On olemassa erityissyy, miksi olen niin Trumpin hypnoottisessa lumossa. Se on hänen arvomaailmansa tavallisen amerikkalaisen puolesta ts. palkansaajan. Kovan äijän kuoren alla tuntuu sykkivän lämmin sydän tavallisen ihmisen puolesta. Sitä piirrettä on pakko arvostaa. Voi kun sellainen kaippari löytyisi joskus vielä näiltäkin kulmilta.

Jokainen tietää että ns. globalismi eli vapaakauppa on epäonnistunut systeemi meidän tavallisten pulliaisten kannalta. Käsitettä perusturvallisuus ei ole enää olemassakaan, vaan kuka vaan voi menettää työpaikkansa keskellä isoa asuntolainaa tai perhekatrasta. Revi nyt siitä sitten huumoria, kun tuotanto siirretäään jonnekin Kiinaan ja seuraavat kuukaudet saa nöyryyttää itseään työhaastatteluissa - sikäli kun niihin edes pääsee.
Aikaa sitten on ennustettu, että ennemmin tai myöhemmin protektionismi palaa, ja sekin on tiedetty jo kauan, että se tulee mitä todennäköisemmin oikeistopopulismin muodossa.

Fu Manchu
Kiinan vapaakauppa-alueen päätirehtööri pirullinen Fu Manchu. Aikanaan Donald Rumsfield siirsi Amerikan teollisen kapasiteetin (kommunistiseen) Kiinaan ja jätti tavalliset amerikkalaiset tyhjän päälle.Nyt Trump  on siirtämässä sen takaisin ja sekös Fu Manchua ottaa pattiin.

Kuten Trumpista opitaan, on ällistyttävän vaikeaa ryhtyä ajamaan tavallisen palkansaajan asiaa. Naapurimaiden politiikot, jossain määrin omatkin, yritysjohtajat etc etc katselee kun hullua – tavallista ihmistä? Systeemi kun on niin vinoutunut jo vuosikymmeniä, että eliitin hyötyminen ja varallisuuden kasautuminen vain ja ainoastaan sen syliin, on jotenkin asioiden luonnollinen olotila. ja että koko se vapaakauppa ja yhtiöiden vapaamatkustus on ollut se riiston väline, joka on luonut kokonaisista ihmismassoista hyväksikäytön objekteja.

Se että joku lähtee uimaan vastavirtaan ja lähtee ensisijaisesti vakaista työpaikoista, eli toimeentulosta, on suorastaan ennenkuulumatonta. Siinä saa vastaansa käytännössä kaikki ja valtamedia suoltaa kaikkea negatiivista, koska sen tehtävä on ajaa tässä(kin) asiassa eliitin etuja. Ei tarvitse olla nero tajutakseen, että kotomaamme markkinaliberalismin henki, joka näkyy ja kuuluu hallituksessa asti, vastustaa henkeen ja vereen tavallisen ihmisen puolustamista. Tässäkin asiassa markkinaliberalistinen hallitus jakelee taas uutisohjeita YLElle joka toistaa ne aivan pokkana, vaikka juuri jäi kiinni housut kintussa uutistarjonnan manipuloinnista. Nyt tosin samaan kuoroon on yhtynyt myös kaupallinen media, jossa langoista vetelee liuta suursijoittajia ja nykysysteemin hyötyjistä.

signe de zorro 1940 12 g.0.0
Muuri Meksikon rajalle selittynee eniten sillä että käytännössä  Meksikossa on sisällissota ja sen todellisia valtiaita ovat kartellit jotka ylläpitävät ihmis- ase- ja huumekauppaa rajan molemmin puolin. Molempien puolten valtiot ovat olleet hyvin haluttomia puuttumaan kartellien toimintaan koska siinä liikkuu liian isot rahat. Vain Zorro yksin on taistellut vastaan. 

Pahimmillaanhan Trump saattaa synnyttää maailmanlaajuisen innostuksen puuskan, jolloin protektionismi valtaa maan toinen toisensa jälkeen. Te – tai pikemmin me –luemme sen lehdistä niin, kuin se olisi jokin rasistinen, sovinistinen, taannuttava, diktatorinentai vähintään maailmanlopun arvoinen toimenpide. Sen taustalla on kuitenkin vain ja ainoastaan saada palkkatyöläiselle edes pieni mahdollisuus suunnitella elämäänsä eteenpäin säännöllisten tulojen ne mahdollistaessa.Lyhyesti sanoen taloudellista vapautta.

Se mitä Trump nyt aloitti Yhdysvalloissa – ja joka tulee näkymään viiveellä kansansuosiossa - on esimerkiksi Putin-setä tehnyt sitä jo aikaa sitten. Jo 2000-luvun alussa hän löi välistävetävät oligarkit laudalta ja jakoi öljytulot tavalliselle kansalle. Siitä eteenpäin Putin onkin ollut länsimediassa lähes hirviö - erityisesti kun Soroksen kaltaiset globalistit säätelevät uutistarjontaa.

Täytyy toivoa että Trump kykenisi voittamaan eliitin. Helppoa se ei tule olemaan, ja itse asiassa lähes mahdotonta. Se että Trump puolustaa tavallista amerikkalaista, takaa sen, että hänen kimppuunsa tunnutaan käyvän raivomaisella arsenaalilla. Miten hänessä sitten käynee?

Jukkis