× Harjoittele täällä foorumin käyttöä.

operaatio Nordkapp

Lisää
27.05.2019 23:10 #43449 : Jukkis
operaatio Nordkapp kirjoittanut Jukkis
Osaiskohan joku neuvoo muutamassa asiassa kun en ole ennen lapinmatkalailua harrastanut. Tarkotus olis suunnistaa euroopan pohjoisimpaan pisteeseen Nordkappiin ja pulahtaa rituaalisesti Jäämereen aidossa initaatiohengessä. Vastapäätä enää pohjoisnapa ja kerralla vois puhdistautua ja pestä kaikki elämänsä aikana haalineet syntinsä pois.

Sinne pääsemiseksi ja sieltä pääsemiseksi vaatii vaan monta murhetta. Eka on toi muija joka ei oikeen oo seikkailutyyppiä ja sille riittäs joku Nauvon rengasmatka.Mut siinähän te ette voi auttaa miten sen ylipuhun.

Sit on toi 2001 corolla joka on kaikilta osin pettymys liian uudenaikaisena autona ja siinä alkaa heti hajota paikat. Nyt se yskii hetimiten. Kun starttaa, se tärisee muutaman sekunnin kunnes sammuu eikä ota kierroksia vaikka seisois kaasupolkimen päällä. Tämä tietenkin vaan kun sen starttaa kylmänä, toisella kertaa se jo lähtee ja lämpimänä aivan varmasti. Ei ole tuollaistakaan vikaa tullu ennen eteen eikä aavistustakaan mistä vois olla kysymys mut kyllähän se vähän arveluttaa jos se klikkaa ittensä lakkoon tuolla tuhannen kilometrin päässä... joku automies antakoon vinkkiä. autorempat ei kyl ny yhtään hivelis.

Sit mä oon kattellu noita välietappien yöpymisiä eli vissiin Tornio (jossa aattelin hengata koko päivän), Kilpisjärven ja lopulta Nordkappin ellen sit eksy hammerfestiin. Noi hotellicomit on tosi kieroja kun ne tarjoo pelkkiä sviittejä ja niin laatumajoja et niihin asuttas jo pohjoiskorean johtajankin. ja hinnat sen mukaan... noita motelleja ja leirintäalueita saa ihan tosissaan hakee noitten mainosten alta. ja tiettyhän olis hyvä varata niitä etukäteen mut noi välimatkat on täysin hirvittävät. Tampereelta Tornioon 10h urakalla, kilpisjärveen suurin piirtein sama ja siitä Nordkappiin ehkä n. 8.9h. Eihän sitä voi olla hajuakaan kauanko matka oikeesti kestää ja ei niitä vaan voi varata. pakko se on kai ottaa riski et sieltä joku huone löytyy jostakin....?

Norjan puolella en oo ikinä ollut. tietääkö joku onko siellä tiemaksuja tai tunnelimaksuja?

joka vaan on ikinä tällä'stä reissua tehnyt., kertokoon mulle matkaraporttia

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.05.2019 23:42 #43450 : Etsijä197
Vastaus käyttäjältä Etsijä197 aiheessa operaatio Nordkapp
Tuolta löytyy tietoa Norjan tiemaksuista. Noissa 2000 luvun alun Corolloissa on tyyppivikana starttimoottorivikoja, tyypillinen on solenoidin ohjaamien rattaiden jumittuminen. Vikaa voi omatoimisesti "korjata" naputtelemalla starttimoottorin kuorta esim. pienellä vasaralla jotta jumittuneet rattaat vapautuvat.

www.autoliitto.fi/norjan-tiemaksut

Tieto lisää tuskaa

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.05.2019 00:31 #43451 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa operaatio Nordkapp
Näyttäs siltä että noin korkeella ei ole tietulleja ja kuuleman mukaan nordkappin tunnelimaksukin on poistettu takavuosina. Hyvä näin, sillä nehän on siellä ihan himona noihin tietulleihin - toivottavasti Berneri ei muuten lue tätä.

