Mitä Ukraina oikeasti merkitsee Venäjälle? Koetetaan selvittää tätä asiaa tutkimalla maan roolia ja lähihistoriaa. Näitä asioitahan pitää pitkälti myös arvailla koska sotasensuuri on sitä luokkaa, että tälläinen tuiki tavallinen mediakuluttaja ei saa käsiinsä ns. väärää tietoa. Se pitää hakea kautta rantain saadakseen edes jotenkuten kattavan kokonaiskuvauksen. Niinpä puhunkin ensin nettisensuurista ennen kuin päästään pääruokaan.


Kremlin motiiveja ja tarkoitusperiä on aika turha googlata. Pääsy venäläisille saiteille on estetty ihan tyystin ja te olettekin jo huomanneet että se venäläisin ämyri eli RT on kokonaan kadonnut netistä. Tämä on ollut EUn määräys alusta asti ja monet muutkin venäläiset viestimet ovat kadonneet internetin syövereistä. Jäljelle jää tästä sodasta se länsimaisempi versio. Sitä tuntuvat tukevan nämä anonyymit hakkerit joiden tehtävä ei tunnu olevan piilotetun tiedon esiinkaivaminen vaan päinvastoin. Tukkia internetin vääräntiedon palvelimet. Alkaa haistaa että takana on jokin Britannian salainen palvelu. Sensuuri ei yleensä ole hakkereiden ensisijalla.

Tätä kirjoittaessa luemme ukrainalaisten vastahyökkäyksestä jossa venäläiset perääntyvät lähes puolipaniikissa takaisin rajan yli, ja niin kalustoa kuin venäläisjoukkoja murskataan. Voitto on enää päivän parin päässä. Muuta tietoa ei sitten olekaan. Tieto sinänsä on oikea, mutta sitä voi ja pitää tarkastella myös sotilasteknisesti. Pääjoukot todellakin on vedetty rajan taa huoltoa saamaan ja ryhmittymään uudelleen. Arvattavasti pääsiäisen korvilla alkaa rytistä taas, asia jonka jokainen ukrainalainen soturi kyllä aavistaa. Ei tämä tällä ole selvä. Voitto on hyvä mutta väliaikainen. Ne joita nyt nuijitaan ovat sitten perään jätettyjä venäläisten jälkijoukkoja, eivät kovinkaan kummoisia laatunsa kuin määränsä puolesta. Eikä heillä muuta roolia ole, kuin hidastaa ukranalaisten etenemistä jotta pääjoukot saavat vapaasti marssia. Liike on luonnollinen kun Venäjän sodanjohdolle valkeni että he hävisivät myös toisen erän. Eikä se ihme ole, epäonnisen Kiovan valtaamisen jälkeen sinne heitettiin vain jotain sen kummemmin ja yhtenäistä johtoa vailla olevaa puolivalmista tykinruokaa. Ei siltä voittoa voinutkaan odottaa sillä huolto jäi puoliväliin.

fox zelensky
Valitsin tämän juttukuvaksi. Zelenskyn ilmeen kun Foxin haastattelija tyystin varoittamatta kysyy Azov-pataljoonan natsitaustoista ja siitä että ampuivat venäläisiä sotavankeja. Hämmentynyt ja yllätetty Zelensky ei voinut vastata kuin "he ovat mitä ovat", Sittemmin Fox leikkasi kysymyksen kokonaan pois sillä se ei oikein vastaa länsimaista yhdenmukaisuutta. Amerikkalaiset toimittajat ovat näissä asioissa paljon rajumpia ja heidän mediassaan Ukrainaa riepotellaan yhtä paljon kuin Venäjääkin.

Lukaisin tuossa Putinin puhetta kun YLE oli sen tekstittänyt. Sinänsä jalo teko YLEltä mutta sitä kommentoimaan oli haalittu asiantuntijoita joiden asiantuntemuksen voi myös kyseenalaistaa. Yleensä kun joku alkaa puhumaan iso-venäläisen imperiumin palauttamisesta, siitä tietää että on tekemisissä jonkun vähätietoisemman kanssa.

Tätä asiaa pitää lähestyä pikemmin etupiiriajattelun kautta. Se on ollut venäläinen turvallisuudoktriini ainakin vuodesta 1919. Sen idea on että Venäjä/Neuvostoliitto vuoraa itsensä pienten valtioiden sisään jotka toimivat sen turvapuskurina. Mielellään nämä pikkuvaltiot saavat olla Venäjästä riippuvaisia, esim niiden energia tulee sataprosenttisesti Venäjältä. Näin ne pysyvät kontrollissa ja venäläismyönteisinä. Tämä se on Ukrainankin rooli jos asiaa katsoo venäläisten tahtotilasta.

