Sarjassamme kiinnostavia persoonia on aika tehdä katsaus lähiviikkojen juttuihin. Sanomattakin selvää että Sebastian Tynkkysen perfomanssi ylittää jo kaikennähdyn. Mennään sitä sit aasinsillalla pariin muuhunkin tyyppiin jotka pyörii aihepiirin ympärillä.

Sitä luulisi että vihakiihotuspuheiden takaa löytyisi useimmiten joku karski betoniraudoittaja, joten ihan ensimmäiseksi ei tule mieleen Tynkkysen kaltaista itkupilliä, joka alkaa vollaan jo muutaman satasen sakoista. Vaikka niinhän se kuulemma tässä maailmassa on, että nämä nykymiehet uskaltaa näyttää herkät tunteensa, kun taas me vanhakantaiset ClintEastwood –kasavtuksen saaneet tunnetaan sellaisista hommista lähinnä myötähäpeää.

Oikeastaan koko juttu alkoi siitä ruoskintavideosta jossa nahka-asuiset miehet ja naiset piiskaa lähes alastonta Tynkkystä. Monet näkivätkin videon, joka pyörii perusuomalaisten nuorten sivustolla, lähinnä sadomasokistisena perfomanssina, ja jotenkin tunne, että Tynkkynen on tähän rooliin ollut enemmän kuin vapaaehtoinen. Eikä siinä mitään jos tykkää piiskaleikeistä ja jotenkin on tunne, että Sebastianilla seisoo vieläkin kun kuvauksia muistelee.

sebastian saa piiskaa

Jostain syystä Persunuorten tekemä video ei ole vielä löytänyt tietään pornovideoita pyörittäville saiteille, vaikka se on ilmettyä S/M -kamaa.

Seuraavaksi Tynkkynen sitten nähdäänkin oikeudessa, yllään kivat pinkit homovaatteet ja jostain kumman syystä kädessään Koraani. Ei se huono kirja ole lohtua saamaan. Saddamikin asteli hirsipuuhun Koraani kädessään rukouksia toistellen. Siellä hän sitten pillahti itkuun kuin pieni lapsi, ja jotain tekemistä kyynelehtimisen kanssa oli Ilja Janitskinilla, joka on julistanut sodan takinkääntö –persuja vastaan.

Janitskinilla menee nykyisin lujaa. Kun nyt olen eksynyt muutaman kerran MV-sivustolle, esiintyy siellä jo paljon tarinoita ja uutisia miehestä itsestään. Lyhyesti sanoen hän on brandaamassa itseään ohitse sivustonsa, ja siirtämässä ilmiötä itseensä. Pohditaan onko se ihan tosissaan presidenttiehdokkuutensa kanssa, mutta ainakin kirjaa on kovaa kyytiä väsäämässä, puhumattakaan paljonko se on itsestään jo ehtinyt kirjoittaa. Lyhyesti sanoen Janitskinilla on hybris päällä. Se iskee meihin tavallisiin ihmisiin jotka yllättäen saamme liian paljon liian lyhyessä ajassa, ollaan ns. myrskyn silmässä, ja menetetään suhteellisuudentaju. Hybris voi iskeä kehen tahansa kadulta nostettuun hollywood -näyttelijään tai nettisivuston perustajaan, joka ei turhia sensuroi. Loppupeli on sitten yleensä traaginen ja jonkinlainen nykäsmatti –loppu lienee tällekin vielä odoteltavissa. Erityisesti kun on haistettavissa että uho on suoraan suhteessa siihen, paljonko on jo korkattu, ja kun pää on viinassa viikkotolkulla, menettää kykynsä arvioida enää muuta kuin omaa uhoaan. Tätä odotellessa.

sebastianin koraani
Sebastian oikeudessa.  Koraaniko se siinä kädessä vai näyttääkö vaan? Onko Sebastian jollain lailla salamuslimi vai ollaanko ihan hakoteillä?

Jos eläisimme Marvel –maailmassa, Janitskin olisi kiistatta yksi supersankareista. Tietenkin jokaisella supersankarilla pitää olla myös vihollisensa, eli se toinen supersankari. Se on tietenkin Jussi Halla-aho eli Mestari, kenelle Janitskin on jo pitkään haastanut riitaa. Syynä tietenkin se iänkuinen eli takinkääntö maahanmuuttoasioissa, tai kenties enemmän se, etteivät ne puheet koskaan johtaneet teoiksi asti.

Mestarista leivotaan seuraavaa Perussuomalaisen puolueen puheenjohtajaa, joka ei liene vaikeaa Soinin ollessa niin burn-outin taivuttama.

Hahmonahan Halla-aho ei ole muuttunut mihinkään näiden vuosien aikana. Edelleen hän osaa olla väritön, jäykkä, kädet tiukasti vartalossa kiinni, ja ainoa ilmekin on ujonlainen hymy. Silloin harvoin kun hän suunsa avaa, sieltä tulee jotakin lyhyttä, muodollisella kirjakielellä lausuttua virkettä. Omassa elämässäni olen tavannut vain yhden ihmisen jolla on ollut samanlainen ilmaisukyky ja kehonkieli, ja hän sairasti nk. katatonista skitsofreniaa. On vain liian aikaista kirjoittaa Halla-ahosta vielä mitään, sillä on selvää, että hänen puheenjohtajakaudellaan Persut lähtevät enemmän kuin todennäköisesti syöksykierteeseen, ja ihmettelen itsekin ettei esimerkiksi Laura Huhtasaarta valittu ehdokkaaksi, vaikka hän oli todennäköisin perintöprinsessa? Mutta se on heidän asiansa se.

Jutun pihvi oli kai se, että salamanousulla estradille nousseet Persut on seuraamisen arvoiset sen takia, että seassa on paljon mitä voi kutsua persooniksi. Omalla tavallaan seuraamisen arvoisia muuten niin kuivakiskoisten politiikkojen maailmassa, vaikka eivät tunnu koskaan kunnostautuvan kuin töppäilemällä jotakin. Toivottavasti päästäisiin pian siihen että janitskin alkaa perustamaan puoluetta, ihmettelen ettei hän sitä vielä ole keksinyt?

Jukkis