Huomennahan se on se suurmielenosoitus Freedom Convoy ja historiallinen siinä mielessä, että jää väkisinkin viimeiseksi korona-ajan mielenilmaukseksi. Sanotaan nyt kärkeen etten millään muotoa vastusta koronarajoitusten poistoa ja että sen haluaa ilmaista julkisestikin. Aiheet josta siellä mesotaan on tietenkin itsessään hullunkuriset. Rajoitukset kun poistuu pyytämättäkin.


Poliisi on koettanut selvitellä ketkä näitä mielenosoituksia järjestää jotta voisi niitten kanssa sopia asioista. Se on ollut poliisivoimille korkeamman luokan salaisuus. Ymmärrän kyllä että pysyvät piilossa. On sanomattakin selvää että taustavoimat löytyvät laita- ja äärioikeistosta. Käytännössä niitä perussuomalaisissa henganneita jotka on joko eronneet tai erotettu liian oikeistolaisten ja rasististen mielipiteidensä takia. Varsinaisia järjestelijöitä joilla on osaamista ja kokemusta miekkareiden järjestämisestä löytyy uusnatseista. Niitä jotka muutenkin järjestelevät näitä 612 -kulkueita.

Kun ensimmäinen mielenilmaus järjestettiin silloin kauan sitten, he vielä keikkuivat omalla nimellään ja paljon oli niitä jotka jälkeenpäin saivat kuunnella veistelyä siitä että ovat olleet mukana natsikulkueessa. Siitä eteenpäin järjestäjät ovatkin olleet piilossa ja olisi enemmän kuin kumma, ellei itseään Turtiaista ja hänen uskollista aseenkantajaansa Tiihosta nähtäisi puhujapöntössä. Muodon vuoksi joku NewAgerikin, heidäthän on nerokkaasti höynäytetty mukaan.

Ehdin jo kysyäkin joltakulta joka sinne aikoo mennä, että mitä siellä vastustetaan. Ainakin kuulemma koronapassia joka on näitä isoveli-juttuja. Valistin siihen sit että koronapassistahan on luovuttu jo vuodenvaihteessa eikä se ole enää minkäänsortin asiakirja. Mitä politiikot puhuu, se ei aiokaan tulla enää käytäntöön. Tämä juuri tekee näistä aiheista vähän hassuja. Kyllähän hallitus muutenkin veti maton jalkojen alta ilmoittamalla että rajoituksista luovutaan 14.2. Sitten sen pitäisi olla ohi. Sota on loppu. Kärsiihän siinä mielenosoittajien legitiimi kun vaativat asioita jotka tapahtuvat selvästi muutenkin. Meneehän se vähän tahattoman komiikan puolelle. Itse asiassa, jos asiaa seuraa vain tiukassa asiakokonaisuudessa tämähän on enemmänkin tuki- ja kiitos mielenilmaus hallituspolitiikalle.

Yksi teema tuntuu liittyvän hoitajien rokotepakkoon. Harva muuten tietää ettei se mikään korona-ajan luoma päätös ole. Jo vuosien ajan hoitajat ovat olleet velvoitettuja ottamaan flunssapiikki ja olisihan se kiistatta outoa jos sama säädös ei koskisi koronapiikkiä, kun korona kumminkin on niistä se vaarallisempi. Se on tosiaan vuosia ollut työhön kuuluva asia. Varmistetaan että jos joku tulee vaikka vaan käymään sairaalassa, ettei se sieltä poistu sairaampana kun tuli. Ettei käy kun velipojan työkaverille joka meni vaan polvitähystykseen, sai sairaalabakteerin ja kuoli viikon sisään. Olen kyllä huomannut että rokotepakko toimii huonosti muutenkin siellä missä on ostajan markkinat. Täällä tampereellakin rokotepakon päivämäärää siirrettiin parilla viikolla ihan siitä syystä että kaupunki kärsii akuutista hoitajapulasta. Näyttää vähän siltä että rokottamattomia hoitajia joudutaan muutenkin katsomaan sormien läpi.

convoy
Sieltä ne tulevat... tai sitten eivät. Enpä oikein usko että mielenosoitusten rakentajilla on sellaista valtaa että saisivat ammattimaiset rekkakuskit vielä mukaansa. Sen sijaan varmasti näemme jalkaväkeä plagaatit päänsä päällä.

Ei sillä, itse olen vieläkin vähän katkera että STM etuli ohi asiantuntijoiden ja ylläpiti kiristyneitä rajoituksia vaikka siihen syytä ei ollutkaan. Perusteluja se ei antanut mutta se mikä niihin tuntui tehonneen, oli päätoimittajien yhteishyökkäys jossa he vaativat perusteluja. Sota on sellaista. Easy get in, hell get out. Äkkiä poikkeusoloihin mukaudutaan ja niistä tulee uusi arki jota ilman ei osaa enää ollakaan. Poikkeusoloihinkin voi laitostua.

