× Sekalaisissa puhutaan... no sekalaisia.

Mandela efekti

Lisää
06.07.2016 14:33 - 06.07.2016 14:48 #32407 : koizilla
Mandela efekti kirjoittanut koizilla
Mä nyt laitan tän tänne kun koko ajatus on melkein yhtä hullu kuin flat earth teoria.
Mainostaahan sinikivi sloganissaan "Sinikivi on kaiken oudon ja erikoisen pää-äänenkannattaja."

Aihe on tällä hetkelle melkoisessa nousussa oleva trendi USA:ssa.

Tässä lainaus avauksesta tuolta ylilaudalta:

"Oletteko huomanneet 2012 loppuvuodesta lähtien alkaneen Mandela-efektin? Osa ihmisistä muistaa historian yhdellä tavalla, ja muut toisella. Ihmisten tietoisuus on jotenkin jakautunut kahden rinnakkaistodellisuuden kesken. Muistatko itse tuttaviesi kanssa jotain yleisesti tunnettuja asioita "väärin"?"

Brändien logot, tv-ohjelmien kohtaukset, biisien lyriikat on hieman erilaisia kuin mitä me oikeesti muistetaan. Karttakaan ei tunnu oikealta.

Tää teoriahan lähti siitä, että joku huomasi Nelson Mandelan kuolevan yhä uudelleen ja uudelleen.
Oikeastihan Mandela kuoli vasta 2013, ihmiset kuitenkin ovat varmoja hänen kuolleen 80-luvulla vankilassa.
Samoin monet väittävät katsoneensa Billy Grahamin hautajaiset tv:n välityksellä jo 2009. Mies on vieläkin elossa.

Leffoistahan näitä erikoisuuksia löytyy vaikka kuinka, mutta tässä muutama

Star Wars sarjassa Darth Vader sanoo Lukelle: "Luke, I am your father."
Oikeasti siinä sanottiin: "No I am your father"


Nykyisessä todellisuudessa bond-tytöllä ei ole enää hammasrautoja, oli nimenomaan se syy miksi Jaws rakastu tähän ensi silmäyksellä.


Hieman logoista:

Onko toi väli ollut volkkarin logossa aina?Erikoinen kiekura fordin logossa?Monet muistaa Looney Toons, vaikka oikeasti se on TunesSex in the city eli sinkkuelämää, joka on oikeasti Sex and the city


Eikö vihreän valon pitäisi olla ylimpänä liikennevaloissa?


Maantieteellisiä havaintoja:

Jotenkin hämärää miten lähellä Kuuba onkin Floridasta. Ihan kuin se olis joskus ollut kauempana. Ja Australiakin on lähes mantereessa kiinni. Ei keskellä merta.Videota aiheesta:


Monet uskoo että CERNin takia oltais siirrytty johonki rinkkaistodellisuuteen, missä maailma on hyvin pitkälle samanlainen, mutta pieniä erilaisuuksia todellisuudessa kuitenkin on.
Viimeksi muokattu: 06.07.2016 14:48 koizilla.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.07.2016 15:03 - 06.07.2016 15:16 #32408 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Mandela efekti
Tää johtuu siitä, että mielipiteet on nykyään arvossaan ja porukka muuttuu vihamieliseksi jos joku alkaa korjailla yksityiskohtia. Kun aivotyö tehdään vielä netissä niin trollitkin pääsee osallistumaan ja tulokset on helposti sitä tasoa, että Mandela kuoli jo 80-luvulla, koska kaikki muukin väärin muistettu kelpaa.

Temppu noudattaa sitä kaavaa, että kysytään muistaako porukka sitä tai tätä tai väitetään jotain ihan pokkana, ja kun se yrittää muistella niin siitä syntyy muistikuva, joka muuttuu tiedoksi, koska tosiasioita ei oo viittitty ajatella ja on totuttu luottaan siihen, että se mikä ensiksi tulee mieleen, on totuus.

