Minä ainakin olen odottanut naamakirjassa törmääväni kaksoisolentooni. Ei ole vielä tärpännyt mikä voi olla sittenkin hyvä asia. Se nyt vielä puuttuisi että se olisi joku kaveri joka ryöstelee pankkeja. Vaan onko meillä kaikilla kaksoisolentoja?

holly


Aikanaan koetin tätä kysymystä ratkoa ihan tosissaan. Sanomattakin selvää että mitä sukulaisempia ollaan, sen varmemmin samannäköisyyttä löytyy. Muuten on tyydyttävä matemaattiseen todennäköisyyteen. Kasvotyyppejä perusmuodossaan ei ole montaa, jotkut ovat laskeneet 9-11 perustyyppiä, mutta niiden variaatioita on tietenkin sitten lukemattomia – satoja miljardeja. Tilastollisesti joku täysin sinun näköisesi tyyppi on ainakin elänyt jossakin kohtaa. Asiaan saa suhdeluvun kun mennään ajassa eteenpäin ja kamerat tallentavat suurin piirtein jokaisen maapallolla eläneen ihmisen. Vielä me kuitenkin elämme kuvausten alkuaikoja.

holly 1
holly 2

Kaksoisolentoonsa törmääminen voi olla mystinen kokemus, mutta ainakin mustalaisten mukaan myös onneton tapahtuma - yleensä se tietää kuolemaa, mahdollisesti molemmille. Ottamatta kantaa asiaan, luulen että kyse on vain eriskummallisesta sattumasta. Tai mistä näitä ikinä tietää. Joku kaippari vuonna 3411 haluaa leikkauttaa kasvonsa jonkun edesmenneen filmitähden mukaan ja sitten vielä lähtee aikakoneella seikkailemaan ja jollain tavalla päätyy 1800-luvun kameraan tai keskiajan maalaukseen. Mistä senkään tietää vaikka Hollywoodissa olisi jokin aikakone jolla nykyiset filmitähdet käyvät mennessä heittämässä elämänsä roolin – ei kai nyt sentään kuitenkaan?

holly 3
holly 4

Jättää tämä silti ilmaan ajatuksen että kun monilla politiikoilla – diktaattorithan ovat kuuluja kaksoisolennoistaan – ja filmitähdillä on vastaavuutensa, niin kai meillä tavallisillakin ihmisillä – me vain emme löydä heitä. Ehkä lähitulevaisuudessa kun joku keksii kasvontunnistusohjelman jota kuka vaan voi käyttää ja plarata naamoja. Toiset naamat tietenkin omaavat enemmän kaksoisolentoja kuin toiset. Olen itsekin istunut legendaarisen radioselostaja Anssi Kukkosen kanssa kaljalla samaan aikaan kun hänen kaksoisolentonsa heitti urheilu-uutista maikkarissa. Olen myös istunut kahvilla Mauno Koiviston kanssa joka heitti sivuhommaa Keskon varastopäällikkönä sen minkä pressan hommiltaan kerkesi.

holly 5
holly 6

Loppujen lopuksi nämähän ovat asioita joita kukaan ei ymmärrä, eikä tiedetä sisältyykö niihin jotain syvempää merkitystä. Vain se voidaan ajatella että mitä enemmän ihmissuku paisuu tällä planeetalla, kaksoisolentojen määräkin kasvaa samaa tahtia.

holly 7

Jukkis - vaan ei Eddie Myrphy.