Huomiseen mielenosoitukseen on myös koplattu oivasti bensanhinta. No tässä en asetu tietenkään poikkiteloin. Ehkä järjestäjät sitten ajattelee että koronarajoitukset yksin ei saa väkeä liikkeelle joten liitetään samaan muitakin puhuttavia aiheita. Kuvittelisi jo näillä eväin saatavan ainakin perussuomalaiset liikkeelle. Heillehän bensanhinta on ollut niin puhuttava aihe että siitä kampanjoitiin jopa sote-vaaleissa. Se jos persut saa joukolla liikkeelle VKK-puolueen mielenosoitukseen on hyvää hajottavaa toimintaa. James Hirvisaari saa lopulta kostonsa.

Pitäkää huomenna hauskaa ketkä menettekään. Muistakaa pukeutua lämpimästi vaikka onkin luvattu pakkasen putoavan. Ainakin se on varmaa että helsingin liikenteen saa helpolla tukkoon. Helsinkihän on siitä legendaarinen paikka että sen keskusta-alueella ei tunnetusti tehdä minkäänlaisia lumitöitä. Isot lumikasat katujen risteyksissä seisovat siinä kevääseen, palteet salpaavat parkkipaikat ja joka kaksikaistainen muuttuu ahtaaksi kuiluksi ja toivoa sopii ettei tule bussi vastaan. Siellä kun jyristää rekalla jos toisella on aivan varmaa että liikenne seisoo hyvinkin pian.

Jukkis
Gravatar
Matti maalta
Jukkis: "Valistin siihen sit että koronapassistahan on luovuttu jo vuodenvaihteessa eikä se ole enää minkäänsortin asiakirja." Ilmeisesti rakastat pilkunnussimista.
Kun avaat Omakannan, esiin tulee tämä teksti: "Koronapassina toimii EU:n koronatodistus, jonka voi ladata Omakannasta."

Gravatar
Pekka Rena
Jännityksellä odotan. En saa kissalle hoitajaa enkä laita kissaa mihinkään hoitolaan, mutta jos laitan kipot täyteen ruokaa ja vettä niin kyllä kissa muutaman päivän pärjää. Voi olla pitkät pippalot tulossa niin mukaan ehtii myöhemminkin. Pääseeköhän ykskään rekka perille asti, kun poliisi on uhannut estää. KORONAROKOTUKSET ON LOPETETTAVA! MASKIT POIS PÄÄSTÄ OTETTAVA! HUIJAUS ON PALJASTETTAVA!
Gravatar
Persunaatsi
Mä en ymmärrä tätä sun veetuilulinjaa. Mielenosoitusta alettiin suunnittelemaan ennen kuin mitään tietoa rajoitusten pikaisesta poistumisesta oli. Muutenkin sun olis parempi pistää tämä foorumi suosiolla säppiin ja mennä silakkafoorumille kirjoittelemaan. Siellä on sulle sopivaa aivotonta kuulijakuntaa puolitotuuksillesi. Ajattele jos kahvilan pitäjä alkaisi avoimesti vittuilemaan asiakkailleen sen jälkeen kun on saanut jonkunlaisen vakiasiakaskunnan kuppilaansa. Sähän soitat poskeasi oman foorumisi lukijoille. Ei täällä sun komppaajia ole tässä asiassa. Persufobiasikin on hyvin asenteellista.
Gravatar
sig heilia sitten vaan
Marin kyllä puhuu edelleen rokotepassista (ei koronapassista, eli kaikki mahdolliset ja mahdottomat piikit joita kapitalisti keksii tekaista rahapuutteeseensa, saadaan ainakin suomeen kaupaksi, jos et ota, et myöskään saa poistua kotoasi. Mutta sinä oletkin viisas ja tällaisten ajatusten yläpuolela ja minä uusmatsi kun pelkään tuollaisia ihmisen oman päätösvallan yli käyviä pakkoja jotka ovat perustettomia, kuten hoitajien koronarokotepakkio tässä vaiheessa, kun rajoitteita muuten puretaan. Mutta sinöähän olet viisaampi kuin minä rtai natsit tai hoitajat terveydenhuollon alalla työskentelevät, ja miksi et marise opettajien tai lääkärien rokotepakosta, nekin tyrskii viruksia ja kokit soppaamn ja kapakathan pitää olla tarjoilijoineen auki eikä rokotetta edellytettä siltä eiäärioikeistolaiselta kyypparilta jka se on kyseenalaistamaton asia.

En myöskään epäile mielenosoitukseen osallistuvia apinoiksi, kuten sinä.
Myy kirjasi jatkossa kritiikittömille, kun oot nuin viisas.

Gravatar
jukkis
Olisit nyt jatkanut ajatuksen loppuunsakin kun aloitit. On totta että ministerit ovat puhuneet rokotepassista ... todeten sen omaavan monia ratkaisemattomia perustuslaillisia kysymyksiä mm. yksilön terveystiedoista. Ovat todenneet että sitä on mahdotonkin toteuttaa nykyisellä lainsäädännöllä eikä siihen oikeastaan tarvetta olekaan. Aiemman koronapassin sentään ottivat hyvin vastahankaisesti koska kulttuuriväki painosti niin ankarasti. Eli onnea vaan neropattien mielenosoitukseen. Käykää nyt osottamassa mieltä asioille joita tosiasiallisesti ei ole enää olemassakaan eikä tulekaan.
Gravatar
Frantic Franky
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/puhemies-vanhanen-ehdottaa-perustuslain-arviointia-koronatilanteessa-aikaa-on-palanut/8346052

Piilota kommentointilomake