Tänä vuonna ei enää pitänyt sanoa koronasta sanan sanaa mutta kun kerrankin elämässä saa kokea jotakin todellista, kiusaus on ylivoimainen. Törmäsin sattumoisin varsin mielenkiintoiseen tutkimukseen joka käsitteli rokotettujen ja rokottamattomien eroavia kognitiivisia kykyjä. Ilmeni varsin mielenkiintoinen pointti, että testauksessa rokotusta epäröivät ovat oikeasti tyhmempiä kuin rokotuksen kiltisti ottava väestö. Se nyt ei sinänsä voi ihmeellinen havainto olla. Jos joku levittelee Ano Turtiaisen viisauksia, ei hän lähtökohtaisesti voi mikään välkky ollakaan. Pre-pandemic cognitive function and COVID-19 vaccine hesitancy: cohort study on tuon tutkimuksen nimi ja googlatkaa se esiin jos haluatte perehtyä. Minä esitän siitä vain vapaamielisiä ajatuksia eksyen lopulta omille teilleni.


Seurantaan valittiin n. 12 000 ihmistä ja se aloitettiin jo ennen kuin ensimmäistäkään rokotetta oli annettu. Itse asiassa, silloin keväällä 2020 kun tämä seuranta aloitettiin, ensimmäiset rokotteet olivat vasta tuloillaan. Se oli ja on tyypillinen välkkytytkimus eli piti tietyssä ajassa luetella eläinten nimiä, haastattelun loppupäässä piti muistaa ne kymmenen sanaa jotka annettiin haastattelun alussa ja kyseltiin numeerista ja verbaalista osaamista testikaavakkeiden ja haastattelujen avulla. Viimeisenä kysyttiin aiotteko ottaa rokotteen kun sellainen on saatavissa? Epäröijiä oli vastaajista 17% ja nyt nousi esiin varsin erikoinen ilmiö; epäröijät olivat tismalleen samat jotka saivat testistä huonoimmat tulokset.


Kongitio on sana ihmisen henkisille kyvyille, älykkyydelle ja hoksottimien nopeudelle. Se viittaa psykologisiin toimintoihin, joihin liittyy tiedon varastointi, valinta, manipulointi ja organisointi sekä toimintojen suunnittelu. Sekä se millä nopeudella tai kriteerein ihminen tekee tietynlaisia valintoja. Lyhyesti puhutaan yleisesti älykkyyden g-tekijästä.

Bellcurve
Ihmisen älykkyys asettuu väestötasolla niin kutsutulle Gaussin käyrälle. Keskiviiva on se kuulu 100 pistettä ja väistämättä puolet ihmiskunnasta asettuu sen väärälle puolen.

Kun tutkimusta jatkettiin, nämä epäröijät ilmenivät myös sellaisiksi jotka eivät olleet rokotetta ottaneet. Heillä tuntui olevan myös melko selkeä profiili. Yleisesti he olivat kouluttamattomampia kuin rokotteeseen myönteisesti suhtautuvat, omasivat huomattavasti epäterveemmät elämäntavat, alttius muihin sairauksiin kuten sydäninfarkteihin ym oli suurempi ja olivat sanalla sanoen enemmän sitä riskiryhmää jossa koronavirus tunnetusti tekee pahaa jälkeä. He olivat myös sairastaneet koronan rokotemyönteisiä useammin mikä ilmeni tutkimuksen jatkuessa mikä johti lisätautitaakkaan. Rokotuksen ottaneet eivät omanneet yksinomaan terveempiä elämäntapoja (joka takaa lievän tai oireettoman koronan) vaan omasivat myös kyvyn toimia koronan suhteen ennaltaehkäisevästi ja välttää paremmin tilanteita joissa tartunnan voisi saada.

Raflaavasti voi tämän perusteella todeta että rokottamaton kansanosa on keskivertoa tyhmempää. Näin se on mutta ei sentään ihan noin yksioikoista. Kognitiivisiin kykyihin vaikuttavat myös sosio-ekonominen status, stressitekijät kuten krooninen rahattomuus, terveydentila ym jotka osaltaan luovat hajamielistä ajatusmaailmaa ja keskittymispuutetta.

Brittitutkimus myös kykeni rakentamaan rokotekieltäytyjän profiilin. Yleisemmin hän oli nainen, ja etnistä alkuperää. Sama ilmiöhän tunnetaan muuten myös Suomesta jossa tavallisin sairaalaan koronan vuoksi päätynyt on rokottamaton ja maahanmuuttajataustainen, joskin meillä enemmän mies kuin nainen.

