jotain puoli miljoonaa. Siitä maksetaan vielä iso lasku jossain muodossa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.05.2015 03:33 - 28.05.2015 04:02 #27206 : Antero
Vastaus käyttäjältä Antero aiheessa Hallitus!
Nuo hallituksen suunnitelmat tuntuvat olevan ympäripyöreää. No ainakin hevosen paska kelpaa poltettavaksi mutta tuota jäteverotuksen korottamista en nyt oikein ymmärrä, kyseessähän on energiajaetta nykyään ja sen tuottajille tavataan ainakin muualla maailmassa maksaa. Ei öljysheikkikään öljyään ilmaiseksi anna ja maksa vielä siitä vielä veroa ellei saa vastinetta. Yritystoimintaan liittyvät helpotukset tuntuvat olevan sellaisia, että ehkäpä on varmempi pakata matkalaukku valmiiksi ja suunnitella yrityksen perustamista Viron puolelle kuitenkin.

Hallitus valmistelee 15.10.2015 mennessä vuoropuhelussa työelämän osapuolten kanssa työttömyysturvan uudistuksen, sisältäen työn vastaanottovelvoitteen tiukentumisen sekä velvoitteen osallistua aktivointitoimenpiteisiin. Ansioturvan lisäpäiviin sovelletaan nykylainsäädännön mukaista aktivointia.


Tämä on todella kannustava uudistus, joka käytännössä tyrmätään viimeisellä rivillä, eli mikään ei muutu ja karenssia tulee lisää sekä 9 euron kökkätöitä. Eli kannattavampaa on mennä naapurille vaikka kattokökkään, siinä saa tapaturmavakuutuksen lisäksi aamulla kaffeet ja nisun, päivällä ruuat kuten hirvisoppaa ja ehtoopäivästä taas kaffeet ja nisut. Hyvässä lykyssä vielä harjakaiskaljat, saunan ja kossunapsit...

Tämä on myös hupa kohta:

Vahvistetaan lasten ja nuorten luovuutta. Lisätään taiteen perusopetusta ja kulttuuritoimintaa. Tunnistetaan kulttuurin hyvinvointimahdollisuudet aiempaa paremmin. Tuodaan kulttuuri lähemmäs jokaista suomalaista edistämällä julkisissa tiloissa ja laitoksissa esillä olevaa taidetta.


Lapset ja nuoret ovat mielestäni hyvinkin luovia jo syntyessään, mutta miten tuotaan kulttuuri lähemmäs jokaiselle suomalaiselle vai tarkoitetaanko julkisilla tiloilla ja laitoksilla mielisairaaloita ja vankiloita. Entä alkaako valtio nyt ostamaan taiteilijoilta tauluja ym. ja täyttämään tyhjinä hohkaavia seiniä... Niin voivathan ne olla myös vaalirahatauluja...

Entä tämä...

Laajennetaan prosenttitaiteen periaatetta yhteistyössä sosiaali- ja terveydenhuollon kanssa taiteen hyvinvointivaikutusten tukemiseksi.


Kuulostaa pahaenteiseltä... prosenttitaidetta huostalaitoksiin?

Innovaatio on suomeksi uudiste eli vanhan virittämistä uuteen uskoon...

Vahvistetaan korkeakoulujen ja elinkeinoelämän yhteistyötä innovaatioiden kaupallistamiseksi


Maailman parhaimmat keksinnöt ovat aina syntyneet pajoissa ja autotalleissa. Ne eivät ole pelkästään uudisteita vaan aivan uutta. Korkeakouluissa kyllä rukataan kaikenlaista, mutta harvemmin niissä syntyy mitään maailmaa mullistavaa. Näpertelyä kyllä sitäkin enemmän, jonka elinkeinoelämä virtaviivaistaa tuotannon maksimoimiseksi. Kumpi noista sitten alkaa kaupallistamaan vai meneekö tuokin siten, että teollisuus tuottaa ja korkeakoulut kouluttaa myyntitykkejä...

