× Sekalaisissa puhutaan... no sekalaisia.

palsta sulkeutuu vai?

Lisää
19.05.2013 22:23 - 19.05.2013 22:24 #19128 : Jukkis
Valehtelisin jos sanoisin ettei toi Gonorthin väite varkaaksi alkaisi hiljalleen keittämään. ja jos vähänkään tunnen itteeni, niin viimeistään ylihuomenna repeää ja rupeen laittaan (taas kerran) kunnolla hyrksynmyrskyn. Tässä ei oo mitään uutta mutta toisaalta on katsottava asiaa vähän laajemmalta kun yhden riidanhaastajan kautta. enkä minä nyt viitti sitä alkaa syyllistämään tän enempää, tässä on kumminkin kyseessä pitkäaikainen alamäki.

Kyllähän se karu totuus on, että palsta on elänyt kuivinta vaihettaan jo pitkään. Pari kirjoittajaa ja aihepiirit yllätyksettömiä. Jotenkin on sellainen tunne että aika on ajanut ohitse, ja koska kaikella on aina elinkaarensa, tämä palsta alkaa elämään iltaruskovaihettaan.

Tämän hetkinen suunnitelma on että parasta lopettaa kun sen vielä voi tehdä jotenkuten kunnialla. Palsta pannaan kiinni kuukauden päästä eli ennen juhannusta ja siirtyy arkistotilaan johon ei voi lisätä uusia viestejä tai kirjoittaa mitään. Sitten joskus kaukaisessa tulevaisuudessa se katoaa bittitaivaaseen että vaan puff kuuluu. Ajattelin kuitenkin pitää sivustoa ja sen etusivulla viikottain tai kuukausittain vaihtuvaa blogia vaatimattomine kommenttiosioineen koska siten ainakin voin itse kontrolloida omaa julkisuuskuvaani paremmin. luette sitä sitten tai ette. Minen tuu koskaan lyömään itteeni läpi niin kauan kun kähyän täällä milloin kenenkin kanssa. ei tee hyvää imagolle.

mutta toki kuulen toisiakin mielipiteitä. otaksun että monelle tämä aloite on shokki ja vaaditaan palstan pitämistä auki. silloin on toki hyvä huomioida sekin, miten tää pystyynkuollut ilmapiiri ja ennalta-arvattavat keskustelut saataisiin piristymään ja luomaan se alkuaikojen dynaaminen ote. Tämä nykyinen ilmapiiri ei ole enää säilyttämisen arvoinen, tässä on katsottava totuutta silmiin. ja ennen kuin kukaan ehtii sanoa jotain vittumaista niin kyllä; otan kaiken omaan piikkiini. Kyllä se on minä joka on epäonnistunut ettekä te.
Viimeksi muokattu: 19.05.2013 22:24 Jukkis.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.05.2013 23:26 #19130 : Gonorth
Vastaus käyttäjältä Gonorth aiheessa palsta sulkeutuu vai?
Lopeta palsta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.05.2013 23:31 - 19.05.2013 23:33 #19131 : OnWhiteMars
Vastaus käyttäjältä OnWhiteMars aiheessa palsta sulkeutuu vai?
Nojooh... mitäköhän tähän nyt sitten sanoisi... Mikäli tämä päätös pitää niin sitä pitää kunnioittaa. Sen lisäksi on tietysti mukavaa mikäli pidät palstaa tietyn aikaa nimenomaan arkistotilassa, että saa hieman omia juttuja korjattua talteen. Osa kirjoituksista on kuitenkin syntynyt 'hekumassa' ja täällä on ainoa taltioitu versio. Olisin tästä 'lisä-ajasta' itse varsin kiitollinen. En tiedä pystyykö aiheita jollain tavalla pakkaamaan ja taltioimaan, olisi nimittäin kätevää jos meinaat puljun sulkea. Kaikki saisi omansa poies.

Itse puitavaan asiaan en viitsi ajautua tai sotkeutua. Sen haluan kuitenkin sanoa, että kunnioituksen puute ajaa täällä usein kaiken muun ohitse. Ja vihamielisessä ympäristössä harvoin kukkii ensimmäinenkään kukka.

Neuvojaksi olen liian kokematon, mutta ainahan sitä voi nöyrästi ehdottaa, että voisit tietysti harkita uudemman kerran. Ja ehkä hieman löysätä kiristävää pantaa koska tapat juuri syttyneen inspiksesi. Joka asetelma ei ole "minä vs muu maailma".

Suosittelen seuraavaa videoita jokaiselle.


Liity Myytinkertojiin.
Viimeksi muokattu: 19.05.2013 23:33 OnWhiteMars.
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: julsei, Susibelle

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.05.2013 23:58 #19134 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa palsta sulkeutuu vai?
Katsotaan nyt jos tuo riidankylväjä tosiaan lähtee toisiin maisemiin kaivamaan verta nenästään, niin jokin valonpilkahdus voi löytyä. Täytyy kyllä tunnustaa että niin monta loukkausta kun olenkin tässä maailmassa saanut, on varkaaksi syyttely jotakin joka saa kerralla pimahtamaan. erityisesti jos tietää tosiaankin olevansa sellaiseen syytön ja omatunto puhdas kuin vastasyntyneellä karitsalla. Varkaaksi syyttely ilman todisteita on kyllä suomessa pahimman luokan loukkaus jonka voi ikinä esittää - ja erityisesti kun se esitetään sellaiselle joka tietää olevansa syytön. ääri-ihmisenä reagoin vauhdilla ja kuten aina - kybällä valmiina tuhoaan kaiken.