Tutkimuksesta vaistoaa saman mikä on vaistottavissa täälläkin. Kyse on pitkälti alempien sosiaaliluokkien asenteesta jota riivaa kielitaidottomuus, sen myötä kouluttamattomuus, hanttihommat joita seuraa rahattomuus ja siitä juontuva katkeruus. Suomalainen erikoisuus tapaa olla pyylevä keski-ikäinen mies joka asuu pienellä paikkakunnalla, on taatun kouluttamaton, omaa keskivertoa enemmän somaattisia sairauksia ja kokee epäoikeudenmukaisuuden tunnetta ja vihaa yhteiskuntaa kohtaan. Lääketieteessä tämä ilmaistaan niin, että heillä on enemmän ahdistusta kuin muulla väestöllä, jolla on yhteys somaattisiin sairauksiin, sydän- ja aivo-infarkteihin ym. Elämäntavoiltaan he ovat alkoholin suurkuluttajia ja lääkäriin astelevat sairaina vasta jalat edellä kuten suomalaisen miehen kuuluu. Sanalla sanoen, uskollinen perussuomalaisten äänestäjä. Ano Turtiaisen rokotevastaiset puheet uppoavat hyvin tähän väestöön.

Olemme myös oppineet että siinä on tiettyä kulttimaista ajattelua. Kun laitaoikeistosta kumpuavat väitteet leviävät tämän porukan pariin, he levittävät niitä ilomielin pitkin somea. Mikäli heille osoittaa että heidän väitteensä on väärä tai jopa valheellinen, ja että heille syötetään pajunköyttä, he eivät suinkaan tule järkiinsä. Eivät he yleensä ajattele että seuraavat valehtelijoita koska ryhmäidentiteetti saattaa olla vahvempi eli tämä ns heimoajattelu. He vain valitsevat jonkun toisen väitteen tilalle ja levittävät sitä. Ilmiöhän tunnetaan hyvin esim amerikkalaisista uskonlahkoista. Kun saarnamies antaa tarkan päivän jolloin maailmanloppu koettaa, eikä mitään tapahdu, ei tämä lahko häviä maailman tuuliin. He vain valitsevat uuden päivämäärän ja uskovat entistä hanakammin. Tässä mielessä rokotevastainen kultti on lyönyt kätensä kultasuoneen koska mitä enemmän he ravistavat väittämiä hihastaan, sen tiiviimmin heihin uskotaan.

Sanotaan että jumalatkin ovat avuttomia tyhmyyden edessä ja näin se tietenkin on kun puhutaan ihmisistä joilla on selkeästi heikommat kognitiiviset lähtökohdat. Se nostaa esiin myös varsin kummallisia ilmiöitä. Rokotetta ei haluta ottaa koska "siitä ei tiedetä vielä tarpeeksi" mutta sen korvikkeeksi syödään hevosille tehtyjä rohtoja jonka vaikutuksesta ole minkäänlaista tietoa. Tai nykyisin muodissa olevasta loislääkkeestä joista tiedetään vain että koronavirukseen sillä on puhdas plasebovaikutus. Kognitiivisesta heikkoudesta juontaa sekin että joku tokentubin puppua suoltava hyväkäs saattaa olla informaatiolähteensä samaa luokkaa kuin maailman johtavat terveysviranomaiset. Asianomaiselta puuttuu kyky arvioida eri tietoja ja vielä jos siihen sisältyy kielteinen yhteiskunnallinen asenne, on peli hänen kohdallaan menetetty.

Jätän tähän vielä loppuun google-käännöksen tutkimuksesta:

Olemme osoittaneet, että ennen rokotteiden jakelua kerätyissä tiedoissa lähtötason psykososiaalisista tekijöistä, mukaan lukien sosioekonominen asema, koulutus, persoonallisuustyyppi ja mielenterveys, kognitiiviset toiminnot liittyvät vahvimmin myöhempään vakavaan COVID-tautiin. Joten sairaalahoitoriskin kaksinkertaistuminen näkyi heikoimman pistemäärän saaneessa ryhmässä (Batty ym., 2020a). Tämä tukee muita tietoja, joiden mukaan henkilöillä, joilla on korkeampi kognitiivinen toimintakyky, on pienempi riski kuolla myös muihin hengitystiesairauksiin, mukaan lukien influenssa ja keuhkokuume (Gale et al., 2019). Havaitsimme, että ihmiset, joilla on heikommat kognitiiviset kyvyt, näyttävät saavan enemmän vakavaa COVID-19-tautia

