Maailmanmeno

Ajankohtaisia ja poliittisia asioita
Lämmintä ja kuivaa piisaa. Vaikka media hehkuttaakin että johtuu ilmastomuutoksesta, ei tämä mikään ainutlaatuinen intiaanikesä ole. Vai sanotaanko nykyisin jäätelökesä? Olen tämän aiemminkin kertomut mutta koska olette unohtaneet, niin kerrotaan uudelleen. Siis se mikä viimekädessä ohjaa kotomaamme kesiä.

Kaikilla ihmisillä on ne omat fantasiansa. Minun on aina ollut päästä harrastamaan kullankaivuuta lappiin. Sillain vanhanaikaisesti puron varteen vaskoolilla ja sellainen musta lokarihattu päässä jollaisen olen sentään saanut hankittuakin. Jostain kumman syystä Puksajärvelle kun tuntuu että sillä paikalla ja mulla on jokin salaperäinen yhteys. Ja mites tämä alustus yhtyy varsinaiseen tarinaan kanadalaisten kaivosyhtiöiden malminvaltauslupiin?

Kohtahan se on taas MH17 -matkustajakoneen alasampumisen vuosipäivä ja hemmetti ellen sitä joka vuosi ottaisi esiin. Olen tainnut sanoa jo vuosia sitten että koko tutkintaepisodin ainoa tarkoitus on ollut pelata aikaa ja saada tapaus katoamaan ihmisten mielistä ja muistista. Mitään oikeudenkäyntiä emme tule koskaan näkemään ja sen myötä totuuttakaan. Joku voi olla eri mieltä mutta pohtikoon miksi tapaus on kestänyt nyt seitsemän vuotta eikä vielä olla lähelläkään loppuratkaisua.

Korona-aika lähestyy loppuaan joten aattelin vielä aiheesta sanoa sanasen. Jollain tavalla olen vähän otettukin että sain elää ja kokea tämän ajanjakson joka mieleeni jäi poikkeuksellisena ja merkityksellisenä - ja taatusti muutti maailman suuntaa. Mutta kuten sanotaan - loppu hyvin kaikki hyvin! Tietenkin aina kun joku sanoo näin, joku muistuttaa syksystä ja varianteista jotka vielä ei ole olemassakaan mutta kyllä ne sieltä tulee.

Tänään ei ole asiaa. Ilmoitan vain olevani hyvällä tuulella ja sehän on jo itsessään kertomisen arvoista. On lämmin kesäpäivä älkääkä tekään tälläsiä lukeko vaan menkää jonnekin ulos sieltä luukustanne nauttimaan kesästä kun kerran nyt on. Tänään jupistaan lätkästä, jalkapallosta ja ennen kaikkea Sanna Marinin aamiaisista.

Kerran vuodessa tapaan julistaa koronakriisin päättyneeksi ja nyt on taas se hetki. Olenhan sentään kaikkien alojen asiantuntija - myös koronaepidemian. Lupaan juhlallisesti vieläpä että tällä kertaa ei julisteta ohimenevää tulitaukoa vaan koko koronakriisi oli tässä. Lopullisesti. Vuosi ja muutama kuukausi siihen meni mutta nyt se on kärsitty ne jotka sen kärsimysnäytelmänä ottivat.

Kohta rytisee Ukrainassa ja päästään seuraamaan sotaa. Pääsiäispyhät alkaa olla takanapäin ja sen jälkeen voi odottaa leimahdusta koska tahansa. Niin jumalattomia eivät ukrainalaisetkaan ole, että kesken pääsiäistä lähtisivät sotimaan. Ajattelin että kun edellinen kahina meni vähän sillain sormien ohi, tällä kertaa voisi raportoida aina kun raportoimisen arvoista on. Nykyisten satelliittien aikana kun kuka tahansa voi olla sotakirjeenvaihtaja.

Tänään jupistaan suur-helsingin koronatilanteesta jota olen mielenkiinnolla seurannut. Erityisesti siksi että tautimäärät osoittavat jyrkkää laskua ja hyvä niin. Pian tässä päästään viettämään ihan normaalia kesää jos sama meno jatkuu. Lopulta ympyrä sulkeutuu. Aloitin korona-aiheisen bloggauksen haukkumalla miespuoliset tolloiksi ja mikä suuri yllätys, että niin se vissiin päättyykin.

Tänään aloitamme Mannerheimilla ja hänen siitä henkilöhistoriastaan josta ette ole ikinä kuulleetkaan. Siirrymme Sanna Marinista sanomaan asioita joita ette haluaisikaan kuulla ja lopuksi ihmettelemme tätä kansakuntaa joka jatkaa itsensä vähättelemistä ison torjuntavoiton saavutettuaan ja kyvyttömyyttä tunnistaa hyvää johtajuutta vaikka se rynnäköisi etuovesta sisään.

Johan putosi pommi kun THLn Salminen antoi melkoiset luvut huhtikuun tautimäärissä. Vähintään kaksinkertaistuu nykylukema, joka on jossain 700-1000 tapauksen välillä ja nousee 2600 sairastuneeseen. Ottaen huomioon monta altistavaa tekijää, saattaakin ääriluku olla 11 000 per vuorokausi. Tähän mennessä on vain puhuttu siirrettävistä vaaleista mutta ei vielä siitä, mitä nuo luvut käytännössä tarkoittavat.