nyt on vähän kahden vaiheilla meniskö sitä starttia näyttään johonkin. tuntuu että vika pahenee silmissä ja sehän sit vaan pyörittää aikomattakaan startata just siellä pahimmassa paikassa - ja tunnetusti muuten aina lauantaisin klo 18 jälkeen.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.05.2019 01:46 #43452 : Antero
Vastaus käyttäjältä Antero aiheessa operaatio Nordkapp
Minoon joskus parikymppisenä ajanut Oulun ja Ranuan kautta Rovaniemelle jossa pari yötä sukulais. Sieltä Pello, Kolari ja Muonion kautta Kilpisjärvelle. Jossain Muonion ja Kilpisjärven puolivälissä oli helkkarinmoinen autokolari jossa norjalaisten kloppien kaksi isoa Foorttia puhalti meikän Tojon ohi heittämällä ohi. Itellä oli satanen lasis ja nämä paineli ohi lähemmäs 200 kilsan nopeudella. Kilometrin verran siitä tien vierustalla oli sitten raatoa, kun toinen oli ajanut toisen perään. Pari tuntia siinä vierähti, ilma oli helevetin täynnä hyttysiä veren hajun houkuttelemana. Muita tiellä liikkujia kertyi paikalle ja puolen tunnin kuluttua käväisi rajavartiolaitos ja totesi tilanteen. Tunnin kuluttua saapui poliisit ja totesi tilanteen. Ambulanssit saapui parin tunnin päästä. Kilpisjärvelle päästyämme paikallinen nakkikioski oli vielä auki ja yöpyminen tapahtui luonnon helmassa ilman telttaa, se kun ensimmäisenä heivattiin matkasta kun Tojon jouset painuivat pohjaan. Kilpisjärven jälkeen oli rajan ylitys, Norjan puolella mikä ensimmäisenä jäi mieleen oli helkutin jyrkkä alamäki alemmas laaksoon. Yks kyytissä oloja huusi ettei uskalla kattoa ulos ollenkaan. Ja tämä alamäki oli vasta alkua, matkalla etelän suuntaan tuli vastaan niin jyrkkiä ylä ylä- kuin ala- alamäkiä. Näin aseelle laakeelle tottuneelle Norjassa ajetaan vuoren rinnettä pitkin ja alhaalla kilometrin syvyydessä näkyi pikkuisia taloja ja toisella puolen oli kilometri ylöspäin jyrkästi vuoren kalliota. Lisäksi norjalaiset on kaheleita autoilijoita, niillä oli tehokkaita kärryjä ja oli paikka millainen tahansa, nämä paineli pyyhkäisemällä ohi. Kokeneemmat kävijät kehotti ajamaan seuraavalla kertaa Vaasasta Uumajan laivalla ja sieltä Moi Rantaan. Pohjoista kohden ajaessa ei tarvitse ajaa vuoren jyrkänteen puolella. Matkalla oli pitkiä tunneleita, yksi valtava riippusilta, Lossi jolla ylitettiin vuono. Ihmetystä herätti myös se, että tien vierellä olevan joen virtaus tuntui menevän ylämäkeen. Vuoriston jälkeen tuli erikoinen laakso jossa oli tasaista pitkälti. Auto pidätettiin jollekin levähdyspaikalle ja yö nukuttiin siinä. Ruottin puolelle päästyä maisemat muuttui huomattavasti tasaisemmiksi ollen vuoroin metsää ja järviä sekä kyliä harvakseltaan. Uumajassa laivaa piti yön yli odotella mutta saatiin silti tiketit kotiin päin.

Here:llä ajoreittiä katsoessa, suorin tie Nordkappiin on Torniosta Hettaan ja josta Kautokeinonoon ja Altaan. Matkalla on näitä Maupertin mittaamia paikkoja kuten Niemisvaara, joka muistuttaa Pässilän satamakallioita. Yöpyä hyvinkin voisi Muoniossa täällä sarkijarvenmajat.fi/fi/ . Sodan aikana siellä oli sakemanneilla tukikohta ja oon kuullut jotta talon tytär synnytti tyttären saksalaiselle upseerille, joka välittömästi adoptoitiin Helsinkiin. Tämä on sittemmin ollut pari kautta presidenttinä...