En tiedä oletteko huomanneet mutta tämä gonorth alkoi haastaan mulle riitaa - ilmeisen syyttä - jo aikaa sitten ja sanavalinnat on koko ajan käyneet kärttyisimmiksi. ihan kun se mun vika olis että sillä on näemmä jotain omia murheita omassa elämässään joita se purkaa toistuvasti muhun. mun mielestä tollaset ihmiset on vaan kunnon panojen tarpeessa jotta kireys relaa mutta mikäs terapeutti minä olen...

valitettavasti se ei kuitenkaan ratkaise itse palstan ongelmia. nuhjaantunutta ja väsynyttä yleisilmettä joka on sutinut liian kauan paikallaan. mun mielestä pieni tauko vois tehdä gutaa, ja palstan voisi laittaa kesän ajaksi "remonttiin" ja kehitellä syksyä ajatellen uusia aihepiirejäkin. ehkä nää on niin tuttua kauraa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.05.2013 00:09 - 20.05.2013 00:34 #19135 : Susibelle
Vastaus käyttäjältä Susibelle aiheessa palsta sulkeutuu vai?
Sikäli olen samaa mieltä palstan tilasta, että aluksi tämä oli paikka, jossa uskalsi sanoa mitä vaan, koska ilmapiiri oli avoin ja salliva ja "rajatieteellinen." Sitten alkoi ne trollit mollaamaan kaikkea niin mitäs sitä sellaiselle itseään altistamaan saati väittelemään. Viisammat antaa periksi ennenkuin aloittaakaan.

En kyllä usko että Jukkis jaksat kauaa olla ilman omaa foorumia. Kyllä sun egolla tarttee hovin ;)

Muokkaus: Luettuani tuon mitä kirjoitit Gonorthille, haluan vaihtaa sanan "Hovi" tilalle Hiekkalaatikko.
Viimeksi muokattu: 20.05.2013 00:34 Susibelle.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.05.2013 07:51 - 20.05.2013 07:53 #19138 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa palsta sulkeutuu vai?
En ole ylpeä mitä kaikkea tulee kirjoitettua, en todellakaan. mutta ne on kommentteja jotka vaan on pakko tehdä. Tiedän aikas hyvin mikä tän gonorthin ongelma on, sillä ei ole eka kerta palstan historiassa.
Juttu menee niin että kyllähän minäkin haluan toisinaan antaa kannustusta ja kiitosta yhdelle jos toiselle. mutta kehaiseminen on ihan yhtä vaarallista kuin kritisoiminenkin. Kritiikistä ymmärrettävästi otetaan nokkiin, mutta kehutkin voi olla sellaisia että ne vaan menee päähän.

Jotkut on psyykkisesti kun pilalle hemmoteltuja lapsia. Niitä kerran kehuu ja ne odottaa saavansa siitä eteenpäin koko ajan suitsutusta. Sitten mun päätyö on kehua niitä maasta taivaaseen. ja jos ne jättää huomiotta, ne kokee sen vähättelynä. Sekös sitten ärsyttää ja alkaa se kalvaminen. Kalvaminen muuttuu ärsyttämiseksi ja ärsyttäminen puhtaaksi vittuiluksi. Tää on sellanen itsetuntojuttu. Vähän tosiaan kun lapsi joka vaatii huomiota kellot ympäri tai koira joka vaatii rapsutusta kun omistaja olis jokin rapsutusautomaatti. Eikä se pelkkiin kehuihin pysähdy. ne alkaa vaatia täydellistä kontrollia ja myöntöä siitä että oot kaikesta niille kiitollisuudenvelassa ja kaikki mitä teet, on jotenkin niitten ansiosta. Se on pomo ja sinä pahainen lakeija. Sun päältäs vaan kävellään ja kaikki henkinen liikkumatila syödään pois.
Jossain vaiheessa on vaan pantava peli poikki. Koetin tuossa alkuun gonorthiinkin ystävällistä taktiikkaa mutta sehän kävi siitä vaan röyhkeemmäksi sillä tietyt ihmiset käsittää ystävälliset sanatkin vaan toisen pehmomaisena heikkoutena eikä tietenkään enää tyydy sovitteluun vaan vaatii henkisen reviirialueen kokonaan ittelleen. Kun se jäiskin noihin kehujen vaateisiin, mutta eihän se koskaan jää vaan ruvetaan käveleen ylitse.

En voi kuin pyytää ymmärrystä sille, että jossain vaiheessa mun on vedettävä rumasti oman henkisen liikkumatilani suojaamiseksi, koska mikään sovittelemampi keino ei näemmä enää tepsi. Tässä se ongelma on pähkinänkuoressa ja tietenkin teen itselleni kaikkein eniten vahinkoa koska loppukädessä vaikutan riitaisalta ja pilkalliselta tyypiltä. ja kun aattelee että tää ei tosiaan ollu eka kerta, vaikutan kroonisesti ikävältä tyypiltä. Vituttaa itteekin että toinen ajaa tilannetta siihen pisteeseen että mun on kerta kaikkiaan pakko alkaa kohteleen sitä paskamaisesti. En todellakaan ole syntynyt tellukselle sen takia, että mun päätyöni olisi hivellä toisen pohjatonta narsismintarvetta.

