Huomennahan se on se suurmielenosoitus Freedom Convoy ja historiallinen siinä mielessä, että jää väkisinkin viimeiseksi korona-ajan mielenilmaukseksi. Sanotaan nyt kärkeen etten millään muotoa vastusta koronarajoitusten poistoa ja että sen haluaa ilmaista julkisestikin. Aiheet josta siellä mesotaan on tietenkin itsessään hullunkuriset. Rajoitukset kun poistuu pyytämättäkin.


Poliisi on koettanut selvitellä ketkä näitä mielenosoituksia järjestää jotta voisi niitten kanssa sopia asioista. Se on ollut poliisivoimille korkeamman luokan salaisuus. Ymmärrän kyllä että pysyvät piilossa. On sanomattakin selvää että taustavoimat löytyvät laita- ja äärioikeistosta. Käytännössä niitä perussuomalaisissa henganneita jotka on joko eronneet tai erotettu liian oikeistolaisten ja rasististen mielipiteidensä takia. Varsinaisia järjestelijöitä joilla on osaamista ja kokemusta miekkareiden järjestämisestä löytyy uusnatseista. Niitä jotka muutenkin järjestelevät näitä 612 -kulkueita.

Kun ensimmäinen mielenilmaus järjestettiin silloin kauan sitten, he vielä keikkuivat omalla nimellään ja paljon oli niitä jotka jälkeenpäin saivat kuunnella veistelyä siitä että ovat olleet mukana natsikulkueessa. Siitä eteenpäin järjestäjät ovatkin olleet piilossa ja olisi enemmän kuin kumma, ellei itseään Turtiaista ja hänen uskollista aseenkantajaansa Tiihosta nähtäisi puhujapöntössä. Muodon vuoksi joku NewAgerikin, heidäthän on nerokkaasti höynäytetty mukaan.

Ehdin jo kysyäkin joltakulta joka sinne aikoo mennä, että mitä siellä vastustetaan. Ainakin kuulemma koronapassia joka on näitä isoveli-juttuja. Valistin siihen sit että koronapassistahan on luovuttu jo vuodenvaihteessa eikä se ole enää minkäänsortin asiakirja. Mitä politiikot puhuu, se ei aiokaan tulla enää käytäntöön. Tämä juuri tekee näistä aiheista vähän hassuja. Kyllähän hallitus muutenkin veti maton jalkojen alta ilmoittamalla että rajoituksista luovutaan 14.2. Sitten sen pitäisi olla ohi. Sota on loppu. Kärsiihän siinä mielenosoittajien legitiimi kun vaativat asioita jotka tapahtuvat selvästi muutenkin. Meneehän se vähän tahattoman komiikan puolelle. Itse asiassa, jos asiaa seuraa vain tiukassa asiakokonaisuudessa tämähän on enemmänkin tuki- ja kiitos mielenilmaus hallituspolitiikalle.

Yksi teema tuntuu liittyvän hoitajien rokotepakkoon. Harva muuten tietää ettei se mikään korona-ajan luoma päätös ole. Jo vuosien ajan hoitajat ovat olleet velvoitettuja ottamaan flunssapiikki ja olisihan se kiistatta outoa jos sama säädös ei koskisi koronapiikkiä, kun korona kumminkin on niistä se vaarallisempi. Se on tosiaan vuosia ollut työhön kuuluva asia. Varmistetaan että jos joku tulee vaikka vaan käymään sairaalassa, ettei se sieltä poistu sairaampana kun tuli. Ettei käy kun velipojan työkaverille joka meni vaan polvitähystykseen, sai sairaalabakteerin ja kuoli viikon sisään. Olen kyllä huomannut että rokotepakko toimii huonosti muutenkin siellä missä on ostajan markkinat. Täällä tampereellakin rokotepakon päivämäärää siirrettiin parilla viikolla ihan siitä syystä että kaupunki kärsii akuutista hoitajapulasta. Näyttää vähän siltä että rokottamattomia hoitajia joudutaan muutenkin katsomaan sormien läpi.

convoy
Sieltä ne tulevat... tai sitten eivät. Enpä oikein usko että mielenosoitusten rakentajilla on sellaista valtaa että saisivat ammattimaiset rekkakuskit vielä mukaansa. Sen sijaan varmasti näemme jalkaväkeä plagaatit päänsä päällä.

Ei sillä, itse olen vieläkin vähän katkera että STM etuli ohi asiantuntijoiden ja ylläpiti kiristyneitä rajoituksia vaikka siihen syytä ei ollutkaan. Perusteluja se ei antanut mutta se mikä niihin tuntui tehonneen, oli päätoimittajien yhteishyökkäys jossa he vaativat perusteluja. Sota on sellaista. Easy get in, hell get out. Äkkiä poikkeusoloihin mukaudutaan ja niistä tulee uusi arki jota ilman ei osaa enää ollakaan. Poikkeusoloihinkin voi laitostua.

Huomiseen mielenosoitukseen on myös koplattu oivasti bensanhinta. No tässä en asetu tietenkään poikkiteloin. Ehkä järjestäjät sitten ajattelee että koronarajoitukset yksin ei saa väkeä liikkeelle joten liitetään samaan muitakin puhuttavia aiheita. Kuvittelisi jo näillä eväin saatavan ainakin perussuomalaiset liikkeelle. Heillehän bensanhinta on ollut niin puhuttava aihe että siitä kampanjoitiin jopa sote-vaaleissa. Se jos persut saa joukolla liikkeelle VKK-puolueen mielenosoitukseen on hyvää hajottavaa toimintaa. James Hirvisaari saa lopulta kostonsa.

Pitäkää huomenna hauskaa ketkä menettekään. Muistakaa pukeutua lämpimästi vaikka onkin luvattu pakkasen putoavan. Ainakin se on varmaa että helsingin liikenteen saa helpolla tukkoon. Helsinkihän on siitä legendaarinen paikka että sen keskusta-alueella ei tunnetusti tehdä minkäänlaisia lumitöitä. Isot lumikasat katujen risteyksissä seisovat siinä kevääseen, palteet salpaavat parkkipaikat ja joka kaksikaistainen muuttuu ahtaaksi kuiluksi ja toivoa sopii ettei tule bussi vastaan. Siellä kun jyristää rekalla jos toisella on aivan varmaa että liikenne seisoo hyvinkin pian.

Jukkis