Ilman trolleja tää on ihan hillitöntä, koska silloin ei oo tarkotus saada tyhmyyttä kunnolla näkyviin vaan jutut pääsee kehittymään vapaasti.
Viimeksi muokattu: 06.07.2016 15:16 juppe.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.07.2016 13:03 #32638 : Nico-Jeriko
Vastaus käyttäjältä Nico-Jeriko aiheessa Mandela efekti
Suosittelen kaikkia katsomaan sarjan nimeltä Fringe, jossa em. asiaa on käyty lävitse hyvinkin seikkaperäisesti. Snowdein lopullista tietovuotoa odotellessa....

Sinä olet Jumalan lapsi, korvaamaton osa hänen valtakuntaansa, jonka Hän loi osaksi itseään. Mitään muuta ei ole olemassa, ja vain se on todellista. Olet valinnut nähdäksesi unitilan, jonka aikana olet nähnyt pahoja unia, mutta unitila ei ole totta, ja Jumala kutsuu sinua heräämään....

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.09.2016 11:51 - 06.09.2016 12:28 #33199 : Transformati
Vastaus käyttäjältä Transformati aiheessa Mandela efekti
Tässä epäsuora todiste Moonrakerissa nähtyihin Dollyn rautoihin ja Jaws näyttelijään liittyen:
Viimeksi muokattu: 06.09.2016 12:28 Transformati.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.12.2016 02:58 #34887 : Jonisco.
Vastaus käyttäjältä Jonisco. aiheessa Mandela efekti
Kieltämättä hämmentävä aihe.

Jotkuu muistikuvat voi muuttua jos muut ihmiset puhuu asiasta. Esim. rikoksen tapahduttua todistajat otetaan erilleen toisistaan heti kun mahdollista. Etteivät pääse vaikuttamaan toistensa muistikuviin.
Toisaalta luulisi, että ihmisillä olisi enemmänkin esimerkkejä tästä mandela-efektistä.

En kiellä, etteikö tällainen olisi mahdollista. Itsekkin nimittäin olen 100% varma siitä, että tuossa James Bond-leffassa tytöllä oli hammasraudat. Meni näköjään homma uusiksi. Lisäksi Star Warsissa sanottiin, että Luke, I'm your father. Muistini mukaan kyseinen repliikki oli myös hieman eri kohdassa. Voin toki muistaa väärinkin.

Lisäksi olen täysin vakuuttunut siitä, että Australia on etelämmässä ja Uusi-Seelanti olisi ollut Australiasta katsottuna koillisessa. Itse asiassa ihmettelin tätä jo aikaisemmin. Tänään kuulin vasta koko mandela-efektistä. Onhan tässä ollut vähän erikoinen fiilis kun kaikki muistamat asiat eivät näköjään ole niin kuin on luullut.

Täytyy katsoa talvisota-elokuva. Yritän etsiä siitä yhden kohtauksen, että onko sitä kohtausta enää olemassakaan. Muistini mukaan sitä kohtausta ei ollut viimeeksi katsoessani vaikka ennen oli ollut. No kirjoittelen tänne kunhan olen asian tarkistanut.

Jos ajatellaan nyt teoreettisesti. Miten on mahdollista, että ihminen olisi matkannut eri ulottuvuuksiin edes tietämättään, kuten tässä mandela-efektissä on teoriana. Osaisiko joku kertoa omia veikkauksiaan?

Saattaisi itsellänikin olla joku teoria. Kunhan tuumailen sitä ensin itsekseni.

Uskon, että tähän ilmiöön löytyy kyllä joskus joku selitys. En lyttää mitään vaihtoehtoa, koska olen avarakatseinen ihminen ja puntaroin eri vaihtoehtoja. Yleensä vastaus outoihinkin juttuhin on hyvin arkinen ja yksinkertainen. Mutta onhan asioita hauska spekuloida.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.12.2016 20:41 #34910 : Jonisco.
Vastaus käyttäjältä Jonisco. aiheessa Mandela efekti
Nyt pistetäänkin mielikuvitus vauhtiin. Ulkomaalaisilla sivustoilla on varmaan vaikka mitä juttuja, mutta en oikein englannin kieltä pysty niin ajatuksella lukemaan etenkin jos teksti sisältää kovin teknillistä englantia.

