Kuten näette, sivusto on kokenut uuden ilmeen ja pientä rukkailua vielä tehdään. Tämähän oli softapäivitys jossa asennettiin uusi joomla mutta itse sivuston PHP on vielä vaiheessaan. Syystä että sivu on niin vanha, että siellä piilevät pluginit kieltäytyy asentumasta uuden version päälle. En vaivaa teittiä tämän osalta tämän enempää, vaan teen läpikatsauksen mitä on. Sen verran oli tää hyvä tietää, että voi joutua laittaan vielä kerran sivun päiväksi kiinni.

 

Etusivun artikkelit jatkaa tuttua tyyliään. Koetan ryhdistyä ja vähän panostaa sisältöön. Kiistatta tulee joskus tehtyä tikusta asiaa kun pää lyö tyhjää. En minä niistä ylpeä ole. Mieluiten suosisin myös "vieraskynä" -artikkeleita jotka tekis joku toinen, mutta valitettavasti maine taitaa olla niin musta, ettei ole bloggaajia tyrkyksi saakka. Joka tapauksessa koetan tason nostoa jos se mun aivoilla on mahdollista.

 

Tällä hetkellä artikkeleita ei pääse kommentoimaan ellei ole kirjautunut mutta se on päivän kahden kiusa, ellei ole jo korjattu. Kyllä anonyymius pitää olla. Toivoin vielä bottisuojaksi jotain yksinkertaista, ettei käy niinkun mulle että saan vasta toisella tai kolmannella yrittämällä viestini läpi, koska ei aina tiedä mikä on iso ja mikä pieni kirjain.

Nyt sen uskaltaa paljastaa että kommentithan oli sellaisia että niitä ei pystynyt moderoimaan. Eli poistamaan epäasiallista sisältöä. Se että joku nimimerkin takana haukkuu allekirjoittanutta, ei tietenkään ole paha - kyllä miehen pitää kritiikkiä kestää. Enemmänkin oli pelkona että joku kinuski keksii tämänkin ja eka viesti alkaa sanoilla: Hei, olen tällä hetkellä yksin ja kiimainen. Jos haluat seurata minua, tapaa minut ny... jne. Johtaa vieläpä jonnekin lapsipornosivustolle. Ainoa vastalääke olisi silloin ollut poistaa koko kirjoitus. En tietenkään koskaan sanonut tätä ääneen. Nyt sen voi sanoa kun on poisto-nappi ja diktaattorinvaltuuteni yltää jo tännekin.

 

Sitten on tuo keskustelupalsta josta annoin ymmärtää että se menee bittitaivaaseen mutta näin ei sitten tarvinnutkaan tehdä. Omasta puolestani olisin ollut valmis aloittamaan puhtaalta pöydältäkin puhtaana bloggarina ja kehittää enemmän sen kommenttiraitaa. Minä kylläkin olen foorumien rakastaja ja ollut aina. Niissä on tilaa kehitellä ajatuksiaan, joskin aika on ajanut niistä armottomasti ohi. Tämä foorumi on ollut vuosia ja sillä on historialliset kerroksensa. Sitä edeltäneessä Hermeetikon foorumissa näkyi vielä se palstojen kulta-aika. Ryhmä älykkäitä ihmisiä puhaltamassa yhteen hiileen, asenne energinen ja optimistinen, ja joka sana tarkkaan punnittu ja mietitty. Aikaa myötenhän kukin palsta alkoi erikoistumaan ja kun meilläkin siirryttiin Sinikiveen, on sen vanhin kerros eräänlaista vaihtoehtoilua. Filosofista ja älykästä. Sitten tuli nämä somet facebook etunenässään ja jengi siirtyi sinne. Hissuksiin alkoivat palstat hiljetä, loppua kokonaankin tai niistä muodostui hörhöjen temmellyskenttä.

 

Minun oma suhteeni hörhöihin on ollut erikoinen. Nehän on väkeä joka häädetään joka paikasta, bannataan niin netistä kun somestakin, kun ne messuavat tyystin omassa ulottuvuudessaan. Minä aattelin sen aina niin, että kyllä hörhönkin pitää saada ilmaista itseään. Tyystin vapaasti. Tavaksi muodostui että hörhö sai pitää omaa ketjuaan, eräänlaista pienoisblogia, ja naputtaa mitä mieli tekee, kunhan ei häiriköi muita - asiallisempia - ketjuja.

Hörhöistä pääsi ihan itsekseen eroon kun somefoorumit kasvoivat eikä mikään tuntunut olevan enää liian eriskummallista. Niinpä Sinikiven palsta käytännössä kuoli kun viimeinen sammutti valot.

Tätä ei voi kohteliaasti sanoa, anteeksi vain, mutta sen ovat vallanneet sitten kunnon hullut. Hörhöistä se seuraava taso, mutta kuten aina ajattelen, täytyy hullullakin olla oikeus itseilmaisuun. Hyvää mainettahan se ei tuo, ja on sitten aivan vissi, että kukaan säällinen tyyppi ei kirjaudu moiselle saitille ja ala sinne kirjoittelemaan, jos havaitsee että kaikki muut on jonkinsortin kylähulluja. Se on sen hinta mutta se hinta olisi joka tapauksessa. Vaihtoehtona täyshiljaisuus.

Lyhyesti sanoen kullakin palstalla on aina oma elinkaarensa ja me eletään foorumien iltaruskovaihetta joka vaan sitkeästi vastustaa omaa kuolemaansa. Ei tämä yksin tätä palstaa koske. Kaikki muut foorumit jotka silloin aloitti kun mekin, ovat olleet pitkään manan majoilla.

Kaistapäiden etu on kuitenkin siinä että he tuntuvat tuovan lukijakuntaa. Googleanalyticsin mukaan foorumia luetaan suht ahkeraan, en sit tiedä miksi. Ehkä se on se sama vanha kylähulluperinne joka saa oman itsetunnon kohoamaan, että jukupätkä, onneks en itte ole tommonen. Sen verran kuitenkin asia haittaa että piilotin foorumin tuonne etusivun alaosaan, jottei se ihan heti näy ekana.

 

Näillä nyt kuitenkin mennään. Pieni ulkoasun muutos on aina piristävää ja luo mielikuvan uudistumisesta. Ilmoitelkaa mulle jos tulee bugeja, kirjautumisvaikeuksia ja kaikkea sitä voi odottaa näin ison päivityksen jälkeen.

Jukkis