× Sekalaisissa puhutaan... no sekalaisia.

Punaisen lohikäärmeen silmä

Lisää
30.10.2019 11:20 #44284 : MacThunder
Vihdoin ja viimein olen saanut hävettävän pitkään työn alla olleen käsikirjoituksen valmiiksi. Otsikon nimeä kantava tarina on jatkoa Atlantiksen perilliset -kirjalle. Tämän kertaisen tarinan keskiössä ovat jo edellisestä kirjasta (Atlantiksen perilliset, kustannus HD 2012) tutut hahmot Taisto Rautanen ja Anna Himanen. Uusina mielenkiintoisina tuttavuuksina seikkailuun saapuvat vasemman käden polkua tutkiva antropologian ekspertti, hieman ehkä nerouden ja hulluuden rajamailla keikkuva ympäristöaktivisti ja entinen ydinvoimalaitostyöntekijä sekä Nikola Teslaa ihannoiva eläkkeellä oleva automekaanikko. Tarina kulkee vauhdikkaasti ympäri Turkua ja sen lähialueita, kun tarinan henkilöt etsivät Temppeliherrain ritarikunnan jäsenten Suomeen salaa rakentamaa ja kätkemää reittiä. Vihjeen reitin olemassaolosta ovat löytäneet ruotsalaiset skandinaavisen mytologiaan perehtyneet satanistilahkolaiset, Visbyn alta katakombeista. Vihje kätkeytyy löydettyyn kirjeeseen tietäjältä iän ikuiselta.

Rakennukset, monumentit ja historialliset tapahtumat saavat aivan uusia merkityksiä sekä paljastavat vihjeitä, joiden määränpäänä siintää tarunhohtoinen rubiini, punaisen lohikäärmeen silmä. Erään legendan mukaan samainen rubiini on ollut jo aikanaan koristeena kuningas Salomonin kruunussa.

Tarinan teemoina ovat niin tiede, taide, uskonto, historia kuin ajankohtainen ilmastonmuutos. Temppeliherrojen tarina ei suinkaan päättynyt 13. lokakuuta vuonna 1307. Tässä tarinassa kerrotaan eräistä myöhemmistä vaiheista ritariveljeskunnan historiassa. Kalevala paljastuu aivan joksikin muuksi kuin kansalliseksi runokirjaksi. Pyramidien erikoinen yhteys sähkön historiaan avautuu niin ikään ja yhtenä hurjimpana paljastuksena tarinassa kumotaan ensin koko kristinusko ja sen vanavedessä kaikki muutkin valtauskonnot.

Olkiluotoon rakennettu ydinjätteiden loppusijoituspaikka, Onkalo kätkee sisäänsä salaisia laboratorioita, joissa tehdyt kokeet aiheuttavat ympäristökatastrofin. Katastrofi uhkaa tuhota Sammallahdenmäen maailmanperintökohteen, jonne tarunhohtoinen punaisen lohikäärmeen silmä on mahdollisesti kätketty.

Kilpajuoksu aikaa ja kätketyn reitin salaisuuden säilymistä vaalimaan valittuja henkilöitä vastaan huipentuu matemaattisten, geometristen ja päättelyä vaativien pulmien ratkettua ja todellisen aarteen paljastuttua ihan joksikin muuksi mitä kukaan osasi odottaa.

ennakkotilaukset: info@mikkosuomi.fi

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.101 sekuntia