Ihan tässä tuntee itsensä Johan Bäckmaniksi kun alkaa vaahtoamaan Suomenvenäläisten syrjinnästä ja diskirminoinnista. Millaisen kalabaliikin tässä vielä saakaan aikaan? Mutta taustalla ei tietenkään ole mikään erityissyy kompata venäläisiä, vaan yksinomaan varmistaa, että tasa-arvo ja yhdenvertaisuus toteutuu. Hyvällä asialla tässä ollaan.

Kyse on tietenkin tästä kaksoiskansalaisuus –polemiikista, joka suomeksi tarkoittaa, että suomenvenäläisiä ei päästetä turvallisuusriskinä tiettyihin virkoihin tai asemiin. Uskoakseni kansan syvätrivit allekirjoittavat armeijan turvaprotokollat, mutta tapauksesta on noussut episodi kun puolustusministeri Jussi Niinistö härkäpäisesti kiistää moisen ohjeistuksen olemassaolon. Hän on tietenkin puun ja kuoren välissä; ministerinä joutuu tottelemaan yhdenvertaislakia ja samaan aikaan Puolustusvoimat toteuttaa diskirminoivaa ohjeistusta. Ilman Niinistön sotaa YLEä vastaan, ei tästä uutista olisi syntynyt. Sanotaan nyt sekin, että tämän nokkapokan myötä YLE:n arvostus on aavistuksen noussut allekirjoittaneen silmissä – nähtävästi Riikka Venäläisen nousu YLEn päätoimittajaksi on saanut journalismiin potkua?

kaksoiskansa
Tämäkin nyt vielä: Kaksoiskansalainen Tatjana on pumpannut kaikki tiedot ulos arwoisasta ulkoministeriön virkamiehestä - syntyperä velvoittaa.

Tuon kaiken me tiesimmekin. Sitä emme välttämättä tienneet, että suomenvenäläiset muuttuivat turvallisuusriskiksi vasta kun teimme liittosopimuksen USA:n kanssa. Obaman hallinnollehan Venäjä edusti vihollista, joten nyt se on vihollinen Suomessakin. Luoja yksin tietää mitä kaikkia ehtoja amerikkalaiset ovat suomelle sanelleet, kun ottivat sen puolustusvoimat omaksi jatkeekseen.

Amerikalla on intressejä Suomessa. Yksi on sen maantieteellinen asema radiokuuntelussa. Mitä lähempänä ollaan rajaa, sen paremmin voidaan siepata matalataajuuksisia radioviestejä. Näitähän nämä Viron ja Suomen ”kybersotakeskukset” ovat – vai luulitteko oikeasti että ne on vaan jotain pelkkiä propagandatoimistoja? Naivit suomalaiset paljastavat itse oman pelinsä. Koska suomenvenäläisiä ei päästetä lennokkikoulutukseen, tälläinen tyhmä köntyskin arvaa, että itärajan yli lähetetään säännöllisesti häivetekniikalla valmistettuja lennokkeja kuuntelemaan mehukkaimmat radioviestit.

kaksoiskansalainen
Suomenvenäläistä vähemmistöä ei saisi aliarvioida...

Okei, nämä on armeijan hommia ja koska aavistelemme taustalla olevan kunnon vakoilua, on tapaus ymmärrettävä.Vaan eihän se tähän jää. Kuuleman mukaan samaa diskirminointia noudatetaan siellä, missä näitä arkaluonteisia tietoja käsitellään, eli ainakin Ulkoministeriössä. Sen virkamies louhikin lausumaan:

”Venäjän kansalaisiin voi kohdistua vaikuttamisyrityksiä Venäjän valtion suunnalta. Virkamies viittaa Venäjän lainsäädäntöön, joka ei hänen mukaansa käytännössä tunne kaksoiskansalaisuutta. Maan lainsäädännön mukaan jokainen Venäjän kansalainen on velvollinen auttamaan maan turvallisuusviranomaisia.”

Tämä onkin jo ikävämmin sanottu. Se ilmaisee että jokainen suomenvenäläinen on myös potentiaalinen vakooja, tai hänet voidaan sellaiseksi värvätä koska tahansa. Uskoakseni kuitenkin maassamme olevasta venäläisvähemmistöstä tuskin kukaan on ollut kosketuksissa minkäänlaisiin tiedusteluelimiin, ja toisekseen en millään muotoa jaksa uskoa, että niinkin maineikkaan kiero laitos mitä FSB on, alkaisi edes harkitsemaan amatöörien käyttöä.

Pelottavinta tässä on, mikäli tämä ei rajoitu vain korkean tason turvallisuuskysymyksiin. Tunnetusti suomalaiset ovat paavillisempia kuin Paavi itse, ja aloittavat hyvin herkästi jo puhtaat noitavainot. Voidaan hyvinkin päätyä siihen, että tietyt syntyperän omaavat eivät pääse minkäänlaisiin akateemisiin virkoihin jos niissä edes sivutaan ulkopoliittisia intressejä. Tällöin syntyy sarja B-kansalaisia, puolikansalaisia, joille on sallittu vain kädentyöt, mutta ei mitään viisaampaa. Silloin tilanne –kuten Tarja Halonen sen sanoi - muistuttaa 30-luvun Saksaa, jossa juutalaiset eivät saaneet harjoittaa mitään vakavampaa ammattia. Kyse on silloin diskirminoinnista etnisen alkuperän perusteella. Esimerkkejä on kyllä muualtakin kuin natsisaksasta mutta olkoot mistä päin tahansa - se kielii aina että yhteiskunnassa on jotakin vikaa.

bond tytto
Tämänkin kirjoituksen todellisuudessa kirjoitti Hän...

Ikävä kyllä, obamalaisen politiikan työntyminen tänne pohjolaan on myös sekoittanut suomalaisten päät. Jos se halutaan sanoa vähemmän kauniisti, niin suomalaiset ovat kenties hullumpia kuin koskaan. Päättäjät tuntuvat olevan silkkoja pölkkypäitä ja kaikki vain toilailevat jotakin miettimättä yhtään sen enempää. Missä viipyy suomalainen älymystö? Sellaiselle olisi nyt jos koskaan enemmän kuin tarve. Edes joku joka sanoisi milloin käyttäydymme pimeesti!

Jukkis