mutta tällä kertaa se oli tämä. edellisekerralla se oli joku muu ja lähitulevaisuudessa tulee aivan varmasti joku muukin. Oma maine näissä konflikteissa menee kerta toisensa jälkeen ja sehän vituttaa. Jos joku tietää toimivan pehmeämmän taktiikan niin kertokoon. Lohduttaudun kyllä sillä että nää on elämään kuuluvia juttuja. tällä kertaa näin, edelliskerralla oli noin ja lähitulevaisuudessa valitettavasti tulee taas olemaan jotenkin. Ihmisluonto on mikä on.
Viimeksi muokattu: 20.05.2013 07:53 Jukkis.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.05.2013 09:54 #19139 : OnWhiteMars
Vastaus käyttäjältä OnWhiteMars aiheessa palsta sulkeutuu vai?
Sormea osoittamalla oman teon perustelu on tekopyhää. Henkilökohtaiset solvaukset nettipalstoilla, saatikka muutenkin ovat täysin turhia ja tekevät paljon enemmän hallaa kun ne "latteat keskustelut" itse palstalla.

Liity Myytinkertojiin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.05.2013 18:42 - 20.05.2013 18:46 #19140 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa palsta sulkeutuu vai?
Joo, periaatteessa olet oikeassa mutta…

Mitä muuta mun olis pitäny ton Gonorthin kanssa tehdä? Se on kalvanut mua täällä jo hyvän aikaa ja piikitellyt aikansa. Alkuun sitä väistelin ja välttelin samoja ketjuja mutta pianpa se oli mun perässäni. Kuten näit, koetin vaan kiitellä ja arvostaa mutta kun toinen kerran hakee kähyä niin eihän siinä kohteliaisuus autaa. Kierroksia tuntui lisäävän joka viestissä. Jos vielä alussa olinkin vaan materialisti ja vailla minkäänlaisia henkisiä arvoja, niin loppuvaiheessa olinkin sitten jo varas joka ylläpitää vaan tätä palstaa varastellakseen täältä hyvät ideat omaksi edukseen. Jos en olisi reagoinut tähänkään, niin olisiko tullut vieläkin uusi kierros jossa olen jo lapsiin sekaantuja ja tuhopolttaja?

tajuat pointin? Kun toinen hakemalla hakee riitaa – ja vain sitä – niin miten tämä voi päättyä kun yhdellä tavalla. Hyssyttely ei johda kuin suurempiin provokaatioihin. Vaikka oletkin tasoittelevia herrasmiehiä uskon kuitenkin että joudut pitkin hampain myöntämään että nopea väkivaltainen (ts. alatyylinen) poisto ei ole vain paras, vaan ainoa kuviteltavissa oleva vaihtoehto. Kaikkihan me ollaan pahoillaan siitä että on pakko olla väkivaltainen kun kerran toinen haluaa väkivaltaa hintaan mihin hyvänsä. Korostan vielä että jos sulla on joku parempi toimintamenetelmä niin älä hyvä mies panttaa.

Oletko muuten koskaan itse miettinyt miten käyttäytyisit vastaavassa tilanteessa? Otan ihan kuvitteellisen esimerkin. Tiedän että tunnet hienoista ylpeyttä tuosta maanjäristys-hommelistasi ja olet nähnyt paljon vaivaa sen eteen. Olemme jopa pallotelleet asiaa yhdessä. Mitäs jos nyt sanoisin että olet varastanut idean vaikkapa minulta. Noh, ehkä oletkin herrasmies ja voisit vielä myöntää näin olevan osittain. Minä tietenkin näkisin myönnytyksen pelkkänä heikkoutena, ja alkaisin heti vaatia lisää, blogiisi pitää heti ilmestyä kunnia oikealle miehelle jne. Sitten alkaisin kalvamaan että käyt tällä palstalla imemässä viisautta vain hyödyntääksesi niitä omissa piireissäsi ja oikeastaan et ole tainnut esittää yhtään omaperäistä ajatusta vaan varastanut kaiken. Sitten kehottaisin kaikkia välttämään palstaasi koska se on sellainen hämähäkinpesä joka on tehty sinua – ja vain sinua – hyödyttämään toisten kustannuksella. Varoittaisin sähköposteilla oikeita ihmisiä ryhtymästä mihinkään yhteistöihin kanssasi. kenties sinullakin olisi jokin kirjahaave jonka painat sitten omalla kustannuksellasi ja jota alkaisin heti torpedoimaan ja viemään maineen rippeetkin. Kuitenkin me molemmat tiedämme että oikeasti et ole varastanut keneltäkään mitään, olet toiminut vilpittömässä uskossa ja tuskin on ollutkaan ketunhäntää kainalossa. vaan ketä kiinnostaa totuus, sillä maineesi on yksinomaan mielikuvien varassa.

Eihän tuntuisi mukavalta ?