Kuvitellaan, että Mandela-efekti olisi totta. Mistä se sitten johtuu. Mitäs jos ihmiset ovat onnistuneet hiukkaskiihdytin kokeiluilla ottamaan vahingossa energiaa nollapisteen kautta. Eli nollapiste-energia olisi tullut reaktoriin toisen ulottuvuuden kautta ja jotenkin sotkenut systeemin aiheuttanut muutamassa lähiulottuvuudessa pienimuotoisen domino-efektin, joka on taas aiheuttanut ihmisille tämän mandela-efektin =)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
Lisää
30.12.2016 21:24 #34912 : Jonisco.
Vastaus käyttäjältä Jonisco. aiheessa Mandela efekti
Jenkeiltä tuntuu löytyvän enemmän esimerkkejä.

Ilmeisesti ysäri eurodance yhtye Solid Base on kärsinyt myös mandela-efektistä tietämättään. Niillä on biisin nimi Mirror mirror. Ilmeisesti biisi on saanut sadusta vaikutteita ja hekin luulivat, että sadussa sanottiin mirror mirror on the wall... vaikka se on nykyisin magic mirror on the wall.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
31.07.2019 23:55 #43691 : picus
Vastaus käyttäjältä picus aiheessa Mandela efekti
Piti oikein olla luuri kädessä valmiina ottamaan telkkarista kuva kun tuli taas 007 kuuraketti
-Näin tän leffan joskus 90-luvulla ja oli yksi mieleenpainuvimmista leffoista. Silloin tytöllä oli hammasraudat
Tän päivän leffasta hammasraudat puuttuivat... Ois varmaan pitäny ottaa kuva siitäkin ja tulostaa se ja pyytää parit allekirjoitukset siihen

-90-luvulla tuli vielä katteltua piirrettyjäkin ja muistan ihmetelleeni että mitä tarkoittaa Looney Toons? Mun mielestä se ois ollu Tunes.
Tukeeko vai vastustaako tää nyt koko teoriaa?

-Oliko 90-luvun loppua vai 2000-luvun alkua kun jouduin kesä iltaisin seuraamaan isosiskon kanssa sarjaa Sex and the city, sukopuoli ja kaupunki. Oon aina tykännyt leikitellä käännöskukkasilla ja suomenkielen hienouksilla niin väittäisin että muistan sarjan nimen oikein kera käännösvarmenteen

--90-luku esiintyy kirjoituksessani lihavoituna koska muistamani asiat sijoittuvat sinne. Olen usein sanonut tuttaville ja tuntemattomille että 90-luku on viimeinen asi jonka muistan (tähän voi tosin vaikuttaa se että 2000-luvulla tuli opiskeltua, käytyä armeija, mentyä töihin ja tehtyä lapsia) sen jälkeen ollut tasaisen arkista eikä mitään niin mieleen painuvaa

Tiedän että ihmismieli on joustava ja muistot ovat melko helposti muokattavissa mutta mihin suuntaan, kenen taholta ja miksi?

Mikä on yliluonnollista?
Se mitä ei vielä ymmärretä. Tai hyväksytä tai osata

Esim. Erään arvion mukaan naisista noin 2–3 prosentilla on tetrakromaattinen näkö, jolloin he saattavat voida nähdä jopa 100 miljoonaa eri väriä.

-Yliluonnollinen asia vai nykypäivän tiedettä?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.08.2019 03:00 - 01.08.2019 04:00 #43692 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Mandela efekti
Virheitä syntyy silleenkin, että meedia valehtelee pokkana jotain. Noissa on ekassa linkissä muka Ylen näyttämä kuukävelylähetys ja toisesta näkee 2:40 alkaen miten se oikeesti meni. Eka on härski väärennös, mutta alkuperänen lähetys on kaivettu nyt arkistosta ja esitetty sellasenaan, koska aikaa on menny niin paljon, että väki on vaihtunu moneen kertaan.

areena.yle.fi/1-50236598

areena.yle.fi/1-177962


Viimeksi muokattu: 01.08.2019 04:00 juppe.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
26.09.2019 20:04 #44166 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Mandela efekti
Jos se sitten onkin niin et Simpsonien tekijäkaartissa on paljon populaa joka on siirtyny aikakoneella tulevaisuudesta ? Lisa Simpsonin vertaaminen tähän ruotsalaiseen lapsiprofeettaan on jotenkin liiankin osuvaa.

