Tätä kirjoittaessa on näemmä vallalla kokonaan uusi rokotehaitta. Kuten Pandermixinkin kohdalla, kyse on jälleen kirjosta neurologisia tauteja, joita HPV-rokotteet ovat puhkaisseet. Paljonko näitä surutarinoita oikein tarvitaan? Montako uhria vielä tarvitsee tulla, ennen kuin silmät avautuvat näkemään sen ikävääkin ikävämmän tosiseikan, että toisinaan rokotteet voivat olla äärimmäisen vaarallisia.

Tavallinen sukankuluttaja tottakai on luottavaisin mielin. Hän luottaa ehdottomasti rokotteisiin, niitä jakaviin tahoihin sekä tietenkin mediaan, joka puhuu niistä kauniisti milloin minkäkin asiantuntijan äänellä. Tämä on ehkä ongelman nimikin – väärät asenteet ja kyvyttömyys nähdä riskejä.

Osaltaan syy vääriin asenteisiin on itse rokotekeskustelussa. Sen konteksti kulkee arvopohjaisessa maailmassa, jossa vastakkain olisivat rationaalista lääketiedettä vastustavat ituhipit joiden maailmankuva liikkuu jossakin luontaishoitojen ja vähintään taikauskon maailmassa. Tälläistä keskusteluasennetta on lietsottu ihan tietoisesti, ja vänkääminen maailmankatsomuksesta on jättänyt varsinaisen pihvin kokonaan käsittelemättä – ovatko rokotteet oikeasti vaarallisia ja jos ovat, mikä niistä tekee vaaralliset? Mistä rokotekriittisyys ylipäätään on syntynyt ?

pandermix
Pojat on käyneet hakemassa Pandermix-rokotteet ja pieniä sivuvaikutuksia on kiistatta ollut.

Pandermixin olisi pitänyt jo olla herättäjä. Se puhkaisi liudan neurologisia sairauksia ja syykin on tiedetty jo pitkään, kauan ennen kuin po. rokotteet edes tulivat maahamme. Syypää on rokotteissa käytetty tehosteaine, joka yleisemmin on nykyisin alumiinigeeliä. Aikanaan lääkeyhtiöt huomasivat että metallit vahvistavat rokotteiden tehoa, eli toimivat vähän kuin lipeä pontikassa, ja lisäsivät rokotteisiin rutiininomaisesti elohopeaa. Tämä tiomersaaliksi nimetty ainesosa työntyi helpolla aivojen veriesteen läpi vaurioittaen aivoja ja synnyttäen neurologisia sairauksia. Tunnetuin rokotehaitta oli ns.Persianlahden syndrooma joka vaurioitti sotilaiden aivoja lähes divisioonakaupalla. Seuraava episodi nähtiin Kaliforniassa, jossa lasten autismi räjähti tähtitieteellisiin mittoihin.

Oli vain luonnollista, että lääkejätit venkoilivat vastuustaan, ja ryhtyivät vastahyökkäykseen. He ostivat liudan asiantuntijoita selittämään että todisteet ovat monitulkintaisia, ja kierot lakimiehet venkoilivat korvauskanteista. Mikäs oli sanoessa, koska ko. lääkejätit ovat myös se taho, joka pääosin rahoittaa asiasta käytävän tieteellisen tutkimuksen. Sille eivät kuitenkaan voineet mitään, että aikain saatossa tilastollinen näyttö kasvoi. Kuka tahansa osaa verrata autisteja ja heidän saamiaan rokotteita keskenään, ja periaatteessa erilaisista kansalaisjärjestöistä kasvoi oikeastaan ainoita kriittisiä tahoja.

HPV rokote
Tytöt on ottaneet kiltisti HPV-rokotteensa ja pieniä muutoksia havaittavissa. Jos ottaa rokotteen jo 11-vuotiaana, saattaa olla että 64-vuotiaana ei puhkeakaan kohdunkaulasyöpää. Tällä sitä oikeasti myydään ja mikä parasta - vielä pojillekin. Hyvä se on poikienkin suojautua kohtusyöviltä.