Ei varmasti ollenkaan. Minulle on tämä kaikki tehty pariin kolmeenkin kertaan. Gonorth nyt viimeisimpänä, mutta tuskin viimeisenä jos lähitulevaisuuttakin ajattelee. se kiistatta teki mulle ketkun tempun. Olen vuosikausien ajan vaistonnut kuppikivissä olevan sitä jotakin ja messunnut niistä vuosia ennen kun sitä tunsinkaan. olen kasvattanut sen tutkimiselle kokonaisen puun ja se on käynyt siihen liimaamassa yhden kuivuneen oksan ja väittää sen perusteella koko puuta nyt omakseen. Tällä on oikeasti merkitystä sen takia että mun piti julkaista tuo Tavastia – muinaishämeen kuningaskunta –kirja joka oikeastaan olis ollu kuvitusta vailla. siihen luonnollisesti olis tullu tätä juttua mukaan enkä viittis sitä nyt irtikään siitä enää ottaa. mutta jos jää pienikin – edes hiekanjyvän kokoinen – epäilys että siinä on toisilta varastettua aineistoa mukana, niin sitä ei sitten tietenkään koskaan julkaista. En meinaan enää viittis saada sitä samaa paskaa naamalle kun mitä ton 33-jutun kohdalla oli. Silloinkin mua syytettiin sitkeästi ideavarkaudesta kunnes kykenin näyttään että sitä oltiin täällä tutkittu jo muutama vuosi ennen ko. syyttäjäklaanin ilmaantumistakaan. Tän takia nää kuppikivien oivallusoikeudet on nyt niin tärkeessä valokeilassa.

Mistä päästäänkin vielä henkilökohtaiselle tasolle. Kirjan julkistus on samanlainen iso tapahtuma kun mikä oli toi mun chryslerini osto. Autokin on iso kauppa ja kaupan pitää tuottaa iloa – paitsi jos se hajoaa 8 tuntia ostohetkestä jonnekin Siuroon klo 4 aamulla. Siinä tapahtuu sellainen psykologinen rikos jossa sulta viedään ison ostoksen tuottama mielihyvä ja ilo. Ihan samalla lailla kävi kun muinaiskunkku julkaistiin, oksan ottajia ilmaantui joka suunnasta ja joka esoteerikko oli mielestään keksinyt saman idean jo aiemmin (kukaan ei vaan sitä kyennyt toteennäyttämään) ja syyteltiin ihan avoimesta varkaudesta - ja todella pitkään. meinasin jo harkita lähestymiskieltoakin. ei mulle sitten enää tietenkään, vaan yksityisesti mun lähipiirille.

Tuho ei ollut onneksi niin iso kirja että olis saanu kateutta, mutta Mysteeri saikin sen edestä. Juhlava kirjanjulkistus ja vanhat plagiointisyytökset taas alkoi ja vanhat katkeruudet Kanenkin kanssa nousi pintaan. olin pannut kirjaan mittavan summan kiinni – elänyt käytännössä ilman rahaa kuukausitolkulla – ja sitten tälläkin palstalla nousi esiin juttua että älkää vaan tuhlatko siihen rahoja. Siitäkin irtos sitten pari vihamiestä lisää. ennen kaikkea siitä vietiin se ilo jälleen kerran ja sellaista psykologista vahinkoa ei voi koskaan palauttaa tai hyvittää.
Tavastia tulee oleen taas sen kokoluokan proggis että aivan varmuudella nää gonorthin jutut nousee silloin pintaan, jos ei itsensä, niin toisten nostamina. Se onko niissä mitään totta ei ole väliä, koska kyseessä on kuitenkin mustamaalauskampanja mielikuvien tasolla. Mulla on tunne että kaiken juhlavan arvokkuuden sijasta saa taas rähjätä ja viilata pilkulla milloin kenenkin sanomisia. Valtaosan motiivit onneksi on vaan kateudessa joten ne hiljenee ittekseenkin.

Periaatteessa tässä kohtaa ainoa toimenpide on läpikäydä Gonorthin jokainen viesti tällä palstalla ja mitä se on oikeesti sanonut ja mitä itse olen sanonut samaan aikaan tai sitä ennen. vittumainen pilkunnussintaa oleva työ joka vaan on nyt pakko tehdä tulevien epäselvyyksien välttämiseksi. erityisesti kun ollaan keskustelupalstalla jossa siis kirjoitetaan ja annetaan ideioita JULKISESTI ja VASTIKKEETTA kaikkien hyödynnettäviksi. netissä ei ole - eikä voikaan olla - copyrighteja ja kaikkein vähiten pelkkien ideioiden tasolla.
erityisen raskaaksi moisen puuhan tekee että mun silmissäni koko Gonorth on täysin rotta, halpamainen ja puhdas onnenonkija joka mun puolestani sais hukkua järveen. oliko riittävän alatyylistä?
Viimeksi muokattu: 20.05.2013 18:46 Jukkis.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.05.2013 19:30 #19142 : Veda
Vastaus käyttäjältä Veda aiheessa palsta sulkeutuu vai?
Jukkis: Mielestäni noin tylysti ei saa nimitellä kuin teit ja teet. Ja mielestäni sinun pitäisi ottaa kritiikki vastaan, esim. noista karttojen piirtämisestä.

Näin ihan ulkopuolisin silmin katsottuna minusta Gonorth ei hakenut riitaa, vaan vain esitti argumentteja. Älä Jukkis hyvä mies ole noin herkkänahkainen.

Ketään ei tarvitse kehua, mutta miksi ihmeessä pitää aina tuoda omaa erinomaisuuttaan esille ja esittää epäsuorasti että toiset eivät ole mitään ja että on itse joka ikisen alan ekspertti ja että toisten esittämä kritiikki ei ole koskaan oikeutettua? Se on tämän foorumin eräs ongelma.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.05.2013 19:53 #19143 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa palsta sulkeutuu vai?
Vaihda foorumin aihepiiriä.