Jukkis
Gravatar
Mie
Jo on bigpharma purassu.. Luulin julkkiksen olevan tutkija. Nyt löydän hänestä provokaatorin. Muuta ei voi kun odottaa tietoa. Toimiiko rokote? Toimiiko se?
Gravatar
jukkis
hassuinta tässä artikkelissa on että se referoi Britanniassa tehtyä tutkimusta. Siltä varalta ettei ole oikein avautunut niin minä en sitä ole käynyt siellä tekemässä vaikka palautteesta näin voisi päätelläkin. se nyt kuitenkin on tehty ja koettakaa elää sen kanssa
Gravatar
Paras
Paras kirjotos ikinä! Rokottamattomat on ihan daijuja ja ne pitäis kuohii ettei ne lisäänny ja heittää vankilaan koska ne vaarantaa muut. Kuunnelkaa kaikki vaan aitoja uutisii ja salmelaa tai salmista.. mut sitä thllän heppuu kuiteski. Jukkis on kanssa oikeeta kansaa jota kannattaa kuunnella. me ollaa marinisteja molemmat. SANNA voittaa ja pelastaa SUOMEN kansan hörhöilt jotka ei tajuu et rokote oikeesti PELASTAA! KORONA tappaa ja on tappava tauti. PYSYKÄÄ kaikki kotona älkääkä liikkuko. se voi iskee teihin koska tahansa. OIKEESTI!!! SUOJELKAA TOISIANNE!!!
Gravatar
jukkis
kylläpä tää kirjotus löi yhtä sun toista vyön alle.
Gravatar
tv
Ei kai? Musta ihmiset tuntuis ottavan tän vitsillä tai pyörittelee päätään. Oletko nyt ihan varma ettet ole hurahtanut? Oletko jossain somen-palstoilla missä samanmieliset kiihkoilee tälläistä? Siis joku antivaxxin toinen ääripää. Siinä voi helposti itse kunkin sokeutua ja kuplaantua.

Mikäli päätät jatkaa tällä linjalle niin ennustan, että saat jatkossa kommentiksi muutaman räkänauruhymiön sekä selkääntaputtelua samanmielisiltä.

Provosoiminen, trollaaminen tai mustavalkoisen maailmankuvan luominen onnistuu keneltä vain. Siitä on suomi24.fi hyvänä esimerkkinä, mutta edustaako se aidosti tutkivaa tai älykästä maailmaankuvaa, on sitten toinen asia.

Gravatar
paras
kaikille vaan kunnolla muniin JUKKIS. näytä että MARINISTIT ON FOREVER vaikka mitä. ME EI ANNETA PERIKSI! KOSKA OLLAAN PARASTA LUOKKAA. niin ja A luokkaa niissä sun tutkimuksissa. Suojelkaa meitä ja vanhuksia koska KORONA TAPPAA111
Gravatar
jukkis
mun pitäs vissiin kirjotella tälläsiä lisääkin koska se saa jengin näin kiukkuiseksi? Näyttää vieläpä saavan kommentoijien parhaat ja älyllisimmät puolet esiin. Minen muuten oikeen pidä tästä kommenttiraidasta. palstan puolella on helpompi keskustella syvällisemmin mutta sellaista alustaa kaikki välttelee mikä on harmi
Gravatar
fani
Asiaa! Tämä on tän palstan paras blogi.

Tähän oltiin saatu koostettua täydellinen profilointi siitä minkälainen rokottamaton on: Anon seuraaja, perussuomalainen, laitaoikeiston propagandaa levittävä, hihhuli kristitty, katkera ja syrjäytynyt yksinäinen mies sekä tietenkin tyhmät.

Loistavaa työtä tämä.


Gravatar
Rock !
En usko että Jukkis on otettu.

Kivikovaa musiikkia !

Älkää katsoko olympialaisia.
Tietäjät tietää tai arvaa miksi ei.

Mutta ei sellaiset tietäjät tiedä mitään, jotka rahastaa ihmisiä.
Olen hyvin pettynyt noihin rahastaja "shamaaneihin".

Ior Bock ei halunnut kirjastaan mitään palkkiota
ja ilmaiseksi kertoi saagaa kaikille halukkaille 26 vuoden ajan.

Ja tollaset rahanahneet paskiaiset sitten haukkuu Ioria,
jota vois oikeastaan verrata Jeesukseen.
Ristilläkin tavallaan roikkui 10 vuotta, kun oli pyörätuolissa.
Ja omat tappoi, niin kuin Juudas Juutalainen kavalsi.

Gravatar
otettu
Rokotettu on otettu, napattu, siepattu, sielu on varastettu.

Tänään aamulla tapahtu joku säteilyn lisäys, mutta onneks mulla oli rock otettu.
Kivi pelasti taas sydänkohtaukselta.

Mitä Ra sanoi? Että olis vasaralle käyttöä. Koneet paskaks.
En halua tuijottaa näyttöä. Olen riippuvainen niin kuin tekin.
Se on tätä taistelua. Täytyy vastustaa koneita.
En pysty siihen, kun tää paska kone on täs vieres.
Siitä täytyy päästä eroon.
Va sa ra? Mitä Ra sanoi?

Tuohon aiheeseen, että kyllä Jukkis sen tietää, että ottamattomissa on fiksuja ihmisiä kuin myös otetuissa.
Tää on vaan diipadaapaa. Ja blaa blaa blaa. Jotain älämölöä.

Piilota kommentointilomake