Rovaniemen kautta ajettaessa siellä on ne kipukallion hiidenkirnut..

Lapis ja Kveenien alueella kulkiessa telefooniin on syytä laittaa myös porokello.fi/ varoittamaan tiellä makaavista poroista.

Nordkapissa ei liioin saa poimia rannalle huuhtoutuneita lasiin valettua ydinpaskaa, joita Golfvirta kuljettaa Englannin ja Ranskan ydinpaskimoista.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.05.2019 07:40 - 28.05.2019 08:17 #43453 : Super-Electric
Vastaus käyttäjältä Super-Electric aiheessa operaatio Nordkapp
Tuo Corollan starttivika on joko sähkö- tai polttoaine-puolella.. itse voi ainakin tulpat putsata ja tarvittaessa vaihtaa. Uusi akkukin voi saada ihmeitä aikaan.. Polttoaineen syötön ongelmat ovatkin hankalampia, mutta polttoaineen- ja ilmansuodattimen osaat myös vaihtaa itse.. Monesti auto vaatii vaan lujaa ajoa niin karstat irtoaa, joten matka Nordkapiin ja takas voi jopa tehdä hyvääkin Corollalle. Öljyn ja öljynsuodattimen vaihtokin onnistuu tee se itse mieheltä, joten ei sekään haitaksi ole ennen pitkää matkaa.

Majoituksessa kesä-Lapissa kannattaa suosia hiihtokeskuksia (Levi, Sääriselkä), kun sieltä saa hienoja mökkejä lähes ilmaiseksi. Puhelu keskusvaraamoon ja kerrot budjettisi niin varmasti järjestyy yösija.. myös lyhyellä varoitusajalla..

Itse kävin Nordkapissa joskus 15 vuotta sitten, matkamuistoksi toin Jäämeren rannan kiviä.. Parhaiten seudulta jäi mieleen "suomalainen" Pykeijan kylä.. ja kalaa kannattaa ravintoloista tilata. Yritimme löytää hummeria ja jättirapua ruokalistoilta, mutta lennättävät ne ilmeisesti isompiin pöytiin maailmalle.. mutta tuore lohikin on maukasta..

Niin se matkareittimme oli Tampere-Ruka(yö)-Saariselkä(yö)-Kirkkoniemi-Saariselkä(2.yö)-Karigasniemi-Nordkapp-Alta-Enontekiö-Aavasaksa(yö)-Tampere.. Elikkä emme yöpyneet Norjassa.. päivähän siellä on kuukauden mittainen kun yötä ei tule ollenkaan..

"Älä usko mitä luet tai kuulet puhuttavan, ellet itse koe sitä oikeaksi (Buddha)"
Viimeksi muokattu: 28.05.2019 08:17 Super-Electric. Syy: Matkareitti

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.05.2019 13:39 #43454 : Etsijä197
Vastaus käyttäjältä Etsijä197 aiheessa operaatio Nordkapp
Nordkappin tunnelissa oli aikaisemmin tiemaksu. Periminen lopetettiin vuonna 2012. Tuolta löytyy tietullipaikat Norjassa www.autopass.no/en/autopass , pohjoisin näyttää olevan "FV 858 Ryaforbindelsen".

Tieto lisää tuskaa

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.05.2019 14:25 #43456 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa operaatio Nordkapp
Olennaistahan vaan on että pirssi kestää reissun mennen tullen. Auto on kyllä huollettu joten suodatinongelma tuskin on ja mitä aihetta googlasin, niin varmasti lähtee käyntiin ainakin tönäämällä. Ite olin vähän pakkoraossa näitten liian nykyaikaisten autojen valinnan kanssa jotka on mun silmissä ihan paskoja. Tiedän että niihin on alettu lisätä osia jotka hajoaa tietyn kilometrimäärän jälkeen ja autokorjaamot voi paksusti. Corollankin maineesta ei ole mitään jäljellä sen jälkeen kun niitä on alettu tehdä lisenssillä euroopassa, ja eurooppalainen autoteollisuus tuotteineen on luvalla sanoen heikkolaatuista ja pehmeää. Toisin oli sillon 60-luvulla kun autotehtaiden dirikat oli kaikki jotain ss-upseereita ja ne mietti - jos ei muuta niin alitajuisesti -että autolla kun autolla on päästävä moskovaan saakka. Mut sit tuli se uus sukupolvi joka alkoi tehdä laakereita, tukivarsia ja starttimoottoreita laskien kauanko voi mennä kunnes hajoo jotta jengi alkais vaihteleen autoa.