Salatieteet ja salaliittoteoriat vievät yleisöä jo valtamedialtakin, joten täällä marginaalissa kannattaa paneutua muihin aiheisiin, kuten niihin kuppikiviin, dolmeneihin ja sen semmoiseen, mistä tavikset eivät ole vielä kuulleet.

Emme elä enää vuotta 2005 vaan Madonnakin on jo vuosia tutkinut Kabbalaa ja pissikset ovat ainakin kuulleet siitä. Alex Jones on jo isompi tekijä kuin Yleisradio, joten ihan turha täällä on NWO-jankkausta ylläpitää.

Eli jaat keskustelualueet kylmästi Suomen historian eri vaiheiden ja harrastelija-arkeologian kesken. Maailman historialle riittänee yksi alue ja kartoillekin on hyvä olla oma alueensa. Parhaita fotoja voit rykäistä ihan etusivulle ja albumikin on hyvä olla olemassa. Sen saa vaikka Photobucketista tai jostain sellaisesta.

Alimmaisiksi voit panna alueet uutisille, politiikalle, salatieteille ja vapaalle jutustelulle, missä käyttäjät voivat tutustua paremmin tosiinsa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.05.2013 20:16 #19144 : OnWhiteMars
Vastaus käyttäjältä OnWhiteMars aiheessa palsta sulkeutuu vai?
Jos kysyt multa mitä tekisin niin ratkaisu on mielestäni olla ajautumatta kyseiseen tilanteeseen, koska jo silloin jotain on pielessä. Ja keinoja siihen on olemassa, esimerkiksi neuvottelut ja kyselyt jos on edes pienintä epäselvyyttä kenelle 'kunnia' kuuluu.

Ja esimerkillisesti olen hieman huono koska se mitä teen on vain paranteluja vanhoihin taitoihin uusin menetelmin ja mittarein. Jos/kun saan omasta mielestäni menetelmiä paranneltua tarpeeksi, jaan tiedot non-profit jokaisen käytettäväksi ja paranneltavaksi sen toivossa että jonain päivänä siitä on jotakin hyötyä. Ja jos haluan jostakin ylpeillä niin tiedän tasan tarkkaan missä olen tehnyt parannuksia, ja mikä on jo ollut saatavilla.

Mut koska tässä nyt puidaan ja asetun sun kenkiin hetkeksi, niin netissä en moista keskustelua kävisi. En sellaista mikä menee henkilökohtaisuuksiin. Itse käsiteltävään asiaan en halua ottaa kantaa koska jokainen pitäisi olla tietoinen siitä mitä on esittänyt ja mitä ei.

Riidat ovat yksinkertaisesti tappavan hölmöjä. Tässäkin tapauksessa taistelee kaksi lahjakasta ihmistä. Sinä Jukkis osaat kirjoittaa ja kapasiteettisi tehdä ja luoda, sekä myös oivaltaa on kunnioitettavan korkea. Ja omaat harmaata massaa sen verran, että moni kalpenee. Mutta luonteesi kuitenkin verottaa paljon. Ja sanon tämän oikeasti 'ystävänä' koska tunnen saaneeni paljon palstaltasi sekä kirjoistasi.

Gonorthin palstalta poistuminen on suurin menetys minkä palsta voi kokea. Niiden muutamien hänen kirjoittamien postien perusteella olen valmis väittämään, että hän on tämän palstan kirjoittajista visuaalisesti lahjakkain sekä henkisesti korkeammalla kun meidän ydin poppoo yhteensä.

Liity Myytinkertojiin.
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Veda

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

  • Vaeniel
  • Vieras
  • Vieras
20.05.2013 20:35 #19145 : Vaeniel
Vastaus käyttäjältä Vaeniel aiheessa palsta sulkeutuu vai?

erityisen raskaaksi moisen puuhan tekee että mun silmissäni koko Gonorth on täysin rotta, halpamainen ja puhdas onnenonkija joka mun puolestani sais hukkua järveen. oliko riittävän alatyylistä?


Kaikella kunnioituksella; millaista vastakaikua Jukkis kuvittelet saavasi, jos suot mielesi (puhumattakaan siitä, että julkaiset niitä) pitää vallalla tuonkaltaisia käsityksiä kanssaihmisistä? Siihen ei ole pakko alistua.

Tahdon sanoa, että en ole tässä nyt ottamassa puolia. Lähinnä siitä syystä, että tiedän kaiken fyysisin aistein havaitsemani olevan projektio siitä mitä kannan sisälläni.

Meillä on vapaus valita kasvaa paremmiksi ihmisiksi. Paremmalla tarkoitan tapaa elää (=olla, ajatella, toimia), jossa kykenemme luomaan harmoniaa ja tasapainoa niin sisällemme kuin ympärillemme, tähän todellisuudeksi kutsuttavaan olemassaolon kokemukseen. Voimme tulla ihmisiksi, jotka kykenevät kohtelemaan yhtälailla hyvin itseään kuin ympäristöä ja kaikkia kohtaamiamme elollisia olentoja. Jokaisella meillä on omat sisäiset varjomme, mutta voimme itsetuntemuksen kautta kehittyä niin, että voimme kantaa henkistä vastuuta sanoistamme, ajatuksistamme ja teoistamme, ja eheyttää omat sisäiset epätasapainotilat ja sen myötä luopua tarpeesta heijastaa omia sisäisiä ristiriitoja toisiin ihmisiin. Tämä ei tietenkään ole yhtä kiinnostavaa tai mediaseksikästä kuin kummitustarinat, mutta oman kokemukseni valossa paljon lähempänä esoterian ja esoteriikan ydintä.