Ukrainan lähihistoria tarjoaa myös motiivin josta ei juurikaan puhuta. Siellä sijaitsevat Venäjän asetehtaat. Kuten tiedämme, Venäjä on eräs suurimpia aseviejiä ja myös tulonlähteenä se on Venäjälle merkittävämpi kuin ölytulot. Venäjän ongelma on se, että kulkiessaan kohti länsimaista oikeuskäytäntöä halki 2000-luvun, sen on täytynyt siistiä otteitaan. Sen vuoksi se siirsi asetehtaat puksuttamaan Ukrainaan jossa ei juurikaan lainsäädännöllä hehkutella ja sekin vähä voidaan aina lahjoa. Venäläiset rahtikoneet kuskaavat sieltä aseita pitkin maailmaa; Kolumbiaan, Kongoon, Jemeniin, Ugandaan... minne tahansa. Maksuksi käy oivasti piraattituotteet, veritimantit, kokaiinipaalit... kaikki käy. Paluumatkalla rahtikoneen ruuma täytetään laittomilla siirtolaisilla. Kokaiinit ja timantit vaihdetaan dollareiksi Saudi-Arabian eteläpuolella olevalla lentokentällä joka pursuaa aseita, huumeita, laittomia siirtolaisia ja piraattituotteita. Sen hangaareista löytää mitä tahansa.

Jokainen voi tästä arvella että Venäjä valtiona ei voi sekaantua moiseen kauppaan. Sen vuoksi Venäjä vain valmistaa aseita mutta sen myyntipuolen hoitaa organisaatio joka tunnetaan nimellä ODESSA. Käytännössä he ovat mafiosoja ja oligarkkeja sikäli kun näiden erottaminen on mahdollista. Niillä kavereilla on valtaa. Tämän vuoksi ukrainalaiset eivät ole voineet kansallistaa tai häätää näitä asetehtaita sillä siinä astuisi myös mafian varpaille. Itä-Ukrainan sodan ollessa kuumimmillaan siinä 2014-2015 separatisteista esitettiin että he sotivat venäläisin asein joka oli merkki että venäläiset sotivat siellä. Totta se oli että he todellakin saivat aseensa venäläistehtaista. Ne tulivat junalla suoraan Kiovasta rintamalinjan yli ja ukrainalaiset upseerit saivat olla hiljaa. He ottivat joko setelitukon tai kuulan päähän. Ei sillä, ukrainalaiset itsekin sotivat saman tehtaan tuotteilla. Näennäisesti venäläisiä vastaan ja venäläiset myivät heille aseet. Sinänsä hyvinkin venäläinen juttu.

Kun Porosenko hyökkäsi Debaltseveen, hän osti Odessalta n. 60 panssarivaunua jotka menetti lähes kaikki. Jäi niistä velkaa. Hänen ei auttanut kuin lähettää perheensä turvaan Lontooseen sikäläisen turvayhtiön suojeluun ja kiertää pitkin Euroopan maita haalimassa rahaa. Kävi silloin Suomessakin ja ilmeisesti Salekin jeesi panssarivaunulaskussa. Saatuaan rahat kokoon uskalsi palata takaisin Kiovaan sillä Odessa ei paljoa piittaa onko presidentti vai maajussi jos velkaa on. Kun on velkaa mafialle, on velkaa mafialle.

Se että Ukraina on moinen villilänsi on asekauppiaille tietenkin oiva juttu. AK-47 on sen verran kova brändi että sitä ostetaan pitkin Afrikkaa ja Aasiaa ja sen kysyntä on loputonta laatua. Amerikkalaisten on turha tulla osingoille muovikivääreineen. Levoton ja lainsäädätön Ukraina on muutenkin hyvä mafialle. Sen suurin myyntituote taitaa liikkua valkoisessa orjakaupassa. Ukrainalaisia naisia on kaupattu pitkin Yhdysvaltoja ja Eurooppaa kuin karjaa ja yhdestä naisesta voi netota kulujenkin jälkeen vuositasolla 20 000- 50 000 dollaria per pää. Jos prostitoiduiksi tai tissibaarien strippareiksi voi myydä puolikin miljoonaa naista per vuosi, jokainen voi arvailla missä summissa ihmiskauppa liikkuu. Luonnollisesti heitä palautetaan vanhemmasta päästä.

