Kun Donald Trump uhkaa karkoittaa paperittomat siirtolaiset, se saa tietenkin tuomion yhdeltä jos toiselta, ja valtamedia tuntuu pitävän sitä laajana ihmisoikeus- ja ihonväri –kysymyksenä. Kannattaa kuitenkin omistaa ajatus mikä sen taustalla on, ja niin radikaalia kun tämä onkin sanoa – Trump yrittää poistaa orjuuden maailmasta.

Markkinaliberaaleihin voimiin on aina kuuluneet laajat siirtolaisvirrat. Kun työväestöstä on ylitarjontaa, ei tarvitse olla ekonomi oivaltaakseen, että työn hinta laskee tällöin samassa suhteessa. Palkat laskevat, prekaarien työmarkkinoiden vuoksi ammattiyhdistysliike rapautuu jne. Lopulta me elämme sitten kaikki minimipalkalla, ja jos on jotain pullikoitavaa, niin aina on kolmetoista pakistanilaista jonossa ottamaan työpaikkasi.

Yhtiöt eivät ajattele sitä noin. He pohtivat päivät pitkät, miten ihminen saadaan työskentelemään kokonaan ilmaiseksi. Yksi metodi on ollut ammattisuojan poistaminen, eli se joka ennen oli timpuri ja teki timpurin töitä, onkin nykyisin kuukausipalkkalainen joka samalla myös siivoaa, kokkaa, valaa ja hoitaa pakettiautokeikat samaan liksaan. Viiden miehen työt niin sanotusti yhdellä palkalla. Seuraava taso on sitten hyödyntää siirtolaisia, jotka eivät ole ronkeleita työn suhteen ja joille ei turhaan maksella oheismaksuja ynnä muutakaan, mutta totaalisen täydellinen työntekijä on paperiton siirtolainen.

QuY9jVA
Ulkomaanelävät yhteiskuvassa. Alkuunsa halpa- mutta lopulta ilmaistyövoimaa - nykypäivän orjia.

Yhdysvallat, Ruotsi ja Saksa ovat talousvetureita sen vuoksi, että laittomat siirtolaiset käytännössä pyörittävät näitä valtioita. Paperittomalle ei tarvitse maksaa kuin sen verran kuin sattuu huvittamaan, oheismaksuja ja veroja ei tietenkään, ja käytännössä ne ovat ilmaistyövoimaa – orjia. Tunnetaan vieläpä sellaisiakin tapauksia että kun rakennustyömaa alkaa olla valmis, työnantaja soittaa siirtolaisvirastoon palkkapäivän alla, ja kun nämä on korjattu talteen ja karkotettaviksi, voidaan ottaa uudet paperittomat tilalle. Tosin sillä varauksella, että valtaosa karkotettavista ovat myös velkaa ihmiskauppiaille, jotka sitten hoitavat po. työnantajalta perintätoimet.

Joten lukija ymmärtää että tyystin ilmainen työvoima tekee yrityksille suurvoittoja ja jopa muuten kannattamattomasta liiketoiminnasta kannattavaa. Markkinaliberalismi onkin herkästi tajunnut orjuuden ja hyväksikäytön edut suhteessa keskiluokkaiseen keynesiläisyyteen.

Yhdysvalloilla on vieläpä erityisominaisuus eli ns. vankilaorjat. Amerikassa on 5% maailman väestöstä mutta myös 25% kaikista maailman vangeista, valtaosa pelkästä huumeidenkäytöstä. Korporaatiot ovat huomanneet vankityövoiman edut ja nykyisin vankilat ovatkin jo kokonaisia tehtaita, suurmaatiloja tai teurastamoita, pakkaamoita jne jne. Palkkaa maksetaan osavaltiosta riippuen 0.17 - 0.74 $ per päivä. Tapaus nousi uutisotsikoihin kun vankilakapina Attican vuosipäivänä vangit aloittivat maanlaajuisen lakon nimenomaan orjuuden vastaisena lakkona.
 
vok
                                       Lisää ulkomaaneläviä... tältä ne näyttää suurinpiirtein

Joten tästä me saammekin aasinsillan taannoiseen markkinaliberaalin hallituksemme päätökseen luoda kokonainen paperittomien armeija syyrialaisista ja irakilaisista. Koska palautuksia ei voi ajatellakaan, ollaan tilanteessa jossa luodaan liuta epäkansalaisia. Jos joku ajattelee että vailla oikeuksia olevat palaavat maahansa vapaaehtoisesti tai lipuvat yksitellen keskieuroopan puolelle, on syytä muistaa että joka paikassa paperittomat muodostavat aina pimeän työvoiman kovan ytimen. Hämmästyisin ellei ainakin kotimainen PK-sektorimme olisi jo keksinyt hyödyntää itselleen ilmaistyövoimaa. Pian seuraavat isommat yritykset perässä jahka saavat ensin jallitettua byrokraatit. Jos jotakin hallituksen päätös oli, niin se vastasi tätä markkinaliberaalista utopiaa luoda pimeän työvoiman kapasiteetti, jolloin yritysvoitot voivat parhaimmillaan kasvaa tähtitieteellisiin mittoihin.

Itse toteisin niin radikaalisti, että hallituksemme päätös luoda paperittomia siirtolaisia, ei ole ainoastaan inhimillinen kysymys, vaan sillä on vaikutuksensa myös työmarkkinoihin. Ne luovat Suomeen orjuuden, asia jota on syytä ehdottomasti vastustaa, vaikka valtaosalle meistä ko. sakki ei välttämättä ole puolustamisen arvoinen. Enkä ala radikaalisti heittämään, että meidän vuoromme on seuraavaksi päätyä orjaluokkaan – näin ei tapahdu – mutta moraalisina ihmisinä meidän on kitkettävä orjuus aina missä näemme.Jos Trump on näin päättänyt tehdä, se on kaikkea muuta kuin kauhisteltava asia.

Haluan omalta kohdaltani sanoa tähän loppuun, että en ole millään muotoa rasistinen eivätkä ajatukseni ole rasistisia, mutta tässä asiassa kyllä jaan maahanmuuttokriittisten näkemykset. Samalla jaan aatokset viher-vasemmistolaisuuden suuntaan että paperittomat siirtolaiset/pakolaiset pitäisi ainakin sallia saamaan väliaikainen oleskeluoikeus, jotta pysyvät viranomaisten syynissä. Muuten meille jää pysyvästi pimeän työvoiman markkinat, joka pitkässä juoksussa kehittelee ympärilleen myös oheisrikollisuutta.

Jukkis