Tästä pääsen (kehnon) aasinsillan kautta käsiksi siihen mitä pidän palstan todellisena ongelmana: tällä keskustelupalstalla on marginaalisen vähän esoteriaa, vaikkakin olen tätä ymmärtänyt sellaisena markkinoitavan.

Minä kokemuspohjaisesti ymmärrän esoterian ja esoteriikan käsittelevän ja tutkivan ihmisen sisäisyyttä, aineetonta todellisuutta, joka ilmenee ympärillämme muotoina, aineena, ihmisinä, ilmiöinä. Keskeisiä teemoja todellisessa esoteriassa minulle ovat itsetuntemus, henkinen kasvu ja sitä kautta elämän/maailmankaikkeuden luonteen oivaltaminen niin, että egomme/mielemme tuottama harha erillisyydestä katoaa ja voimme harmoniassa kaikkeuden kanssa ilmentää elämää tässä hetkessä, sellaisena kuin se meidän kauttamme on ilmentyäkseen. Niinkuin luonto jatkuvasti pyrkii tasapainotilaan, on se myös ihmisen essenssi.

On ihan luonnollista, että etsijä alkutaipaleella kiinnostuu "yliluonnollisista" ja jännittävistä asioista, kuten vaikka kummituksista tai ufoista. Näin ihminen voi saada mahdollisuuden avartaa maailmankuvaansa ja elämänkatsomustaan, rakentaen samalla siltaa kohti olemassaolomme todellisen olemuksemme havainnoinnin, oivaltamisen ja kokemisen suuntaan. Itsellä on varsin paljon kertynyt omakohtaista kokemusta ns. häiriöhengistä, demoneista, astraaliolennoista, kummitteluista ja muista vastaavista ilmiöistä, mutta jos jäädään vain pyörimään niiden ympärille, niin on kovin todennäköistä, että oikean esoterian ja henkisyyden ovi on jäänyt vielä aukeamatta. Edellä kuvatut muodot, ilmiöt ja olennot ovat mielenkiintoisia ilmiöitä; ne aktivoivat ja kiihdyttävät evoluution myötä kehittynyttä rationalisoivaa ja lokeroivaa instrumenttia, eli mieltämme, jonka tehtävä on ollut palvella (fyysisen) elämän ja lajimme selviytymistä ympäristössä, jossa sille on ollut olemassa monia uhkia. Yleensä jossain vaiheessa taivaltaan esoteerikko, totuuden etsijä, kokemusperäisesti ymmärtää, että tässä piilee ristiriita todellisen esoterian kokemisen kanssa, koska aineettoman todellisuuden ja esoterian havainnointi ja kokeminen tapahtuu yleensä tilassa, jossa ihmismieli ei ole samalla tapaa aktiivinen, vaan "tyhjänä astiana", puhtaan tietoisuuden ilmentymisen välikappaleena. Ylivallan saanut lokeroiva ja lähes kompulsiivisesti operoiva ja havainnoiva ihmnismieli on opeteltava saamaan tilaan, jossa voimme kokea elämää tässä hetkessä ilman oman ajattelumme synnyttämiä rajoituksia ja lokerointeja.

Kokemus on minulle opettanut, että esoteerisia ilmiöitä voi kokea, mutta mielemme on kovin usein turhan rajallinen instrumentti niiden ymmärtämiseen. Loogisella älyllä rationalisoimalla niistä yleensä putoaa pois osuus, jota voisi nimittää vaikkapa eläväksi. Pitkää jorinaa tiivistäen, yritän sanoa, että niin kauan kuin voimakkaasti kaipaamme elämäämme mielenkiintoisia ilmiöitä ja aiheita, on huomiomme esoteriikan sijaan eksoteriikassa ja materian todellisuudesssa. En silti tahdo väheksyä loogista älyä, rationaalisuutta ja tieteellistä ajattelua; niille on paikkansa, hahmottaessamme ihmisinä tätä elämäksi kutsuttua mysteeriä.

Mielestäni palstan, missä esoteriikalla on (ainakin puheiden mukaan) merkittävä painoarvo, tulisi myös kunnioittaa enemmän erilaisia henkisiä käsityksiä ja oppisuuntia. Minulle on Jukkis jäänyt sellainen tunne, että kun olet puheissasi sivunnut vaikka teosofiaa, enkeleitä tai Minä Olen -lehteä, niin en ole kokenut, että sinulla on ollut tarpeeksi kunnioitusta niitä kohtaan. Vaikka tämän päivän länsimaisessa kulttuurissa tapahtuvassa henkisyydessä on mukana paljon eksoteriaa, markkinahumua ja materialismia, niin ajattelen esim. edellämainitun kotimaisen lehden tehneen suuren työn ja mittavan palveluksen tuodessaan suuren määrän uusia ihmisiä näiden aiheiden pariin. Vaikka elänkin nykyään tavalla, jossa pyrin löytämään vastaukset elämän kysymyksiin omasta itsestäni, niin itsekin olen omalla polullani modernin henkisyyden tarjoamista mahdollisuuksista suurin määrin ammentanut - mainitulla lehdellä, henkisellä kirjallisuudella, joillakin kursseilla sekä elämää oivaltaneilla ihmisillä on ollut korvaamattoman suuri merkitys omalla kasvupolullani ihmisyydessä.