Tässäkin on hupajuttu:

Hyödynnetään tieteen ja tutkimuksen resursseja tehokkaammalla tavalla. Vahvistetaan tutkimustulosten vaikuttavuutta ja kaupallistamista. Selkeytetään korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten profiloitumista ja työnjakoa sekä lisätään yhteistyötä. Kootaan osaaminen kansainvälisesti kilpailukykyisiksi keskittymiksi.
–– Edellytetään korkeakouluilta ja tutkimuslaitoksilta esitystä työnjaosta sekä tiedekuntien ja tutkimusyksiköiden tiivistyvästä yhteistyöstä.
–– Tuetaan rahoituksella alueellisia tai alakohtaisia vahvoja osaamiskeskittymiä.
–– Otetaan tutkimustulosten vaikuttavuuden ja kaupallistamisen kehittäminen huomioon julkisen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiorahoituksen ohjauksessa sekä tutkimuslaitosten ja korkea-koulujen kannusteissa.


Viimeisessä lauseessa vedetäänkin matto jalkojen alta, ottamalla huomioon ohjauksen kannusteissa vaikuttavuus. Nipo virkamies voi kaataa hyvänkin hankkeen. Tämäkin taitaa mennä taas vanhaan malliin, jossa iso yritys saa kapealle innovaatiolleen 100 miljoonaa ja kymmenet keksijäparat autotalleissa jää nuolemaan näppejään. Jotain uuttakin voisi syntyä jos 100 miljoonaa kohdennattaisiin näille kymmenille yhden ison sijasta, jolla on varaa muutenkin budetoida omaan tuotesuunnitteluunsa.

Oho...

Kehitetään nuorisotakuusta malli, jossa vastuu tukea tarvitsevasta nuoresta on yhdellä taholla. –– Kaikille peruskoulun päättäville taataan koulutus-, työ- tai kuntoutuspaikka.


Täh...

– Vahvistetaan etsivää nuorisotyötä ja työnetsijätoimintaa sekä nuorten mielenterveyspalveluita.


Etsivää nuorisotyötä ja työnetsijää...siis tietty prosentti lapsia- ja nuoria jatkossakin varataan edelleen miljardibisneksen hoteisiin... Mitäs se nyt maksoikaan veronmaksajille... viimeinen luku kerrotaan olevan 1,4 miljardia vuodessa veroparatiisi yhtiöille!

Edistetään kansanterveyttä, kansalaisten liikkumista, terveellisiä elämäntapoja ja ravintotottumuksia sekä vastuunottoa omasta elämästä.
–– Toimeenpannaan terveyttä ja hyvinvointia edistävät hyvät käytänteet ja toimintamallit yhteistyössä järjestöjen kanssa.
–– Käynnistetään kansallinen mielenterveyttä edistävä ja yksinäisyyden ehkäisyyn tähtäävä ohjelma.


Lisää pekkapuskaa ja lisää järjestöille rahaa, mutta tämä on käsittämätön kohta, - "Edistetään mielenterveyttä"... miten tuon nyt tulkittis?
Mahtaako tuo yksinäisyyden ehkäisy sitten tarkoittaa maajusseille lisää morsiammia ja aatami etsii eevaa...
Viimeksi muokattu: 28.05.2015 04:02 Antero. Syy: Tekstin fiilausta

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.05.2015 07:54 #27207 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Hallitus!
Noi on semmoista poliittista liirumlaarumia. Teknisesti ongelma on, että mikään ei varsinaisesti muutu eikä tule muuttumaan. Ei edes ne säästötavoitteet. Tää on vähän näitten konservatiiivipuolueiden ongelma, eli hommat on mielikuvituksettomia ja vahoja latuja toistelevia. Vaikka olishan se ollut ihme, jos konservatiivit alkais rakennemuutoksiin. Konservatiivit kun on väkeä joka haikailee eilistä ja tunkee pääsnä hiekkaan.
Nähdäkseni ainoa valopilkku on Soinin nimeäminen ulkoministriksi koska kyllähän Suomi tarttee jonkunlaisen kansallisen politiikan vastapainoksi stubbilaiselle ajopuu-politiikalle EU:n kanssa.

