Itsenäisyyspäivänä olen siis matkoilla eikä minulla ole vastaanottoa. Tämä tiedoksi. Enkä usko kattelevani Tuntematontakaan saati pressanlinnan juhlia. Enkä näytä nokkaani pihalla enempää kun pakko on, kylmähän siellä on.

Rehellisesti sanoen meni tyystin maku Suomen 100-vuotis -juhlien aikana jotka oli niin latteat kun olla ja voi. "Tavallisesta komeampi ilotulitus" taisi olla ainoa joka jäi mieleen eikä se Norja edes antanut Suomelle sitä puolikasta tunturia. Tämä todistaa ettei suomalaiset mitään juhlakansaa ole ja varmaan ihan väärä vuodenaikakin latistaa ne, joilla intoa johonkin olisi. Kukaan ei oikein ole edes keksinyt miten itsenäisyyttä juhlia ja siitä on tullut kuin varkain jokin veteraanipäivä.

Jos jotakin niin suomalaiset itse ei muutu. Tuossa vilahtaa gallupeissa että kokoomus aikoo voittaa seuraavat vaalit ja perusuomalaiset hyvänä kakkosena, tai ehkä kolmosena. Kokoomus onkin jo luvannut leikata kaikista kirjasto- ja uimahallipalveluista, työttömyyskorvauksista ja eläkeindekseistä. Perussuomalaiset siinä mukana muistuttamassa että kunhan muistetaan korvamerkitä erityisesti uus-suomalaisten avustukset, kaikki hyvin. Tätähän se meidän kansa kannattaa ja on kannattanut aina.

Asetelmahan on suoraan kun vuodelta 1919 jolloin muutama tehtaanpatruuna ja kartanonomistaja porskutti ja muut eli puutteessa tölleissään hanttihommasta toiseen. Se on ikuinen asetelma ja hyvinvointiyhteiskunta on jotakin joka on rivoa ja väärin sillä se on luonut väliin keskiluokan. Ei voi olla oikein että ihmisellä on turvaverkkoa ympärillään. Myös koulutuksesta on hyvä leikata. Näin taataan katujengien jatkuminen tulevaisuudessakin.

 

lahtari

 Jos mietitään itsenäisyyspäivän traditioita, niin täällä Tampereella se on ikiajat ollut Mannerheiminkallion patsaan tuhriminen verellä ja lahtari -tekstein. Se on ollut suoranainen ohjelmanumero joka on aina lähdetty tekemään säästä riippumatta - ja ilmeisemmin joka kerta pispalanmäeltä.

Tässä on ollut välissä kaikenlaista. On ollut tätä Ukrainansotaa joka meillä näyttäytyy pilviin karanneina sähkölaskuina ja sitä ennen oli korona-aika. Maailma mullistui sillä varsinkin koronanjälkeinen maailma ei ollut sama kuin ennen. Se nopeutti tiettyjä kehityskulkuja jotka muuten olisi tulleet hitaasti ja asteittain. Nyt on Kokoomuksen velvollisuus sitten palata siihen iänkuiseen asetelemaan jotta me kaikki päästään vastakkainasetteluun, ja saadaan narista kaikesta epäoikeudenmukaisuudesta. Tyytymättömyys lisääntyy ja se on hyvä juttu. Sillä tyytyväiset ihmiset keskittäis sen kaiken energian kaikkeen uuteen ja luovaan joka on paha juttu. On poljettava paikallaan kansakuntana ja pelkät toimeentulokysymykset syö kaiken aloitteellisuuden. Hyvä me. Hyvä äänestäjät.

Pakko kuitenkin kehaista Sanna Marinia joka tätänykyä on kansainvälinen brandi vai asettuuko joku tässä asiassa eri puolelle? Näin heti alusta saakka että hän on kokoaan isompi ja matkalla tähteyteen, ikoniksi jollekin joka on meitä isompaa. Suomi on hänelle liian pieni maa ja oikea paikka on olla keulakuvana jossain isossa kansainvälisessä instanssissa. Joku EU-tason ylin diktaattori on hänelle jotain ja vähintään Pariisin kuvernmentti tuleva läänitysalue. Muut eivät tätä silloin nähneet, osa ei kai vieläkään. Idiooteille se oli vaan joku huulipunahallitus joka söi luvatta aamiaisleipää. Kyllä suomalaiset osaa olla tyhmiä ja hävettäviä. Marinin jäljiltä ei jää muuten Keskusta-puolueestakaan mitään jäljelle sillä Saarikko jos kuka osaa näyttää julkisuudessa pahalta. Siitä näkee että kun persut varasti niitten jäsenistön, sinne jäi vaan puolueen änkyrä-osasto ja sen johdolla mennään kohti tuhoa. Keskustan näkyvin monumentti tässä maailmassa taitaa olla tuo Talvivaaran kaivos josta ei vieläkään osaa sanoa miten tappiolla ja ympäristöä tuhoten oikein pyörii mutta on sentään saanut mediasta jonkinlaisen työrauhan.

Että semmosta. Se on itsenäisyyspäivää nyt. Koettakaa kestää vielä vähän aikaa. Kyllä se itsenäisyys siitä saadaan poistumaan kun aikamme yritetään - tavalla tai toisella

 

Jukkis