www.hs.fi/nyt/art-2000006251945.html?fbclid=IwAR3MAJBZMfCSpN...Sf_8TO0oDoHIvQn5oYHKzwVpD4DFHfZiIYGBGBXA

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.09.2019 12:01 #44170 : Antero
Vastaus käyttäjältä Antero aiheessa Mandela efekti
Kuulemma ton pimun puheet on käsikirjoitettuja, jospa ne on kopsattu sieltä Simpsoneista...


Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.09.2019 14:24 #44173 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Mandela efekti
Netissä kyllä tuntuu liikkuvan huhu jonka mukaan Simpsonien luoja Matt Groening olis aikamatkustaja. Tästä on väännetty artikkeleita ihan laatujulkaisuissakin jossa toimittajat on koettaneet ottaa asiasta selvää. Groening itse on todennut että Trump presidenttinä olis kenties absurdein idea kautta aikain, ja sen takia hän teki sarjaansa Trumpista presidentin.

Ruotsalais-Greda että Lisa Simpson ovat hengenheimolaisia ja sinänsä hahmot ei hämmästytä, koska on olemassa paljonkin tuollaisia yhteiskunnallisia ja osallistuvia teinityttöjä, joilla on aina moraalisaarnoja kehissä. Silti tämän kuvan identtisyys kiistatta jaksaa hämmästyttää.

Minen sitten tiedä miksi toiset osaa ennustaa tulevia ja toiset ei. Voi tietenkin olla että tässä on tämä tuttu Jules verne -ilmiö. Kun Verne visioi sukellusveneen se tarjoaa inspiraation ryhtyä kehittämään sellaista. Sitten kun joku lopulta onnistuu, ollaan sitä mieltä että verne ennusti sukellusveneen. Termi ei ole ihan oikea; Jules Verne visioi sukellusveneen. Näytti ideamaailmassa esiintyvän kuvajaisen joka tarjosi mallin tuleville sukellusvenerakentajille "ai tollasenkin voi keksiä..."

Ehkä noissa Simpsoneissa on samaa. Trump kattelee simpsoneita, näkee itsensä presidenttinä ja ajattelee että miksei...?
Liitetiedostot:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.09.2019 14:56 #44174 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Mandela efekti
Nykyään vaan haveillaan, että kirjottamalla vois päästä helposti kultin johtajaks kun kerran Hubbardkin onnistu, ja profeettoja löytyy aina siltä suunnalta, mistä niitä väkisin ettitään, niin että se ei oo ongelma. Puuttuu enää vaan se toinen fantasiakirjailija, joka onnistuu luomaan oman scientologiansa.

Ei kulteilla ihan turhaan oo niin paljon puolustajia, että aina ollaan yllättyneitä kun jonkun nurkista löytyy kasa raatoja. Itsemurhakultit saattiin lopulta aisoihin sillä tyylillä, että ilmiö kasvo ja kehitty ja lopulta kansa oppi välttämään niitä itte.

Sen jälkeen asiantuntijapiireissä alettiin lietsoa maailmanlopunmielialoja aina kun siihen vaan löyty jonkunlainen tilaisuus. Eka yritys oli se, että vuostuhannen vaihtumisesta muka tulis maailmanloppu jonkun bugin takia ja nykyään ilmastokatastrofi uhkaa aina sen takia, että lähiaikona on ollu jonkunlaisia säitä. Katastrofi muuttuu säitten mukana, mutta sen pysyvyys on sentään vakio.

Siitä sirkuksesta on sitten helppo lainata aineksia politiikkaan ja sekin alkaa olla niin pitkälle pelkkä pelottelua, että Brexit pelottaa brittien poliitikkoja nyt sen takia, että ne unohti ajatella asiaa kunnolla. Kaikki vaihtoehdot on tuntemattomia, mutta jokasta varten on keksitty oma maailmanloppu, niin että homma on sitten saatu kunnolla jumiin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.157 sekuntia