Muuten näyttäs siltä että tää tuleva hallitus on menettänyt maineensa jouluun mennessä jos tosiaan nää on ne suuret linjat. Suomeksi tämä tarkoittaa nykyisen toimimattoman linjan jatkumista ja `Viron linjan´vahvistumista eli rahavirrat virtaa vastakin Tallinnan suuntaan.Se tulee ainakin mieleen tuosta 2e tupakkakorotuksesta. Jo nyt taitavat Hesassa pössytellä tallinnanlautalta haettua ja kun korotus on noinkin tuntuva, kannattaa aloittaa myyntiverkosto sisämaankin suuntaan. Tästä se alkaa - organisoitu rikollisuus. Ellei muistini väärin petä, ruotsalainen gangsterismi sai alkunsa niinikään massiivisista tupakankorotuksista joka loi otollisen maaperän salakuljetukselle ja siitä syntyneille rahavirroille

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.05.2015 09:00 #27208 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Hallitus!
Ajan tappamistahan tää vaan on. Kansa kattelee kun sedät vähän säätää ja on siitä jotain mieltä.

Se on pörssiromahdus mikä panee oikeat tapahtumat liikkeelle.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.05.2015 12:31 #27214 : Nico-Jeriko
Vastaus käyttäjältä Nico-Jeriko aiheessa Hallitus!
Siinä vaiheessa, kun poliisi ryhtyy jakelemaan max 2 vuoden linnatuomioita, niin ollaan todella syvässä suossa. Otetaan uusin esimerkki case Aarnio. Kun poliisi jakelee tuomioita mielensä mukaan, niin voidaan haudata mielikuva oikeusvaltiosta samantien. Käräjäoikeudessa kun on myös 2 maallikkoa lautamiehinä ja he voivat kumota tuomarin äänestyksessä. Luonnollisesti tavallinen ihminen kuvittelee, että asiat hoituvat paremmin ja säästetään rahaa. Mutta tavallinen ihminen uskoo myös kaikkeen mitä viranomainen tai valkotakkinen hänelle sanoo. Aasinsiltana myös Jukkiksen toiseen ketjuun linkkaama tutkimustulos, jossa 61 vai 69% suomalaisista ei uskonut valtamediaan vuonna 2013, niin mikäköhän on vuoden 2015 luku. Hallituspuolueiden vaalilupaukset on taidettu valtaosin jo syöty ja mikään muu kuin tavallisen suomalaisen syventyvä köyhyys sekä työttömyys ei tule kasvamaan.

Sinä olet Jumalan lapsi, korvaamaton osa hänen valtakuntaansa, jonka Hän loi osaksi itseään. Mitään muuta ei ole olemassa, ja vain se on todellista. Olet valinnut nähdäksesi unitilan, jonka aikana olet nähnyt pahoja unia, mutta unitila ei ole totta, ja Jumala kutsuu sinua heräämään....

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.05.2015 16:19 #27215 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Hallitus!
Voisin kans sanoa vielä jotain, mutta vaikeahan se on keksiä asiaan mitään uutta., ei tartte kun tehdä normi blogikierros ja näkee ilmassa sen valtaisan pettymyksentunteen.
Minen osaa sanoa tähän juuta tai jaata. Sen tiedän, ja moneen kertaan toistanutkin, että paras lääke on vaan kun järjestelee asioita omassa mikrokosmoksessaan ja tekee maksimissaan omia henkilökohtaisia pelastussuunnitelmia - tai tähän kai vallanpitäjät pyrkiikin? Asioita on kumminkaan syytä olla ruotimatta sen enempää mitä tunteiden tuuletus tarttee, sillä jostain syystä täällä ei vaan mikään muutu - koskaan.

Sen kumminkin voisin ennustaa että jonkinlainen kuolemanhallitus tämä on. En usko että neljän vuoden päästä yksikään tästä kolmen koplasta jatkaa kansallisen politiikan saralla.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.05.2015 16:42 #27216 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Hallitus!
Joittenkin pettymys on tietty valtava kun Sipilä ei osaakaan taikoa rahaa tyhjästä, mutta tää nyt oli odotettavissakin. Aina vaalien jälkeen jotkut syyttää lottokuponkia kun rastit olivatkin väärin.

