Obaman presidenttikaudet eivät pääty kovinkaan kunniakkaasti. Yhdelle jos toiselle alkaa valkenemaan, että mies on lasketellut luikuria kaiken aikaa isoissa kysymyksissä, ja koska hän on Presidentti, ei hänen tarvitse sanottavasti perustella puheitaan. Kaiken avain tuntuu olevan puuttuvat kuvat.

Episodi sai tietenkin alkunsa Ukrainan kriisistä, jonka Yhdysvallat masinoi saadakseen ryöstää maan luonnonvarat, ja ennen kaikkea saadakseen Sevastopolin laivastotukikohdan itselleen. Venäläiset vain ehtivät ensin, ja tämä teko oli niin anteeksiantamaton, että se on johtanut moniin perusteettomiin syytöksiin, talouspakotteisiin ja boikotteihin, että maailmankirjat tuntuvat olevan aivan sekaisin. Siihenkään ei kiinnitetty huomiota, että tapahtumat Ukrainassa kehittyivät kuin Orwellin eläinten vallankumouksessa, jossa vanha korruptoitunut hallinto korvautui suoranaisella hirmuhallinnolla.

Yhtä kaikki, Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry väitti että Krimin niemimaa vallattiin ns. vihreiden miesten avulla. Tosin on sanottava että Krimin asukkaat eivät tätä itse tiedä, ja vaikka kansainvälinen Punainen Risti asiaa tutki koska tunnuksettomien sotilaiden käyttö on sotarikos, se ei kyennyt löytämään jälkeäkään mistään salasotilaista – eikä niitä tuntunut nähneen kukaan muukaan. Vaan kun Obaman hallinto näin sanoo, niin tottahan sen on oltava, koska politiikko ei koskaan valehtele. Kerry sanoi että hänellä on aiheesta satelliittikuvia joissa näkyy venäläisjoukkojen keskitykset ja marssit, mutta ikinä hän ei näitä kuvia julkistanut – jokuhan saattaa olla sitäkin mieltä, että mitään kuvia ei olekaan olemassa.
green mans
Vihreät miehet valtaamassa Krimin niemimaata. CIAn logo vahvistaa valokuvan autenttisuuuden.

Seuraavaksi keksittiin tukea Kiovan hallintoa väittämällä että Venäjä sotii Ukrainassa, ja että se jopa keskittää joukkoja Ukrainan rajalle. Rajavalvontaa suorittavat viranomaiset, etyj-tarkkaajat lennokkeineen ja satelliittiseurantoineen eivät tosin ole raportoineet yhdestäkään venäläisyksiköstä, mutta Obaman hallinto panikin arvovaltansa peliin ilman todisteita. Joukkojen keskityksestä sentään annettiin kuvia. Toinen oli vuotta aiemmin pidetyistä sotaharjoituksista ja toinen videopelin kuvakaappauksesta. Tapauksesta nousi Amerikassa sittemmin niin kova skandaali, että kuvien julkistukset tehtiin siitä eteenpäin Euroopan puolella naton toimesta, jotta Obaman hallinto voisi pitää suttukuviin tietyn etäisyyden. Mainitaan sekin että Naton julkistamat kuvat olivat niin erikoisia, että ne lienevät alkuperältään jostakin 50-luvun U2 –vakoojakoneen ottamia.

Kun sitten matkustajakone MH17 putosi taivaalta, astui jälleen Kerry esiiin ja sanoi sen pudotetun Buk-ohjuksella. Obama itsekin sanoi nähneensä nämä kuvat ja jopa ”juopottelevat ilmatorjuntamiehet” mutta näitäkään kuvia ei koskaan julkaistu. Mikään MH17 runkovaurioissa ei kylläkään viittaa BUK-ohjukseen, mutta kun asiaa vaan toistelee riittävän kauan - siihen aletaan kyllä uskoa.
buk
Vihdoin viimein kauan odotettu satelliittikuva BUK-ohjuksesta julkaistaan. Sen todenperästä ei ole epäilystäkään... niin selkeä se on. Lisäksi siinä on amerikanleima.

Obaman hallinnolle tuntuu olevan hyvin tyypillistä, että se esittää mahtipontisia väitteitä olemattomin todistein, ja parhaimmillaankin vain väittää sellaisia olevan. Niitä sitten kotimainenkin mediamme siteeraa sanatarkasti ja ne työnnetään kansan sekaan vailla kritiikin häivääkään. Niin meillä kuin muuallakin. Yksikään talouspakotteiden peruste ei tunnu kestävän päivänvaloa, on etsitty jopa trolleja löytämättä ensimmäistäkään, on epäilty Venäjän vaikuttaneen Amerikan presidentinvaaleihin esittämättä mitään konkreettista ja ylipäätään koko homma muistuttaa pitkää patologista valehtelua.

Mistä me sitten pääsemmekin kaikkien puuttuvien kuvien äitiin. Katselin tuossa leffaa joka käsitteli bin Ladenin jahtia. Bin Laden tapettiin komeasti mutta oikeassa elämässä hänen kuolemastaan kommandoiskun seurauksena ei ole mitään todistetta. Valokuvia ei ole julkistettu, DNA-näytteet salaisia ja ruumis hävitetty. On vain esitetty väite että mies on kuollut ja sillä sipuli.
binladen
Vihdoin viimein Barack Obama julkaisee valokuvan kuolleesta bin Ladenista, Tämä vakuuttaa viimeisenkin epäilijän.

”Yes we Can” oli aikanaan Obaman vaalilause joka vetosi epämiellyttävän George W Bushin jälkeen. Estradille astui intellektuelli ihmisoikeusjuristi ja joka sittemmin osoittautui heikoksi, lähes kieroilevaksi ja jonka hallinto tuntui valehdelleen aina kun katsoi siitä olevan hyötyä intresseille. Pahinta kaikessa miten syvällä Obaman hallinto on ollut vaikka ihan kotimaiseenkin puoluepolitiikkaan tai valtamediaan, joka on uskollisesti toistanut kaikki perusteettomatkin ja puhtaan epäuskottavat väitteet. Aikakausi on ollut valitettava mutta toivottavasti se muuttuu seuraavan presidentin myötä ja me kaikki heräisimme valheellisesta illuusiostamme.

Jukkis