Tämmössii tänään. Hyvää alkavaa kesää kaikille foorumilaisille.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

  • Vaeniel
  • Vieras
  • Vieras
20.05.2013 21:19 - 20.05.2013 21:21 #19147 : Vaeniel
Vastaus käyttäjältä Vaeniel aiheessa palsta sulkeutuu vai?

Gonorthin palstalta poistuminen on suurin menetys minkä palsta voi kokea. Niiden muutamien hänen kirjoittamien postien perusteella olen valmis väittämään, että hän on tämän palstan kirjoittajista visuaalisesti lahjakkain sekä henkisesti korkeammalla kun meidän ydin poppoo yhteensä.


Suurelta osin yhdyn tähän näkemykseen. Tämän palstan henkinen/esoteerinen merkitys, sellaisena kuin se minulle on ilmentynyt/paljastettu, hieman kryptisesti ilmaistuna (en tahdo asiaa julkisesti käsitellä tämän eksaktimmin), on joukolla/kollektiona avata tietynlaatuista energiaa/elävää voimaa, kehittää, aktivoida ja jalostaa sitä kehotietoisuudessa ja hyödyntää sen resonaatiota ajattelemalla, olemalla ja toimimalla yhteisönä myötäsyntyisesti sen pohjalta. Kaikista toistaiseksi vastaani tulleista palstalaisista Gonorth on kantanut tätä tietoisuutta/energiaa voimallisimpana/eniten elävänä.

PS. Tämä ei ole kannanotto Jukkista (tai ketään muutakaan) vastaan.
Viimeksi muokattu: 20.05.2013 21:21 Vaeniel.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.05.2013 22:33 #19150 : Veda
Vastaus käyttäjältä Veda aiheessa palsta sulkeutuu vai?
Mielestäni esoteriaan kuuluvat kaikki erikoiset ilmiöt, myös kummitukset ja ufot. Ymmärrän myös hyvin, jos tällä palstalla on haluttu tietoisesti tehdä pesäeroa uskontoihin, filosofiaan ja henkiseen kasvuun.

Mutta kieltämättä nuo Vaenielin mainitsemat syvällisimmät jutut puuttuvat täältä. Itsekin olen kiinnittänyt huomioni Jukkiksen materialistisiin tai ehkä inhorealistisiin tulkintoihin. Esimerkiksi vapaamuurarius näyttää hänelle olevan pelkkä jokin hyvä veli -kerho, kristinusko yhteiskunnallista politiikkaa, ufoilmiöt ydinkokeiden sivutuote ja Itämeren outo kiekko Ruotsin valtion harhautus, jolla kätketään kaasun etsintää. Muitakin esimerkkejä voisi luetella. Saatan olla väärässä, mutta tällainen vähän häiritsevä käsitys tulee. Ei kovin esoteerista, vai mitä?

Jukkis saa katsoa asioita noin, mutta esoteerisempi tulkinta puhuisi – äsken mainitut asiat samassa järjestyksessä luetellen – ihmisten pyrkimyksestä sisäiseen muuntumiseen, rakkauden sanomasta harvinaisesti rakastavan ihmisen kautta, olemisen eri tasojen olennoista ja mahdollisesta arkeologisesta sensaatiosta.

Ehkä täältä on lähtenyt porukkaa, kun joidenkuiden on annettu julistaa yhtä ainoaa totuutta. Näiltä henkilöiltä on puuttunut runsaasti kykyä vastaanottaa kritiikkiä palstaveljiltä ja -sisarilta. He ovat siis saarnanneet propagandaa. Pahimpana esimerkkinä eräs ydinteknologian muka huippuasiantuntija.

Toisaalta sekin on totta mitä Jukkis on nähdäkseni useasti todennut, että hyvät jutut kestävät aina aikansa, vaikka mitään isoa häikkää ei sinänsä ilmenisi.

Juppe voi ehkä olla oikeassa siinä että palstan kannattaa keskittyä muinaistutkimukseen, mutta siinäkin muuten saisi olla metafyysistä pohdintaa ley-linjojen merkityksistä. Osa potentiaalisesta porukasta vieraantuu, kun nähtävillä on vain karttoja ja mittoja.

Itse en usko, että trollausviestit karkottivat väkeä. Se oli tyhmää, että kuka tahansa saattoi huutaa mitä tahansa saman Trolli-nimen takaa, mutta minusta siinä oli kriittinen ääni, jota tämä foorumi on kauan kaivannut.

Niin ja valitettavasti itse en ole ehtinyt ja jaksanut panostaa foorumin keskusteluiden puolesta. Olen ollut mielelläni sivustalukija, koska täällä on kehitelty kiinnostavia vaihtoehtoisia ajatuksia. Tällaisia ihmisiä on varmasti paljon! Olemme monista asioista kiitollisia Jukkikselle ja teknisille ylläpitäjille.

Näkisin, että Jukkis on pulppuava idealähde, jonka pitäisi testauttaa ideoitaan hivenen tarkemmin ennen niiden julkistamista ja miettiä pidempään minkä sanominen on 1) totta, 2) ystävällistä ja 3) hyödyllistä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

  • Vaeniel
  • Vieras
  • Vieras
20.05.2013 23:34 - 20.05.2013 23:40 #19151 : Vaeniel
Vastaus käyttäjältä Vaeniel aiheessa palsta sulkeutuu vai?