Jos nää fiksut ja koulutetut kaupunkilaiset olisi ottaneet ajoissa mallia heinäkengistä niin niidenkin tulonsiirtoihin olis vaikeeta kajota kun ne kierrätettäisiin EU:n kautta. Vaan kun on älykäs niin eihän tämmöistä voi tajuta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.05.2015 19:04 #27217 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Hallitus!
Hmph… saatoin kenties ilmaista itseni epäselvästi. Eivät nämä ole säästöjä vaan kohdentamisia. Tarkennettuna puolue-ideologisia kohdentamisia. Sama määrä rahaa kuin aina ennenkin virtaa valtionkassaan ja ne jaetaan puolue-ajattelun mukaisesti eri yhteiskuntaluokille ja eturyhmille. Esim oikeisto tietenkin jakaa rahat ylemmälle keskiluokalle ja suuryrittäjille ja leikkaa tuntuvasti sosiaaliturvaa, kun taas vasemmisto tekisi sen varmaankin päinvastoin. Keskusta jakaa rahan ymmärrettävästi syrjätaajamien asukeille ja tieverkostoon kun taas kokoomus jakaisi sen elinkeinoharjoittajille ja pääkaupunkiseudun rataliikenteelle.

Mutta oleellista on ymmärtää että varsinaisesti rahaa ei tule mistään lisää, mutta myöskään menoja ei todellisuudessa karsita. Kohdentaminen ei ole säästämistä sanan konkreettisessa merkityksessä. Puhutaan 800 miljoonan säästöistä mutta todellisuudessa se raha menee vaan jonkun toisen taskuun. Ei kulurakenne suinkaan pienene millään 800 millillä.rahaa voi tottakai käyttää myös valtiovelan korkolyhentämiseen, joka kenties tuntuu säästöltä, mutta leikkaaminen opetuksesta tai perhepäivähoidosta pakottaa ennemmin tai myöhemmin laittamaan ne rahat takaisin – jolloin pitää se sama summa ottaa velkana. Yleensä vieläpä kaksinkertaisesti.

Tämä ei ole muuta kuin keskustalaista kohdentamista joka on nähty monta kertaa ennenkin. Puolue luonnollisesti ottaa rahaa itselleen epämiellyttävistä menoeristä ja siirtää ne itselleen mieluisiin. Seuraava vaalivoittaja sitten korjaa tilanteen taas omaksi edukseen. Ei sillä, etteikö muutoksia rahaohjailuissa tapahtuisi myös yleisen hyvän nimissä. Jotkut asiat imevät rahaa kuin musta aukko vailla tulosta tai niiden agenda on ajastaan jäänyt.

Vasta nyt muuten mullekin avautui tuo Nico-jerikon viittaus rangaistuksia määräviin poliiseihin. Sellaista käytäntöä ei taida olla olemassa missään päin maailmaa, eikä koko heittoa kannata kovin vakavasti ottaa. Välissä on perustuslaki ja tuntuu vähän kuin sen esittäjä olisi lukenut liikaa Judge Dreddiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.05.2015 00:47 #27225 : Fenix
Vastaus käyttäjältä Fenix aiheessa Hallitus!
Hallitusohjelmasta päätellen Sipilän ilmoittama "kaikki joutuvat osallistumaan talkoisiin" tarkoittaa, että kaikkein
heikoimmin toimeentulevilta otetaan lisää ja parhaiten toimeentuleville annetaan lisää. Toki varakkaimmille on esitetty hellyttävä
toive vapaaehtoisesti alentaa omia palkkioitaan ja kun he eivät sitten vapaaehtoisesti palkkioitaan alenna, ei se johdu
hallituksen politiikasta. Hallitus on jo esittänyt toiveen, eikä voi tehdä enempää.
Rikkailtahan ei mitään kannata ottaa, koska "vaikka heiltä vietäisiin kaikki varallisuus, ei se valtion kassassa juurikaan
näkyisi". Parempi siis ottaa vain köyhiltä, koska hehän ovat jo valmiiksi köyhiä, joten heidän asemansa ei muutu mihinkään
suuntaan. Näin peli on reilua ja kaikille tasapuolista. Sitäpaitsi kokoomus ilmoitti jo muutama vuosi sitten, ettei se ole
keneltäkään pois kun köyhiltä otetaan ja rikkaille annetaan.

