Maailmanmeno

Ajankohtaisia ja poliittisia asioita
Palaamme jälleen mieliä kuohuttavaan koronatilanteeseen. Muuta järkeväähän ei tapahdu joka herättäisi edes etäisen mielenkiintoni. Päällä on keskustelu tehohoitopaikkojen riittävyydestä jota jokainen ylilääkäri nyt tuntuu toitottavan ja ainakin allekirjoittaneella on siihen halvin ja toimivin konsepti. Kun ja jos ylikuormitus tapahtuu, aletaan priorisoimaan. Eli suomeksi sanottuna jätetään ylimääräiset hoitamatta eli annetaan kuolla. Eikös ollutkin räväkästi sanottu?

Jatkan vielä tätä kerrostalopihan teemaa sillä ilmeni ulottuvuuksia joista en ollut edes tietoinen. Eli motiivi miksi niin moni tunkee meidän pihalle pitään picnic -hetkeään. Onko ne kaikki vaan niin röyhkeitä? Ei, vastaus onkin siinä että harva mieltää että asuintalon pihamaa ei olekaan yleistä tilaa.

Meidän takapiha on kertomisen arvoinen että en usko tässä maassa olevan toista kerrostaloa jossa ohikulkijat viihtyvät niin hanakasti ja pitkään. Tarina on uskomaton, jopa niin uskomaton että tiiän ettette sitä usko vaan luulette minun dramatisoivan. Mutta totta se on joka sana.

Eteen tulee taas vakavat paikat kun tupakan hinta nousee. Tämä hallitushan ei ole sitä nostellut vuosiin ja nytkin ilmeisesti sen takia, että elintarpeiden hinta nousee noin yleisesti, ja olisi kai vähän kummaa ellei tupakin siinä sivussa? Ei siitä pitää silti tarvitse. Mutta onko tähän pitkään ja loputtomaan hintaralliin lopulta muuta mahdollisuutta kuin luovuttaa ja ryhtyä savuttomaksi? Hui olkoon.

Olin tossa muutaman päivän mökillä kirjoittelemassa enkä saanu aikaan riviäkään. Tiedostin että on vielä liian aikaista. Jotain oleellista uupuu mutten vielä tiedä mikä se on. Kun ei tässä nyt muutakaan niin kerronpa lapinreissuni loppuosan kun eksyin koillismaalle. Onhan nää matkakertomukset ihan mukavia.

Täytyy vähän kirjoittaa paremmin miksi suositan ottamaan rokotuksen kun se vielä on mahdollista. Koetan vaan vetää sieltä rokotekriittisten seasta ne joilla ymmärryskykyä on mutta eihän näissä asioissa voi koskaan onnistua. Jos joku on eri mieltä näistä asioista niin niistä on paras vääntää tuolla keskustelupalstan puolella, siellä voin syventää ja tarkentaa näkemyksiäni vaikka loputtomiin.

Kun vuosi sitten, tai oikeastaan puolitoista vuotta sitten aloin hehkuttaan pääministeri Marinia, niin sanooko joku jälkeenpäin että olin vaistoissani väärässä? Maallamme menee paremmin kuin pitkiin aikoihin ja taatusti paremmin mitä ennen koronaa kun johto oli keskinkertaisten käsissä. Uusin ongelma taitaa olla työvoimapula kun vienti vetää nopeammin mitä tavaraa kyetään tuottamaan. Siinähän seisoo setä Arkadia kolumneineen ja näyttää typerykseltä.

Aikanaan jouduin muiden lailla miettimään kantani koronarokottteeseen, sen hyötyihin ja riskeihin. Sinänsä helppoa koska taitaa olla ensimmäisiä kertoja ihmiskunnan hstoriassa kun tiedotus on ollut näinkin avointa ja helppolukuista. Nyt kun olen ekan rokotteen jo ottanutkin, olen melkoisen vissi että olen voittajien puolella. Rokottamattomista ajattelen tylysti että siinä on sakki joka pelleilee oman terveytensä kanssa ja ottaa itsensä kanssa kohtuuttomia riskejä.

Lämmintä ja kuivaa piisaa. Vaikka media hehkuttaakin että johtuu ilmastomuutoksesta, ei tämä mikään ainutlaatuinen intiaanikesä ole. Vai sanotaanko nykyisin jäätelökesä? Olen tämän aiemminkin kertomut mutta koska olette unohtaneet, niin kerrotaan uudelleen. Siis se mikä viimekädessä ohjaa kotomaamme kesiä.

Kaikilla ihmisillä on ne omat fantasiansa. Minun on aina ollut päästä harrastamaan kullankaivuuta lappiin. Sillain vanhanaikaisesti puron varteen vaskoolilla ja sellainen musta lokarihattu päässä jollaisen olen sentään saanut hankittuakin. Jostain kumman syystä Puksajärvelle kun tuntuu että sillä paikalla ja mulla on jokin salaperäinen yhteys. Ja mites tämä alustus yhtyy varsinaiseen tarinaan kanadalaisten kaivosyhtiöiden malminvaltauslupiin?