Nythän noi eurooppalaiset autotehtaat funtsaa tulevaisuuttaan näillä sähkö- hybridi ym jutuilla ja jos ja kun lainsäädäntö menee siihen suuntaan, on kaikkien ostettava joku vähäpäästöinen vaikka sen teknologia on selvästi keskeneräinen ja nää sähvöpirssit kärsii vaikka mistä lastentaudeista.

Todella katkera pala mut joku mulle kauppas 95 corollaa ja minä olin alkuun epäilevä koska se olis pitäny leimata jo heti syyskuussa eikä hajuakaan millainen pommi siellä olis voinu piillä akselistossa tai moottorissa. 1500e on vähän liikaa pelkästä kesäautosta.No,mä sit päätin josko sittenkin ja se taskussa oleva puhelinnumero oli pudonnu jonnekin mettään kun kävin noita kiviä kopeloimassa.

Matkalla voi törmätä myös kaikkeen hyödylliseen. Tää kuva lienee jostain Tornion liepeiltä mut toistaiseks ei ole hajuakaan mistä päin sieltä.

Kuka sen tietää paljonko noita seitakiviä voi matkan varrelta bongailla jos vaan hyvissä ajoin selvittäs sijainnit.
Liitetiedostot:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.05.2019 14:23 #43459 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa operaatio Nordkapp
Mä oon tässä vähän laskenu et kyllä tollanen keikka on paljon lyhyempi jos vetäsee Inarin kautta. Siitä on ihan suora tie Nordkapppiin jonne googlemapsin mukaan pääsee Inarista viidessä ja puolessa tunnissa joka ees taas on siis 11h ja periaatteessa tarjoaa vaan käynnin päiväseltään. Jos juhannuksen aikaan on liikkeellä, ei pitäs olla pelkoa pimeessä ajosta kun palaa takas. Inarista tai sieltä päin kuvittelis saavan jonkun halvan lomamökin tukikohdakseen.
Kattelin tossa että visa electron käy sielläkin päässä, otaksun että on kummiski tankattava missä vaan pystyy kun etäisyydet on mitä on ja huoltikset harvassa. Norjan hintatasoo en tiiä mut kuvittelisin että jotain 2e/ltr. tai ainakin lähelle.

Ei tässä ny taida enää olla muuta estettä kun ton muijan ylipuhuminen. Se menis mieluummin juhannuksena ahvenanmaalle, jossa ei oo koskaan kans kumpikaan käyty mut mietin vaan et siellä ei taida pahemmin olla mikään auki ja juhannuksen jos meinaa selvitä hengissä on sit joko mato-ongittava ruokansa tai tapettava joku eläin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.06.2019 10:16 #43572 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa operaatio Nordkapp
Mä tein aiheesta vähän liikkuvaakin kuvaa jos jotakuta vaikka kiinnostas? Mun videothan on aina tosi kahjoja ja onnettomia mut onnistun niille silti aina kaivaan netistä helkkarinhyvän musiikin joka ees vähän nostaa profiilia.

Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Super-Electric

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.06.2019 11:13 #43573 : Antero
Vastaus käyttäjältä Antero aiheessa operaatio Nordkapp
Tierättekö että maailmantappi on Kurikas, noin kilometri kirkolta Nenättömän eli Panttilaan suuntaan vanhaa Pohjankyrön tietä. Vaseliinipurkki pitää olla mukana, sillä maailmantappia pitää rasvata ettei maapallon pyöriminen pirätä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.06.2019 15:55 #43574 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa operaatio Nordkapp
Oivalsin paluumatkalla nelostietä alas ajaessani et mä oon suomen keskipiste.


Kyl mä vaan oon vaatimaton miäs
Liitetiedostot:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.161 sekuntia