Kun kaikkein huono-osaisimmilta viedään leipäkin suusta, tarkoittaa se sitä, että myymälävarkaudet ja muu pikkurikollisuus
räjähtää käsiin - jostainhan sitä ravintoa edes pitää saada ja nykyajan ihmiselle omavaraisen elämän pystyyn saattaminen
ilman palkkatyötä on jokseenkin mahdottomuus, puhumattakaan heistä joiden lähtökohdat ovat jo muutenkin erityisen heikot.
Kehityksen suuntaa toki osataan hallituksemme taholla ounastella ja siksi poliisille myönnetäänkin lisää määrärahoja jotta
nakkivarkaat saadaan tehokkaammin kuriin. Sakkomaksut on päätetty tuplata, mikä tietysti ajaa epäonniset huono-osaiset vieläkin
tukalampaan tilanteeseen, eivät he pysty sakkojaan edes maksamaan. Jos joku varakkaampi sattuu epähuomion
seurauksena kärähtämään vaikkapa petoksesta tai ylinopeudesta, sakko joka ei heidän lompakkoaan juuri kevennä on toki
riittävä muistutus - kaikillehan nyt vahinkoja sattuu.

Huono-osaisten maksukyvyttömyys on tietysti jo etukäteen huomioitu ja siksi poliisille annetaankin vielä oikeus pistää oman
harkintansa mukaan porukkaa vankilaan. Seuraava luonnollinen kehityskulku on yksityisen vankilabisneksen saapuminen Suomeen.
Aloitteleva yrittäjä saanee valtiolta ruhtinaalliset tuet toiminnalleen - kyllä näin hyvää asiaa voidaan tottakai yhteiskunnan
puolesta tukea. Lakejakin voidaan säätää tarvittaessa niin, että asiakkaita varmasti riittää. Yksityistä yritteliäisyyttä
pitää kaikin tavoin tukea, se lisää työllisyyttä ja auttaa talouden nousuun saattamisessa. Parasta olisi saada vankilabisnes
jollekin ylikansalliselle yhtiölle, jotta saatava voitto ohjautuisi tehokkaasti ulos Suomen taloutta rasittamasta ja
verotuottokin valtiollemme minimoituisi.

Lisääntyvä asunnottomuus tuo kaupunkiemme kaduille kotimaiset pahvilaatikkoasumukset, sekä muovikassiensa keskellä kerjäävät
vähäosaiset ja mielenterveysongelmaiset. Valtiollahan ei ole enää varaa huolehtia tästä porukasta, koska kaikki rahat pitää
ohjata jo ennestään varakkaille. Tämä siksi etteivät he veisi loppujakin omaisuuksiaan verottajan ulottumattomiin Gayman-
saarille tai muihin vastaaviin veroparatiiseihin. Pahimmassa tapauksessahan rikkaat muuttavat kokonaan pois Suomesta, mikä
olisi täysi katastrofi. Minkäänlaista yritteliäisyyttähän ei tänne enää voi syntyä jos rikkaat muuttavat maasta pois, vaan
yhteiskuntamme lamaantuu totaalisesti ja ihmiset kuolevat pystyyn.

Ovat nämä päättäjämme kuitenkin sen verran tietoisia politiikkansa seurauksista, että herra A Subb ilmoitti jo viime vuoden
puolella suoraan ettei valtio voi joka asiasta huolehtia, vaan kolmannen sektorin palkattomien vapaaehtoistyöntekijöiden
tulee ottaa suurempi vastuu yhteiskunnassamme. Kolmas sektori huolehtikoon syrjäytyneistä, sillä meitä kiinnostaa vain omat
etumme ja mikään muu "ei voisi vähempää kiinnostaa".