Mafia ei tietenkään katso hyvällä että Ukraina ainakin pyrkii siistimään menoaan. Se pyrkii rafiroimaan kansainvälisiä lakeja, hakemaan itseään EU-kerhoon ja suitsimaan pahinta lahjontaa. Missään näissä se ei tietenkään ole onnistunut vaan korruptiotilastoissa on 139 maata joista Ukraina sijalla 115. Sinne aikanaan annetut avustusrahat katosivat kuin tuhka tuuleen samoin tein ja EUn tilintarkastajat ihmettelevät vieläkin mihin. Porosenko tiettävästi kavalsi koko valtionkassan niin perusteellisesti että eläkkeitäkään ei maksettu koska rahat menivät hänen omille tileilleen paratiisisaarille. Myös Zelenskyltä löytyi omat tilinsä ja sota tulikin oivaan saumaan paikkaamaan hänen mainettaan.

Sellainen on siis Ukrainan rooli. Se on osa Venäjän puolustusajattelua olemalla osa sen etupiiriä. Ukrainan erityisrooli liittyy sen rooliin lähes rikollisvaltiona jonka mafia omistaa. Myös Venäjä valtiona hyötyy koska se myy tavaraa, lähinnä aseita, mafialle jolla Ukrainan avulla on valtaa myydä ne mille tahansa sissiliikkeelle tai huumelordille. Käy tässä sodassa sitten miten tahansa, on vissi että mafia ei menetä jalansijojaan. Tämä sota on sille muuten hyvä bisnes mutta länsimainen aseapu tietenkin rajoittaa sen liikevoittoja. Niin tyhmä ei Venäjäkään ole että vaikka sotiikin Ukrainaa vastaan, se ei antaisi vastapuolen ostaa venäläisten asetehtaiden tuotoksia sillä muuten trans-atlanttiset asekauppiaat astuisivat tilalle. Tätähän Bidenit ovat yrittäneet jo monia vuosia.

Eikö ollutkin hämmentävää tietoa? näin tämä homma vaan pelaa ja kun mietitään Putinin motiiveja tälle sodalle, yhtälöön pitää myös laskea oligarkkien tarpeet siihen päälle. Ei Odessa kaipaa mitään läpivalaistua eurooppalaisvaltiota vaan silkan villinlännen jossa jokainen kahmii mitä pystyy.

Jukkis
Gravatar
juppe
Sä et oo seurannu sotaa kovin tarkasti, koska venäläiset on tuhonnu Ukrainan asetehtaat, vaikka niitten omat asetehtaat hyytyy sen takia.

Tavallista rusakkia koitetaan nyt narrata diktatuuriin ja se on täysillä menossa mukana, koska se pääsee kehumaan itteään. Seuraavaks on luvassa suunnitelmataloutta kun normaali talous on pantu tahalteen paskaks eikä taloutta voi korjata muuten.

Gravatar
jukkis
Noihin Butshan ym joukkoteloitus väittämiin kannattaa suhtautua erittäin suurella kriittisyydellä. Ne on jokaisen sodan peruskauraa propagandan tasolla ja ne voi olla totta - tai sitten ei. Venäjän puolustusministeriö on asian kiistänyt mutta uskooko niitä sitten kukaan on eri asia. Yhtä lailla saattavat puhua tottakin sillä luultavasti kliininen totuus näistä asioista ei ikinä selviäkään
Gravatar
KimmoK
Ei niissä ole mitään epäselvää. On silminnäkijät ja jopa videoita teloituksista. Varmaan voidaan tarkahkot tappoajankohdat saada satelliittikuvistakin, kun tiedetään mitä haetaan.
Normaalia Venäläistoimintaa viimeisen 700 vuoden ajalta.

Gravatar
KimmoK
Hyvä ketju väärien tietojen kumoamisesta:
https://twitter.com/Shayan86/status/1496714384390987776?s=20&t=dyB-EGg_P0zFqI83Sq0wxg

Gravatar
KimmoK
Aika selkeätä eliminointitekstiä kertoo myös venäjän viralliset uutislähteet:
https://web-archive-org.translate.goog/web/20220403212023/https://ria.ru/20220403/ukraina-1781469605.html?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=en&_x_tr_pto=wapp

Gravatar
KimmoK
Yle areenassa Ukarista: https://areena.yle.fi/audio/1-61699649

Orbanin menestykseen tuskin haittaa edes hänen kavereidensa tekemät joukkomurhat Ukrainassa.

Gravatar
KimmoK
Venäjä haluaa alistaa, varastaa ja raiskata:
https://twitter.com/pmakela1/status/1510540798202372098?t=vHlf4ndcdf9OwjV6xD1I0Q&s=19

Piilota kommentointilomake