Mielestäni esoteriaan kuuluvat kaikki erikoiset ilmiöt, myös kummitukset ja ufot. Ymmärrän myös hyvin, jos tällä palstalla on haluttu tietoisesti tehdä pesäeroa uskontoihin, filosofiaan ja henkiseen kasvuun.


Kyllä. Tavallaan kaikki kohtaamamme kuuluu esoteriaan, koska mikään ei voi ottaa aineessa (tarkoitan nyt fyysisin aistein havainnoitavaa maailmaa ympärillämme) muotoa ilman, että sen "takana" on aineeton ilmiö/syy, joka tuon muotoutumisen tai materiaan manifestoitumisen on aikaan saanut. Kun esoteriasta puhutaan, niin kaipaan henkilökohtaisesti keskusteluun avarampaa otetta, jossa tuo aineettoman ja aineellisen todellisuuden liitto on tiedostettu ja ilmiöitä havainnoidaan molemmat puolet tiedostaen.

Ja mitä tulee Suomen muinaisuuteen/arkeo-esoteriaan, niin Pekka Ervastin Kalevalan Avain oli itselle aikoinaan ensimmäinen todellisesti silmiä avaava teos kansalliseepoksemme suhteen. Sen myötä itselle alkoi avautua ymmärrys siitä, että kyseinen teos on myös avain ihmisen sisäisyyteen ja henkiseen kehittymiseen sekä opas elämän mysteerien kokemusperäiseen ymmärtämiseen. Sitä ennen ne olivat olleet vain kiehtovan kuuloisia runoja, joiden sisällöstä en ymmärtänyt tuon taivaallista. Toki Kalevalan runomuotoon taltioitua ajatonta viisautta voi avata monella muulla mysteeriavaimella, mutta itsellä se kaikki lähti liikkeelle tuosta Ervastin hengentuotteesta. Jos teosofia/ruusuristiläisyys tökkii, niin voi vaikka aloittaa tutkimalla kalevalan ja veda-kirjallisuuden luomiskertomusten samankaltaisuutta. Näyttää vahvasti siltä, että meillä on ollut jossain vaiheessa hyvin korkeasti henkisesti kehittynyt kulttuuri, joka on asiana ja lähtökohtana sellainen mikä olisi viisasta huomioida myös arkeologisia löytöjä ja aineistoa tutkiessa. Tarvitaan näkökulmaa, joka on vapaa aiemmista rajoittuneista käsityksistä ja mikä on valmis vastaanottamaan sen totuuden mitä nuo muinaiset ilmiöt itsessään sisälsivät ja edelleen sisältävät.

Niinkuin Jukkis jo tuossa aiemmin sanoiksi pukikin, niin tuo puhe Suomen esoteerisesta menneisyydestä on helppo kuitata kansallisromanttisen ja karealianismin aikakauden hengentuotteeksi, mutta itse en koe asiaa niin mustavalkoisesti. Sodat, yhteenotot ja primitiivisyys ja korkea henkinen ymmärrys eivät ole toisiaan poissulkevia, koska kulttuureissa ja yhteisöissä on hyvin voinut olla molempia rinta rinnan.

Tästä löytyy tuoreempiakin esimerkkejä vaikkapa Pohjois-Amerikan intiaanien parista 1700- ja 1800-luvuilta, joissa osa päälliköistä ja poppamiehistä/samaaneista on säilyneistä teksteistä ja heiltä peräisin olevista lainauksista päätellen ollut varsin korkealle kehittyneessä tietoisuudentilassa/elämänymmärryksessä, kun taas samaan aikaan osalle heimojen sotureista ja muusta väestä puheoikeutta ja valtaa pitävien ymmärrykseen perustuvat tavat, heimohierarkiat ja kulttuurilliset tavat ovat voineet olla jotain minkä mukaan elettiin, koska niin oli käsketty. Tai koska niin oli tehty ennenkin. Tarkoitan sitä, että heimojen tavat ja säännöt muodosti tietoinen valtaa ja puheoikeutta nauttiva johto, mutta muuten heimojen sisällä meno saattoi olla kovinkin primitiivistä, koska teot ja tottumukset ilmensivät tekijän/yksilön omaa tietoisuudentilaa.

Esoteriasta tuli vielä sellainen irtoajatus mieleen, että siinä ei ole niinkään kyse siitä, että joku asia on absoluuttisesti niin tai näin, vaan siitä, että ihminen avautuu tietoisuudentilaan, jossa voi _kokea_ asioita ja elää ne itsessään todeksi. Uskomisella on elämän kartalla funktionsa, mutta se kuitenkin avaa ovia vain rajatusti; elävä tietoisuus syntyy kuitenkin omakohtaisesta kokemuksesta, jossa elämänvoimat, kehollinen subjektiivin kokemus ja tieto/ymmärrys synnyttävät uuden elävän energiavirtauksen, jota kantaessaan ihminen vaikuttaa merkittävästi kaikkeen mitä kohtaa. Tyhjillä opituilla sanoilla ja kokemuksen kautta syntyneellä viisaudella on suuri ero, vaikka asiat voivat päällepäin näyttää kovin samankaltaisilta.

Etenkin tämän ajan informaatio- ja disinformaatioähkyssä tarvitaan viisautta, kokemuksen ja tiedon yhtymisen alkemiallisessa prosessissa syntyvää elävää voimaa. Sitä kalevalassakin koko luomakunta kerääntyi kuuntelemaan.
Viimeksi muokattu: 20.05.2013 23:40 Vaeniel.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.205 sekuntia