Lääkejätit luopuivat kaikessa hiljaisuudessa elohopeasta ja siirtyivät alumiiniin. Tämä alumiini työntyy yhtä lailla aivojen veriesteistä lävitse synnyttäen neurologisia sairauksia. Sen tuhoavuus on suoraa riippuvuutta sen molekyylitason koostumuksesta, mutta nyrkkisääntönä on, että lapsille niitä ei pitäisi antaa missään tapauksessa, ja aikuisetkin ovat riski.

Ikävintä on että viranomaisiin ei vain ole luottamista. THL on aikaa sitten korruptoitunut laitos jonka päätehtävä on lähinnä ylläpitää rokotemyönteisyyttä ts. myydä rokotteita. Lääkeyhtiöt antavat sitten vastineeksi ”tutkimusrahaa” hyvin hoidetusta kampanjoinnista. Itse olen oppinut tästä mainonnasta jo sen verran, että mitä vaarallisempi rokote on, sen aggressiivisemmin se kampanjoidaan. Pandermix ujutettiin paniikinlietsonnalla ja nykyinen HPV-rokote vastaavasti karkealla uhkailulla, koululaisten pakkorokotus-keskusteluin ja mediavyörytyksin. Vastaavasti turvallisiin rokotteisiin ei tunnuta panostavan, niitä joko otetaan tai ei oteta. Väkisinhän tässä tulee mieleen, että nämä kampanjatahot tietävät etukäteen oikein hyvin rokotteen riskit, ja siksi käyttävät niiden lanseeraamisessa tavallista härskimpiä menetelmiä. Tavallinen ihminen voi tästä oppia, että aina kun jotain tiettyä rokotetta aletaan hehkuttamaan, on siitä syytä pysytellä kaukana.

Meidän pitäisi käydä kansalaiskeskustelua rokotteiden lisäaineista,mutta sitä keskustelua harvoin näkee. Olen kyllä oppinut että rokotteisiin suhtautuvat myönteisemmin – niiden riskejä vähätellen tai ne kokonaan ohittaen – yleensä alemman koulutustason miehet. Sitä vastoin, mitä korkeammalle koulutettu – ja varsin usein nainen – tuntuu suhtautuvan rokotteisiin terveen varovaisesti. On selvää että miehet ovat luonnostaan laumasieluja ja kykenemättömiä arvostelemaan arvovaltaisia tahoja, ja varsin usein puuttuu ymmärryskin käsittää mistä on kysymys. Heille kaikki on vain arvojen sotaa; cityviherpiipertäjät siinä vastustamassa nykyaikaa. Tämä ikävällä tavalla vääristää kansalaiskeskustelua.

rokote
Hoitaja on juuri pistänyt potilaaseen rokotteen ja vaikutukset ilmenvät heti.

Se mitä meidän pitäisi tehdä on kaksi asiaa. Luoda selkeä terveyslaki joka kieltää adjuvanttiset rokotteet ainakin kaikilta alaikäisiltä. Eivät ne hyväksi ole aikuisillekaan, mutta ehdottomasti pitäisi ainakin lapsia suojella. Riski on täysin todellinen ja uhkakuva realistinen. Kaksi neurologista epidemiaa lyhyen ajan sisällä puhuu omaa kieltään.

Toinen on siivota THL. Se on virasto jonka pitäisi tutkia rokotteiden turvallisuutta, eikä suinkaan toimia lääkejättien kumileimasimina. Ns. ”yksityisen rahoituksen” tuominen laitokseen pitäisi kieltää, se altistaa korruptiolle kuten on nähty. Enkä panisi pahaksi vaikka vastuunalaiset THL:ssä vihdoin viimein nähtäisiin oikeudessa vastaamassa raskaisiin syytteisiin taannoisen Pandermix –tapauksen osalta. Viittaan erityisesti Pekka Puskaan ja jossain määrin Terhi Kilpeen. Syytteenä törkeä lahjuksen vastaanottaminen, yleisvaaran aiheuttaminen ja pisteenä iin päällä `rikos ihmisyyttä vastaan´ - eikä tätä sanottu leikillään. Se voisi vähän hillitä tätä nykyistäkin menoa, jossa lapsiin saa tunkea edelleen alumiinilgeeliä ilman mitään vastuuta mistään.

Jukkis