Trump on äijä – siitä ei päästä mihinkään. Siinä mielessä jopa arvaamaton politiikko, koska hän on lähes ainutlaatuinen siinä, että aikoo tosissaan toteuttaa vaalilupauksensa. Sehän on suorastaan ennenkuulumatonta. Trump on kuitenkin enemmän kuin yksi Presidentti – hän on kokonainen aikakausi. Sillä Trumpi tulo estradille on ennustettu jo kauan ennen kuin Trumpia edes tunnettiin kuin Conan O´Brien –shown vakivieraana.

Täytyy mennä oikein Reaganin aikoihin jolloin keynesiläisyys hajosi omiin ongelmiinsa ja tilalle astui markkinaliberalismi. Globalisaatioilluusio on sidoksissa vuoden 1991 suureen euforiaan "historian päättymisestä" ja "lännen voitosta" jolloin tämän talousopin eteen ei enää ollut asettaa esteitä.

Me tavalliset puliaiset olemme kokeneet markkinaliberaalit vapaakaupat niin, että irtisanomisaallot ovat olleet arkipäivää, tehtaat ovat kadonneet Kiinaan ja työnhaku pelkästään on aikaavievää ja rasittavaa puuhaa. Sosiaalitukia on leikattu, palkankorotukset nollaluokkaa ja rikkaat ne vaan rikastuu aina ökytasolle saakka, kun taas kaikki muu kurjistuu ympärillä. Uutiset toitottaa vientivoittoja ja yritysten hyvää tulosta, mutta ei se meille tavallisille ihmisille merkitse mitään muuta kuin lisää irtisanomisia. Jos jotakin on tavalliset ihmiset globaalimaailmassa, niin lähinnä jätettä, jota käytetään kerran ja viskotaan pois.

leipajono                           Leipäjonot ovat käytännössä markkinaliberalismin synnyttämä ilmiö.


Globaali vapaakauppa luo myös siirtolaisaaltoja. Köyhimmistä maista siirrytään rikkaimpiin ja yritykset juoksevat halpatyövoimamaasta toiseen. Vastaavasti teollisuusmaiden ammattitaitoisin väki juoksee näiden harvenevien työpaikkojen perässä valtionrajat ylittäen. Aivovienti onkin yksi keskeinen termi ja siinä missä yritysvoitot liikkuu sinne tänne,myös tuotanto ja työvoimakin liikkuu. Jokainen varmaan ymmärtää tässä vaiheessa, että markkinaliberalismi ei ole ihmisiä varten suunniteltu talousoppi, vaan se hyödyttää yksinomaan harvalukuista eliittiä. Se täyttää nk.rosvokapitalismin piirteet mennen tullen, ja 1990-luvulla itä-euroopan kapitalismiin siirtyneet valtiot saivat siitä kouriintuntuvan opetuksen kun ne kurjistettiin ja ajettiin lähes nälkäkuoleman partaalle. Rikkaissakin länsimaissa joutilaat työttömät ja osattomat alkavat täyttää kadunkulman toisensa jälkeen.

Selvää on jokaiselle ollut, ettei vasemmistosta ole ollut pelastajaksi. Sille ovat kansanjoukot kääntäneet selkänsä aikansa sitten, eikä se kykene nousemaan siitä aallonpohjasta jossa se on muhinut jo vuosikymmeniä. Osattomat ovatkin panneet toivonsa oikeistopopulismiin. Termi käsittää vahvaa protektionismia, eli työpaikkojen suojaamista ulkopuolisilta. Kiinteitä työpaikkoja eli isoa julkista sektoria, varallisuuden oikeudenmukaista jakamista, sosiaaliturvaa ja kansalaisvaikuttamista. Tämä on muhinut tyytymättömässä väestössä jo vuosikymmeniä, ja vaikka ne väliin leimahtavatkin vaalivoiton muodossa, eivät ne ole kyenneet nousemaan missään enemmistöksi. Trump iski tähän saumaan,ja ymmärsi sen potentiaalin. Lisäksi hän ei vaikuta välistävetäjältä vaan todellakin uskoo ja toteuttaa sen mitä on luvannut. Kun teot vaikuttaa enemmän kuin puheet – tai pahat puheet – jossakin kohtaa hänestä saattaa tulla kaikkien aikojen suosituin Presidentti Ameriikanmaalla.
 siirtolaisetSiirtolais- ja pakolaisaallot - joita olemme viime vuosina seuranneet -ovat käytännössä nekin markkinaliberaalinen ilmiö, sillä talousmalliin kuuluu olennaisesti alikehittyneiden maiden riisto ja eräänlainen uus-kolonialismi.

Oikeistopopulismi ei ole suinkaan mikään dogmi, vaan siinä on paljon kansallisia vivahteita. On paljon eroja vaikkapa Ranskan tai Saksan populistipuolueilla, ja seassa on niin uusnatseiksi katsottavia ilmiöitä - erityisesti itäeuroopassa – kuin puhtaan uus-vasemmistolaisiakin. Toiset ovat maahanmuuttokriittisiä ja toiset eivät. Periaatteessa Perussuomalaiset olivat hyvällä alulla oikeistopopulistiseksi puolueeksi, mutta kun se löi kättä Sipilän markkinaliberaalin hallituksen kanssa, se menetti kaiken uskottavuutensa. Toisaalta taas puhtaan maahanmuuttokriittisillä – tai rasistisilla – liikehdinnöillä ei ole kantavaa pohjaa kuin pienen vähemmistön osalta. Sillehän ei mitään voi, että suomalaiset ovat yllättävän suvaitsevaista kansaa ja rasistiset liikehdinnät jäävät käytännössä lama-ajan turbulenttisiksi ilmiöiksi.

Tätä kirjoittaessa viestimemme ovat edelleen tiukasti globalistien hallussa. Uutisointi onkin ollut viime vuodet – ja alati pahentuen – vääristelevää, manipuloivaa, avoimen puoleellista,lähdekriittisesti heikkoa ja jopa suoranaista puppuakin. Tiettyihin kansallisiin tai uus-keynesiläisiin valtioihin ja niiden päämiehiin heitetään niskaan kaikki solvaava, mustamaalaava, pelotteleva, uhkakuvia sisältävä ja mielikuvitukseen pohjaava mielikuvavaikuttaminen. Hyvänä puolena että se vain kielii epätoivosta. Sillä kun Trump pääsee vaikuttamaan, se vaikuttaa muuallekin, ja sisarpuolueet saavat valtaa muuallakin. Syntyy ihmisten aikakausi. Pitäkää Trumpia edelläkävijänä ja jopa suoranaisena messiaana tässä aikakauden suuressa murroksessa, jossa markkinaliberalismi on tulossa vihdoin viimein tiensä päähän.Uskokaa kun sanon ettei se ole ollenkaan paha asia se. Maailmassa alkaa hissuksiin paistaa valokin.

Jukkis