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.05.2015 07:20 #27226 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Hallitus!

Tyly tuomio sveitsiläisiltä: Suomessa toimimaton työmarkkinalainsäädäntö, epäpätevä julkinen hallinto ja kilpailukyvytön verojärjestelmä


www.tekniikkatalous.fi/talous/tyly+tuomio+sveitsilaisilta+su...kilpailukyvyton+verojarjestelma/a1065217

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.05.2015 08:02 #27227 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Hallitus!
Mun mielestä suomalaiset on itte vastuussa tilanteesta, koska ne on tyhmiä ja ahneita. Ne ei ajattele seurauksia vaan ne haaveilee ne.

Niin kuin nyt tää hokema, ettei meillä ole asuntokuplaa. Juntin omakotitalo on suunniteltu kestämään jotain 30 vuotta ja rakentamisen tasosta on tingitty, koska sen pitää saada mahdollisimman komea talo. Lainan takia sillä ei välttämättä oo varaa remonttiin jos homeongelmaa ilmaantuu niin että sitä ei sitten vaan ajatella.

Britithän on tässä niin hyviä, ettei niillä oo koko homeongelmaa. Se on ilmaston vika että nokka vuotaa ja päässä surisee.

Tämmöisen viittä vaille raunion arvo on sitten saatu kasvamaan jatkuvasti politiikan avulla niin että pankit antaa niitä varten liian pitkiä lainoja. Ne voi olla jo mätiä siinä vaiheessa kun velallinen ei pystykkään enää maksamaan velkaa ja pankki yrittää saada omansa pois.

Sitten meillä on vielä nää NOKIA-kuumeen aikana tekaistut julkisen sektorin suojatyöpaikat. Niihin päässeillä ei oo ollu vaikeuksia saada asuntolainaa, koska niiltä muka ei voi mennä työpaikka alta. Työehtosopimuksessa ehkä jopa sanotaan, ettei väkeä vähennetä missään olosuhteissa.

Kumminkaan valtiolla ei tällä menolla oo varaa työllistää niitä loputtomiin ja pankit joutuu jossain vaiheessa ihmettelemään, miten niistä röttelöistä saisi omansa pois. Niitten alla olevat tontitkin on usein ylihintaisia kun vimma ostaa niitä on ollut kova siinä vaiheessa kun suuret ikäluokat on rakentaneet pesiä eläkepäiviä varten.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.05.2015 09:09 - 27.10.2017 20:53 #27228 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Hallitus!
Musta alkaa vaikuttaa siltä että tällä hallituksella on huono pelisilmä.

Johtajien pitää pelata samassa tiimissä muitten maitten johtajien kanssa tai muuten koko hallinto voidaan ottaa pois kuvioista.

Niinistö on tiimipelaaja, mutta siltä on viety valtaoikeudet ja hallituksen pitäisi tajuta, että kansan syvät rivit ja virkamiehet on vihollinen. Nehän niitä sotia käy.

Tää taas voi johtaa siihen, että Suomi alkaa ajautua poliittisesti erilleen muista maista ja jossain vaiheessa taivaalta alkaa putoilla demokratiaa.

Soinia ihan selvästi pelätään siksi ettei se kuulosta tiimipelaajalta, vaikka sinänsä ihan järkeviä puhuukin.

Sipiläkin alkaa jo vaikuttaa epäilyttävältä, koska se ei näköjään tajua, ettei tämmöistä käännöstä kannata tehdä kerralla vaan olisi parempi suututtaa yksi eturyhmä kerrallaan. Virkapeikotkaan ei opi näin paljon uutta kerralla.

Jos Stubb ei ole mailapoikaa kummempi pelaaja niin me voidaan kohta olla uhka maailmanrauhalle ja ulkopuoliset alkaa sekaantua asioihin lupaa kysymättä. Luulis, että se olis osannu annostella aineitaan kun oli jo vetäny vuosikymmenet hormooneja kaksin käsin. Vaikee kuvitella, että se olis tehny alottelevan nistin virheitä.
Viimeksi muokattu: 27.10.2017 20:53 juppe.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.345 sekuntia