Oudot ajat (Toinen tarina)

Lisää
06.07.2019 06:45 #43610 : juppe
Aino oli yöllä sisarensa Mielikin haudalla ja kaivoi määrätietoisesti pelastaakseen ehtiäkseen pelastamaan tämän Kristukselta ennen aamua.

Hän tiesi olevansa oikealla asialla, sillä oli ehtinyt jo hyvän matkaa siihen ikään, jolloin ollaan huolissaan kuolemasta ja ymmärsi täydellisesti, että hänen nuoruudessaan asiat olivat olleet paremmin. Silloin kun asiat olivat paremmin, koska oli riittänyt, että Ukko pidettiin tyytyväisenä, ja kaikki pääsivät varmasti Tuonelaan.

Svealaisien Jumala oli vaikuttanut omituiselta, koska hän vaati kansalta paljon ja otti luokseen Taivaaseen kaikki ne, jotka tottelivat häntä. Muut joutuivat Helvettiin, jossa heitä kohdeltiin huonosti.

Hämäläiset eivät käsittäneet tätä ollenkaan, sillä Taivaassa juhlittiin koko ajan, ja kaikki ne, jotka olivat kokeilleet sitä, tiesivät sanoa, että ennen kuin kuukausi oli kulunut, se oli sama kuin olisi joutunut Helvettiin, ja kaikki muutkin saattoivat olla tästä samaa mieltä, sillä kaikkein säälittävimpiä ihmisiä olivat ne, jotka yrittivät juhlia koko ajan.

Svealaiset pakkasivat vainajiensa ruumiit ja kaivoivat ne maan alle talteen, sillä jonain päivänä Jumala lähettäisi Kristuksen herättämään kuolleet taas eloon. Henki siirtyisi Taivaasta tai Helvetistä, riippuen siitä, kumpaan oli joutunut, takaisin ruumiiseen, joka ei varmaankaan olisi enää kovin hyvässä kunnossa. Sen jälkeen tapahtuisi jotain, mitä kukaan ei käsittänyt ollenkaan. Svealaiset kyllä väittivät tietävänsä, mutta he joutuivat kuitenkin istumaan usein kirkossa kuuntelemassa kun heille opetettiin näitä asioita kerta toisensa jälkeen ja ne, jotka opettivat muita, yrittivät kovasti löytää vastauksia kirjoista.

Mikään ei ollut käsittämättömämpää kuin svealaisien Jumala eivätkä hämäläiset olleet lainkaan uskoneet palvovansa häntä jotain päivänä, mutta se oli kuitenkin tapahtunut siksi, ettei Jumala pitänyt siitä, että he lähettivät Ukolle ihmisiä. Aluksi oltiin oltu sitä mieltä, että kyllä Ukko omistaan huolen pitää, mutta svealaisien sotajoukkoja ei kuitenkaan oltu onnistuttu pysäyttämään ja ihmisien Ukon luokse jo ennen kuin nämä ehtivät kuolla omia aikojaan, oli pitänyt lopettaa, huolimatta siitä, että hän ilahtui aivan erityisesti juuri näistä vainajista. Jokainen kuoli joskus, mutta harva kuoli pelkästään hänen takiaan, ja vaikkeivät kaikki valitut lähteneet hänen luokseen täysin vapaaehtoisesti, niin Tuonelassa tilanne epäilemättä muuttui, koska elämä siellä oli varmasti miellyttävämpää jos oli Ukon suosiossa.

Svealaisien mielestä hämäläisistä oli tullut parempia ihmisiä kun tavat olivat muuttuneet, mutta hämäläiset eivät olleet samaa mieltä, sillä Ukko ei ollut heihin enää tyytyväinen, koska hänelle ei enää lähetetty ihmisiä, ja svealaisien Jumala oli selvästi svealaisien puolella. Sitä oltiin kokeiltu sotimalla ja nämä olivat voittaneet aina.

Ukkoa palveltiin yhä, joskin svealaisien takia huonosti, joten Tuonelaan pääsi yhä, mutta sekin vaikutti nykyisin uhkaavalta paikalta, koska svealaisien Jumala ei olisi siellä pitelemässä Ukkoa aisoissa ja Ukko voisi olla vihainen sen takia, ettei häntä enää otettu huomioon kunnolla. Kuitenkin Tuonelaan teki mieli, koska silloin ei ainakaan tarvitsisi nousta haudasta Kristuksen takia. Lahonneen ruumiin ja jopa luukasan Kristus epäilemättä saisi heräämään, mutta Aino oli aivan varma siitä, ettei hänen taikuutensa tehonnut tuhkaksi poltettuun ruumiiseen, sillä svealaisilta oltiin kyselty jo kauan, että kuinka tällainen ruumis voitaisiin saada heräämään taas eloon, eikä vastausta ollut kuulunut.

Luultavasti tästä syystä ruumiin polttaminen oli kiellettyä, mutta hautoja ei kuitenkaan kaivettu kovin usein auki, jotta oltaisiin nähty, että olivatko niiden asukkaat yhä tallessa, joten ruumiit saattoi polttaa hautajaisien jälkeen. Oli kyllä ollut puhetta siitä, että haudat alettaisiin kaivaa niin syviksi, ettei niitä ehdittäisi avata yön aikana, mutta silloin niiden kaivaminen olisi ollut vieläkin vaivalloisempaa eikä haudankaivajia siksi oltu saatu innostumaan asiasta, ja näin Aino saattoi pelastaa Mielikin tarvitsematta etsiä apulaisia, joihin olisi liittynyt se riski, että joku juoruaisi svealaisille.

Mielikin hauta ei ollut edes vyötärön syvyinen, joten Aino sai tämän turvaan hyvissä ajoin ennen aamun sarastamista ja onnistui raahaamaan tämän pimeyden suojissa vielä veneellekin, jolla hän lähti viemään tätä viimeiselle matkalleen kohti erämaata, jossa tämän ehtisi polttaa kunnolla ennen kuin kukaan ehtisi häiritsemään.

Pappi olisi taas kerran vihainen, mutta alkaisi kuitenkin pian kertoa Taivaan iloista, jotta edes Aino pysyisi kiltisti haudassa odottelemassa Kristusta.

bit.ly/2XtC89M

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.103 sekuntia